påminnelse till mig och alla andra där ute.

Det är okej att bryta med personer du inte får ut något av. Om du aldrig får något tillbaka förutom ångest och irritation - bryt.
 
Det är okej att sätta sigsjälv i förstahand. Du behöver inte vara där för alla varje gång. 
 
Det är backa när det blir jobbigt. Du är inte världens värsta kompis för att du helt enkelt inte orkar alla gånger. 
 
Det är okej att bli arg och bråka med varandra. Man kommer ingen vart om man inte pratar och säger hur man känner. 
 
Det är okej att göra slut med kompisar. Växt ifrån varandra, olika stadier i livet, bara bråk - anledningarna är oändliga. 
 
 
Med nyårslöftet "ingen mer bullshit" så försöker jag påminna mig själv om det här ibland. Så tänkte varför inte påminna er också? Det är helt enkelt okej att inte gilla och vara vän med alla. Jag träffar gärna nya vänner, men känner jag att vi inte hör ihop eller att de verkligen bara verkar hur jobbiga som helst så säger jag nej. Jag har en underbar grupp av vänner som verkligen betyder något för mig, jag behöver inga fler om det inte är personer jag verkligen tycker om. Livet blir mycket lättare och under det här året har jag redan släppt en del "dödvikt" som bara tynger ner en och ger en massa ångest i onödan. Personer som inte är roliga att hänga med helt enkelt. Det kanske låter själviskt men jag sätter migsjälv i första hand. Och visst ska man kämpa - men bara om man känner att vänskapen är värd det. Mår jag inte bra av att hänga med någon, känner mig uppgiven och irriterad eller bara vill slå in huvudet på personen med en spade anser jag att den vänskapen inte är något att ha iallafall. Personer som bara tar energi och aldrig ger tillbaka kommer förr eller senare kastas ut ur mitt liv. Jag lägger hellre all min energi på de fina vänner jag har och som jag alltid mår bra av att umgås med. Det är okej att säga att man inte får ut något av vänskapen längre; vi känner varandra, vi kanske hejar när vi ses på fest men vi är inte vänner längre. 

Kommentarer
Postat av: Divorce your horse

Bra skrivet!!

Svar: tack! :DD
Josäfin

2015-06-18 @ 18:04:13
URL: http://divorceyourhorse.se
Postat av: Neapocalypse och tinkerhästen Clooney

Väldigt sant!!!<3

Svar: åh tack!
Josäfin

2015-06-19 @ 10:15:58
URL: http://neapocalypse.se
Postat av: sabina

Väldigt sant 😊

Svar: åh tack!
Josäfin

2015-06-19 @ 18:52:45
URL: http://sabinamannerhagen.blogg.se
Postat av: Alice

Bra inlägg och bra nyårslöfte!

Svar: tackar !
Josäfin

2015-06-21 @ 19:17:53
URL: http://skimmelfuxenalice.horseworld.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
I'm awsome

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0