vafan händer ens?

Antar att många av er läst debatt-artikeln ponnymamman Ulrika har skrivit? Om inte så kommer lite snabba utdrag från den här: "När min egen ridande dotter var elva-tolv år gammal fick jag klart för mig att utseendefixeringen i stallen exploderat. Plötsligt var det tjat i kvadrat om prylar och plagg som kostade flera tusen. Det var stallselfies i massor - med smink och hela baletten." och min favorit ”Många inlägg handlar inte alls om hästar. Det kan vara en bild på barnet med läppglans, solglasögon och en tröja nerhasad över en bar axel. Barn som utan att förstå det sexualiserar sig själva. Rena pedofildrömmen”
 
Jahapp. Så om jag förstått allting rätt så är stallet numera bara en plats där man är snygg, tar selfies och matchar outfits. Låter jätte hemsk, jävla Tyra och alla barnbloggare!! Och sen så om man som 10 år lägger ut en bikini bild så får man ju skylla sig själv och skämmas för att pedofiler kan hitta bilden, right? 
 
Nej allvarligt, om man lyckas sexualisera en 10 åring som har bara axlar då jävlar är det dig det är fel på. 10 år eller 20 år så har vi lika mycket rätt över våra kroppar. Jag får lägga upp vad fan jag vill och jag får gå klädd hur fan jag vill. Visst kan jag också tycka att det är osmakligt ibland att så unga tjejer posar i spegeln hemma med push-up bikini men inte fan har väl jag nått med det och göra egentligen?! Jag kommer aldrig vara någon eller stå för någon som tycker att tjejer får skylla sig själva om något händer. Fy fan, då är man en vidrig människa. Det spelar aldrig roll om vad hon hade på sig, hur hon såg ut, hur gammal hon såg ut sålänge hon inte samtyckte. Pinsamt att en mamma till en 15 åring inte kan tänka på det sättet. 
 
Och sen är ju jag en sådan här hemsk blogg också som visar upp alla mina fina saker och färgmatchar och har (gud förbjude) smink på mig i stallet. Åh vad hemskt att stallet inte är en fristad längre. Eller vänta nu, en fristad betyder väl ändå ATT MAN FÅR GÖRA VAD FAN MAN VILL?? Du kommer se mig i stallet i snygga ridkläder, du kommer se mig där i one piece, i en regnjacka så stor att jag ser ut som ett tält eller strumpbyxor och kjol för jag får se ut hur fan jag vill. Har du problem med att yngre tjejer har smink i stallet så 1. prata med deras föräldrar. 2. Prata med din dotter och förklara att hon inte behöver smink osv. Inte skriva en jävla debatt artikel där du anklagar "barnbloggare" (du hade lika gärna kunnat skriva *host* Nellie *host*) eller Tyra för att ungarna har smink på sig?! Det antar jag att du också har ibland? Eller vännerna du umgås med? Varför inte klaga på dom?
 
Ursäkta min franska men ta av dig offerkoftan och ta ditt ansvar som förälder!! Får ju skämmas, och det är inte för att jag känner mig kränkt av något i texten. Jag färgmatchar, har smink i stallet och hela "baletten" som hon säger det men ser inga fel med att man även inom ridsporten är intresserad av mode. Däremot är inte jag ansvarig för vad din unge gör eller vad någon annans unge gör. Jag inspirerar gärna men skulle någon sedan sätta sig på sin häst utan träns och ramla av är det inte mitt fel, precis som att om jag försökte hoppa ett gigantiskt hinder som elit-ryttarna så kan jag inte beskyllda dem för mina handligar. Jag är ingens jävla morsa och jag blir förbannad när hon beskyller hästbloggar till att uppmuntra att barn "viker ut sig"?! Ett barn i bikini är ett barn i bikini och den som blir upphetsad av det eller tycker att det är så himla sexuellt har ju uppenbara problem. Tack och hej, tänkte inte ens skriva om detta men såg en kommentar på Tyras inlägg som gjorde mig så in i helvette förbannad. 
 

Kommentarer
Postat av: Anette Starby

Jag har inte läst deras inlägg men ska ta och göra det. Men bra skrivet av dig och jag undviker så mycket jag kan att lägga upp bilder på mina barn i bloggen eftersom man vet aldrig vilka som går in och kikar? Ja det är helt sjukt med dagens utseendes fixering tyvärr!

Svar: Tack! :D
Josäfin

2015-04-02 @ 11:51:43
URL: http://starby.devote.se
Postat av: Johanna Utterberg

Sånt där är bara galet tycker till och med jag som inte ens är "hästtjej" eller hänger i stall. Bra skrivet!!

Svar: tack :D
Josäfin

2015-04-02 @ 12:20:59
URL: http://johannautterberg.blogg.se/
Postat av: Joanna som är hästtokig

Tydligen är jag också en sån bloggare som visar upp kläder, färgmatcher och är en "barnbloggare". Som du också sa: FRISTAD.

Svar: u go girl!
Josäfin

2015-04-02 @ 14:28:09
URL: http://islandshasten.webblogg.se/
Postat av: sabina

Har varit mycket skriverier och snack om detta. Har inte riktigt läst hela den delen men ska ta och göra det.

2015-04-02 @ 15:23:32
URL: http://sabinamannerhagen.blogg.se
Postat av: Alice

Jag har inte läst artikeln, eftersom utefter vad jag läst på alla bloggar verkar den bara vara fylld med bullshit som inte är värt att läsa.
Bra skrivet! :D

Svar: Nej verkligen bara smörja! tack :D
Josäfin

2015-04-02 @ 21:41:36
URL: http://skimmelfuxenalice.horseworld.se
Postat av: Felicia Ericsson

så jäkla bra

Svar: Tack :D
Josäfin

2015-04-02 @ 22:25:23
URL: http://feliciaericsson.horseworld.se
Postat av: Robex Lundgren

cool blogg

2015-04-03 @ 11:08:48
URL: http://ghgumman.blogg.se/
Postat av: Ida - foto & häst

sååå himla bra skrivet! håller med!! Höll på att spy när jag läste hennes inlägg hahaha, wtf, helt körd azzzz. Men brb ska bara sminka av mig och ta på mig fula kläder och sticka upp till stallet, sen ska jag göra världens fulaste matchning med bara saker från Ullared, så ska de ju vara tydligen, fristad är att man ska vara "ful" ok <333333

Svar: Ja men precis? Fristad är väl ändå att alla får ha på sig och se ut som de vill?? hahahah ska klä oss i konstigaste outfiten och slänga upp "såhär ser en fristad ut"
Josäfin

2015-04-04 @ 17:52:25
URL: http://prinsesc.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
I'm awsome

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0