häst-lista

 
 

1. Vilken är din favorit hästras? Haflingers är ju så otroligt vackra och fina hästar!


2. Vad heter din favorit häst? Amigo, fun fact visste ni att det är jag som döpt honom? Fatta alla coola namn han kunde ha och sen ba "Amigo"?? Aja, bättre än Indy som mamma ville iallafall haha!


3. Vad är ditt värsta häst minne? Oj jag vet inte! Har ju varit med om både det ena och det andra. Nästan så att man skulle kalla mig stuntryttare med tanke på antalet gånger jag gått omkull, fastnat i stigbygeln och släpats efter en galen shettis eller krossat/skrapat upp hela kroppen. Tror den gången jag gjort illa mig mest iallafall är när Amigo fick ett av sina ryck och repet till grimman lossnade och jag slog sönder knät, haft fortfarande problem med det men frågar ni sjukhuset är inget fel för inget var brutet!! Eller kanske den gången jag ev fick en spricka i höften för att jag dunsade av på is, filmade min egen avramling och Amigo lämnade mig och sprang hem?? För mer, vänligen se min "topp tio avramlingar" video


4. Hoppning eller dressyr? Hoppning slår dressyr alla dagar i veckan! Okej rider inte vanlig dressyr så var väl inte så svårgissat haha


5. Gillar du att tävla? Älskade att tävla! Amigo också haha, men nöjde mig med att hoppa LE och LD klasser men finns för få. Nu får jag ju inte tävla ponny heller så det spelar ingen roll, men hade jag en stor häst som gillade att tävla skulle det definitivt finnas på kartan! 


6. Vad är din mest minnes värda stund med en häst? Min och Amigos första tävling, sjukt vad nervös jag var och sjukt vad nöjd jag var! Felfri och rosett i första och sedan var jag så slut att jag knappt ville starta andra medan ponnyn hoppade ändå för att han hade så kul! Vi vägrade dock ut oss på näst sista hindret som var en megastor oxer, men jag klagade inte för jag var livrädd för den haha! Sen var det också skönt att få knäppa folk på näsan, lilla jag och Amigo som oj oj oj skulle hoppa samma klasser som deras fina tävlingsponny som skulle gymnastikhoppa. Jaja en kom hem med rosett och det var hon som brukar lulla runt i skogen utan sadel eller träns hehe. 


7. Vad är din favorit häst mest rädd för? Han är livrädd för får. Annars är han inte rädd för mycket om han inte är på helt fel humör och är rädd för allt dvs!


8. Vad är din favorit hästs bästa bus? Kommer ihåg när jag red barbacka jämt och hoppade på banan, favoriten då var att tagga jättemycket till hinder, tvärnita och totalvända åt andra håller medan han slänger med huvudet och ba "tji fick du!!" och var hur nöjd med sig själv som helst. Just nu är det mer att stanna och bocka! 


9. Säg tre ord som är bra med hästar? Vänskap, avslappning och adrenalin. 

 

10. Hur ser din dröm häst ut? Hoppglad och busglad paint med glimten i ögat! Eventuellt Amigo i större storlek och friskare leder!

 


Kommentarer
Postat av: Amanda & ridtravaren Lilleman

Kul att läsa att du gillar att tävla :D

Svar: Älskar att tävla! Egentligen inte tävlandet i sig, nöjer mig med clear round men alltid roligt att åka iväg och göra något annorlunda och få klä upp sig lite haha! :D
Josäfin

2015-10-18 @ 21:27:33
URL: http://bagheeraomalley.blogg.se
Postat av: Hannah Rylander

Asså Amigo är så underbart vacker och ni är verkligen ett fint ekipage :D <3

Svar: åh tack :'D
Josäfin

2015-10-19 @ 16:07:35
URL: http://hannahrylander.spotlife.se
Postat av: Alva

Du kan ju iofs tävla amigo som storhäst! :)
Om ni är på det humöret dvs haha. Tror dock att det är typ 90 cm då... Skulle dö om jag hoppade så högt :/
Eller pay and jump såklart :)

Svar: Haha lite för högt för oss, vill ju hoppa 70 & 80 om jag skulle tävla haha!
Josäfin

2015-10-19 @ 18:34:47
URL: http://alvapalvaz.blogg.se/
Postat av: Sandra

Rolig lista, snor den och gör jag med, hihi. ;)
Älskar 7'ans "Annars är han inte rädd för mycket om han inte är på helt fel humör och är rädd för allt dvs!", känner igen det där alltför väl, haha!

Svar: Men ellerhur! Är ju standard haha
Josäfin

2015-10-28 @ 17:00:50
URL: http://scoccosfideli.horseworld.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
I'm awsome

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0