när världen är så jävla sne.

I förrgår dödades 147 mäniskor i en attack på ett universitet i Kenya. 147 människor dog igår och det skrivs ingenstans. Var är alla människor som deltog i rörelsen om Charlie Hebdo som det så flitigt skrevs om på alla sociala medier? Min facebook var full av teckningar, bilder och statusar, men idag står det fortfarande tomt. Och jag har än en gång fått det bevisat för mig hur vidrig världen är. Två terrordåd, ett med 12 stycken döda på en tidning som gång på gång lagt ut provocerande teckningar. Ett med 147 döda på ett universitet. Ett i Frankrike och ett i Kenya. Ändå är det bara ett av dem som folk pratat om. 
 
Ärligt nu, hur många av er här har ens hört om det här? Eller om Ferguson? Eller massakern i Nigeria (som dessutom hände runt samma tid som Carlie Hebdo, men hade en dödssiffra närmare tusentals)? Jag blir så ledsen, arg, förbannad och besviken på samma gång. Är det för att vi bara bryr oss om att engagera oss i saker som sker i rika länder? Vita länder? För att i detta scenario kan inga vider vända det till att kasta skit över muslimer? Är det helt enkelt ointressant? Att 147 människor dödats bara sådär. Betyder de 12 satirtecknarnas liv så mycket mer? Missförstå mig inte nu, jag tycker att attacken på Charlie Hebdo var lika hemsk som någon annan men jag tycker också att satirteckningarna är onödiga och kränkande från första början.
 
Dessutom känner jag att slå in skallen på folk som efter Charlie Hebdo kastade skit på muslimer. Terrorister stod bakom attacken och det ska alla ha jävligt klart för sig. Sen finns det såklart även muslimer som är terrorister, precis som det även finns kristna terrorister, otroende terrorister, kvinnliga terrorister, vita terrorister, färgade terrorister osv. Attacken på Kenya var också av terrorister, organisationen al-Shabaab för att vara specifik. Men här pratar ingen om hur hemskt det är, kanske för att det inte finns någon grund att sprida sin äckliga islam-fobi med. Innan pratade alla om terrorism, uttrycksfrihet och att hedra satirtecknarna. Men ingen pratar om att hedra de 147 människorna som dödades på sitt universitet, ingen här pratade om 18åriga Michel Brown som blev skjuten av en vit polis endast baserad på att han var svart och ingen pratade om att hedra offren för nigeria massakern. 
 
Äcklad är ordet. Jag blir äcklad av att tidningarna inte skriver mer om de här sakerna. Jag blir äckad över att fler inte pratar om det, lägger upp statusar om hur hemskt det är eller står upp som man gjorde för Frankrike. Terrorism och död är hemskt i alla dess former. Liknadne attentat händer i afrika hela tiden, men såfort det drabbar ett rikt "vitt" land så ställer sig världen upp. Grattis, ni har precis bevisat att 147 liv på Garissas universitet i Kenya är mindre värda än 12 liv på Charlie Hebdo i Frankrike.
 

Kommentarer
Postat av: Isa

Detta är så himla sjukt, vi har faktiskt pratat en del om detta i skolan.

Svar: åh vad skönt att höra att det tas upp iallafall!
Josäfin

2015-04-06 @ 18:14:37
Postat av: mojsoj

WORD

Svar:
Josäfin

2015-04-06 @ 22:09:44
Postat av: Alice

Håller med om alla dina ord i detta inlägget. Jag har hört om detta genom twitter, men ingen annanstans. Det är sjukt. Mänskligheten är verkligen äcklig och något att bli äcklad av.

Svar: Tack! Har också bara hört om detta via twitter..
Josäfin

2015-04-07 @ 21:51:19
URL: http://skimmelfuxenalice.horseworld.se
Postat av: Josefine

Jag såg en delning på FB, men sen har det varit tyst. Du har så rätt i det du skriver! Börjar nästan tappa hoppet om männniskor :(

Svar: Ja verkligen :(
Josäfin

2015-04-08 @ 09:27:31
URL: http://nouw.com/josefineflinkfeldt
Postat av: Anonym

inte för att va sån men de flesta bombningarna är av muslimer därför man anser att de är terrorister

Svar: Antar att du då också håller med om att alla män är våldtäktsmän eftersom att de flesta våldtäkter begås av män?
Josäfin

2015-04-08 @ 12:42:59
Postat av: Julia Forsbacka

nu är jag i och för sig inte en människa som läser tidningar varje dag men en sån här sak borde absolut vara någonting som ALLA får höra om. överallt. vare sig de vill eller inte. hemskt, äckligt, sjukt att tidningar och nyheter inte tar upp det.

Svar: Ja men precis, självklart att det skrivs om men var är de stora framsidorna med terorn på? Sjukt!
Josäfin

2015-04-08 @ 16:42:36
URL: http://forcebacka.blogg.se/
Postat av: Mich

Hörde det p radio ang Kenya grejen, iofs bor jag i finneland. ^^

2015-04-09 @ 18:44:41
Postat av: Klara

Det är läskigt och se hur vinklat media faktiskt är trots att vi bor i ett "opartiskt och öppet Sverige". Helt sjukt!

Svar: Ja verkligen!
Josäfin

2015-04-09 @ 18:56:26
URL: http://childofautumn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
I'm awsome

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0