tävlingar är inte hemskt, men dumma kommentarer är

Många av er här vet nog vem Eliva (http://baraelvira.se) är? Jag kikar in på hennes blogg då och då för att jag tycker att hon har en intressant syn på hästar och skriver många intressanta inlägg. Och varje gång jag läser ett inlägg har jag fått för vana nu att kolla in kommentarerna och jag vet inte om jag ska skratta eller om ska kräkas. Ibland undrar jag; hur tänker folk här? Jag menar för de slänger ur sig så korkade saker ibland att jag får magsår. Min fråga är då; VILL inte alla sträva efter att rida så mjukt som möjligt? Eller så snyggt som möjligt?? Är det inte det man vill?? Eller har jag fattat den här sporten helt fel? 
 
Hon la upp ett par bilder från falsterbo som upprörde många, och jag spyr när folk försvarar bilderna. Visst, det kanske inte brukar se ut så, helt okej att skriva. Men "äh det är bara ögonblicks bilder" eller "det där är elitryttare dom vet vad dom gör"... Så vadå, ni tycker att det SKA se ut sådär? Eller vart vill ni komma med dessa kommentarer?? Och vadå elitryttare vet vad dom gör? Ja dom vet säkert hur man ska hoppa en 1,60 bana, hur man lägger hästen på rätt avstånd och hur man gör för att vinna; inte betyder det att det är okej att hästen springer runt med för spänd nosgrimma och försöker gapa för det? Om inget annat så tycker jag fan att det är värre, dom är ju ändå de som SKA vara bäst. Ingen är perfekt, jag vet det men försvara inte bilderna med att "de vet vad dom gör". Det gör dom säkert, men hästen springer fortfarande där och gapar av någon anledning. Och detta tjat om ögonblicks-bilder: så vadå om jag smäller till dig med en planka i huvudet; är det okej då? Det vara ju ändå bara för en sekund, det ger ingen skada på dig. Eller hur??
 
"Detta är larvigt, hade hästarna gillat det hade de aldrig hoppat hindrena" - är du allvarlig?? För det är ju inte alls så att de lärt sig att hoppa sedan de fick en sadel uppslängd på ryggen? Eller att om de stannar så får dom en smäll med spöt och att det bara blir bråk? Det är ju inte så att hästar som är tränade till att bara tävla/träna tänker "nej jag hoppar inte, hon är lite ryckig i munnen nu" - det tror jag de är vana vid. Jag blir faktiskt så jävla upprörd när jag läser sånt här, och inte för själva disskussionen i sig utan för alla dessa korkade kommentarer! Sedan att de som lägger dessa korkade kommentarer har mage att skriva "att ni tycker att det här är hemskt tyder på okunskap" - NÄMEN OJ jag missade visst teori-lektionerna där man fick lära sig att det var ett gott tecken om hästen slänger upp huvudet och gapar. Jag trodde att det var något dåligt men som sagt jag är ju okunnig. omg.
 
Nej för mig är gapande hästar, ihopsnörade nosgrimmor och rullande ögon inte något positivt. Och jag förstår att ryttarna kan vara nervösa för tävling, jag förstår att hästen kanske piggar till när det är publik och allt sånt där runt omkring och att det kan vara svårt att rida så mjukt man skulle vilja (eller som jag hoppas att man vill). Jag vet själv att om Amigo skulle börja dampa som han gör i skogen ibland skulle han också vara missnöjd om jag drog till i munnen och jag skulle säkert inte kunna hålla en mjuk hand - och därför vill jag inte heller rida med bett. Men vad jag menar och vill säga är att bara för att det är så eller blir så är det fortfarande inte rätt. Så sluta försvara det, hur mycket man än förstår att det nog inte ska vara sådär behöver man inte skicka iväg en kommentar med "larvigt hästen älskar att hoppa". Mycket möjligt att den gör det, jag menar min häst tycker det är svin roligt, men jag tror inte det tycker att det är kul att bli dragen i munnen och inte kunna öppna den när det gör ont. Men vad vet jag, jag är ju ändå bara en okunnig hobbyryttare.
 
 
som sagt inlägget är kritik mot de som försvarar bilderna, inte till de som rider. Själv tycker jag att att de flesta hästarna se ut att tycka att det är kul
(min häst tycker ju att det är kul att tävla och ha massa folk kollar så varför inte) förutom när ryttarna rycker tag om hästen taggar till på något hinder osv.
Eller bara de som rider kasst kasst kasst. Jag menar, visst jag rider inte heller perfekt men jag tävlar inte heller 1,60 och ska ses som ett proffs. Hur som,
hur ser alla ni därute på detta? Är ni en av de som försvarar sånna bilder, svara gärna: hur tänker ni när ni skriver? jag vill förstå! tack på förhand! :)

Kommentarer
Postat av: MADDISENJ.SE - julkalender i bloggen med fina tävlingar dagligen!

att folk inte bara kan sköta sitt eget istället för att klanka ner på andra

2013-12-19 @ 17:36:12
URL: http://maddisenj.se
Postat av: Viktoria

det här inlägget behövdes verkligen, du tog orden ur munnen på mig!

Svar: Åh tack :D
Josäfin Andersson

2013-12-19 @ 17:47:49
URL: http://letsriskourlives.blogg.se
Postat av: Neapocalypse - ・゚♥ ✞ - alternativ blogg & hästblogg ♥

ÅÅÅÅH håller med allt du skriver, fan det är typ mina tankar också, blir så less.
Och så när dom säger att Elvira inte ska lägga upp bilderna för det är personer man kan känna igen osv; de är ju med i en STOR TÄVLING, FRIVILLIGT!? Och Elvira var knappast den enda som fotade, men förmodligen den enda som fotade också så ah... orkar typ inteeeee

Svar: Ja men precis!!
Josäfin Andersson

2013-12-19 @ 17:49:17
URL: http://neapocalypse.blogg.se/
Postat av: Neapocalypse - ・゚♥ ✞ - alternativ blogg & hästblogg ♥

vafan det där blev cp.... skulle vara "elvira var knappast heller den enda som fotade också så ah.."
vad fan haha

2013-12-19 @ 17:50:24
URL: http://neapocalypse.blogg.se/
Postat av: Josefine

Det är det som är rätt fantastiskt med hästar. Hur snälla dem är! En häst testar att fly, men finner sig ofta rätt fort i en situation så fort den blir slagen.
Det är i mina ögon "döda" hästar. De har ingen livsglädje kvar.
Det är som ett vild djur som blir tagen av ett lejon. Man ser i ögonen att djuret fattar att det är över.
Kanske lite väl extremt, men jag har sett många hästar som har gett upp. De går bara på autopilot.

Svar: Håller verkligen med!
Josäfin Andersson

2013-12-19 @ 18:05:21
URL: http://yohseefeen.blogspot.de/
Postat av: evie

Håller med till viss del. Har inte sett bilderna i fråga men vet just hur illa det kan se ut ena sekunden för att se bra ut i nästa. Jag hoppas så klart att världseliten (och alla andra där ute) strävar efter en så mjuk hand som möjligt. En ryttare jag gillar är Gerco Schröder - han rider gärna på hackamore på sina hästar och det tycker jag är trevligt :)

2013-12-19 @ 18:37:54
URL: http://www.evieastrom.blogg.se
Postat av: ida foto. ♛ ᴊᴜʟᴋᴀʟᴇɴᴅᴇʀ ❄

ÅH *DUMDUMDUDUDDUDUDUMDUMDUMDMUM* JOSÄFIN GJORDE DET IGEN!!!! SÅ BRA INLÄGG!!! SÅ SANT DÖR SÅ SANT DET ÄR ASSÅ HAHAH! Sååååååå jävla bra :')))))))))))

Svar: :''DDDD
Josäfin Andersson

2013-12-19 @ 19:12:36
URL: http://prinsesc.blogg.se
Postat av: Sandra SG

massa fina bilder ännu en gång på dig och din häst! så fina och det får mig verkligen att sakna hästarna ännu mer. :(

sv: jag tror till och med att jag köpt det nagellacket på city gross eller ica! Men yes, det är så snyggt!

2013-12-19 @ 20:12:04
URL: http://sategu.se
Postat av: Tilda

Grymt inlägg, helt rätt!
2:a bilden, sååå fin!

Svar: Aw tackar :D
Josäfin Andersson

2013-12-19 @ 20:45:13
URL: http://tildaomalin.blogg.se
Postat av: paulina

hästar är fantastiska djur!

Svar: fan sant :D
Josäfin Andersson

2013-12-19 @ 20:49:11
URL: http://paulinabladh.blogg.se
Postat av: amanda

Sjukt bra skrivet, du är fan min idol i hästhantering. Det är förskräckligt att behöva säga det men de flesta hästfolk har inget bra hästvett. Det är inte deras fel men som barn lär man sig att piska på hästen eller dra den i munnen om den inte gör som man säger vilket är så fel. Ne jag hoppas på framsteg inom ridsporten och inte fler bakslag...

Svar: Aww taaack! :DD
Josäfin Andersson

2013-12-19 @ 23:12:56
URL: http://amandahed.blogg.se
Postat av: Jessika - Fillös

Bra inlägg och underbara bilder på dig och din häst! :) Bra också att du poängterar att det inte är tävlandet i sig som är det hemska utan dels ridningen och dels synen som folk har om att det är helt okej att det ser ut sådär?

Svar: Ja men precis, älskar att vara på tävlingar minus alla ryttare som dampar på sina hästar, snacka om att förstöra stämningen! Däremot är glada busiga hästar och glada ryttare underbart att se :D
Josäfin Andersson

2013-12-20 @ 12:40:38
URL: http://www.jessikaung.blogspot.com
Postat av: Elvira - Baraelvira.se

Åååååh bästa inlägget jag läääääääääst

Svar: TACKAR :D
Josäfin Andersson

2013-12-20 @ 13:07:33
URL: http://baraelvira.se
Postat av: Beatrice Rudberg

Superbra skrivet!

Svar: Åh tack :D
Josäfin Andersson

2013-12-20 @ 13:57:48
URL: http://coloursforlife.blogg.se/
Postat av: amanda

Åååhhh vilka härliga bilder.. DÄR kan man snacka om samspel!
Välskrivet och bra inlägg också :)

Svar: Aw tack :'D
Josäfin Andersson

2013-12-20 @ 14:49:35
URL: http://taveljungfrun.devote.se
Postat av: Sofia Krantz

Wow, så himla bra skrivet. Läste Elviras inlägg för ett tag sen och ville skriva om det men det har väl inte blivit av bara och när du nu skrev om det här så skrev jag ett eget inlägg om ämnet.
Ser verkligen upp till ditt sett att se på hästar och hästhantering. Du ska vara jätte stolt.

Svar: Ditt inlägg var också riktigt bra! *rummen upp!* :D
- TACK!
Josäfin Andersson

2013-12-21 @ 09:41:49
URL: http://sofiakrantz.webblogg.se
Postat av: Nelly

Så sant så! Bara för att man är elitryttare behöver man inte ha rätt i allt man gör. För inte alltför länge sedan trodde man ju att hästar var för tunga för att själva kunna hoppa hinder och att ryttarna var tvungna att dra upp deras huvuden för kung och fosterland för att dom skulle orka - nog hoppade dom stackars hästarna ändå, men jag tvivlar på att hästarna gillade det..

Svar: PRECIS!
Josäfin Andersson

2013-12-21 @ 19:28:25
URL: http://justanothermortal.blogg.se/
Postat av: Emma G

Braaaaaa josse :D so true

Svar: :DD
Josäfin Andersson

2013-12-21 @ 20:26:41
URL: http://freyfaxi.blogg.se
Postat av: lisse

super bra skrivet!

Svar: Tack :D:D
Josäfin Andersson

2013-12-21 @ 23:22:01
URL: http://lissegotze.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
I'm awsome

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0