första gången jag ringde 112 blev ikväll

 
Okej så ikväll har jag sprungit runt ensam i mörkret på en åker bredvid en motorväg - varför?? Jo för att ta det från början har jag fått åka upp många kvällar för att plocka flugägg på Amigo. Något som måste göras men som inte uppskattas när man är hemma halv nio på kvällen efter man jobbat haha. Men ikväll blev jag extra sen och åkte mot stallet runt klockan nio. Jag åker över 55:an vägen och ut på landsvägen i stallet och kommer fram till första kurvan innan jag får slänga foten på bromsen - en älg?!? Det var min första tanke men efter en dubbelkoll så såg jag att det var en jättestor brun häst! Jag slängde på varningsblinkers och öppnade dörren för att se om den skulle stanna men den travade på vidare - tills min stora förskräckelse i full fart över åkern mot 55:an vägen!! Svängde om bilen i full fart och gasar iväg tillbaka mot korsningen, blinkar som en galning med helljuset (varför hahah??? hade panik??) och tänker på vad jag ska göra. Åka ut på vägen, stanna bilen mitt i vägen för allt med vaningsblinkers och springa ut? Väl framme med bilen snett mot åkers med helljusen på för att se (är kolsvart typ) får jag syn på hästen som då kommit fram till kanten. Till min stora lättnad var det ju vilt-staket just här vid vägen som jag hade glömt och jag kan andas ut. Tack gud för det. Så jag parkerar bilen vid sidan av landsvägen med varningsblinkerserna på och går ut. Hästen kommer nu springade åt mitt håll och jag försöker få den att stanna, den blir dock bara rädd och drar rakt åt andra hållet ut i mörkret. VAFAN GÖR JAG NU?! 
 
Jag slår upp mobilen och slår för första gången i mitt liv 112. Dom var dock inte till någon hjälp och ba "vi ska rapportera ditt ärende" och la på. Jahapp. Här trodde jag det skulle bli nå jäkla film-moment där de stänger av vägen och kommer och hjälper mig haha?? Så jag skrev ett inlägg på facebook om det, vafan ska jag göra liksom?? Jag känner inga här som jag vet har en stor brun häst?? Skrev även till min stallägare att jag skulle bli väldigt sen och varför - sedan drog jag ut i kanten på åkern för att leta i mörkret. Skrapade upp hela benen på åker-gräset eftersom att jag bara hade shorts (feber-svettades innan jag åkte, skulle ju bara upp fem minuter till stallet haha!) och såg ingenting. Efter att ha halv jobbat/gått halva åkern var jag nära att gå tillbaka. Troligen hade den sprungit vidare längs staketet och jag såg inget. Gick några meter till och sedan hörde jag något. Okej, så den var i närheten och några meter till så såg jag den. Efter att långsamt gått fram samtidigt som jag pratade lugnt så fick jag tag i grimman på den. Gick tillbaka mot bilen men stannade i kanten av åkern eftersom att det kändes tryggt med staketet mot vägen. Men vad ska jag göra nu???? Snart svarade min stallägare och visste vilken ägaren var så jag stod kvar där och väntade. Klappade på hästen (som var sjukt svettig, så glad att jag fått tag på henne!), försökte andas mellan adrenalin-kickarna och skrev med Thea som nästan tänkte åka från uppsala och hjälpa mig haha! Ägaren och vänner kom efter en stund och var så glada att jag varit så snäll och jagat runt henne på åkern - själv tyckte jag det var självklart, är ju vad jag hade önskat att någon hade gjort om det varit min häst! Syrran däremot tyckte jag var galen som bara gått fram till en okänd häst, "tänk om den var galen eller aggresiv!!", var ju det sista jag tänkte på när jag såg en häst springa mot en motorväg! Hur som så hade ägaren varit ute och gått med hästen och de hade blivit attackerade av en aggresiv shettis?!?! VAD HÄNDER ENS?! Så sjukt, så hästen hade slitit sig och de hade letat i ca två timmar. Så skönt att den är hemma nu. Så de tog över och var några personer som skulle hjälpa till att gå hem med den så jag fortsatte iväg till stallet och sen hem för att äta haha. Så glad att jag hittade på henne innan hon tog sig ut på stora vägen, så glad att det var en hästmänniska som hittade henne och så glad att hon är hemma nu! Nu ska jag sova och knapra strepsil för min hals håller på att dö. Tacka guss för att man är ledig imorgon för jäklar vad det ska sovas! 

Kommentarer
Postat av: my

Alltså usch!! Så himla bra att du fick tag på den, vad skulle annars kunna hända :((( Underbart att veta att den är hemma nu!

2016-09-02 @ 07:26:36
URL: http://monkiapa.blogg.se/
Postat av: Alma-Lena

Radion har ett larmnummer som man kan ringa och meddela sådant här då avbryts bilradion för meddelandet. Imagine min skräck när jag hörde mina tre hästar beskrivas springa mot E4:an när jag var på väg till dem en gång. Men bra var det!
https://sverigesradio.se/trafik

2016-09-04 @ 06:51:32
URL: http://barockbloggen.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
I'm awsome

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0