the moral this time is girls make boys cry and die

 
Lite bilder ifrån igår när jag och Amigo var ute och skrittade. Var så varmt och han var lite konstig när jag och Andrea red ut i måndags så hade tänkt skritta en sväng (eventuellt dampgaloppera fram och tillbaka hela grusvgen ifall han blev hyper haha). Och jag måste säga det.. ALLTSÅ DEN HÄR PONNYN?! Blir typ orolig när jag rider iväg och tycker han går orent och inte vill gå fram och hela skiten. Sedan när vi vänder ner mot stigen som går hem så jävlar vad fräsch han är, och pigg och skulle helst springa hela vägen hem. Skulle helt vilja skänkla i varje steg påvägen bort för att han inte ska stanna eller gå i sin slowmotion stil där han snubblar på sigsjälv och sen som en stackars unghäst som aldrig varit i skogen förut påvägen hem. Så ful, dramaqueen number one den där fläckiga. Blir ju irriterad för skulle han visa sig vara halt eller så så blir man ju lite "är han inte igång?" eller "är han uttråkad?" eller "vill han bara hem?". Han är ju likandan på banan ibland när han inte känner för det. Så ofräsch och "halt" tills han får galoppera. För det var ju svinkul, typ "kan vi öva på lite 15 metersvolt-svängar som jag kan göra till 10 lätt som en plätt?? Kan vi hoppa sockerbiten lite snäääälla!!". Vi misstänker ju att han har någonting som gör att han är stel tills han kommit igång, det är väldigt sällan han känns mjuk och fin från början. Lite stapplig i stegen osv. Han blir alltid finare när han fått komma igång, men just det här med att vi svänger in på en stig och helt plötligt så är hela kroppen lösgjord och inte ett ben släpar i marken. På en femöring vänder det sådär. Alltså är det någon som känner igen sig eller har en häst med liknande problem / fix?? Hur gör ni??

Kommentarer
Postat av: ByJuliaP

Den där bilden du har tagit från när du sitter på hästen är grym! Riktigt cool bild

Svar: Åh tackar :D
Josäfin

2015-08-25 @ 19:20:20
URL: http://byjuliap.blogg.se/
Postat av: Amanda & ridtravaren Lilleman

Finns ju massa olika scenarion i det här men det kan vara så att han är oliksidigt musklad? Då brukar de vara lite "halta" innan de är uppvärmda ordentligt.

Kan ju vara så att han faktiskt är halt, behöver inte vara initialt men om du åker till en klinik eller tar ut vet, tror du att de kan böja fram en hälta?

Är det på ett och samma ben hela tiden, eller byter han? Jag skulle om du är på riktigt orolig över att han är halt åka in och göra böjprov. Visar han inget så låt en ET känna och klämma :)

Svar: Han känns liksom inte halt på ett ben utan det är mer att han stapplar, som om han plötsligt är halt på alla ben och sedan inget alls. Svårt att förklara haha! Han har problem med kotorna som gör att han "alltid är halt" - alltså böjer man kotorna så kommer han alltid att visa hälta för att de varit så dåliga innan. Har regelbundet equiterapuet som kommer ut och kollar honom, just nu är det enda problemet att han är för tjock dock! Kollar ryggen själv nästan varje dag för att få fram spänningar osv. Är bara så konstigt att han hoppar mellan att verka fräsch och ofrsäch varannan dag!
Josäfin

2015-08-25 @ 21:48:11
URL: http://bagheeraomalley.blogg.se
Postat av: ami

Han har helt enkelt en egen vilja :)

2015-08-26 @ 13:05:24
URL: http://annelibloms.blogg.se/
Postat av: Amanda & ridtravaren Lilleman

Stapplandet har av mina erfarenheter ofta att göra med just hovleder och kotor. Även artros och pålagringar. Så om han då redan har dåliga kotor och faktiskt är halt på böjprov så är risken ganska stor att det finns pålagringar och lite artros. Det finns ju inget att göra åt mer än att få ner honom i vikt och rida på ett schysst sätt.

Svar: Vi har faktiskt röntgat honom för det tidigare men det visade ingenting, veterinärerna har inte heller någon aning mer än att han "kanske är en sån häst". bra tips annars (:
Josäfin

2015-08-26 @ 13:17:59
URL: http://bagheeraomalley.blogg.se
Postat av: Angelica Bengtsson

vilka härliga bilder!!

Svar: TACK :D
Josäfin

2015-08-26 @ 15:17:10
URL: http://angelicabengtsson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
I'm awsome

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0