"när han uppenbarligen inte verkar tillfreds med ridningen ni sysslar med nu"

Amanda: En fråga, du får gärna svara i ett inlägg men; 
Du sa att Amigo inte vill göra någonting alls och det enda han tycker är roligt är att kasta av dig, tävla & få uppmärksamhet. Sen att du inte vill att han ska gå tillbaka till att bli riden "vanligt". Hur vet du att han inte trivs bättre med det, när han uppenbarligen inte verkar tillfreds med den ridning ni sysslar med nu? Menar absolut inget illa, utan vill bara höra din syn på det! :D 
Jag skulle gärna vilja rida utan träns, men jag är helt ärligt alldeles för feg för det. Känns läskigt att sitta uppe på en häst med sadel men inte något att kunna ta tag i IFALL det skulle ske en olycka. Hästen kan ju bli rädd, skena och riskera både síg själv och mig om olyckan är framme. Men tycker det är ballt de som vågar och som gör det! :)
 
 
Hej! Jag förstår om du inte menar något illa med din kommentar men jag tar ändå väldigt illa upp av att du skriver att han "uppenbarligen inte verkar tillfreds med ridningen ni sysslar med nu". Ärligt talat så jävlar vad ledsen jag blev, då jag gjort allt för att få Amigo gladare på livet och har lyckats genom att skippa bettet. Att skriva att han inte är nöjd nu för att jag skojar om att han gillar att slänga av mig och för att han inte gillar att busa är inget jag själv skulle komma mig för att säga utan att veta historian om hur Amigo inte har hade någon livsglädje första åren jag hade honom, hur tränare ville jaga honom med longerspön mot hindrena för att han skulle komma över 40 cm, hur det kunde ta en halvtimme att ta in honom från hagen för att han vägrade gå eller hur han hade så lite egen framåtbjudning att vi gått omkull fler gånger än jag kan räkna? Från det kan vi nu hoppa banor i halsring och Amigo är gladare än någonsin, han tar egna initsiativ på vad han vill göra, vill vara en tillags och gärna visa stolt vad han kan genom att översvara på signaler och han visar så tydligt när han är nöjd. Det enda som inte funkar just nu ordentligt är uteritterna men sen jag bytte från hackamoret till repgrimman i våras har även dem blivit mycket bättre - just för att han är så tydlig med att visa vad han trivs bättre med. Visst skulle jag kunna slänga på ett pelham eller liknande och bara slita till varje gång han kör sina ryck i skogen - men det är inget jag någonsin skulle kunna stå för. Och därför blir jag blir jag så arg / ledsen när jag läser din kommentar även om den inte är illa menad. Jag har gjort allt för att ha en häst som drar en glädjebockserie där jag må ramla av och han stannar för att kolla på mig med den där "men åhh vad du tvungen vi hade ju så kul" blicken istället för att sitta och gråta för att hästen inte rör sig, åt någon håll, vad man än gör och är helt död i blicken. Därför skulle jag aldrig kunna låta honom gå tillbaka till det livet.
 
Vet inte om det besvarar frågan men det är iallafall min syn på saken. Kan också ha missuppfattat frågan och bara hängt upp mig på just den meningen, hoppas jag inte låter rabiat på något vis haha. Hoppas du någon gång vågar testa att plocka av tränset förresten - det är en häftig känsla att inte ha någon handbroms att dra i och att hästen ändå repsekterar och lyssnar på en även om det bara skulle vara inne på ridbanan! Ett tips om du vill prova är att ha någon med sig på ridbanan ifall att det skulle gå åt skogen eller om hästen skulle tycka att det är lite för roligt haha! Tror dock att de flesta hästar skulle uppskatta frihet under ansvar (:
 
 
(har pratat med amanda så allt är lugnt, blev lite felformuleringar och missförstånd så alla vet! everything 
is cool! låter inlägget vara kvar ifall någon annan skulle undra men det är no hard feeling här)

Kommentarer
Postat av: Rebecka

Vilka fina bilder!

Svar: TACK :D
Josäfin

2015-09-30 @ 11:41:58
URL: http://nouw.com/rebeckai
Postat av: Fanny

Inspiration på hög nivå!

Svar: tack :D
Josäfin

2015-09-30 @ 15:34:18
URL: http://stoponnysarna.blogg.se
Postat av: Sam

ett härligt avbildar Jag älskar <3

Svar: tack :D
Josäfin

2015-09-30 @ 15:50:34
URL: http://samfranklin.blogg.se
Postat av: Amanda

Så grymt att rida utan träns sådär! Modigt och verkligen bra träning!

Svar: tack :D
Josäfin

2015-09-30 @ 17:22:51
URL: http://nouw.com/amandamaria
Postat av: Amanda & ridtravaren Lilleman

förstår inte ens vart hon fått tanken att han inte verkar vara tillfreds. visserligen blev han/är han halt pga fång men det har ju inte med bettet att göra!?

Svar: ja precis, fång har ju egentligen inte någonting med vilket ridsätt man har, mer vad den äter och hur den motioneras / känslighet för gräs och socker osv
Josäfin

2015-09-30 @ 18:26:46
URL: http://bagheeraomalley.blogg.se
Postat av: Sandra

Klokt att ändå svara på kommentaren, det kan nog lätt uppfattas som att Amigo inte trivs med ridningen om man inte förstår sig på din humor, själv förstår jag varje gång du säger hästjävel eller liknande (minns knappt vad du säger, men det brukar väl vara något liknande iallafall) att du skämtar, men om man inte inser det så låter du nog rätt grov, haha. Så bra att du ändå förklarar läget. :)

Svar: Ja det var lite så jag tänkte, kommer ihåg när jag skojade och kallade Amigo för ponnyjäkeln i samband med att han brukar slänga av mig och folk gick bananas ...
Josäfin

2015-10-02 @ 15:27:13
URL: http://scoccosfideli.horseworld.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
I'm awsome

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0