detta är varför jag inte vill vara på facebook

 
Åh vilka härlig inlägg. Jag ser dem varje dag för att folk gillar, delar och kommenterar på dem. De är från helt vanliga och trevliga personer jag känner, släktingar eller liknande - alltså personer i min omgivning jag är vänner med på facebook. "Snart kommer diskussionen om Luciatåget ska vara kvar" - varför skulle den diskussionen komma upp? För att några sopor på facebook inte kan sin källkritik om gången "barnet inte fick vara en pepparkaksgubbe för att det ansågs vara rasistiskt", eller så var det så att de inte skulle vara några pepparkaksgubbar i tåget på den skolan. Eller är det för att hälften av facebook rasade när en skämtnyhet dök upp och sa att kalle anka skulle sluta gå pga rasism? För att ordet "n*gerkung" togs bort ifrån Pippi? Nej allvaligt, jag blir fan mörkrädd. Dags att vakna upp ur sina jäkla bubblor och öppna ögonen - ni är till största del vuxna människor för fan! Dessutom att folk ska göra sig roliga och påpeka att helt löjliga saker är rasistiska. Får jag presentera dena händelse som utspelade sig på jobbet:
 
Kollega: Hur vill du ha ditt kaffe?
Kund: Black haha. Ja man får väl inte säga svart längre!
Jag: *skrattar inte*
Kund: *lite obekväm* Ja alltså, haha för det är ju.. du vet.. rasistiskt. Haha.
Jag: *skrattar inte*
Kund: .... *jätte obekväm*
 
Pinsamt beteende. Och shit vad obekväma folk blir direkt när man inte skrattar åt deras inskränkta skämt. Det skrämmer mig, att man bryter normerna när man inte skrattar med. Kan vi ta den första bilden nu, där föräldrarna gjorde en fia med knuff plan till sina barn som ser ut som ett hakkors. När jag såg artikeln skrattade jag lite lätt och undrade "men oj, hur tänkte dem där? Nu blev det allt tokigt" - för enligt mig är det ganska uppenbart vad det ser ut som. Sedan läser jag kommentarerna och blir helt paff! Runt 200 människor har tagit sig tiden att skriva "Det där är Fia med Knuff, det ser väl vem som helst!! Jävla vänster som ska vrida och vända på allt!" eller "Jag ser inget hakkors bara fia med knuff!". Helt jäkla sinnes! Hur ignorant får man vara? Självklart antar jag att föräldrarna inte menade något sådant men nu när de upptäckt vad det ser ut som är det väl bara att ändra planen lite? Helt sjukt hur det ena studen ska vara "åh man får inte ens säga svart i dagens samhälle" och sedan "Vad ser ni hakkorset?? Jag ser bara fia med knuff!". Man driver bara med hela konceptet av rasism och alla ska vara så måna om att inte vara det att de ska se det överallt - men sedan när man får det upptryckt i ansiktet så blev denne tydligen blind på båda ögonen. 
 
Facebook är den sociala-medien jag hänger minst på. Jag använder den för chatten och ibland länkar jag bloggen eller lägger upp nya bilder för andra häst-vänner som inte har något annat socialtmedie. Har jag extremt tråkigt kan jag sitta och scrolla i feeden på jakt efter roliga klipp eller liknande men det slutar ofta med att något liknande skiten ovan dyker upp och jag blir fly förbannad. Förbannad på att folk ska göra sig lustiga på andras bekostnad, säga att rasism inte finns eller "stå upp för sin rätt att säga negerboll". Förbannad för att folk blir mer upprörda över att n*eger tas bort ur Pippi böckerna än över det många repotage om gummibåtar fulla med människor som flyr från krig och död. Förbannad över att folk är så måna om att inte ses som rasister men som tror att muslimerna ska tvinga oss avskaffa luciatåget. Förbannad över att folk tycker att de plötsligt är väldens bästa kvinnokämpar för att de protesterar mot slöjan - protesterar mot kvinnas rätt att få klä sig hur hon vill. För nej, ni är inga kvinnokämpar om detta är eran enda insats, ni är islamofober. Spelar ingen roll hur mycket ni säger att ni inte är rasister om ni förlöjligar rasismen. Det är roligt hur vi unga antingen är lata och får allt på silverfat eller är vänster-extremister och dumma i huvudet. Det är roligt hur alla invandrare är kriminella och kommer hit för att leva på bridrag samtidigt som de tar våra jobb. Det är faktiskt jätteroligt eftersom att ni som skriver detta verkar missat historialektionerna och inte har lärt sig grunden i källkritik - tacka vet jag att jag lärde mig det när jag gick på högstadiet så jag slipper vara pinsam nu. 

Kommentarer
Postat av: Neapocalypse - en alternativ hästblogg

jag är lycklig som inte har jättemycket sådant på min feed, mest är det hästar och folks vardagsbekymmer ^^

2015-10-17 @ 13:41:11
URL: http://neapocalypse.se
Postat av: Isabella

Usch blir så irriterad när såntdär dyker upp!

Svar: Får magsår typ!!
Josäfin

2015-10-17 @ 13:59:50
URL: http://Http://nouw.com/isabellaaxelsson
Postat av: Alice

Usch! Usch! Usch! Usch!
Så sjukt som du säger att det är när man inte skrattar med som man bryter normen.

Det var för bara någon vecka sedan som en elev på min skola sa något om att Kalle Anka inte ska sändas på julafton längre och tyckte det var fel. Jag är ganska lättprovocerad så jag sa direkt att vi som är vita inte har något tolkningsföreträde för vad som är rasistiskt eller inte. Då får jag svaret "men vad hade de tyckt om vi kom och tog något ifrån dem som de haft under en lång tid?"
Jag ville verkligen slå till denna personen i huvudet med en stekpanna eller något. Om det finns något vita är experter på så är det ju kulturell appropiering, sanningen är ju att äkta västerländsk kultur inte existerar då vita bara snor allt ifrån andra kulturer som de haft inom sina kulturer bra mycket längre än vad Kalle Anka sänts.

Jag är verkligen så trött på folk som inte fattar, som inte är källkritiska och inte har någon kunskap alls om sådant varenda människa borde fatta.

Svar: Ja jag vet, alltså det enda svenska vi har är typ vikingar och de plundrade och våldtog så fine var stolt över din kultur och ät dina köttbullar med lingonsylt varje dag i veckan så du inte drabbas av mångkultur!!
Josäfin

2015-10-17 @ 21:21:32
URL: http://nouw.com/alicetjarnen
Postat av: sandra

Tar själv bort de vänner som lägger upp sånt där. Men känner igen det där med kunden, senast igår hände det att en *äldre man* ville ha negerboll och kaffe.
Jag: en kaffe och vad sa du?
Kund: Ja det är väl mer pk att säga chokladboll
jag: ja det är ju det *ger honom chokladbollen och tar betalt*

Svar: Alltså blir galen, hur svårt kan det vara att byta ut ett ord som använts till att förminska och förslava människor till att fkn säga choklad?!
Josäfin

2015-10-17 @ 22:11:33
URL: http://www.sandramusic.spotlife.se
Postat av: Vanessa andersson

Jag blir så jävla arg på dagens samhälle, vad fan håller vissa på med? Jag var på ett kafe häromdagen och mannen framför mig skulle ha en chokladboll. Så säger han till kassörskan "har ni inga ordentliga negerbollar här"? Varav hon svarar "vi har dessa chokladbollarna här" och så svarar han, "jaha! det är ju inte konstigt att jag inte hittar de när ni ger de fel namn, jag kommer från finland och inte fan bytar de namn på finska pinnar för de" Alltås varför ska de vara så sjukt jäkla svårt rent ut sagt att bara anpassa sig, oh ta hänsyn till alla? jag förstår inte hur vi i sverige kan böla över att "åh nu kommer det så mycket flyktingar" Alltså öppna ögonen!! Det är 2 procent som kommer hit till sverige!! Vem säger att detta landet är mitt och inte ditt. Det är baar pinsamt hur rasistiskt vi lever och hur vi vägrar ändra på oss gör det bara tydligare...

Svar: åh alltså n*gerbolls debatten är ju det vidrigaste jag vet, hur svårt ska det vara att säga chokladboll istället? Men såfort man säger att pojkar är skräp så jävlar vad samma människor ska börja grina och ba "men va jag är inte skräp :'("
Josäfin

2015-10-18 @ 12:04:05
URL: http://vanessaandersson.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
I'm awsome

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0