en uppdatering om världen, terror och rädsla.

 
 
Något som dykt upp mycket i mitt facebook flöde är berättelser. Berättelser från människor som efter terror-attacken i Paris fått ett helvete. De berättar att folk kallar dem för terrorister, kollar konstigt på dem och spottar efter dem när de går förbi. Endast pågrund av hur någon ser ut; hudfärg och etnicitet. Jag mår faktiskt illa att det ska vara såhär. Att folk som bara behöver se ut som muslimer blir direkt-utpekade som terrorister och att många inte har några problem med att säga det. Senast på jobbet igår hörde jag någon som berättade hur han sett en tjej med slöja sitta på tåget, "man blir ju lite orolig, det fattar ju vem som helst". Och ja, jag försår att folk är rädda, att folk blir misstänksamma eller extra fördomsfulla. Men det är inte rätt, därför får man fan lägga band på sig och bete sig. Jag tror att folk fattar att alla är rädda för IS. Men jag tror inte folk att alla muslimer nu måste vara rädda för både IS och alla er människor som skriker ut erat hat efter människor ni inte känner. Handlingar av arga, rädda och dessutom främlingsfientliga människor kan vara förädiska, låt det inte sjunka till den nivån. 
 
Jag känner mig inte rädd. Jag tänker inte mer än vanligt på terrorism eller attentat och jag är inte rädd på något sätt. Inte rädd för att vistas i stora städer, inte rädd för att gå på större event och definitivt inte rädd för att sitta bredvid en muslimsk kvinna på tåget. Av allt jag kan vara rädd för här i världen så är inte dessa saker, speciellt den sistnämnda, något jag är rädd för. Jag vet inte om det är för att det fastnat i mitt filter som slänger bort det mesta hemska man kan övertänka och analysera om tills man fått ont i magen eller om det är för att jag är medveten om att det som händer, det händer. Det finns inte mycket att göra åt. Vi ska alla dö någon gång, vi kommer alla åldras, alla kommer inte leva sitt liv till fullo, vissa kommer att dö i cancer och vissa kommer att dö i krig och terrorism, det vet vi aldrig. Visst kan man bomba alla platser där man tror att IS ligger och har sitt läger, visst kan man peka ut alla muslimer som terrorister och slänga ut alla flyktingar - men till vilket pris? Är det värt att leva vidare om man förlorar sin mänsklighet på köpet?
 
För nej, IS och terrorism skrämmer mig inte. De är vidriga människor som bara är ute efter att sprida skräck och förstörelse. Vad som skrämmer mig är personerna som delar och kommenterar uppmuntrande på bilder med bomber som ska släppas över syrien och eventuellt döda några IS krigare men som definitivt kommer döda många civila. Vad som skrämmer mig är att vi hellre låter tusentals människor dö för med förklaringen "att vi inte har plats" fastän vi egentligen bara vill vara 100% säkra att IS inte ska hitta hit. För vi låter hellre 5000 människor dö än eventuellt släppa in en ensam IS krigare. Då kan vi lika gärna sluta föda barn eftersom att risken för mördare, våldtäcksmän och terrorister föds hit. Vad som skrämmer mig är att Sverige Demokraterna växer i rasande fart, att deras vidriga politik ens får föras i Sverige. Att de skriver "stoppa det organiserande tiggeriet" medan de själva ber om pengar för att dela ut flygblad utomlands som svartmålar Svergie - för att ingen ska vilja komma hit. De kallar sig "Sverige vänner" men släpper en video med brinnande bilar och texter som "inga jobb, inga pengar - välkomna till Sverige". Så nej, IS skrämmer mig inte, för de är en terror grupp hela världen är ute för att stoppa. Vad som skrämmer mig är att vi har en folkvald grupp av människor i regeringen som har samma typ av värderingar för människor som Hitlers parti hade under andra världskriget och att människor försvarar dem.

Kommentarer
Postat av: Alma-Lena

SÅ SANT! Keep up the good spirit!

Svar: TACK! :D
Josäfin

2015-11-26 @ 20:12:07
URL: http://barockbloggen.blogspot.se
Postat av: Alice

Bra skrivet! Håller helt med dig!

Svar: TACK!
Josäfin

2015-11-26 @ 21:20:28
URL: http://nouw.com/alicetjarnen
Postat av: Fanny

Tack, äntligen någon som förstår..

Svar: tack själv!
Josäfin

2015-11-26 @ 21:27:34
URL: http://stoponnysarna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
I'm awsome

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0