Dagens träning, för den som interesserar sig =)

Idag skrittade jag och Amigo bort till ridhuset för att longera och arbeta lite.

Vi började med några enkla följa övningar, alltså att han ska följa efter mig i den gångart jag vill och stanna när jag stannar, och de fungerade perfekt, nästa bättre än innan!
Longeringen gick bra till en början, men han är jävligt svår! Eftersom att longerinegn är rent ut sagt DÖ TRIST för honom så tar han varje liten signal liknande inkallning.

Ett exempel var väl när han började försvinna bort från mig i longeringen och jag försiktigt drog i linan för att få tillbaka honom på 'min' volt. Den lilla signalen fick stora resultat! I full galopp på han in på inkallningen som han tagit det som, bockade och hoppade och lindade in sig rejält i linan som jag inte hade en chans att korta när han kom farande! Tur att han är så snäll att han direkt stanade och lät mig linda upp rörar, annars kunde det där ha gått riktigt illa!

Efter det kortade vi upp linan och gjorde liten mer av en "ick-longerings longering", vilket brytder att jag springer/går bredvif honom vid volten och att han ska gå på en litan volk runt mig. Detta gick mycket bättre,

En annan sak vi har problem med just nu i longeringen är, att eftersom att han alltid vill komma in för att slippa den, och då hamnar han rakt emot mig, börjar jag du röra/dra/vifta med linan så stegrar han, allderles för nära. Jag har inte kommit fram till om ci ska ge upp stegringarna ett tag nu eller bara öva öva öva på att han ska göra dem på längre avstånd!

En meters bubblan måste också påminnas =)


Men träningen gick väl bra annars, i stort sett så var han pigg och posetiv till arbete och lyssnade ju faktiskt bra, de där småsakerna gör han ju för att han missförstår mina signaler och för att jag ger honom otydliga =)

Och sen glömde jag igår att lägga upp ett GRATTIS! Till JOSSAN som blev 16 igår =D


Kommentarer
Postat av: JENNNNNNY

fin blogg ! :D

2010-12-26 @ 15:56:12
URL: http://sssuperjenny.blogg.se/
Postat av: Sarah

Gud vad fn header du har :)

2010-12-26 @ 16:09:31
URL: http://styleofsarah.blogg.se/
Postat av: josefine :D

TAACK :D<3

2010-12-26 @ 18:28:28
URL: http://josefineelovsson.blogg.se/
Postat av: Sofie

Hahaha, Amigo är så rolig! Han är verkligen speciell :D

2010-12-26 @ 20:55:08
URL: http://sofiehaagensen.blogg.se/
Postat av: Frida

SV: tack :D din blogg är också superfin!!

2010-12-29 @ 13:47:38
URL: http://equest.blogg.se/
Postat av: Elin :)

kan du göra en header till mig? :)

2011-02-05 @ 18:27:06
URL: http://cookiesryttare.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
I'm awsome

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0