"rid utan träns på den om ni vågar haha"

 
Vill ni veta något jag stör mig på? Denna sak att alla hästar inte går att rida utan träns pga "dess kaliber". Typ att den fått lov-ord av fina tränare och är en "elit-häst med högasta kaliber" och därför är detta helt omöjligt för hästen att rida ut på, låta gå i stor hage eller - som sagt - rida utan träns på. Egentligen så bryr jag mig väl inte, liksom gör vad du vill med din häst sålänge den inte behandlas dåligt, men ibland kliar det i fingrarna. Ett bra exempel på händelser som ökar på finger-kliandet är dessa bilder eller filmer där hästen är "helt crazy" typ bockar, stegrar eller lever rövare i hagen osv. tillsammans med en kommentar som "men 'släng på en repgrimma och rid ut i skogen' haha, folk är så outbildade om elit-hästar". Alltså vill inte vara sån men hur outbildat och okunnigt låter det inte att du tror att det bara är att "slänga på en repgrimma" för alla som inte har en häst av "denna kaliber"? Alltid är det dessa personer som älskar att använda ordet "okunnigt" till dessa så kallade nh-natzis men samtidigt så skriver dem att deras häst (ett flockdjur) omöjligt kan gå med en annan häst. För om något låter okunnigt är det väl att säga att det är omöjligt, som att rida utan träns vore svart magi eller endast gick på tjocka skogsmulle-hästar? För som jag ser det är allt detta ursäker för att man inte vill eller vågar (vilket jag inte säger är fel, but still). Amigo rider jag inte ut på själv under höst vinter, jag orkar inte, är rädd att han eller jag ska göra illa oss osv. Hur löjligt hade det inte låtit om jag skrivit att det inte GÅR att rida ut på en häst av hans kaliber? Att det är så mycket power att man riskerar livet och att alla med lugna hästar är okunniga om de kommer med hjälp, tips eller kritik? Nej tycker detta är så löjligt. Elit-häst eller inte så fungerar dem alla likadant och det som skiljer dem åt (förutom deras personligheter och kroppstyp osv såklart) är ju vad vi människor slänger på för stämpel eller pris-summa på dem. För vad skiljer egentligen mellan min lilla ponny och en elit-häst? Jo, min häst kan gå i en stor hage med andra hästar och ridas utan träns medan elit-hästen är totalt crazy om den inte rids dressyr inom fyra väggar och är för dyr får att gå i annat än en ruta. 

Kommentarer
Postat av: Alma-Lena

Precis som du stör jag mig på detta sätt att tala. Det handlar väl allt som oftast om hästar som är så dyra att de inte får gå i hage och därmed blir stallmodiga. det känns inte hästvänligt och kanske skulle de bli hållbarare om de fick gå i hage och tränas i skogen-med eller utan träns.

Se på Ulla Håkansson som alltid tränar utomhus på sina "högoktan-hästar" hon är född 1938 och tävlar ännu i eliten med sina hästar som sällan är skadade.

Svar: precis min tanke!!
Josäfin

2016-06-11 @ 13:27:49
URL: http://barockbloggen.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
I'm awsome

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0