Bästa Serierna 2018

 
SIREN
Denna serie var en av de första nya serierna som startade iår som jag fastnade för. En serie med bra karaktärer & sjöjungfrur?? Kom igen, detta måste ju bli succé. Och det blev det, har ni inte sett den rekomenderar jag den starkt!! Serien utspelar sin i Bristol Cove, "sjöjungfrurnas stad". Ben & Maddie jobbar som marinbiologer, trots att Bens pappa som är borgmästare tycker att han kastar bort sitt liv. En kväll stöter Ben på en udda kvinna som vänder upp och ned på deras tillvaro när hon letar efter sin syster. Gillar karaktärernas dynamik och mysteriet, dessutom får den ju megaplus på hur de framställer sjöjungfrurna. Så tips tips till er fantasy / mysterie fans där ute som älskar havet och sjöjungfrur!!
 
 
CHILLING ADVENTURES OF SABRINA
Denna serie var jag ju orimligt taggad på och den levererade därefter. Likheterna mellan hur CAOS och Riverdale är skriven är liknande men den håller sig inte lika mycket till serietidnings-stuket som Riverdale gör. Sen är ju jag så fast i Riverdale och deras överdriva comic-style (trots att denna säsong spårar åt heeelvete). Men denna är snyggt filmad, har intressanta karaktärer och en spännande twist på satanism. Precis vad jag ville ha i ett ungdoms-drama med häxor. Gillar ni Riverdale måste ni se denna, och gör ni det inte är den lätt värd att ge en chans ändå. Behövdes i höstmörkret när Stranger Things lös med sin frånvaro (tagga vår !!)
 
 
SINGLE PARENTS
Behövde verkligen en ny 30 minuters sitcom i mitt liv!! Denna kommer direkt efter Modern Family och är i lite samma stuk humorvis. Serien handlar om 5 föräldrar som hjälpter varandra i livet som ensamstående. Gruppen möter Will som är så fast i att vara den bästa pappan att han glömt att leva sitt eget liv och drar in honom i sin grupp för att lära honom bli människa igen. Serien är otroligt rolig och har en bra dynamik mellan karaktärerna, både vuxna och barn. De har intressanta karaktärsdrag och denna serie är precis vad som behövdes i mitt flöde just nu!! Gillar ni Modern Family, New Girl & Brooklyn 99 är denna nästa på denna era!
 
 

A DISCOVERY OF WITCHES

Denna serie hade jag ingen aning om förrens precis innan den började. Hade slut på fantasy-serier på lagret och klickade in denna på listan. Serien kretsar runt Diana Bishop, en häxa som lämnat sin coven och fokuserar på att bli professor i historia. Under en research i biblioteket får hon fram en bok varit försvunnen i hundratals år och genast börjar fler olika magiska-väsen närma sig, bland annat vampyren Matthew Clairmont. Boken är nämligen en gammal bok om hur häxorna för hundratals år sedan skapade vampyrer och demoner. Serien är så himla vackert filmad - scenografin i serien är magisk! Karaktärerna är bra skrivna och serien utspelar sig snart i en spännande handling om Diana och vart hennes krafter egentligen kommer ifrån. Ser så fram emot säsong två!

 

 

THE HAUNTING OF HILL HOUSE

Har ingen speciellt bra skräck-serie på min lista förutom American Horror Story så denna var ju given. För er som missat handlar serien om Familjen Crain som under en sommar flyttar in i ett hemsökt hus som de ska renovera och sälja. En natt tvingas de fly därifrån och väljer att aldrig komma tillbaka. De pratar inte om det särskilt mycket förrens flera år senare när ännu ett dödsfall relaterat till huset äger rum. Nu måste de alla möta sitt skrämmande förflutna. Serien har en bra creepy stämning genom hela filmen, intressanta karaktärer och en spännande twist i slutet. Ett måste se för alla skräck-fantaster!!

 

-

 

MANIFEST / EVERYTHING SUCKS / LIFE SENTENCE

Manifest var en ny bubblare om ett försvunnet flygplan som landade igen efter fem år trots att det enligt alla passagerare bara varit en vanlig flygning. Den var bra men levde inte upp till sin fulla potential. Life Sentence var också en ny serie med Lucy Hale i huvudrollen. Handlingen är om en tjej som levt hela sitt liv med dödlig cancer och när hon en dag får veta att hon är frisk och kommer leva så får hon snabbt inse att hela hennes liv varit en lögn planerad för att ge henne det bästa livet fram till sin död. Den fick dock bara en säsong men klart sevärd ändå. Hade dock uppskattat en uppföljare till denna feelgood serie. Älskade ändå Everything Sucks lite och den var himla mysig trots sina flaws men den blev ju cancelled typ direkt efter, man ba mmm tack netflix för att ni kastar ut serier som ni inte marknadsför ordentligt. (*host* everything sucks, girlboss, sense8, Luke Cage osv)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
I'm awsome

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0