"är det relevant med bikini-bilder på en hästblogg"

Ny debatt-artikel på SVT Opinion. Samma "hästjournalist", samma jävla ämne. Jag citerar "är det relevant med bikini-bilder på en hästblogg?". Vill mest göra en face-palm och påpeka att varför skulle min jävla mat-bild vara relevant för min hästblogg? Varför skulle min outfit vara relevant för min hästblogg? Varför skulle något som inte har med hästar att göra vara relevant för min hästblogg egentligen? Men det skrivs det inte om. Nej, matbilder och min skoldag är väldigt välkomna. Tjejer som känner sig nöjda med sina kroppar och vill lägga upp en bild på sin nya bikini är däremot inte relevant. 
 
Jag har en häst. Jag bloggar. Men ändå handlar inte min blogg 100% om hästar, för jag gör andra saker i mitt liv och det tänker jag lägga upp på bloggen. Idag kanske jag varit på stranden, någon tog en bild på mig och den vill jag lägga upp. Men är den verkligen relevant för min blogg? Så jävla klart den är. Det är min blogg och mitt liv och jävlar vad jag får lägga upp en strandbild på migsjälv om jag vill. Nu är jag välmedveten om att artikeln inte enbart syftade på det här, men jävlar vad arg jag blir på normer om hur vi tjejer ska klä oss, visa upp oss eller viktigast av allt - hur vi inte ska visa upp oss. För såfort man tar en bild i bikini så anspelar man på sex såklart, vilken ålder man än har. Nej ursh och fy skam, det ska inte läggas ut bland dina fullt påklädda och mer osexualiserade stallbilder.
 
För killar som tar bilder utan tröja i spegeln, det är ju så pojkar gör. Men tjejer med "putmun, nedhasad tröja, låg byxlinning och kort tröja" däremot, hur kan man lägga ut något sånt!? Det bara kokar i mig. Precis på samma sätt som det allt är "hur kan en minderårig tjej låta sig plåtas i bikini med paradise hotell deltagare?!" och inte "vafan gör paradise hotell deltagarna när det låter sig plåtas med minderåriga?!". Kom tillbaka med dina jävla åsikter om hemska föräldrar som låter dottern lägga ut bikinibilder när du har samma åsikter om deras son som står och spänner sig i spegeln hemma i bara underkläder.
 
Nej fy fan, jag hoppas alla ni som läser skiter i folks sexistiska åsiker, att ni är nöjda med er själva och aldrig ska behöva vara rädda för att lägga upp bilden som du tog på stranden i helgen där du står i bikini. Har du köpt en ny bikini och tagit en jävligt snygg bild när du har den på dig så då jävlar får du lägga upp den om du känner för det. Vill du ha på dig en kort tröja till festen i helgen men är rädd att folk ska tycka att du är för avklädd? Ta på dig tröjan och rocka den! Det är 2015 och vi tjejer får klä oss hur fan vi vill utan att det ska ifrågasättas. Att du är bekväm med det är allt som räknas, inte vad någon som mentalt stannat på stenåldern tycker. Vad som är relevant på en hästblogg kan man allt fortsätta snacka om, men jag vet att för mig är din åsikt om hur mycket kläder jag eller någon annan har på sig helt jävla orelevant.
 

Kommentarer
Postat av: Amanda & ridtravaren Lilleman

Baam!

Svar: :D:D
Josäfin

2015-04-13 @ 18:11:36
URL: http://bagheeraomalley.blogg.se
Postat av: Victoria

Otroligt bra skrivet!

Svar: Tack!
Josäfin

2015-04-13 @ 18:57:59
URL: http://mickelsson.blogg.se
Postat av: Julia Forsbacka

Som vanligt skriver du så jävla bra. Jag blir så arg av alla dessa sexistiska kommentarer man som tjej både får och framför allt ser på nätet. Usch.

Svar: Ja verkligen! Tack!
Josäfin

2015-04-13 @ 19:28:18
URL: http://forcebacka.blogg.se/
Postat av: Anonym

Fast samtidigt kan jag hålla med lite i vad journalisten skrev. Inte så till vida att det är just hästbloggare som inte får lägga ut sådant, utan snarare att en så ung person väljer att lägga ut så pass utmanande bilder på sig själv. Givetvis gäller det både killar och tjejer, hästtjej eller icke-hästtjej. 14-åringar bör inte publicera sådana bilder på Internet. Vad en vuxen gäller att göra är deras ensak, då de är just vuxna och är betydligt mer medvetna om vad konsekvenserna kan bli än vad barn. Vidare är det även skillnad på en "semesterbild" och när man försöker trycka ut varenda liten form man har, vilket anspelar på sex. Man ska inte behöva hävda sig på det viset när man är 14 år gammal. Jag tyckte också att journalisten kunde ha skrivit vissa delar på ett smidigare sätt, men i grund och botten håller jag med henne. Däremot är det, precis som du säger, så att man borde rikta kritiken till de vuxna i hennes omgivning som också gör aktiva val.

Svar: Jag tycker inte man ska rikta kritiken till de vuxna, är det något som ska ha kritik så är det median omkring det. Jag tycker inte att så unga ska behöva hävda sig men jag tänker inte heller sitta och dömma vad någon annan gör med sig kropp, särskilt inte från rollen som en mamma. Samhället säger till tjejer att de måste ha stora bröst och platt mage, att de behöva lägga upp snygga bilder för att få bekräftelse. sedan sätter sig alla åt andra hållet och tycker att "men gud vad tjejerna viker ut sig! Osmakligt!" - jag tänker inte vara en av dom.
Josäfin

2015-04-13 @ 20:19:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
I'm awsome

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0