lär dig kameran och spara dina pengar!

alla bilder i inlägget är fotade med canons standard 18-55mm.
 
Något som stör mig oändligt är personer som hela tiden tjatar om att de behöver nya kameror och nya objektiv. Särskilt när det gäller större bloggare som har en precis likadan kamera som jag, kom igen liksom. Sluta gnäll på att du behöver bättre saker när du inte ens kan hantera vad du har! Första steget när man har en kamera är att lära sig ställa in den. Manuella inställningar är allt, du kan inte förvänta dig att ta proffsbilder på auto än med ett 100.000 kronors objektiv! Auto = en bild. En platt bild utan något särskilt djup eller kontraster. Fotar du med auto bör du införskaffa och lära dig photoshop, inte en ny kamera. Redigeringen gör så mycket och är något alla borde kunna om man har en blogg! Kan inte ens lägga upp en bild på instagram utan att redigera i VSCO cam först, arbetsskada?? Vill du ta outfit bilder bör du lära du hur du ska stå. Att stå tre centimeter från en buske är inte en bra bakgrund. Prova att stå en meter ifrån för att få bättre skärpa och djup i bilden. Fota hästar? Stå på ridbanan och fota om du inte har ett zoomobjektiv. Det finns så mycket småsaker man kan göra för att få bra bilder även med standard objektivet! Man behöver bara ta sig tid att lära sig. Nya dyrare saker är inte alltid bättre, varför ska du ha ett 5.000:- objektiv med extra låg bländare om du inte ens vet hur du ställer in bländaren? Har tänkt länge att jag ska göra en video där jag filmar på min kamera hur jag ställer in och hur bilderna blir olika beroende på inställningar. Skulle det vara något? Behöver bara en bra annan kamera att filma på min kamra med. Kom ifrån ämnet lite om nya objektiv och kameror som folk slänger ut pengar på utan att tänka men iallafall haha. Är det något ni stör er på lika mycket som jag, iallafall fotograf-bloggarna där ute?? 

Kommentarer
Postat av: Johanna Utterberg

Bra inlägg och så sant ju, man ska lära sig sin kamera! :)

Svar: TACK :D
Josäfin

2015-08-19 @ 19:02:58
URL: http://johannautterberg.blogg.se/
Postat av: Amanda & ridtravaren Lilleman

Stör mig också på sådant.

Svar: Verkligen!
Josäfin

2015-08-19 @ 19:09:47
URL: http://bagheeraomalley.blogg.se
Postat av: Josefine Pehrson

OMG PRECIS VAD JAG TÄNKTE PÅ, SÄRSKILT DE SENASTE!

Svar: HAHHA men eller hur?? "fotar med nya objektivet för typ 8000:-" ... ??? !!! ser precis ut som dina andra bilder för att du fotar på auto haha
Josäfin

2015-08-19 @ 20:50:00
URL: http://fantasias.blogg.se/
Postat av: my

Håller verkligen med! Man märker skillnad direkt på bilderna om man fotar manuellt eller med kamerans egna lägen. Min kamera köpte jag för 4 år sedan och jag tycker det känns onödigt att köpa en ny för 10-20k bara för att "få bättre bilder" när jag lika gärna kan fortsätta lära mig min "billiga skit". Man lär sig nya saker hela tiden!!

Svar: PRECIS!!
Josäfin

2015-08-19 @ 21:36:54
URL: http://monkiapa.blogg.se/
Postat av: N

Fina bilder!

Svar: tack :D
Josäfin

2015-08-19 @ 23:36:15
URL: http://nouw.com/nathaliemaria
Postat av: Vanessa andersson

en sådan video hade varit väldigt intressant. Jag vill lära mig så mycket mer om min kamera. Jag har endast standard objektivet på min canon och nikon och det har gått bra hitintills ;)

Svar: Ska försöka fixa en sån video dårå :D
Josäfin

2015-08-20 @ 09:43:42
URL: http://vanessaandersson.se
Postat av: Sandra

Mer inlägg om kameror please! :D
Jag har en enkel kamera för nybörjare och vill lära mig mer om hur jag fotar manuellt, gärna även hur man redigerar bilder för jag har noll kunskap om sånt!

Svar: Kolla i min kategori colorings så hittar du lite redigeringstips! :D Ska försöka komma med mer kamera-grejer! :D
Josäfin

2015-08-20 @ 10:38:05
URL: http://scoccosfideli.horseworld.se
Postat av: Alex

Min kamera börjar bli lite sliten men den fungerar ju utmärkt fortfarande, bara att säga till om du vill låna den att filma din med!

Svar: TACK ska dock kolla med poyo först!
Josäfin

2015-08-20 @ 10:49:51
Postat av: Linn

Jaaaa! Jag behöver lite extra tips och kanske hitta nya inställningar jag aldrig tänkt på innan :D

Svar: Då ska jag försöka fixa en!
Josäfin

2015-08-20 @ 13:05:37
URL: http://lozt.se/
Postat av: Anonym

Det skulle vara en efterlängtad film :))!

2015-08-27 @ 23:17:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
I'm awsome

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0