en Amigo-lista i nytt format

 

Vad heter din häst? Amigo. Visste ni att det var jag som gav honom det namnet?! Mamma ville att han skulle heta Indy. Tur att detta stoppades. Good work Josäfin typ 11 år.

 

Har du en ponny eller häst? Ponny, vi trodde att han skulle växa till en storhäst men han ba nope ska vara liten för evigt så att ni kan hjälpa mig på pga era 180 centimeters ben når typ marken.

 

Hur länge har du ridit på/haft hästen? Hösten 2006 köpte vi honom! Så i höst har vi stått ut med varandra i 10 år!!

 

Är det din häst eller ä du medryttare? Min egen! (och kanske lite mammas också haha) (när han är jobbig dvs.)

 

Hur gammal är hästen? Han är 14 år! Åhh han har blivit så gammal!! (så när ska han bli lugn och normal?!)

 

Om din häst var en människa, skulle h*n varit din bästa vän då? Jag vet faktiskt inte. Jag hoppas det. Gemensamma intressen är ju att äta så mycket som man får i sig utan att spy och röra sig så lite som möjligt haha! Ultimata soff-potatis-kompisen. Kanske är bra att han är en häst.

 

Har din häst allt du önskar dig hos en häst? Nja, det skulle jag inte säga. Han hatar att leka och busa, behöver godis för motivering i allt och kan ha riktigt humörsvägningar. Men han är också väldens sötaste och goaste ibland så det väger ju upp mycket - samt det faktum att han är just MIN häst! Tro mig, han får stå ut med mycket också haha.

 

Har du ramlat av hästen nån gång? Mer än jag stannat kvar tänkte jag säga. Inte än iår iallafall - men det säger ju inte mycket haha. 

 

Hur ofta rider du på hästen per vecka? Just nu blir det inte jätteofta pga massor av skit, massor av jobb och massor av snö & is. Beroende på jobb osv så rider jag väl mellan 1-4 dagar i veckan som det ser ut nu. Normalt brukar det vara 5-6.

 

Har din häst varit ridskolehäst etc? Nej det ska han allt få klara sig ifrån om jag har det minsta att säga till om.

 

Vad är det du och din häst har gjort tillsammans som du aldrig kommer att glömma? Första clearound tävlingen! Allt gick pannkaka men fan vad glad jag var. Knopparna åkte ut och han hade barbie-man, jag var svinrädd, vi blev ifrågasatta om vi ens kunde hoppa 80 centimeter och efter första rundan var jag helt slut. Men vi kom hem med rosett och Amigo gav allt i andra rundan fastän jag var för trött för att hjälpa till! Bästa tävlingskompisen!

 

Brukar du göra olika frisyrer på hästen? Är sämst på att knoppa i vanliga fall så tänk er då hur det går med Amigos man?? KAOS.

 

Vilka tillbehör har din häst mest av? Han har ca hundra shabrak och ca lika många repgrimmor haha! Video kanske??

 

Har din häst något speciellt tillbehör? Nej det skulle jag inte säga? Eller ja munkorgen han går med nu skulle väl det vara. 

 

Står din häst i spilta eller box? Box såklar!! Är inte spiltor typ förbjudna nu?? Eller?? Har ridsportsförbundet förbjudit tårtor med inte spiltor??

 

Vad är det för ras? Tjock fläckig ponny med extra allt! Nejdå men okänd kordningsponny från england. 

 

Hur stor är din häst? (Mankhöjd) 145cm tror jag allt att han är, sjukt liten ju! Menar jag är ju ändå 1.80. Stackarn haha.

 

Vilken färg tycker du h*n passar bäst i? Alltså han passar nog bäst i lila men älskar att ha på honom rosa saker haha. Han är faktiskt snygg i det mesta förutom typ svart?? Så tråkigt juu.

 

Vad skulle du vilja döpa din häst till om den hade motsatta könet? Nått coolt, inte Xena The Warrior Princess som Felix vill döpa honom till iallafall. Sa att Felix skulle få honom för en tia när han varit dryg men då sa han att han tänkte döpa om honom till det och jag ba EHHH DET BLIR INGET?!

 

Hur många dagar är det kvar innan eran 1 års dag? ca -9 år. hahhah

 

Vad betyder h*n för dig? Vill säga mys, stressfritt och adrenalin men det gäller bara på sommaren nu betyder han 75% av tiden andas in och räkna till tio istället för att skrika i frustration haha.

 

Beskriv din häst med 3 ord: Eldsjäl, livs-coach & kontrollfreak är ord Amigo beskriver sig själv med HÄR haha. Jag skulle väl beskriva honom med självständig, livsnjutare och kanske lite schizofren.

 

Vad tycker du din häst är bäst på? Att ge energi. Alltså han utger alltid så mycket energi såfort han är glad och peppad, även fast det exempelvis ser ut som att han galopperar jättelångsamt eller liknande så känns det som att vi har en helt galen hastighet. Min kompis Alex fick rida lite efter att vi hoppat en gång och utbrast "shit vad pigg han känns!" - för tja han känns så men ser ut som vilken häst som helst. Så härligt ändå att man känner såfort när han är taggad och glad!

 


Kommentarer
Postat av: Anonym

Kan du inte göra en utrustningsvideo? Eller ja, kanske dela upp den i flera.

Lite kul att du 1.80 rider på en ponny som är ca 1.45 och min gamla ridlärare på ridskolan sa att jag som är 1.59 inte får rida ponnysarna på 1.32-1.37 för att jag är "för lång"

Svar: Åh jo jag ska göra det!! *lovar* Så kul ändå, jag känner mig lång på många ponnysar men just Amigo funkar det på för att han är stabil, varken jag eller mamma känner oss lång och båda är ju 180!
Josäfin

2016-02-11 @ 17:59:31
URL: http://WWW.nouw.com/lollz

Kommentera inlägget här:

Namn:
I'm awsome

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0