ring of fire - rules

 

Första gången jag kom i kontakt med detta spel (okej låter som om jag ska tipsa om något life changing hudkräm eller diet haha) var när Martin hade inflyttningsfest! Sen fick Poyo oss att spela på julafton och jag ba VARFÖR spelar vi inte detta jämt?? Ultimata för-fest spelet! Du kommer behöva en kortlek och något att dricka. Ta sedan och gör en ring av kortspelet och sedan turas man om att dra ett kort. Alla kort betyder något, lägger in listan vi körde senaste nedanför men finns säkert hundra, och man följer kortets betydelse. I orginal-spelet ska alla också hälla en del av sin dricka i ett gemensamt glas som den som bryter kort-ringen måste dricka. Vi körde dock med att man fick ta en shot varje gång man bröt ringen av kort. Så sjukt roligt!! Särskilt "ny regel"-kortet. Tips!! Bästa regeln är "man får inte säga varandras namn" - så sjukt svårt och man håller på att garva ihjäl sig när nån fuckar up. Man kan självklart köra utan alkohol med läsk och hitta på någon egen "straff" för den som bryter ringen, typ en dare alla bestämmer eller att man måste dra en shot av något äckligt. Be creative!!

 

 

Kortens betydelse:

2-6 (Ruter & Hjärter): Spelaren får dela ut så många klunkar som värdet på kortet (2 till 6) till en spelare, eller dela upp på flera.

 

2-6 (Spader & Klöver): Spelaren får själv dricka så många klunkar som värdet på kortet (2 till 6).

 

7: Kissekort: Detta kort får sparas under spelets gång. Detta ger spelaren rätten att när som få gå på toaletten. Endast spelare med detta kort har rätt att gå på toa.

 

8: Tummregeln: Detta kort sparas under spelets gång. När som hälst under spelets gång sätter spelaren sin tumme på bordskanten, den spelare som sist gör likadant får dricka 3 straffklunkar.

 

9: Nytt Tema: Spelaren säger ett tema, Exempelvis ölsorter. Då ska varje spelare i tur och ordning nämna en ölsort. Den som först tvekar eller nämner en redan nämnd ölsort förlorar och som straff får dricka 3 klunkar.

 

10: Ny regel: Spelaren får välja en ny regel som ska gälla under resterande delen av spelet. Exempelvis att man bara får dricka med vänster hand eller när man dricker måste man stå upp osv. Den som bryter mot regeln får straffa med 3 klunkar.

 

Kn: Rim: Den personen som drar detta kort nämner ett ord. Sen ska samtliga deltagare i tur och ordning rimma på detta ord. Den som först tvekar eller nämner ett redan nämnt ord förlorar och får straffa 3 klunkar.

 

D: Skål!: Samtliga deltagare skålar och dricker en klunk.

 

K: Posé: Spelaren sparar detta kort precis som med tummregeln. När som hälst under spelets gång gör spelaren en posé. Den deltagare som härmar denna posé sist förlorar och får dricka 3 klunkar.

 

A: Vattenfall: Detta går till så att samtliga deltagare börjar dricka samtidigt. Spelaren som drog kortet slutar dricka precis när han vill. Men spelaren som sitter efter honom får inte sluta dricka fören spelaren som drog kortet har slutat. Spelaren efter honom får inte sluta fören han har slutat osv. Man får alltså inte sluta dricka fören spelaren innan har slutat. Alltså han som sitter sist i ordningen får inte sluta dricka fören alla har slutat dricka.


Kommentarer
Postat av: Anonym

http://cardgameheaven.com/slideshow/ring-of-fire.html - dessa regler är ändå dem bästa! Fast vi brukar köra att när man får en 8 så får man välja en "drinking mate" som måste dricka varje gång du dricker under spelets gång och att kung är ett toakort istället

Svar: haha vi brukar välja en drinking-mate när vi väljer regler! typ "ny regel, varje gång jag dricker måste denna dricka" och sen fyller man på haha!
Josäfin

2016-01-09 @ 14:13:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
I'm awsome

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0