choklad & kokosrutor
kakan:
175 g mjukt smör
3 dl strösocker
1,5 dl kakao
0,5 dl ljus sirap
1 nypa salt
2 st ägg
1,5 fl vetemjöl
kokosmet:
75 g smör
1,5 dl ljus sirap
0,5 del matlagningsgrädde
3 dl strösocker
200 g kokosflingor
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smöt, strösocker, rör sedan ner kakao, sirap & salt. Rör i ett ägg i taget och vänt sist ned vetemjöl. Lägg smeten på ett smörat bakplåtspapper och ställ in i ugnen 30 minuter. Smält sedan smör, sirap, matlagningsgrädde & socker i en kastrull och låt det koka 5 minuter. Tillsätt kokosflingor och låt koka upp. Häll smeten över kakan och ställ in i ugnen 10 minuter till. Done, enjoy!
fan vilket husligt inlägg. applåderar migsjälv typ.
Kommentarer
Postat av: Amanda
Åh, sockersuget blev just enormt!!
Svar:
Josäfin Andersson
Postat av: Johanna
Alltså fyfan vad gott det där såg ut :(
inte okej alltså!!
Svar:
Josäfin Andersson
Postat av: Andréa
Ny kategori på din blogg, "Baka med Jossan" Hah ;)
Svar:
Josäfin Andersson
Trackback