är det inte jobbigt att skylla ifrån sig och vilja missförstå allt?

Linn skrev ett inlägg om galoppsporten i USA och att hon inte gillar när folk bara vill tjäna pengar på hästarna och inte bryr sig om dem. Jag tyckte inlägget var jätte tydligt och hon påpekade bra saker - hur sjukt det är att galopphästar dör under träning och lopp varje år, hur skevt det är att vissa folk bara bryr sig om hästarna när de drar in pengar och att det ens kan finnas att folk kommer för att se och satsa pengar på något som är så skadligt för hästar. Håller med om precis allt hon skrivit i inlägget, men på ett ställe skrev hon om att hon ogillar folk som inte har någon vettig tanke om hästar kommer för att satsa pengar på dem och hade där också nämnt travsport. Då jävlar var det kokta fläsket stekt. En mening som innehöll ordet trav (då angående att randoms satsar pengar på hästar) och resten av inlägget om galopp och hästar som DÖR NÄR DET SPRINGER FÖR ATT VI SKA KUNNA VINNA PENGAR?? Ändå handlar hälften av kommentarera om att travsporten inte är dålig. För era egon är ju mer viktiga än hästar som dör mitt i ett lopp för att de pressas fö hårt.
 
Finner det kul att Linn även skrivit att hon inte vill att folk ska skylla ifrån sig på allt annat utan fokusera på ämnet galopp i inlägget. Ändå rullar kommentarer om att dressyr och hoppning är lika illa. Borde ni skaffa glasögon eller vill ni missförstå allt? Är inte det jobbigt?? Som "NH-natzi" vet jag gott och väl om att såfort man skriver "jag rider inte med bett" så kommer folk påstå att jag tycker att alla som gör det är djurplågare. Detta är inget skämt, men det är helt otroligt. I min hästmänniskor part 2 vlog pratar jag om olika hästmänniskor jag inte tål, exempelvis hästmänniskor som vill försöka få sina hästar att se svåra och vilda ut för att de tydligen ska se modigare och bättre ut, hästmänniskor alltid tar illa upp av allt och ska försvara sig och meningen "min häst älskar att gå på bett". Alltså, raget om hur jag påstod att folk var djurplågare, ansåg att det inte fanns svåra hästar, SKULLE KOMMA DIT OCH RIDA DERAS GALNA HÄSTAR UTAN TRÄNS OCH FLYGA AV OCH DÖ och hur jag var dum i huvudet för att jag kränkte hela jävla hästsverige men som (som det även var noga med att peka ut) absolut inte gjorde något som jag sa i min video men ändå tog illa upp. Är det inte jobbigt att vara arg hela tiden?
 
Förstår inte hur folk har energin att leta fel och missförstå allt. Blir nästan lite imponerad, vilken glöd man måste ha om man kan omvandla meningen "jag rider tränslöst" till "alla måste rida tränslöst annars är man djurplågare" och dessutom skriva en A4:a om det och hur dum jag är. Eller när jag skriver att min häst aldrig ska få bli ridskolehäst så plötsligt har jag skrivit att alla på ridskola är nybörjare och inte kan rida? Någon av er alla som kanske brukar kommentera sådan här och gå allderles off road - berätta gärna varför! Vill seriöst veta, skulle vara så intressant att förstå hur man kan vilja vinkla allt till något dåligt hela tiden? Särskilt när de påstår sig inte göra det jag skriver om i texten? "Tycker att det är otroligt respektlöst mot hästen att reta upp den tills den bockar/sparkar för att man själv ska se duktigare ut" får plötsligt svaret "Det där har jag aldrig gjort! Min häst mår jätte bra och ÄR faktiskt jättesvår!! Kom hit och prova rid den utan träns, du kommer att ramla av. Jävla pucko." ????? Eller när jag skriver att jag tycker det är skönt att rida med bett för att om nått skulle hända så kommer Amigo inte få ett ryck i munnen - då jäklar är det ju kommentarer om att "äh det är stora djur" och "sånt som händer inte är man djurplågare för det", vadå menar ni då att ni tycker det är okej? Precis som alla som tyckte det var viktigare att försvara travsporten i ett inlägg som handlar om att galopphästar dör under träningar.
 
Skulle kunna skriva om det här ämnet i timmar, tycker att det är så intressant. Antar att ni är häst-versionen av alla vita kränkta män som skriker "ALLA MÄN VÅLDTAR INTE" såfort ämnet eller ens ordet kommer upp. Kan inte för mitt liv förstå hur ens ego kan vara viktigare än någon annans välbefinnande, tjej som hästs. Kanske har svårt att förstå för att jag själv aldrig får impulsen att skriva ett A4 när någon skriver att "repgrimmor kan ge hemska brännmärken på nosryggen" för jag vet mycket väl att det är sant och håller med om att det är dåligt. Att skriva tillbaka att "Men oftast gör det inte det!! Tänk på all skada ditt jävla bett gör?!" har aldrig fallit mig in. Så vänligen skicka iväg en kommentar och förklara varför folk känner att deras egna egon går före hästens hälsa - för jag vill bara veta hur ni tänker.
 

Kommentarer
Postat av: Elvira - Baraelvira.se

HAHA åh amen to allt detta, kan inte ens räkna hur många gånger jag känt samma sak

Svar: Hahah fattar inte! Aja hoppas någon vågar svara på min fråga haha ;)
Josäfin

2015-05-05 @ 13:11:20
URL: http://baraelvira.se
Postat av: Alexandra Wirgart

Haha, det här är galet intressant. Ironiskt också... jag rider dressyr, men klassas som någon galen NH-nasse bara för att jag även rider i halsring??? Och inte drar hästen i munnen? What, är inte det typ.. logiskt att inte dra hästen i munnen??? Tydligen INTE. Ibland förundras jag verkligen över folks logik-lösa-hjärncell(er). Nej, man behöver inte vara galen bara för att man förespråkar naturligt eller logik, haha.

Svar: Ja hur orkar man alltid dra allt till det extrema?? Sjukt ju!
Josäfin

2015-05-05 @ 13:24:13
URL: http://alexandrawirgart.blogg.se
Postat av: Nora Bååth

Väldigt bra skrivet Jossan!

Svar: Tack! :D
Josäfin

2015-05-05 @ 15:11:20
URL: http://norasfoto.se/
Postat av: Divorce your horse

Ett väldigt intressant och välskrivet inlägg! :)

Svar: tack! :D
Josäfin

2015-05-05 @ 15:45:18
URL: http://divorceyourhorse.se
Postat av: Lovis

Alltså ååh!! Tack så mycket! Har undrat det så många gånger själv men jag orkar inte reta upp alla fastbitna hästmänniskor där ute och skriva ett inlägg som detta själv. Jättebra skrivit! Verkligen så sant. 🙌

Svar: haha ja får se om någon vågar svara på min fråga ;)
Josäfin

2015-05-05 @ 16:07:37
URL: http://hoofsteps.blogg.se
Postat av: Amanda & ridtravaren Lilleman

Bra skrivet.

Svar: tack!
Josäfin

2015-05-05 @ 16:17:26
URL: http://bagheeraomalley.blogg.se
Postat av: Matilda

Fast det jag tycker hon gör otroligt fel är att hon inte säger att det angår sporten i USA. Visst, Det hon lägger fram är hemskt och inte ok någon stans. Att hästar dör och mår dåligt är aldrig bra, oavsett vilken gren den varit aktiv i eller hos vilken människa i vilket land det varit i.

MEN när hon skriver som hon gör, och småungarna börjar snacka i kommentarerna om hur de rättat en travhäst, eller "usch jag visste att det var hemskt men inte så hemskt" förstör hon så himla, himla mycket som vi Aktiva i Svenska Trav och Galopp har lagt ner tid, pengar och kraft på - att få folk att först att det inte är något fel på VÅR sport i VÅRT land.
Vi har djurskydd, vi har hästhälsan, vi har banveterinär och vi har ja, 100% större skydd och "vakt" på våra hästar än vad det är på ridsporten. Varför? Jo, för att folk fortsätter envisas med att jag, och alla vi andra aktiva, är fullt beslutsam om att vi bara har hästar för att tjäna pengar.

Så ja, det hon skriver är sant. Men det Linn även gör att att smutskasta hela sporten efter som hon inte skriver riktigt vart eller vad det är hon menar det är så hemskt.

Svar: Fast har du läst Linns inlägg? Hon börjar ju med att skriva att "nu är det galoppsporten i USA som står på tapeten" och skriver det flera gånger :) Enda gången hon skrev ordet trav (som hon sedan tog bort pga missförståenden) var i samband med att hon ogillade att människor utan hästkunskap kom dit för att satsa pengar osv och det tycker jag är en åsikt man kan få ha utan att den ska behöva ifrågasättas. Håller med om att det är mycket skit om travsporten och att eftersom att vissa av hästarna nästan ges bort eller tas bort om de inte levererar på travet sticker ju i mångas ögon. Tycker att du istället kan publicera ett inlägg om djurskydd osv inom traven som vi har i Svergie! Bara att utbilda folk så de får en bättre uppfattning :)
Josäfin

2015-05-05 @ 16:20:50
URL: http://skogsrusset.se
Postat av: Alice

Jag har läst Linns inlägg också och jag håller verkligen med er båda. Bra inlägg! :D

Svar: tack! :D
Josäfin

2015-05-05 @ 20:49:21
URL: http://skimmelfuxenalice.horseworld.se
Postat av: angelica jalonen

Så himla bra skrivet! Hästmänniskor är verkligen ett släkte för sig. Det gnabbas och bråkas så fort någon har en åsikt. Varför inte bara läsa, begrunda och sedan välja att antingen stå fast vid sin egen åsikt eller kanske byta åsikt? (kanske eventuellt mindre troligt att någon hästmänniska skulle kunna byta åsikt... BARA SÅDÄR!?!??!) Man behöver ju faktiskt inte bråka om allt. Om nu trav/galoppmänniskor tar illa upp, ja då kanske det finns brister i sporten. Samma sak med alla andra grenar såklart! Jag tänker att om man har behov av att hacka på andra människors åsikter har man kanske inte ett helt rent samvete själv.

Svar: Håller så med! Tror verkligen att man bara tar upp om man verkligen tar åt sig, därav det hela "inget du skriver är sant!!! Men jag måste försvara mig i ett jättelångt meddelande"!
Josäfin

2015-05-05 @ 21:38:16
URL: http://equua.se
Postat av: angelica jalonen

Svar till Matilda, det står flera gånger i Linns text att det handlar om USA. Närmare bestämt 5 ggr :)

Svar: Tyckte också att Linn var jättetydlig om att det var USAs galoppsport hon menade!
Josäfin

2015-05-05 @ 21:42:23
URL: http://equua.se
Postat av: purposes.blogg.se

Du borde skriva fler sådana här inlägg. Jag gillar ditt skarpa sätt att tänka, speciellt det du skrev i sista stycket. Det är sällan folk i bloggosfären tar en skarp ställning. Många tar en neutral, så att man blir omtryckt från båda håller. Jag gillar att du inte viker i din åsikt. Bra att du står på dig!

Svar: Tack! Blir jätteglad av att läsa din kommentar :D
Josäfin

2015-05-05 @ 22:36:02
URL: http://purposes.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
I'm awsome

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0