min ultimata serie-tips lista!!

 
- tänkte bjuda på mina bästa serie-tips i varje kategori, skriv gärna om jag glömt ngn serie / trop och kommentara era bästa serie-tips! -
 
  • ACTION / ÄVENTYR
- GAME OF THRONES
(serierna serie haha, den ultimata serien för äventyr, blod, drakar och krig. inget jag trodde skulle intressera mig men DAMN this is some good shit. Gillar att den är oförutsägbar och har många starka karaktärer.)
- THE MAGICIANS
(ännu en sjuk serie på denna lista, men ändå så bra? Den är så udda att jag inte riktigt vet varför jag älskar den, men något har den. Magi, sköna karaktärer, spännande plots och bara massor med randomness. Är typ en blandning av hogwarts & narnia? Magi-skola och äventyr till andra världar.) 
 
  • KOMEDI
- YOUNGER
(alltså en helt klart ny favorit här!! Liza är en ensamstående mamma som inte lyckas få ett nytt jobb eftersom att hon ses vara för gammal. Efter att ha blivit misstagen för en 26 åring så ljuger hon om sin ålder för att på jobbet som assistent på bokförlaget Imperico. Serien har massor av roliga "millenial" referenser, är STÖRT rolig och bara så bra.)
- BROOKLYN 99
(otippat woke serie om en polis-station, episka karaktärer och såå rolig!!)
- F.R.I.E.N.D.S
(vänner är en kult-serie. se den för den är episk)
- NEW GIRL
(när Jess uppräcker att hennes kille är otrogen behöver hon fly - snabbt! Det slutar med att hon hamnar på ett loft med tre grabbar vars liv hon snart ska vända upp och ned på. Bästa kompis-gänget och sååå rolig och skön serie!)
 
  • KRIMINAL
- HOW TO GET AWAY WITH MURDER
(får sätta denna under kriminal haha, handlar om Annalise som håller kusen "how to get away with murder", en kurs som några av hennes stundenter snart kommer ha stor användning för... Har såå många bra karaktärer, Viola Davis är en så bra skådespelerska, den är så spännande och lägger fokus på mycket viktiga saker.)
- LUCIFER
(denna serie är så underskattad, handlar kort om the devil himself som tagit en paus från helvetet för att öppna en klubb i LA. Han korsar snart vägar med detektiven Chloe Decker som han sedan kommer hjälpa lösa olika mord. Serien är spännande och har intressanta fall och Lucifers karaktär är sååå bra! Rolig, charmig men ändå med ett djup osv. klart värd en titt!)
 
  • DRAMA / KOMEDI
- SHAMELESS US
(en klar favorit, dock en dipp efter säsong 4 men still very enjoyable. Serien handlar om familjen Gallagher som med  7 barn, en försvunnen mamma och en alkoholiserad pappa inte riktigt är som alla andra familjer. Är vid tillfällen helt sjuk (typ Frank, pappan, är skyldig massor med pengar och får hela familjen att låtsas fejka hans död med begravning och allt). Se den!)
- MY MAD FAT DIARY
(en av mina favorit serier eftersom att den är så real. Vi får följa Rae som precis blivit utskriven från en mentalboende och serien är helt ur hennes perspektiv men hennes sjuka sett att se världen. Vänskap, självhat, depressioner och massor av annat viktigt men samtidigt så skön.)
- SWEET / VICIOUS
(Så JÄÄÄVLA viktig serie!! Den har inriktning på sexuella trakasserier och överfall mot tjejer på ett collage. Jules är en sorority tjej och bestämmer sig för att göra något åt det och tillsammans med outsidern Ophelia är de ute för att sätta skräck i alla sexförbrytare på campus. GALET bra serie, trodde att det var en helt ok serie men O M G!! SE DEN)
 
 
  • DRAMA / FAMILJ
- THE FOSTERS
(bästa feelgood serien blandat med drama!! Vi får följa Callie och hennes lillebror som bli omhöndertagen av ett lesbiskt par samt deras stora familj. Den tar upp så många viktiga ämnen som bland annat att komma ut, USAs fostersystem, rasism, trafficking, trans-liv och massor av annat.)
- LIFE UNEXPECTED
(såå fin serie om en tjej som försöker att bli förtidigt myndigförklarad och då letar upp hennes biologiska föräldrar som då försöker ta sig tillbaka in i hennes liv)
- JANE THE VIRGIN
(Jane blir av misstag inseminerad med den rika hotellägaren Rafael, en sådan sjukt rolig och udda serie som typ alla borde se?? Den har en berättarröst som tar oss igenom serien och serien har stora inslag av Janes (som vill bli författare) stora fantasi. GULD)
 
  • FANTASY
-  SHADOWHUNTERS
(otippat en stor favorit trots att den är lite småtöntig haha, men Clary upptäcker vid 18 års ålder att hon inte är människa utan en "shadowhunter", en människa med "angelic-blood" och att hon måste hjälpa till att rädda världen från demoner. I samma veva blir hennes mamma kidnappad och hon får hjälp av sina nyfunna vänner i the down world för att hitta henne. trots det jag skrivit innan har den älskvärda karaktärer, en diverse cast, lgtbq representation och är sjukt spännande)
- TRUE BLOOD
(I en värld där vampyrer lever öppet och är fullt med övernaturliga varelser får vi följa Sookie Stackhouse. Hon kan läsa tankar vilket sätter käppar i hennes dejting liv och blir snart insugen i vampyrernas värld då hon upptäcker att hon inte kan läsa deras. Kärleks drama, mord, blod och andra sjuka plots (och alexander skarsgård) är en serie man saknar!)
- TEEN WOLF
(okej har ju varit min favorit så lär ju få vara med på listan. Scott och hans bästa vän Stiles är ute i skogen (för att leta efter en död kropp?? don't ask säsong 1 är ändå rätt konstig haha) och Scott blir biten av någon varelse. Han upptäcker snart att han är en varulv och försöker hitta den varg som bet honom, som också verkar vara samma person som står bakom massor av mord i staden Beacon Hills. Älskar alla karaktärer, säsong 2-3 är SÅ BRA och den är bara så älskvärd.)
 
  • "CHICK FLICK" 
-  DESPERATE HOUSEWIVES
(okej, ännu en kult-serie. Vi får följa kvinnorna & familjerna på wisteria lane i draman, humor, tragedier och allt där emellan! Serien tar sin början när Mary Alice tar självmord utan någon form av anledning vilket tar hennes närmaste vänner Lynette (flerabarns mamman som gav upp sin karriär för att bli en trött hemmafru), Bree (den pedantiska perfektionisten), Susan (den virriga ensamstående mamman) och Gabby (den framgångsrika modellen som gift sig för pengarna) in i ett helt mysterium. Serien är så lätt att komma in i, rolig, sorglig och sååå bra! samt nya mysterium, draman och annat kul varje säsong)
- GILMORE GIRLS
(serien handlar om den ensamstående mamman Lorelai och hennes bästa vän, dottern Rory och deras liv i den lilla staden Stars Hollow. När Lorelai blev gravid och valde att uppfostra Rory själv orsakade hennes envishet stora konflikter med hennes traditionella föräldrar. När Rory kommer in på en väldigt fin privatskola måste Lorelai ta ett lån av sina föräldrar som tar dem tillbaka in i deras liv. Så bra och rolig serie som verkligen är så bra skriven och Lorelai och Rorys vänskap är så fin.)
- GOSSIP GIRL
(Ingen kan väl ha missat gossip girl?? Men har ni så MÅÅSTE ni se den om ni gillar denna typen av serie. Vi får följa gänget på upper east side mellan draman, vänskap, kärlek och glamorösa fester - samtidigt som skvallerbloggen GossipGirl alltid ser allt som händer!)
 
 
  • SKRÄCK / THRILLER
- Buffy The Vampire Slayer
(DEN BÄSTA SERIEN. PUNKT. Handlar om Buffy som är den utvalda "slayern" och tillsammans med hennes gäng av vänner försöker rädda deras stad sunnydale (och världen) mot övernaturliga krafter och varelser. Serien får mig att skratta, gråta och bara spänt trycka på nästa avsnitt även i min sjunde rewatch haha! bör dock tillägga att den är gammal och att effekterna är därefter, but the plot is amazing)
-  SUPERNATURAL
(två bröder söker efter sin försvunna pappa och döda spöken, demoner och andra varelser på vägen. Alltid en klar favorit även om jag tappat den de senaste säsongerna.)
- AMERICAN HORROR STORY
(denna lär ju vara med!! serien har olika teman varje säsong men med samma skådespelare. Allt ifrån mördarhus, tivolis, hotell med lady gaga & häx-culter. EPISK SERIE, min favorit säsong är Coven följt av murder house)
 
  • MUSIK / DANS
- GLEE
(vi får följa gängen i "the glee-club" på McKinley High som trots sina olikheter kommer bli nära vänner. Mycket sång och dans, tävlingar, drama & humor!)
- HIT THE FLOOR
(gillar ni dans är detta serien för er! Ahsha går med i cheerleading gruppen L.A Devils trots hennes mammas invändningar, detta öppnar upp en helt ny värld för henne.)
 
  • MYSTERIE
 - BIG LITTE LIES
(serien med Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Alexander Skarsgård och Adam Scott bland annat!! handlar om tre mammor vars till synes perfekta liv halkar in i ett mord. sjukt spännande serie, så snyggt gjort och massor av girl-power!! MUST SE)
 - HEMLOCK GROVE
(en av netflix första egna serier, handlar också om mord och mystiska varelser, labratorier och annat sjukt i staden hemlock grove. Även en skarsgård i denna, Bill, och en helt sjuk, udda men ändå spännande och bra serie för alla som älskar spänning, övernaturligt och SJUKT.)
- PRETTY LITTLE LIARS
(en annan känd serie som jag antar att alla hört talas om, den handlar om fem vänner som efter en natt bli fyra. Cirka ett år efter Allisons försvinnande börjar de andra tjejerna får SMS, lappar och annat som utpressar dem att göra olika saker med avsändaren "A". Är det den försvunna Allison eller är det personen som tog henne?? Väldigt bra och spännande serie som dock drar ut på det lite för längre men ändå är väldigt sevärd!)
 
 
  • SCI-FI
- SENSE8
(dvs en av de bästa serierna någonsin. 8 människor runt om i världen upptäcker att de har ett unikt band med varandra. medan de försöker lösa hur allting fungerar får de även reda på att det finns människor som jagar människor som dem... spännande och sjuuukt bra gjord!! GALET BRA OK) 
- STRANGER THINGS
(konstiga saker händer i småstaden hawkins i och med pojken Will Byers försvinnande, samtidigt sker övernaturliga saker på hawkinslabratoriet. E.T blandat med 80 talets bästa, ett måste se!!)
- ORPHAN BLACK
(en så prisad serie och har gett Tatina en såå förtjänad emmy!! Handlar om Sarah som ser en kvinna hoppa framför ett tåg -  och hon ser precis ut som henne! Hon är snart indragen i en stor konspiration som kommer förändra livet för alltid. Gillar ni spänning, kriminal och sjukt bra acting är detta en serie ni måste se.)
- HEROES 
(efter en solförmörkelse får människor världen över övernaturliga krafter, men snart visar det sig att en brutal mördare är ute efter just dessa människor. Vi får följa några av dem medan de försöker klura ut sina krafter samt följa spåren av framtids-målningar för att rädda världen. Den första serien jag blev kär i och kommer alltid vara en favorit!)
 
  • ZOMBIES
- IN THE FLESH
(plötsligt vaknar människor upp från de döda som zombies, efter några år kan regeringen ge dem rehab & mediciner som får dem att fungera i samhället igen, men varför ha de vaknat igen? SÅ STÖRT BRA SERIE tyvärr med dåligt slut pga att den lades ner. har fortfarande inte förlåtit dem för detta)
- iZombie
(Liz blir under en båtfest förvandlad till zombie och börjar jobba i ett bårhus för att få tillgång till hjärnor. När hon äter någons hjärna får hon flashbacks från personens liv och hon börjar senare hjälpa polisen lösa människornas mordgåtor. Rolig serie och GRYYM action då Liz också tar på sig personlighetsdragen från de olika människorna.)
 
  • MARVEL
 - JESSICA JONES
(klart min favorit, så sjukt bra serie!! Lowkeey för de som inte är 100% övernaturligt osv och handlar om Jessica Jones som jobbar som privatdetektiv. Under ett av fallen möter hon en av sina värsta mardrömmar från sitt förflutna; mannen som kan få alla att göra som han säger med bara sin röst. Och Jessica är kanske den enda som kan stoppa honom.)
- THE GIFTED
(gillar ni x-men SKA ni se denna. Handlar om familjen Strucker vars barn upptäcker att de är mutanter, efter en incident behöver familjen fly då de är jagade utan central services, en organisation ute efter potentiellt farliga mutanter. De tar hjälp av the mutant underground vars mission är att rädda och flytta mutanter som behöver det. Så sjukt bra serie och så annorlunda.)
- THE PUNISHER
(för de som inte är ett fan för det övernaturliga men ändå vill se Marvel är detta kanske något för er! Den tar sin början efter Daredevils andra säsong och handlar om Frank Castle, den föredetta soldaten vars familj mördades framför honom av staten för att de trott att han läckt bevis från deras "special missions". Men han överlevde och han är ute efter hämnd.)
- THE RUNAWAYS
(serien handlar om de föredetta vännerna Alex, Molly, Chase, Karolina, Nico & Gert som förut var oskiljaktiga och alltid umgicks när deras föräldrar pratade "jobb". Nu har de alla glidit isär och möts igen när Alex försöker få ihop dem som på de äldre dagarna. De gör då en upptäckt om deras föräldrar som får dem alla ifrågasätta allt och i samma veva upptäcker flera av dem att de kan göra saker som kanske inte alla andra kan göra... Så bra serie och väldigt intressanta karaktärer, värd att se!!) 
 

Kommentarer
Postat av: film&serier bloggen

Du tittar på många bra serier ! Jag älskar My mad fat diary, borde ha fått fler säsonger tycker jag!

Svar: MEN ELLER HUR?? Iallafall längre säsonger! Fortfarande en av mina favoriter!
Josäfin

2018-02-23 @ 10:03:27
URL: http://filmandserier.blogg.se
Postat av: emelie andersson

oj mycket bra tips där :)

2018-02-23 @ 12:37:49
URL: http://nouw.com/emelieanderssoon
Postat av: Evahle - en blogg om psykisk hälsa

Kul med lite tips :)

2018-02-23 @ 13:25:41
URL: http://evahle.se
Postat av: Carro

wow så många bra tips:D gossip girl <333

Svar: ÄÄÄÄLSKAR gossip girl!
Josäfin

2018-02-23 @ 16:46:58
URL: http://carro93.se/
Postat av: Olivia

Har du sett Mr. Robot & Peaky Blinders? Såg dom nyss och de är SÅ bra!! Av mina 96 sedda serier så hamnar de nog i topp 5 :D

Svar: Har sett Mr. Robots första säsong men inte peaky blinders! Ska kolla upp den :D
Josäfin

2018-02-25 @ 22:29:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
I'm awsome

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0