saffransrisotto!

 
Alltså är inte risotto typ det bästa som finns?? Alltså jag älskar risotto!! Och nog för att min sparris- eller svamprisotto är jävligt goda - men denna! Jag slängde ihop en lite "vintrigare" variant med saffran. Jag menar sparris är ju för sommaren, svamp för hösten och nu saffran för vintern haha! Frågan är ju vad man käkar för risotto på våren? Jaja men för denna så använde jag risottoris, saffran, grönsaks buljong, mini-plommontomater, kalamata oliver, skaldjurs mix och massor av parmesan! Hade tänkt steka lök innan jag hade i riset men glömde att köpa det så vi sket i det. Började med att steka upp lite smör samtidigt som jag kokar upp en kastrull med buljongen. Sedan häller jag upp riset i pannan och häller över lite buljongvatten med en slev. För er som inte lagat risotto förut så ska det typ stekas och kokas samtidigt, dvs att du rör runt det mycket och häller på mer vatten då och då. Det brukar ta ca 20 minuter men smaka av så att det inte blir överkokt! Sedan stekte jag upp skaldjursmixen (skippa för att få vegetariskt, haha hatar att tipsa om o-vego mat i vego/mat kategorin, borde jag skaffa två olika?) tillsammans med salt, peppar, lite chiliflakes och basilika krydda (bc jag basilikakrydda använder det till allt haha). Riv upp rikligt med parmesan. Efter ca 10 minuter hade jag ner en liten påse saffran (0,5g) med buljongen och häll på som vanligt. När riset nästan är klart häller du i mixen samt tomaterna och oliverna. Rör runt någon minut innan du slänger i parmesanen och rör runt så att det smälter ner. KLART! Häll upp och njut!! Gärna mer ännu mer parmesan ovanpå haha. Denna blev så jäkla god och dessutom så ser den ju himla smarrig ut med den gula färgen haha, så tips tips! Går ju att kombinera med allt möjligt om man inte gillar skaldjur eller vill ha den vegetariskt. Typ zucchini, spenat, quornbitar, paprika eller något sånt. Vilket är erat bästa risotto recept?? Tipsa gärna!! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
I'm awsome

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0