"jag är hel nu så nu kan jag hjälpa andra."

 
Nu har hästprataren varit här, och wow. Hon sa att hon aldrig träffat en individ som Amigo förut, så självsäker och med så mycket att förmedla. Flera papper fick hon ihop på bara några minuter. Han var så glad att få ventilera till någon och ville att hon skulle komma tillbaka - eller ännu bättre, lära oss hur hon gör haha! Han har så mycket att få ur sig. Så på pricken och så skönt att höra att han inte mår dåligt eller har det hemskt hos oss. Största mardrömmen var ju att få höra att han hatar en eller inte tycker om en, så det var både med förväntan och rädsla. Att få sina mardrömmar bekräftade liksom. Som tur var så är det inte fallet utan fick bara positiva och ögonöppnande saker berättade för mig. Rekomenderar detta så mycket, om inte kan det vara lika bra för hästen som en equiterapeut eller liknande, de behöver också prata ut. Vi har inte fått allt hon skrev ned än men det kommer i veckan, kan skriva lite mer konkret då. Men kortfattar vad han berättade nedan, wow vilken större insikt i sin hästs liv man fick. Livs-coachen Amigo ♥
 
Han började med att berätta om sig själv. Att han hade lite av ett kontrollbehov men på ett bra sätt, alltså att han vill ha saker på ett visst sätt eller göra saker på sitt sätt och att han alltid har rätt (haha). Han vill ha allt i harmoni, både flock och familj, och kan lätt bli stressad och blockerad när det är i oharmoni. Han blir också frustrerad när det är oharmoni i familjen och han ville att vi skulle veta att han har bättre koll än vad vi tror. Han tar på sig andras energier och känner han att vi är stressade eller mår dåligt så blir han ledsen och frusterad. Han tycker att människor tar på sig onödigt mycket stress och skit, vi borde leva mer i nuet. Han sa också till oss att vi måste göra oss av med människor som bara tar energi (vilket jag vet att jag bärt med mig ett tag), han använde något speciellt uttryck typ "kasta bort dom" men kommer inte ihåg exakt. Han ser sig själv lite som en livs-coach och tycker vi borde vara mer som honom. Blir även lätt frustrerad när vi inte förstår hans råd. Han vet allt om vad som händer i familjen och vet direkt när något är fel. Han berättade också att något sorligt hade hänt och att säga hejdå alltid var jobbigt, vilket vi tror har att göra med att hans bästis Eddie flyttade. Han berättade också att han ville arbeta mera, springa och jobba hårt. Han vill visa vad han kan och känna sig duktig, hoppa hinder i det fria är roligt (terräng). Han vet också att han kan bli lite jobbig och sätta tankarna på en sak och sedan inte kunna tänka på något annat. Vi frågade även om varför han gör som han gör när vi rider ut och det berodde på att han tycker att det är så skönt när sommaren är slut och luften blir frisk, ingen flugor som stör och allt detta gör att han blir jätte-glad, vilket kan resultera i att han inte riktigt vet vad han ska göra med all glädje och därför blir han så glad att han blir stressad. Han har ett gott hjärta och ser sig själv som en eldsjäl. Han vill att vi ska veta han att bryr sig väldigt mycket och uppfattar väldigt mycket även om han inte alltid visar det. Han vill inte vara en börda och vill inte att vi bara ska rida för att vi känner att vi måste. Vi ska inte ha dåligt samvete och han vill hellre att vi ska mysa med honom och umgås isådanna fall. När vi frågade om hans liv innan han kom till oss så berättade han att han först gått på fria slätter och sedan snabbt blivit tagen därifrån. Allt gick snabbt och det var strängt och kontrollerat, på ett dåligt sätt. Sedan hade han kommit till ett hemskt ställe (vi gissar på försäljnings stallet vi köpte honom ifrån, men är inte helt säkra.) där hästar och människor kom och gick. Ingen fick vara sig själv, det var strängt och han uttryckte det som att "vänta på döden". Han avslutade med att säga att det var glömt nu och att han är glad där han är nu, han har blivit hel nu så nu kan han istället hjälpa andra.

Kommentarer
Postat av: my

Men åh vad intressant. Amigo har fina tankar han :D

Svar: Verkligen :'D
Josäfin

2015-10-12 @ 21:16:34
URL: http://monkiapa.blogg.se/
Postat av: Amanda Josefsson

Men gud vad intressant! Vad gulligt det sista var. Söte! Vill också ta ut en hästpratare någon gång :)

Svar: Åh det borde du verkligen, så himla roligt och magiskt! Värt alla pengar i världen!
Josäfin

2015-10-12 @ 21:22:19
URL: http://amandajosefsson.se
Postat av: Ebba

Åh! Jag tycker sånt där är så himla fascinerande och intressant. Vi hade ut en hästpratare i vårat stall förr, och då var ägaren till min medryttarhäst med (frieserhästen Mynte jag red på förut). Självklart som alltid så vet dom ju ingenting innan, och dom börjar prata lite med honom och han sa att han mådde bra och sånt etc. Jag var inte med, men när jag fick höra vad han hade sagt så vart jag så himla glad. Han hade "sagt" något i stil med "jag älskar när den unga tjejen kommer och rider mig ut i skogen, där känner jag mig hemma och det är så roligt när vi rider iväg på nya äventyr hela tiden, det tycker jag om jättemycket. Men jag känner av att hon är stressad ibland om mår dåligt (det var en jobbig period i mitt liv både innan, under och efter hästprataren varit där) och hon ska veta att jag känner av det och vill säga att hon ska ta det lungt i fortsättningen".

Efter att hästprataren varit där så fick jag som ett speciellt band till den där hästen och jag kommer aldrig glömma honom, det var den mest otroliga och underbara häst jag någonsin har träffat. Man blir så himla glad och chockat när man får reda på en sån sak, för det stämde ju in. Ägaren vart så himla chockad också, jag menar, hur kunde djurprataren veta allt detta och ljuga? Ingen chans i världens, liksom ;)

Svar: Verkligen, har faktiskt varit i kurs i djurkommunikation, var dock tyvärr ingen vidare begåvning. Tycker att det är så häftigt och intressant!
Josäfin

2015-10-12 @ 21:38:32
URL: http://eblomqviist.blogg.se/
Postat av: fanny

sv: åh tack så mycket vad glad jag blir att du gillar det! :)

2015-10-12 @ 21:46:22
URL: http://fanys.blogg.se
Postat av: Alva

Åh vad gulligt/roligt att få prata ut med hästen! Jag vill oxå ta ut en "hästpratare", vem hade du ut? Det verkar ju riktigt bra, om man får sådär mkt information!
Btw, var det dyrt? ;)

Svar: Åh nu har jag helt glömt bort vad hon hette, kan ta reda på det! Hur mycket hon får fram beror ju dels på hästen, Amigo pratade ihop 7 sidor och hon sa att han var den mest pratglada hästen hon träffat! 700:- tog hon för det, men värt alla pengar i världen!
Josäfin

2015-10-13 @ 00:01:36
URL: http://alvapalvaz.blogg.se/
Postat av: gabby

vill Osså ha det till soppan!! vad heter hennes "jobb" och hur mycket kostade hon på ett ungefär? ❤️❤️

Svar: Hästkommunikatör! 700:- tog hon för en session, rekommenderar verkligen!!
Josäfin

2015-10-13 @ 10:02:20
Postat av: Ida - foto & häst

Åhhhh så underbart!! Oline lyssnade ju på Kalle och herregud, det var helt fantastiskt att läsa, otrolig upplevelse!! Och åh så söt Amigo är, låter verkligen som honom :')

Svar: Helt magiskt, känner mig så mycket närmare honom nu! Vad sa Kalle för något, har du ett inlägg?? :D
Josäfin

2015-10-14 @ 09:51:46
URL: http://prinsesc.blogg.se/
Postat av: Boel

Blev alldeles tårögd med sista raden.
Plutten <3

Svar: åh jag vet!! :'D
Josäfin

2015-10-15 @ 07:52:37
URL: http://musicwithboelish.blogg.se
Postat av: girltyping.blogg.se

Åh vad fin text, jättegullig :)

Svar: tack :D
Josäfin

2015-10-15 @ 09:45:39
URL: http://girltyping.blogg.se/
Postat av: Ida - foto & häst

sv; Absolut!! Här är det inlägget, http://idanilssonphoto.se/2014/september/fantastisk-kansla.html :D

Svar: åhh tack!! Ska ta och läsa nu!! :D
Josäfin

2015-10-15 @ 16:19:20
URL: http://prinsesc.blogg.se/
Postat av: Amanda & ridtravaren Lilleman

men åh! Vad heter hon som var ute? Vill gärna prova på LM.

Svar: Åh jag kommer faktiskt inte ihåg, kan skriva såfort vi fått mejlet från henne!
Josäfin

2015-10-17 @ 08:46:15
URL: http://bagheeraomalley.blogg.se
Postat av: Sandra

Det är riktigt häftigt sånt där, att någon total främling kan få fram saker ur ens djur som bara man själv vet, eller som man själv inte vet! Det är en otrolig känsla att kunna kommunicera med djuren på en helt ny nivå! Amigo är en klok häst, det märks, tror ni kommer kunna utvecklas ännu mer efter det här samtalet. :)

Svar: Så himla sjukt! Ryser för att det är så häftigt :D Tror jag också!
Josäfin

2015-10-28 @ 16:46:51
URL: http://scoccosfideli.horseworld.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
I'm awsome

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0