American Horror Story - one show four plots

 
Season one - murder house: Serien börjar med att vi får följa familjen Harmon som flyttat ifrån Boston till Los Angeles efter att Vivien fått ett missfall och hennes man haft en affär. Vi får sedan följa deras försök att reparera sin relation samtidigt som dottern jobbar med sin deprission och hittar en ny vän i grannpojken Tate. Som grädden på moset visar det sig att deovetande flyttat in i det ökönda "murder house" och snart märker dem att stället är hemsökt med en ras hemska mord i historian. Det är medvetet oklart vilka karaktärer som är spöken och inte. 
 
 
Season two - Asylum: Säsongen börajar med att Kit Walker blir anklagad för att ha mördat sin flickvän och sedan placerad i ett mentalsjukhus då han uppger sig blivit bortförd av ailiens då händelsen ägde rum. Här får vi följa patienterna, doktorerna och nunnorna. Journalisten Lana blir också placerad på hemmet efter att ha försökt lösa mordhärvan. Men morden fortsätter även med Kit inlåst och samtidigt får en mörkare sida sina klor i en av nunnorna på hemmet. Ingen går säker.
 
 
Season three - Coven: Häxorna börjar bli utrotade och den New Orleans coven gör allt för att överleva. Zoe har precis fått reda på att hon är en häxa och har blivit skickad till New Orleans coven för att lära sig om sina gåvor precis som flera andra unga tjejer. De måste lära sig kontrollera sig och lära sig hur de skyddar sig från häxjägare. Dessutom börjar tiden rinna ut för Fiona, häxornas "supreme". The Supreme är den mäktigaste häxan av dem alla och är därför en solklar ledare. I varje generation finns en ny supreme som tar den gamlas plats när den börjar närma sig slutet, vilket Fiona inte tänker låta ske. Hon går till och med över gränsen till att försöka från hjälp från deras ökända fiender - voodo klanen. 
 
 
Season four - Freak Show: Elsa Mars har den bästa och mest eftertraktade freak showen i USA och är ständigt på jakt efter nya akter. Den här gången snubblar hon över tvillingarna Bette & Dot som delar kropp. Hon tar med dem tillbaka till hennes familjära skara av freaks och försöker få in dem i familjen. I familjen igår även Jimmy Darling som föds med deforma händer och hans mamma Ethel som är Elsas högra hand. Snart efter börjar även en hemsk mordhärva gå lös i Florida och befolkningen är inte sena med att skylla de hela på freaksen. Elsa måste nu fäktas med näbbar och klor för att hålla showen gående samtidigt som hon börjar misstänka att tvillingarna är ute efter att sno hennes plats i rampljuset. Som grädden på moset får vi även en del nykommlingar till showen, var på vissa verkar har en gömd agenda.
 
 
American Horror Story är fantastisk på det sättet att den innehåller samma skådespelare med helt olika karaktärer och plots. Som ni ser ovan är alla säsonger fristående även om några av dem går att kopplas ihop. Olika storys, olika monster men samma cast. Min klara favorit är säsong tre med coven. Särkert för att den innehåller så sköna karaktärer som jag älskar. I tidigare säsonger är det många karaktärer jag inte tyckt om och därför har det varit lite tråkigare att följda dem. Dessutom är säsongen full av klockrena kommentarer, sassy-skämt och känns så mycket girl power på något sätt. Försöker tvinga mina vänner att se just den för att säsongen inte är lika typiskt läskigt som de andra. Asylum är den säsongen jag gillade minst, älskade den i början men tyckte att den tappade lite. Gillar man dock "äckliga skräckisar" likt saw och liknande lär man dock gilla den, mycket som inte är för bra för folk med klena magar haha! Freak Show är amazing men tappade lite med plotten på slutet och blev lite rörlig, älskar dock de skruvade karaktärerna. De kör alltid på temat "all monsters are human" och det tycker jag är det bästa med dem. Välj och vraka vilken säsong ni vill prova på - säsong 5 kommer i höst och Lady Gaga står som skådespelare.

Kommentarer
Postat av: jonna

hehe jo, men det krävs alltid typ 20-30 bilder för att få en bra :) haha

2015-09-16 @ 17:10:23
URL: http://jonnaalm.blogg.se
Postat av: Louise

Älskar American horror story!

Svar: VISST SÅÅ BRAA
Josäfin

2015-09-16 @ 17:40:38
URL: http://louiseamanda.se
Postat av: Johanna Utterberg

Måste verkligen se till och se american horror story! :)

Svar: GÖÖÖRT :D
Josäfin

2015-09-16 @ 18:10:16
URL: http://johannautterberg.blogg.se/
Postat av: MartinaOlsson

sv; åh vad kul att du tyckte det, tack! :)

2015-09-16 @ 18:44:57
URL: http://martinaolsson.myshowroom.se
Postat av: Josefine - Ljusdalsryttare

Åhh detta är nog helt klart min favorit serie och även den första jag började kolla på om jag minns rätt. Har nog kollat på säsong 1 som är min personliga favorit minst 2,5 gång.

Har inte orkat sätta mig in i säsong 4 än även om jag kollade några avsnitt när den precis kommit ut. Är en sån person som föredrar att kolla på hela säsonger/serier i ett svep så jag inte glömmer bort allt som händer under tiden haha...

Svar: Du borde ge säsong 4 en chans, den är faktiskt riktigt bra :D
Josäfin

2015-09-17 @ 23:05:15
URL: http://ljusdalsryttarna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
I'm awsome

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0