När man inte trodde att denna sport kunde bli löjligare

Är säker vid detta laget att alla ni blogg-läsande hästmänniskor där ute redan hört om de nya måtten för loggar och märken på tävlings utrustningen?? Så min fråga är: Någon mer än jag som ville spy åter igen när de nu bestämde det?? Hade vi inte sagt klart och tydligt att dessa regler var idiotiska förra gången de togs upp?? Varför?? Jo vem fan vet. Den enda vettiga anledningen jag hört som är för reglerna är för att märkeshystering ska bli mindre. Ursäkta men shabrak kan lika gärna vara svindyra och logg-lösa. Vill någon ha ett dyrt jävla shabrak kommer de köpa det ändå, spelar ingen roll om de har en logga som synds på 10 meter eller ej.
 
För det första så förstår jag inte varför vi måste göra den här sporten ännu mer löjlig? Vi ses redan som en överklass snobb sport? Vi har redan nog med regler på hur man ska klä sig; Du ska ha ditt träns, du ska ha din nummerlapp synlig, vit krage, ridbyxor ljusare än tröjan/kavajen osv. I dressyren finns ännu flera regler. Nu ska vi alla dessutom se helt clean ut? Visst, vill du ha det rent och snyggt, stilrent och så vidare så klä dig i det. Att större loggor och märken är tillåtna förstör inte för någon, däremot förstör regeln för många som nu kommer behöva köpa nya kavajer eller de som bara allmänt vill klä sig som de vill.
 
För det andra visar detta bara att ridsportsförbundet vill ha ridsporten som en sport för människor med pengar i överflöd eftersom att alla sponsorloggor går bort. De säger kort sagt att de inte vill att folk ska bli sponsrade och visa upp det vilket kommer göra att många inte kommer kunna fortsätta satsa om de inte redan har massor av pengar på hög eftersom att sponsror pengarna kommer att försvinna. Visst spelar det ingen roll i de små klasserna, men vill man satsa och inte har pengarna till det är det ju kört. Såvida du inte hittar en sponsor som vill ge dig penagr för en logga lite större än en knapp på din kavaj. 
Fick flera kommentarer att regeln inte gällde sponsor-loggor vilket glädjer mig att denna punkt går bort. Hittade flera artiklar och texter bland annat som uppfattat det likadant som jag vilket jag tycker tyder på dålig information av rsf, men är iallafall glad att sponsorloggorna inte går bort. Tack för att ni informerade om detta! Dock håller jag fortarande fast vid att det är en dålig regel, det finns inte många sponsorer i LC klasserna.  
 
För det tredje så tycker jag att det finns viktigare saker att lägga tid och energi på! Herregud, vem pallar lägga ner tid på en lag som bara upprör folk? EN LAG SOM SÄGER HUR DU SKA KLÄ DIG. Vilka orkar ens bry sig om hur stor logga någon har? Vad det står på loggan? Fattar grejen med att folk tycker att det är onödigt att betala mycket pengar för ett shabrak med stor logga eftersom att man betalar för att göra reklam, men om jag tycker det är snyggt LÅT MIG OCH ALLA ANDRA GÖRA DET? Det stör fortfarande ingen (hoppas jag innerligt). Kan inte se någon någonsin se ett ekipage med en stor kingsland logga på shabraket sedan gå hem och skriva ett argt inlägg om den personen och dens val att shabrak? Jag menar det är tillåtet att rida runt med ett pessoa-bett i käften på hästen och slita runt, det är tillåtet att slå hästen om den stannar (som tur är har jag hört fler dommare ge ut varningar nu vilket jag ser som ett plus) och so on. Men gud förbjuder att du har en logga som täcker halva shabraket, nej fy fan! - get your shit together RSF. Det finns väl viktigare saker att fokusera på, som hästarnas fucking hälsa och välmående??
 
Dessa regler får mig bara att vilja rulla ögonen ur skallen och slå mig själv för pannan. Så pinsamt. Dessutom när de går ut med att överdommarna kommer ha viktigare saker för sig än att gå runt och mäta loggor?? VARFÖR HA LAGEN DÅ?? Jag blir så frustrerad! Och om överdommarna kommer ha viktigare saker att göra än att bry sig om loggor - varför kan inte rsf också göra det förfan? Vänligen bry er med om hästarnas välmående än vad folk har för märken på kläderna tack. Detta säger bara hur ytliga och fjolliga de som bestämmer om den här sporten är.
 
 
det finns en namninsamling mot reglerna HÄÄÄR ifall någon där ute håller med och känner att de vill skriva på!

Kommentarer
Postat av: Alice

Jag håller absolut med dig, och förstår att du är arg. Men professionellt sett så bör du inte använda så många svordomar, det får en att inte verka lika seriös. :)

2014-02-06 @ 10:22:15
URL: http://haffiefever.blogg.se
Postat av: Kim

Håller med dig! Fokusera på hästarnas VÄLMÅENDE men det verkar inte vara lika intressant... :/

2014-02-06 @ 11:20:37
URL: http://kimdahl.webblogg.se
Postat av: Kim

Håller med dig! Fokusera på hästarnas VÄLMÅENDE men det verkar inte vara lika intressant... :/

Svar: Men precis? Finns väl viktigare saker att disskutera om!
Josäfin Andersson

2014-02-06 @ 11:20:38
URL: http://kimdahl.webblogg.se
Postat av: Johanna

håller också med!
Så onödig lag alltså, de finns ju viktigare saker att ta upp liksom! <3

Svar: Men precis?!
Josäfin Andersson

2014-02-06 @ 12:33:02
URL: http://overklighet.blogspot.com
Postat av: ida foto. ♛

åh sååååååå jävla sant!!!!! förstår mig inte på folk hahahah helt jävla aksjdnaskdjanskdjnaskn

2014-02-06 @ 12:46:01
URL: http://prinsesc.blogg.se
Postat av: Maja

Jag orkar inte med hästvärlden ibland... Jag tycker detta är en så löjlig lag.. -.-

Svar: SÅÅ LÖJLIGT!
Josäfin Andersson

2014-02-06 @ 15:52:42
URL: http://twinphoto.blogg.se
Postat av: Amanda

Tycker det är jättefånugt!

Svar: Håller helt med, vem fan bryr sig om vad någon annan har påsig liksom?
Josäfin Andersson

2014-02-06 @ 16:01:14
URL: http://amandadudas.blogg.se
Postat av: Alice

Håller med om att de bara gör denna sporten mer löjlig och ännu mer till en överklassig snobbsport... Har de verkligen inga bättre lagar de vill få fram?

Svar: Men precis, är detta verkligen den viktigaste lagen?
Josäfin Andersson

2014-02-06 @ 20:15:31
URL: http://skimmelfuxen.horseworld.se
Postat av: Jennifer

Märks att de har brist på saker att göra...jag menar, den där regeln måste de ha kommit på när de suttit och haft kafferast och så kommer chefen in och frågar vad de kommit fram till och så svarar de detta i ren desperation :"Ehhh jo...*kliar sig i huvudet* Man ska inte få ha synliga loggor på sin tävlingsutrustning tycker vi"

Regeln är lika löjlig som mitt exempel(Y)Tycker dock det är ren idioti, låt folk ha vafan de vill istället -.-

Svar: Håller med. Låt folk klä sig hur de vill och fokusera på hur de behandlar hästarna istället!
Josäfin Andersson

2014-02-06 @ 20:34:25
URL: http://jenngoesbananas.blogg.se
Postat av: Katarina

Tanken bakom regeln är väl att ge mer utrymme för sponsorer och därmed göra sporten mer attraktiv att sponsra = inte lika många som är beroende av att ha föräldrar som satsar all sin tid och pengar/slita på fem jobb själv för att ha råd att tävla. Problemet är bara att de flesta inte är intressanta att sponsra ändå, så kanske borde regeln införas men först på t.ex. nationella tävlingar? Inte så att H&M kommer få upp ögonen på någon som skuttar runt i Lätt:C och vilja sponsra den ändå..

Svar: Åh okej, som jag förstod det så skulle sponsorloggorna också förminskas! Då förstår jag lite mer, men som du säger i LC spelar det väl ändå ingen roll?
Josäfin Andersson

2014-02-11 @ 09:42:27
URL: http://saganomensaga.blogg.se/
Postat av: Emmy

Så bra skrivet! Håller med dig till 100%, hästar misshandlas men man lägger fokus på loggor på utrustningen istället...

Svar: men precis!
Josäfin Andersson

2014-02-11 @ 10:42:55
URL: http://emsyzz.devote.se
Postat av: Ida

Fast tillverkarmärkningen och sponsormärkning är inte samma sak...

Sponsormärkningen får vara större än tillverkarmärkningen...

Just för att sponsrade ryttare ska få synas lite mer än någon som själv betalat för ett schabrak tillexempel...


Svar: Som jag förstod det så skulle alla märken förminskas, men fick flera kommentarer som sa just att de inte hade lika stränga regler - självklart vet jag vad skillnaden är! :)
Josäfin Andersson

2014-02-11 @ 11:08:44
URL: http://www.idasjansson.se
Postat av: Ida

Dessutom är detta något som gäller i de flesta andra sporter så som friidrott, fotboll, hockey m.m.

Tycker det är otroligt synd, att du inte läst på lite mer om vad som gäller, innan du skriver ett kritiskt inlägg om något som faktiskt kan gynna sporten...

Svar: Tycker inte det är så särskilt jätte gynnsamt att sporten mer bryr sig om det är loggor eller ej på utrustningen än hur hästarna rids och behandlas, men som sagt alla tycker ju olika! :)
Josäfin Andersson

2014-02-11 @ 11:14:39
URL: http://www.idasjansson.se
Postat av: lisa

Är inte regeln införd för att kunna skilja på sponsorer och gratis reklam? Sponsorerna vill ju självklart synas och kommer var och varannan människa med märken så stora att sponsorerna inte längre sticker ut så anser jag att det är ett vettigt argument. Jag är själv tävlingryttare men anser att jag klarar mig inom måtten utan några som helst problem! Dock syns ju inte sponsorer vanligtvis på lokal och regional nivå så då det är klart att de (inklusive mig själv) tycker att vi ska kunna bära vad vi vill!

Svar: Håller med om att det är ett vettigare argument, som jag förstått skulle alla loggor av alla slag förminskas (läste flera artiklar om detta och att det var ett problem) men fick flera kommentarer som din nu om att sponsorerna skulle få annorlunda mått! Det är väl bättre men det är som du säger inte särskilt mycket sponsorer runt LC klasserna och liknande. Tycker dock fortfarande att man ska få klä sig hur man vill! - tur att dina kläder håller måttet iallafall, så jobbigt att behöva köpa nytt! :)
Josäfin Andersson

2014-02-11 @ 11:23:36
URL: http://lisacandemyr.blogg.se
Postat av: Emily Broman

Reglerna gäller inte sponsorskap. Reglerna finns för att sporten ska bli mer attraktiv för sponsorer, vem vill sponsra om reklamen ändå bara smälter in i alla andra med oversizeloggor? Reglerna för sponsorloggor är andra än de för tillverkarmärkning.

Regeln har funnits i över tio år och nu lättas regeln något. Läs på om bakgrunden, ingen har gjort den här regeln för att vara elak.

Svar: Åh fick flera kommentarer om att reglerna inte gällde sponsorskap, som jag fattat det så skulle den gälla alla sorters loggor (läste flera upprörda artiklar bland annat om att färre skulle kunna få sponsorer). Men tur att vi missuppfattat det iallafall.Håller också med att det säkert inte är många som vill sponsra om du har utrustning med massa andra loggor - fast söker man sponsorer då kanske man får prioritera bort det då. Tycker ändå vi borde få ha alternativet att välja! :) Har inte heller sagt att någon gjort denna regeln för att vara elak, tycker bara att de borde finnas bättre saker att fokusera på än loggor - exmepelvis hur hästarna mår! :)
Josäfin Andersson

2014-02-11 @ 11:55:51
URL: http://emilybromans.blogg.se/
Postat av: Beatrice

Jag kan förstå varför vissa blir upprörda över reglerna men dock har dessa redan funnits länge ute på dem internationella tävlingarna. Jag tycker det är en ganska vettig regel eftersom vissa verkar tycka det är snyggt att det står kingsland ööööver allt på dig själv och hästen. Det kan stå diskret och snyggt men inte till en överdrift.Dessutom som någon nämnt innan vill man lyfta fram ekipagen med sponsorer så dem också får synas! Jag tycker denna regel gör ridsporten lite mer seriös än om alla ser ut som ett reklamblad med text över allt. Men åter ingen förstår jag även din åsikt :)
Väldigt fin blogg annars!

Svar: Tänker precis tvärt emot, där du tycker att det är bra för att alla ser mer classy ut så tycker jag att det är dåligt för att alla ser likadana ut och inte får ha påsig vad man vill, men I guess we have to agree to disagree! :)- tackar! :D
Josäfin Andersson

2014-02-11 @ 12:34:56
URL: http://nattstad.se/beatricekarlsson
Postat av: Olivia Gustavsson

Jag håller med dig!! Tycker dock regeln kan gälla på nationell och högre nivå, just för att sponsorer ska få synas.

Svar: Jo det kan jag mer hålla med om! Sär spelar ju ändå sponsorer en stor roll :)
Josäfin Andersson

2014-02-11 @ 16:31:49
URL: http://oliiviiagustavsson.se
Postat av: Tuva

Men åh vad bra skrivet! <3 :)

Svar: Tack :D
Josäfin Andersson

2014-02-11 @ 20:10:29
URL: http://fattagaloppen.blogspot.se
Postat av: Cicci ♥

asså det här är ju helt sjukt. tänk om man har kämpat förr att samla ihop pengar till ett speciellt schabrak man vill ha som har en logga, osså kan man inte använda det dyra schabraket som man kämpat för?denna regel är den löjligaste av de alla

Svar: Håller med!
Josäfin Andersson

2014-02-11 @ 20:34:49
Postat av: Linda

Bra skrivet. Framförallt är det ju vi som är sporten och vi borde få vara med och bestämma.

Svar: Ja precis, eller iallfall ge oss möjligheten att välja!
Josäfin Andersson

2014-02-12 @ 05:43:42
URL: http://xmyheart.blogg.se
Postat av: lovisa

Håller med dig på allt!!!

Svar: :D
Josäfin Andersson

2014-02-12 @ 10:05:27
URL: http://lovisasundin.blogg.se
Postat av: Felicia

Jag tycker de är jättebra med den nya regeln. Ridsporten är redan skrytsport nog, och majoriteten har faktiskt inte råd att köpa en hel tävlingsoutfit av dyra märken. Det kommer ju ingen ny regel utan anledning.

Svar: Tycker att det finns väldigt många regler utan en anledning, vad spelar de vita ridbyxorna för anledning? Varför får man inte rida bettlöst i dressyr? Varför måste man rida på kandar i högre klasser av dressyr?
Josäfin Andersson

2014-02-12 @ 10:24:56
Postat av: Isabelle

Men du är ju helt fel ute. Tror du verkligen ridsportförbundet skulle lägga sig i den sk "märkeshysterin"? Anledningen till reglerna är att SPONSORERNA ska synas mer. Så där har du också fel. Om du läst på lite mer hade du upptäckt att det är andra regler som gäller för sponsorloggor. Läs på innan du uttrycker dig tack.

Svar: Du får gärna skicka en länk där de säger denna iformation - jag hittade nämligen ingen! Dock har jag redan fått flera kommentarer om det och har nu förstått rätt. Dock är detta inte vad min text vill säga utan att jag tycker att det finns bättre saker att fokusera på än vad folk har på sig.
Josäfin Andersson

2014-02-12 @ 12:43:16
Postat av: Ida

BÄSTA jag läst om detta. Mår rent ut sagt illa av dessa regler. Visst det finns kanske någon anledning att införskaffa dessa regler men det finns MINST lika många att INTE göra det. Skulle kunna skriva hur mycket som helst om det här men stoppar nu. Creds till dig

Svar: Tack :D
Josäfin Andersson

2014-02-12 @ 13:49:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
I'm awsome

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0