får the shivers på storbloggare med kassa bilder

Något jag inte kan låta bli att störa mig på (hur mycket jag än försöker att inte göra det) är storbloggare med kassa bilder. Jag tycker att det estetiska i det hela är jätteviktigt och får the shivers när bloggare som då lever på att blogga lägger upp bilder som är suddigare än mina film-prints. Nu menar jag då inte att man måste dra med sig kameran varje dag utan man kan lika gärna ta en liten rolig bild med mobilen och slänga upp med någon rolig redigering - det går till och med att redigera i säkert 100 appar i mobilen. Men sedan kommer de upp ändå - "dagens photoshoot" med min kamera-jag-köpt-för-tusentals-kronor-för-att-jag-tjänar-massor-av-pengar-på-min-blogg och allt jag tänker är "oh lord, snälla lägg pengarna på en kurs i photoshop istället". Nästan det värsta är när bilderna har potential att bli fina men ges ingen redigering, vill typ ringa sos. 
 
Såklart behöver inte alla ha de perfekta bilderna hela tiden, älskar egoinas blogg och det är nästan bara mobil-bilder. Men den är också en humorblogg och hon utger sig inte för att vara någon mästerfotograf. Mindre bloggar med ok-bilder är inget heller jag stör mig på (tycker oftast att deras bilder håller bättre kvalité för den delen också), just när det ska vara "proffsen" och sen är allt pannkaka. Folk som utger sig för att vara fotografer också eftersom att de skaffat en canon med standardobjektivet är också något som ger mig the shivers. Tro mig jag försöker men det bara kryper i skinnet. Får jag säga det själv har jag oftast bara bra bilder på bloggen, och om inte annat försöker jag göra dem intressanta genom en roligt / annorlunda redigering. Sen är vissa bilder bättre än andra, har jag torka kanske det bara blir lite blandade mobilbilder eller äldre bilder med nyare redigering. För att nämna att jag fått frågan 100 gånger om "vilken kamera" när jag använt min mobil. Redigering gör mycket, spelar ingen roll om du har en dyr kamera eller inte då.
 
Vart var jag ens. Juste hur mycket det kliar i mina fingrar när storbloggare inte ser det estetiska. Vilket då inte bara är en bra bild eller bra redigering utan också hur bilden beskärs (HATAR NÄR FOLK BESKÄR BILDER ILLA TYP KAPAR KANTERNA RUNT HÄSTEN SÅ ATT BILDEN ÄR 100% HÄST OCH 0% DJUP) eller när bloggaren lägger upp "vilket super-pass på hästen" och sen är alla bilder tagna i fel läge och det ser ut som hästen bara går på bogarna och bakom lod på typ 50 bilder. MM VAD FINT. Visst att det händer att hästen var jättefin men alla bilderna är missvisande men då kanske man bara lägger upp några/någon och skriver att alla bilder blev tagna fel tidpunkt?? Annars ser jag det som att de tror att det ska se ut sådär, bakom lod på alla av "de underbara och perfekta bilderna" så som det ska beskrivas. Eller är detta bara jag? Snälla säg att nån annan förstår haha. Kan också få utbrott i ex. mellon när de tycker att "åh vad cool nu ska vi göra en sådan där gammaldags effekt från movie maker" eller " åh titta nu tar vi tre bilder och tonar ihop dem litegran åh så fint" NEJ DET ÄR INTE FINT DET SER B UT SVT GET A GRIP!!! ok jag e lugn. 
 
Okej, längsta inlägget jag skrivit på ett tag och det handlar om hur jag får the shivers när storbloggare lägger upp kassa bilder som borde by lag kräva en redigering som inte bara innehåller brightness and contrast. Men nån måste hålla med om att det är sjukt ändå, att man är på toppen av sociala medier men inte kan se skillnad på bild och bild? Sen har ju alla olika smak och allt. Och är olika noggranna. Eller bryr sig olika mycket haha. Menar kan ju bara vara jag som är en bitter jävel också. Jag hakar upp mig på få saker men just det här är något som gör att jag inte kan läsa många storbloggar, för mycket pixlar och för lite redigering haha. 
 
Ok för att detta inte bara ska bli ett rage inlägg får ni några bloggar jag alltid tycker levererar awsome och intressanta bilder:
http://idanilssonphoto.se/  ♦  http://josefineandersson.se/  ♦  http://leggohouse.blogg.se/  ♦  http://kenzas.se/  ♦ http://ztreliin.se/  
 
två spontana självporträtt ifrån hösten.

Kommentarer
Postat av: Ellen

Men så fint hår!

Svar: aw tack :DD
Josäfin Andersson

2015-02-25 @ 12:55:28
URL: http://ellengrantz.blogg.se/
Postat av: Neapocalypse och tinkerhästen Clooney ・゚♥

sv; haha ja men folk älskar en om man skjutsar hem dom haha. speciellt om man bestämt sen innan att man bara skjutsar till affären t.ex för att det är "på vägen" dit man ska ändå, sen i sista sekund ba ÄH jag skjutsar dig till dörren. :D

STÖR MIG OCKSÅ PÅ DET HÄÄÄÄR OMG men man vågar ju inte säga något det är ju fett douche haha

Svar: hahahahahah jo jag vet men kunde inte hålla mig!!
Josäfin Andersson

2015-02-25 @ 13:15:22
URL: http://neapocalypse.se
Postat av: Julia Forsbacka

Kan inte annat än att hålla med...!

Svar: åh vad skönt! haha var rädd att alla skulle tycka jag var en douche nu
Josäfin Andersson

2015-02-25 @ 13:45:59
URL: http://forcebacka.blogg.se/
Postat av: ida foto. ♛

ÅHHHH SÅ HIMLA SANTTTT!! håller med till 110% och samma sak med dem som sparar fel, alltså inte sparar för webben heheh.... de finns 100000 guider ute hur man gör och man ser väl själv att kvalitén blir helt akjfnkas när man laddar upp, nej ändå så fortsätter de och ladda upp så och frågar alla andra "åhhh hur får du så bra kvalité på bilderna när du laddar upp dem?" man bara ehhhh ja asså :):):):):):):)
och tusen tack för länken hihihih, kan inte säga annat än detsamma med din blogg, AMAZING!!

Svar: JA MEN JA?!?!? Man ser att bilden borde vara bra men är helt oskarp?? BA MINSKA BILDEN TILL STORLEKEN DU LADDAR UPP ELLER SPARA I PNG?? hur?? GOOGLA?!?!?!? hahhahahahaha taack!
Josäfin Andersson

2015-02-25 @ 13:51:11
URL: http://idanilssonphoto.se
Postat av: ida foto. ♛

och så himla fina bilder här i inlägget heheh, älskar ljuset, redigeringen och er såklart!!

Svar: TAAACK ♥
Josäfin Andersson

2015-02-25 @ 13:52:07
URL: http://idanilssonphoto.se
Postat av: Ida Lindborg ♡

älskar dina bilder!
och JAG HÅLLER MED SÅÅÅÅ MYCKET HERREgUUUD

Sv. Tack så mycket :D

Svar: TAACK :D
Josäfin Andersson

2015-02-25 @ 16:12:48
URL: http://youknowiidaa.blogg.se/
Postat av: Photo by E M E R E L L A

Du har så rätt i det du skriver, du är inte ensam som stör sig på det ;)

Svar: hahhah tur det, ba "tänk om alla tror att jag är en douche nu"
Josäfin Andersson

2015-02-25 @ 16:16:21
URL: http://emerella.blogg.se
Postat av: my

Haha håller med tuuuusen gånger om! Jag kan inte läsa bloggar med dåliga bilder. Är ju de som är nääästan hela grejen! När jag lägger ut kassa bilder får jag halvt ångest att ens behöva visa haha!

Svar: JA JAG VET, får också typ ångest. "hhahah sry för jätte pixlig bild men.." inte "åh så fint idag" ???
Josäfin Andersson

2015-02-25 @ 17:42:19
URL: http://monkiapa.blogg.se/
Postat av: coffeeandcupcake.blogg.se

Fina bilder :)

Svar: taack :D
Josäfin Andersson

2015-02-25 @ 17:55:36
URL: http://coffeeandcupcake.blogg.se/
Postat av: Amanda & ridtravaren Lilleman

Aaaaaaaaaaaaah håller meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeed!!!

2015-02-25 @ 19:22:17
URL: http://bagheeraomalley.blogg.se
Postat av: Gabbi & Sharon

OMG DU LÄNKADE MIN BLOGG TACK FÖR ATT DU TYCKER OM MINA BILDER OMG TACK

+ håller med hahaha

Svar: SÅKLAAART, älskar er redigering!! :D
Josäfin Andersson

2015-02-26 @ 20:12:13
URL: http://leggohouse.blogg.se
Postat av: Josefine Pehrson

HAHA. THAT STRUGGLE :( Jävla proffsbloggare.

Svar: ja vafan. ta era blogg-pengar och gå en kurs i photoshop!!! hahahahah
Josäfin Andersson

2015-03-02 @ 10:51:43
URL: http://fantasias.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
I'm awsome

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0