"varför får inte jag säga n*ger när dom får säga svenne???" :'(((

Hallå kan vi bara prata om vad fan som händer idag?? Ingen kan väl ha missat att Adam Tensta ifrågasatte varför TV4 sa att de hade noll tolerans mot rasism och sen anställde en PT med bakgrund av att ha gjort rasistiska uttalanden. Han ifrågasatte, bad om ursäkt och gick ut - i direktsändning. Fredligt och lugnt men ändå rasar internet och jag får hålla mig från att bara unfrienda alla på min facebook som delar inlägg med liknande meningar eller kommentarer:
 
"Men han säger ju n*ger, varför får inte vi göra det?!?!" - Jo du kära vän. Varför för det första känner du behovet av att använda ett ord som används för att nedvärdera folk, förslava folk och helt enkelt har en hel bakgrund full av rasism och allt äckligt som kommer med det. Din avsikt behöver inte vara rasistisk, men vänligen använd ett annat ord för bakgrunden till ordet är slaveri av folk med en hudton mörkare än din. Varför mörkhyade människor använder det? För att de kan. För att de tagit tillbaka ordet som vita människor använt för att visa att de ägde dem. Nu äger ingen dem längre och därför används ordet för att visa tecken på frihet. Det betyder inte att alla håller med om att det är okej, men det är en av anledningarna. DEAL.
 
"Men ordet n*eger är inte rasistiskt!! Det är ju ett namn för deras folk, typ som japan eller kines!!" - Hoppade du av högstadiet, lever nu på bidrag samtidigt som du klagar på att invandrare tar dina jobb?? Eller vem var din geografi lärare?? Hen skulle jag vilja berätta hur otroligt den misslyckades med ditt lärande. Ta med din historialärare samtidigt. Eller så kan du berätta för mig vart landet "n*eger" ligger eller vilka som bord där. Afrikaner kan vara ett bra namn på människor med härstamning från Afrika. Afro-Ameicans om de är från USA och so on. Därför är det inte samma sak att säga "n*ger" som att säga "svenne". Väx upp och läs en bok. 
 
"Så vadå? Så Louise Bodin förtjänar att få hat för att hon sagt n-ordet?! DET ÄR RASISM" Nej. Adam har själv gått ut och sagt att han endast kritiserar TV4s agerande kring allt. Han har gått ut och sagt att han tycker att allt hot som båda han OCH Louise är lågt och ryggradslöst och har även kritiserat TV4 agerande angående att hon sparkades. Han ville inte få henne sparkad. Han ville inte att hon skulle få hot. Adam kritiserade TV4, kritiserade att de spär på vardagsrasismen genom att inte möta eller svara på mail / skrifter så påpekar att hon just nu har en video där hon pratar om sin rätt att få säga n-ordet (vill dock påpeka att jag inte sett videon, den ska vara borttagen) och sedan påstår sig ha nolltrolerans mot rasism. Skulle de sparkat henne pågrund av det skulle det skett då, men inget hände förens nu. Därför är även detta handlande fel - för de har stått bakom henne tills det blev blåsigt. Fegt. 
 
Blir så arg på all skit jag ser på nätet. Kommentarer av nån vit jäkel som påstår att vi inte har rasism i Sverige samtidigt som det bara osar om det i inlägget?! Allvarligt, så det är vita som bestämmer om rasism finns? Istället skriker folk om rasism mot vita, allvarligt? Vad har dem sagt, att du är så blek att du är genomskinlig? Aj. (ber i ursäkt på förhand om du nu har komplex över att du är blek, inget fel med det såklart) Vita människor har förslavat mörkhyade människor och argumenterar om deras rätt att använda ett av orden som skapat stora klyftor mellan människor pågrund av ursprung?? Det viktigaste vi kan ta upp är att det är dåligt att ordet "n*gerkung" tas bort från Pippi Långstrump. Tycker ni att det är värre att någon lämnar en intervju i TV än rasismen han ville konfrontera borde ni se över era prioreteringar. Vill också påpeka att alla hot och skit Louise fått inte är rätt och inget jag står bakom någonsin. Fattar inte varför folk inte kan bete sig. Skämmigt. Håll med eller inte om Adams agerande (själv tycker jag det är helt rätt) men våga inte stå och säg att rasismen har pratar om inte finns för att den inte påverkar dig. Ignorant och vidrigt - tack för mig.
 

Kommentarer
Postat av: Julia Forsbacka

Gud vad skönt att se någon vettig ta ton om detta. Självklart finns det många människor som skriver om detta på ett bra sätt - men det känns som om jag hittils endast lyckats se allt hemskt och vidrigt folk skrivit. Hur folk kan lyckas vrida på allt och bara FÖRSTÅ FEL är helt sjukt.

Svar: TACK! håller med, de flesta texter är helt bananas...
Josäfin

2015-07-22 @ 07:59:04
URL: http://forcebacka.blogg.se/
Postat av: Urhästen ✿ En blommig häst

På tal om irriterande sociala medier - jag har gått ur Hästforum på Facebook och det känns som en sten lättat från mitt bröst.

Svar: HHAHA känner samma!
Josäfin

2015-07-22 @ 17:42:38
URL: http://urhasten.se
Postat av: Matilda

Wow, äntligen en vettig text om allt ihopa ..

Svar: Tack! Tyckte att det behövdes något i all röra...
Josäfin

2015-07-22 @ 20:33:36
URL: http://skogsrusset.se
Postat av: Alice

Bra inlägg, bra skrivet!

Svar: TACK!
Josäfin

2015-07-26 @ 17:51:17
URL: http://skimmelfuxenalice.horseworld.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
I'm awsome

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0