Det här med att vara pk

 
"Vart är Sverige påväg, snart får man ju inte öppna munnen i det här landet!!",  "Den här samhällsutvecklingen går bara utför pågrund av alla feminister och pk-fascister! Snart är yttrandefriheten borta!!" eller "Ingen har någon humor längre i det här landet, allt är ju rasistiskt nu för tiden men oss män får visst alla hacka på!!" är något som cirkulerar en del just nu. Vill sucka väldigt högt. Jag gillar särskilt "snart är yttrandefriheten borta" som tydligt visar att du har rätt att säga vad du vill men att andra som håller med inte får göra detsamma. Exempelvis så anser du att du har rätten att dra ett skämt om att tjejer ska stå i köket men tjejer som hör "skämtet" får inte bli arga och säga att de tycker att det var smaklöst, för exempel. Jag är inte särskilt PK och kan både dra och skratta år grova skämt med mina vänner - just för att jag vet att de verkligen skämtar och inte är dumma i huvudet. Men jag har vissa saker som ska vara väldigt klart, särskilt runt människor som jag inte känner och vet att det bara är ett skämt och inte ett "haha roligt skämt men jag tycker faktiskt så och är fullt allvarlig när jag skämtar om att feminister borde dö för att de hatar män". Jag uppskattar inte att folk använder ordet n*ger och jag uppskattar inte sexistiska skämt eller homofoba uttalanden. Så nej, jag kommer inte skratta åt dina sexistiska skämt för att behålla "Sveriges humor" aka din egen humor. Dessutom är det så lätt att be om ursäkt, om någon drar ett skämt som är rätt rått i fel grupp av människor som man märker inte uppskattade skämtet kan man ju tillägga "förslåt, det var ett dumt skämt" istället för att påpeka att dessa människor är humorlösa och att man snart inte kan skämta om något längre. Varför skulle det vara så hemskt att inte kunna skämta om vissa saker, rasistiska skämt exempelvis? VAD ÄR SÅ HEMSKT MED ATT FOLK INTE KAN SÄGA RASISTISKA SAKER LÄNGRE?! Jag får panik. Att alltid ska man förminska allt och alla för att sedan skapa jättestora och superviktiga problem om skitsaker? "Åh nej du kan inte säga svart kaffe längre för då är du rasist haha!!" exempelvis, men när någon väl säger något rasistiskt och folk reagerar då är man ju en pk-fascist. Likadant med "Förlåt för att jag föddes som vit man" - nej tack, vi vill ha en ursäkt för att du beter dig som skräp inte för att du är en man. Som feminist tycker jag inte det är konstigt att vi är trötta på vissa mäns äckliga skämt och uttalanden när allt de sedan gör att att föminska, trakassera och förlöjliga feminister medan de sedan ser sig själva som den mest utsatta gruppen i samhället just för att vi inte skrattar åt deras "ställ dig i köket" skämt.

Kommentarer
Postat av: Vanessa andersson

är mållös! Fy fan vad bra skrivet!!!

Svar: TACK!!
Josäfin

2015-11-12 @ 14:06:13
URL: http://vanessaandersson.se
Postat av: Alma-Lena

Så supersant! Dessa spröda rasister och sexister tror att yttrandefrihet innebär att de får säga precis vad skit som helst utan att någon säger emot. Det är verkligen fascistiskt: yttrandefrihet för en viss liten grupp. Denna lilla grupp kännetecknas dessutom av att alltid ge sig på samma grupper: kvinnor, invandrare (från vissa länder), svenskar som ser "utländska" ut och hbtq-personer. Denna mobbarmentalitet utnämner de till mod, obegripligt!

Svar: Håller helt med dig, så himla sjukt!
Josäfin

2015-11-13 @ 05:51:52
URL: http://barockbloggen.blogspot.se
Postat av: IDA

Håller med dig. De som är rädda för att "yttrandefriheten hotas" är ju de som spyr ut mest rasistiska/sexistiska grejer och sedan fördömer de som säger emot. Det säger ju emot sig självt att vara "för yttrande frihet" men sen tysta ner de som använder sin yttrandefrihet till att säga ifrån.

Förstår inte varför så många tycker att det är något dåligt och fult att vara PK. Vad är det som är dåligt med att vara emot rasism, sexism och homo-trans-fobi tex? Vad är det som är dåligt med att säga ifrån när någon säger saker som inte känns okej? PK är ju fan bland det finaste man kan vara.

Heja dig ♥

Svar: så on point!! Precis vad jag tycker!
Josäfin

2015-11-14 @ 11:21:04
URL: http://idawal.blogg.se/
Postat av: Tilda Barkselius

Så sjukt bra skriver!! Massa kärlek!

Svar: tack!! :DD
Josäfin

2015-11-14 @ 11:29:48
URL: http://fluring.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
I'm awsome

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0