före och efter bilder

Vet ni vad jag hatar? Före och Efter bilder. Iallafall de dåliga. Vissa kan vara jätte intressanta och roliga när man verkligen ser en fin utveckling på hur ekipaget har vuxit ihop sig. Tyvärr är 90% av alla dessa så otroligt kassa och självgoda att jag vill spy. Låt mig förklara varför. Många av dem (okej nästan alla) är först den fulaste och mest osmickrande bilder man kan hitta. Den är tagen i felsteg, det är kanske en ful outfit, och helt enkelt en svinful bild. Nästa bild är ryttarens favoritbild, tagen i precis rätt sekund och allt är perfekt. Bilden är rätt fotad, det ser snyggt och prydligt ut och ryttaren tänker "åh se så fina vi blivit på bara två månader!!". Förutom att den ena är en skrittbild som aldrig kan bli fin och den andra är en finare travbild i rätt steg så syns ingen skillnad på ekipaget. Den enda skillanden är att en av bilderna är ful och en är fin.
 
"Här ser ni min och Amigos underbara utvecklig! Kolla var fin han har blivit
på bara så kort tid nu när bara jag rider på honom. SM nästa!!! <3<3<3<3"
 
Okej, fattar ni nu vad jag menar? Inte? Dessa bilder är tagna ca en vecka efter varandra. Så mycket gör en ful och en fin bild. För att ge en ärlig helhet av eran utveckling ska du ha din favoritbild från när du köpte hästen och din favorit bild nu som du vill jämföra med. Alternativt en gammal bild och en ny bild där hästen är i precis samma position. För allvarligt, hur ska man se någon skillnad på en skrittbild och en travbild? Det skulle kunna vara från samma pass, 90% av alla skrittbilder blir fula. Blir av npågon konstig anledning lika provocerad varje gång jag ser ett utvecklingsinlägg som bara spelar på hur bilderna ser ut och inte ger en rättvis bild. Känns bara oärligt och som ett försök att sätta sig själv på en pedistal som ryttare. Är det din och din hästs utveckling vi ska se eller din kompis utveckling som fotograf?? Tack och hej liksom. Vad tycker ni om utvecklings bilder / då och nu bilder??

Kommentarer
Postat av: Alex

Håller med dig till 200 %! Stör mig också jättemycket på det där...

2015-07-13 @ 13:33:16
Postat av: Robyn

Håller med dig! Före och efterbilder kan vara roligt ibland till exempel på fotograferings-utveckling eller redigeringar men inte så som du beskriver de!

Svar: Precis!
Josäfin

2015-07-13 @ 13:48:58
URL: http://fotoarkiv.blogg.se
Postat av: Josefine

Haha omg, så himla sant ju!!

Svar: men visst haha?
Josäfin

2015-07-14 @ 01:19:51
URL: http://nouw.com/josefineflinkfeldt
Postat av: Amanda & ridtravaren Lilleman

Det är blandad hat-kärlek de där före/efter bilderna. Jag tycker att de i 99% av alla fall SKA vara uppställda bilder och inte ridbilder. OM det är ridbilder så ska såklart bilderna visas under samma gångart och samma steg med samma ryttare!

Jag tar ofta (lite för ofta) bilder på min som är uppställd för att jag tycker att det är kul att se tillbaka och se hur han såg ut en den perioden.

Svar: Håller helt med om att uppställningsbilder är det bästa! Är ju egentligen bara då man ser ordentligt utan massa extra skit på hästen haha :D
Josäfin

2015-07-14 @ 17:30:11
URL: http://bagheeraomalley.blogg.se
Postat av: gabbsss

i de stora hela tycker jag de är kul att se om de SYNS stor skillnad och att de jämför lika bilder... i mitt fall kan man inte alls se skillnad på soppan utan känna den haha

2015-07-14 @ 22:10:15
Postat av: Urhästen ✿ En blommig häst

Typ... AGREE!

2015-07-15 @ 18:33:07
URL: http://urhasten.se
Postat av: My Nordqvist

Håller med dig! Uppställningsbilder är bäst tycker jag för att avgöra hästens muskler och sånt istället för en ridbild. Finns bilder för två år sedan där min häst ser maffigare ut än bilder idag. Just beroende på när och hur bilden är tagen. Men på uppställningsbilder ser man skillnad :)

Svar: Verkligen!
Josäfin

2015-07-17 @ 14:13:06
URL: http://mynordqvist.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
I'm awsome

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0