ohyra eller gift?

Nu när sommaren är här är alla hästmänniskor svinglada!! Galoppera på sommar-ängar, bada men hästen och sena kvällar i stallet, lyckan är total! - I kanske en dag. Nu är det för varmt för att rida, banan dammar för mycket och det finns ingenstans att bada med hästen, men värst av allt: de äckliga krypen är tillbaka. Mygg, flugor och broms - jobbiga i vanliga fall men satan i stallet. Det är verkligen det värsta jag vet, får panik på uteritter när myggen svärmar runt en eller flugor som försöker sätta sig i andiktet på en. Jag kan inte ens klandra min häst när han blir stressad av det - jag förstår honom! Kommer ihåg när Alex var med och fotade en sommarkväll och myggen var bara dör många? Amigo hade hela magen full när vi kom hem, så vidrigt! 
 
Ultra shield är den enda flugsprayen som jag tyckt funkat, dock så förbjöds den för ett tag sen för att det var farliga kemikalier i den. (verkar dock vara ute i butik nu igen, någon som vet om det ändrat formulan och isf om den funkar lika bra??) Alla andra kan jag nästan spraya på flugorna utan att de reagerar. Har både en kräm som ska hjälpa och den sprayen plus en liten spray vi köpt i thailand som vi använder i nödfall. Står i valet och kvalet ibland om vad som är bäst, bli upp-äten av mygg och knott eller ha lite kemikalier på sig? Själv vet jag precis vad jag skulle välja och väljer det då också på min häst. Amigo är så känslig för knott och mygg att han får stora bulor under magen, det är hemskt! Sprayar då hellre på lite gift så att han slipper det. Thailands sprayen andvänds dock bara i - som sagt - nödfall. Kvällen jag och Alex varit ute och magen var full av mygg så sprayade jag med den. Kan ju säga att alla mygg ramlade ner och dog. Bara sådär. Effektivt och bra, men inget jag skulle ha på varje dag, fatta gifterna i den?? 
 
Hur ser alla ni på sånt här? Vad väljer ni till eran häst och vad skulle ni själv valt till er? Jag får panik och väljer hellre att spraya på mig lite gift än att bli uppäten av äckliga mygg. Därför väljer jag också samma till min häst - eftersom att mitt tänk går lite ut så. "Om jag var en häst, vad skulle jag då välja??" - känner väl lite att om jag kan spraya det på min hud borde jag kunna spraya det under min hästs mage där han inte kommer åt det. Hur känner/tänker ni? Vill jättegärna höra eftersom att jag är lite kluven ändå, att behöva spraya sin häst med gift är ju inte direkt mitt förstaval. Berätta gärna och tipsa om bra flugspray som hjälper som broms, knott och hela köret! Och om jag just skrivit ett helt inlägg om flugspray? Jajamän.
 
från gången alex fotade oss bland myggen

Kommentarer
Postat av: Josefin Nilsson

Så vackra bilder! :)

Svar: tack :D
Josäfin

2015-07-05 @ 12:56:43
URL: http://josefinnnilsson.blogg.se/
Postat av: my

Jag använder Ultra shield och vad jag hört så får den inte tillverkas mer men dom får sälja ut lagret. Det har dom sagt i flera år och senast vi frågade var förra året så känns som det är ett väldigt stort lager isåfall haha.

Har även gjort någon hemmagjort med vinäger och vitlök som luktar satan så jag tar båda två. Men min häst är inte så känslig samtidigt som jag sprayar hur mycket som helst så han klarar sig från bett iallafall!

2015-07-05 @ 13:36:47
URL: http://monkiapa.blogg.se/
Postat av: Maria Pettersson

Så fint ljus det var på de här bilderna! :D

Svar: tack :DD
Josäfin

2015-07-05 @ 14:11:29
URL: http://headoverheals.blogg.se/
Postat av: Marica

Jag använder ultra shield men det är inget jag egentligen vill använda, men det är det ända som fungerar... men man blir ju rädd när det står på baksidan att man måste kontakta giftcentralen om man får det på sig eller liknande... dock har jag använt renons flugmedel från hööks vilket fungerade kanon på tidigare häst men inte alls på nuvarande..

så nu börjar jag använda en flugspray som kommer från http://www.hastosant.se/ som inte innehåller några farliga kemikalier utan bara naturliga örter och det stinker skit men det fungerar faktiskt väldigt bra! Nya ultra shield i mina ögon! :)

Svar: åh tack för tipset!
Josäfin

2015-07-05 @ 15:03:09
URL: http://maricalindbeerg.blogg.se
Postat av: Ida - foto & häst

Håller med dig!! Kalle är såååååå känslig mot allt på sommarn lol, gräset (alltså han blir tjock bara av att kolla på det <333), solen, värmen, myggen, flugorna osvosv, han har ju sommareksem så de är ju kul haha. Men han får panik av alla flugor och mygg därför har han flugtäcken och huva på sig hela tiden i hagen, och smörjs in överallt, duschas typ var 3:e dag, iaf manen och svansen och ansiktet. När vi är ute och rider sprejar jag så gott det går och kletar in i ansiktet, även har jag alltid en "huva" på honom, sån här -> -http://www.hooks.se/produkt/flugpannband/49664/49665/ när vi är ute och rider, hjälper mot mycket i ansiktet. Han är så känslig så tror ej något spray funkar på honom haha, alltså om en mygga/fluga är på honom, så känner han det och bara omg shiiet kjfnaksjks, typ som jag haha, är lika känslig lol ;)

Svar: urrsshhhhhh hatar D:D:D:D:
Josäfin

2015-07-06 @ 00:07:39
URL: http://prinsesc.blogg.se/
Postat av: Neapocalypse och tinkerhästen Clooney

Jag använder Renons. I början av säsongen tog jag bara äppelcidervinäger dock. Det går ju att göra egna, men dom brukar inte vara effektiva alls :(

Svar: Åh har också hört om äppelcidervinäger!
Josäfin

2015-07-06 @ 09:30:47
URL: http://neapocalypse.se
Postat av: Urhästen ✿ En blommig häst

Det ser nästan lite mysigt ut att det är smått ljust flimmer i fotografiet - hehe. Nej, jag använder inte flugmedel. Vi har hittills inte haft så brutalt mycket insekter som andra verkar det som, men jag är också väldigt försiktig med flugmedel + hästar = känns inte så bra kombo. Jag använder hellre Grankådsalva när det blir som värst värme. Det hjälper mot klåda och tillåter inte insekterna sätta sig i skinnet. Dock njuter min lilla tös av att klia sig ändå för att sååååååå sköööönt som det äääääär går det inte att motstå. Suck :(

Svar: haha håller med! var dock inte lika mysigt att fota i hahahaha
Josäfin

2015-07-06 @ 16:31:43
URL: http://urhasten.se
Postat av: Ellen

Jag usch för dessa flyfä, riktigt fina bilder på er dock!

Svar: tack ! :D
Josäfin

2015-07-06 @ 21:11:50
URL: http://ellenshorselife.blogg.se/
Postat av: Amanda & ridtravaren Lilleman

Jag använder Renons flugspray just nu, tycker att den funkar lika bra som Ultra shield och därför väljer jag Renons pga gifterna. Men om det hade varit så att Ultra shield var den enda som funka hade jag definitivt använt den. Vi har använt den i alla år tills den precis som du skriver togs bort från marknaden.

2015-07-06 @ 22:24:11
URL: http://bagheeraomalley.blogg.se
Postat av: Sandra

Jag använder HästochSånt's flugspray, helt naturliga produkter! :) (går säkert att göra själv, men jag är laaat)
Sprayar det på de stora delarna av kroppen, tar skillingarydssalva eller grankådssalva i ansikte, bog och skapet, funkar kanon får våra insekts-hatande pollar. :)

Svar: Åh, ska ta och prova den!
Josäfin

2015-07-07 @ 18:42:22
URL: http://scoccosfideli.horseworld.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
I'm awsome

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0