Det är dags att ta ställning nu.

 
Halloj på er. Har tänkt göra ett sådant här inlägg länge men vet inte vart jag ska börja egentligen. Jag har aldrig varit speciellt insatt i politik, så varför ska jag skriva? Men jag känner ändå att det är dags nu. Fem dagar kvar till valet. Fem dagar kvar tills vi vet hur mycket makt vi ger till ett rasistiskt, nazistiskt, kvinnofientligt, hbtq+ frientligt, transfobiskt & helt enkelt genomruttet parti. Jag pratar såklart om SD - Sverige Demokraterna. Ett parti som väcker känslor hos alla tror jag nog. Själv blir jag allt ifrån ledsen, arg och förbannad när jag ser dem sprida sina lögner och sitt hat för alla att ta in och äta upp. Jag är rädd för att sverige låter nazister gå på sina gator och in i rikstaden. Jag är rädd att flera jag känner säkert kan tänka sig rösta på partiet. Jag är rädd att många är för lata, dumma och ignoranta för att läsa på om partiet. Snälla, läs på om alla partier. Jag har läst och jämfört valprogram, gjort kompasser och sökt efter vilket parti jag ska lägga min röst på. Jag håller inte med om allt i alla frågor men det finns saker som jag inte kan stå för att jag röstat på, och det hoppas jag att alla känner. Därför vill jag förtydliga detta för alla er som tror att SD kommer "röra om i grytan" och ge sverige någon sort förändring till det bättre. 
 
  • Det är ett parti som vill förminska kvinnors rätt till sin egen kropp genom att sänka abortgränsen. De vill minska den rätten kvinnor har slitit hårt för att få. De vill också införa sambeskattning vilket gör att kvinnor med låglönade jobb kommer att drabbas. De vill även ta bort kvoteringen i föräldraförsäkringen så att pappamånaderna försvinner om inte själva väljer det trots att de drar in mer. Dessutom har flera kvinnliga poliker inom SD hoppat av pga sexuellt trakasserier - trots att partiet ska ha "utvisa utländska våldtäktsmän" som slogar iår. Vad ska vi göra med de svenska då, ska de hoppa in i partiet? (dvs ett mindre rasistiskt plakat hade varit "hårdare straff mot väldtäktsmän" istället, partimedlemmar har ju tidigare sagt att det ligger i muslimsk kultur att våldta / vara pedofil osv så detta klingar ju inte bra) Är för alla hårdare straff och lagar för våldtäkter men vill gärna ha ett löfte som inkluderar alla vidriga våldtäktsmän och sexualförbrytare.
  • Det är ett parti som inte vill att samkönade par ska kunna adoptera och vill även att präster ska få välja om de vill viga samkönade par eller ej samt har jämfört hbtq människor med pedofeli. De röstade emot borttagandet för sterelisering av transpersoner och tycker inte att queer begreppet existerar. Detta är ett parti som inte röstat ja i en enda hbtq+ reform. Ett parti som inte står bakom mina hbtq+ vänner, tycker att homosexuellt barnskötare ska bevakas, tycker att pride ska avskaffas och fler gånger uttryckt sig extremt homofobiskt kommer aldrig att få min röst. Åkesson säger bland annat till QX 2018 att barn som har samkönade föräldrar lätt kan hamna i en identitetskris och förtjänar att veta om sitt ursprung - spyr. 
  • SD säger sig vilja satsa mer pengar på pensionärer och att de vill sänka deras skatt. Ändå röstade de för fortsatt pensionärskatt och emot sänkt pensionärsskatt. Nu står det på deras sida igen att de är ett parti för de äldre, går vi på det igen? Dessutom stod de för att de ville höja A-kassan innan valet men ändå röstade de emot höjd a-kassa. De bryter sina vallöften när de inte behövs för att dra in röster längre. Äldrefrågan är endast med för att de ska kunna skylla på invandrare för våra fattigpensionärer och skapa en vi vs. dem känsla, annars hade deras röster visat annat än deras löften.
  • SD säger sig ha nolltolerans mot rasism inom partiet, ändå verkar det vara det enda partiet som STÄNDIGT (obs sa inte bara, pls läs) gör bort sig i denna fråga. Det finns oändligt med rötägg i partiet och många av dem får sitta kvar på sina poster. Dessutom är de backade av både nordfront som fkn är nazister och alternativ för sverige som är ännu större rasister. Detta förnekas dock ständigt, ofta av partiledaren Jimmie. Typ som att han låtsas som att järnrör-videon aldrig hänt och hur han inte har vetat om det (trots att det fanns på film och den var över hela nätet). De har sagt citat som "Kan ingen ställa sig på öresundsbron med en kulspruta" - Gunilla Schmidt, ledarmot & kommunfullmäktige i Åstorp. "Horbeteende där kvinnor dricker sprit som män, horar runt som män och nu gud förbjude kan avliva små barn när det inte passar. Sådanna slynor förtjänar själva att bli aborterade" - Joel Ankar  medarbetare till EU-parlamentarikern. Andra citat är "män har ofta bättre åsikter" - Erik Almqvist, "Kvinnor bör se efter vad är min roll i det hela?" - Anna Hagwall om kvinnor som misshandlas i hemmet & "Om kvinnor var lite mer självbevarande hade våldtäkter aldrig hänt" - Erik Almqvist.
  • Dessutom är de emot invandring för att de vill värna om den svenska kulturen. Dessutom vill de gärna måla upp sverige som ett land i kaos (användas bland annat på deras posters). Men de tycker inte ens att samer är svenska och de säger inte ett ord när nazister går och demonstrerar på gatorna. De säger att Islam är ett hot mot "våra svenska kvinnor" men vill även mindska kvinnor rättigheter osv. Se punkt 1. Dessutom är i min mening det lika illa att förbjuda burka som om någon skulle tvingas att ha burka. Båda handlar om att reglera och bestämma över kvinnors klädsel, även om det skulle vara i "välmening" (dvs gömt i kvinnohat och islamofobi). De säger också att pengarna som går till invandring tas från äldre och fattiga men har ingen budget för det, samt resterande i punkt 3. De vill att vi ska ta in mindre här för att hjälpa på plats, en plats dit folk avrådes ifrån att åka till och som det inte finns någon direkt budget för. De vill bara inte ha folk hit och sedan löser nog någon annan resten. Sen tycker det inte att det är giltigt att söka asyl om man är hbtq+ och flyr från ett land där det är döds-straff på homosexualitet. "Det är för lätt att fejka och dessutom har de ofta passerat flera passande asyl-land redan". Men de är inte helt invandrings-frientliga även om det är lätt att tro. Det är mest islam som ses som det störta hotet när frågan kommer till tal. Invandrare ifrån tex. amerika, thailand eller norden är välkomna. Betalar vi inget för dessa invandrare eller hur var det nu? 
 
Det vill säga så är SD ett parti som ljuger för att locka till sig de svaga i samhället. En röst på SD och du kommer att få stå för att hbtq+ ska få mindre rättigheter, att om transpersoner fortfarande skulle bli tvångssteriliserade så skulle det "inte vara en big deal för att de drabbar så få", att abortgränsen sänks och där med kvinnans rätt till sin egen kropp, att färre kvinnor kommer skilja sig ur dåliga förhållanden pga ekonomin bland annat. Sen kommer du behöva stå för att du röstat på ett rasistiskt och nazistiskt parti som ofta säger opassande, rasistiska, homofobiska och sexistiska uttalanden, uttnyttjar de äldre, som sällan har en planerad budget eller ens kan sin egen budget, ofta inte kan svara på sina egna partifrågor, inte kan sitt valprogram, öppet anser att islam är det störta hotet mot sverige och har fler personer dömda för brott i ett parti som ska stå för "säkerhet". Enligt dem är de enda som förtjänar en extra chans deras egna politiker som begått brott eller efter att de gjort bort sig. Åkesson är en duktig politiker trots att jag inte håller med om hans åsikter på många plan. Det är tack vare honom som partiet kommit så långt som det har gjort, undra varför? Vänligen kolla bakom fasaden av vita skjortor. Och vänligen: röstar du på SD är det en röst emot mig, en röst emot mina hbtq+ vänner, en röst emot mina systrar och en röst som säger att vi ska dömma, misstro, hata och undvika allt som inte följer den svenska normen. Tack till er som orkat läsa hela min text. Tack till alla er som stöder kampen mot nazister och rasister i riksdagen. Det är dags att ta ställning nu.
 
 
För er som vill ha lite källor annat än mitt drabbel kan ni kolla in: / abort & kvinnor: HÄRHÄÄRHÄÄR / HBTQ+: HÄRHÄRHÄRHÄR / pensionärer: HÄRHÄR / a-kassa: HÄR / sd gör bort sig: HÄRHÄRHÄRHÄR, HÄÄR, / invandring: HÄR / HÄR / HÄÄR /  finns också mycket av detta som rent av sagt står i deras partiprogram.

Kommentarer
Postat av: Netti Starby

Jättebra att du lyfter det här och så himla bra skrivet. Heja dig! Kramis

Svar: TACK!! :D
Josäfin

2018-09-06 @ 06:13:02
URL: http://starbys.se
Postat av: Denise

Riktigt bra och välformulerat inlägg och det är viktiga punkter att ta upp.

Samtidigt måste man förstå att det finns skit inom alla partier (vilket givetvis inte går att jämföra med SD) men i alla partier förekommer lögner och motsägelser. Socialdemokraterna gick till exempel till val förra gången på att de ej skulle höja bensinskatterna men har ändå gjort så varje år sedan dess. De gick till val på att göra en tryggare och säkrare vård men har nu tredubblat vårdköerna under sin tid och stängt avdelningar och kliniker.

Kristdemokraterna går till val det här året på att "sluta slösa med skattepengarna" samtidigt som rubriker florerar om att KD-toppar har åkt privata taxiresor för hundratusentalskronor och en annan som även flugit familj och släkt till Italien.

OSV. :) Men som sagt går inte alls att jämföra med SD och hur de väljer att leda och framföra sin politik men inget parti är fläckfritt varken i sitt partiprogram eller i sin bakgrund.


Svar: Ja gud ja, det håller jag med om! Är inte riktigt något parti som jag har jättemycket förtroende för... Dock så håller sig SD till en helt egen nivå!
Josäfin

2018-09-06 @ 13:47:16
URL: http://hundlivet.se
Postat av: Wifeey

de ska bli så skönt efter valet så man slipper alla inlägg om de över allt samt all smutskastning mot alla partier


dock menar jag ej ditt inlägg som va bra skrivet :D

Svar: Håller med lite, så trött på detta val nu!
Josäfin

2018-09-06 @ 17:00:36
URL: http://wifeey.se/
Postat av: Carro

Härligt inlägg! Bra skrivit! 😍

Svar: tack :D
Josäfin

2018-09-06 @ 19:33:07
URL: http://nouw.com/carroat
Postat av: Louise

Så grymt bra inlägg!!!

Svar: TAACK!! :D
Josäfin

2018-09-06 @ 20:06:41
URL: http://louiseelinore.com
Postat av: MADDISENJ.SE

Bra inlägg, det är för mig ofattbart att folk överhuvudtaget röstar på sd :/

Svar: Håller med, liksom har de noll koll eller är de rasister/sexister/homofober osv??
Josäfin

2018-09-06 @ 20:46:09
URL: http://maddisenj.se
Postat av: NICOLE

Grymt inlägg, så viktigt. Börjar bli lite nervös men hoppas det finns många kloka människor som tar sitt förnuft till fånga.. och som tänker efter innan de lägger sin röst =)

Svar: Håller verkligen med!! Tack!
Josäfin

2018-09-06 @ 21:19:48
URL: http://nouw.com/nwistrand
Postat av: Theresia

Så bra inlägg!!!

Svar: TACK!
Josäfin

2018-09-06 @ 21:24:56
URL: http://nouw.com/theresiasandahl
Postat av: MALIN

Sååå viktigt inlägg! Har en vän som har röstat på SD och jag vet inte vart jag ska ta vägen... Kram

Svar: Åh vad jobbigt! Vet inte själv hur en skulle agera i ditt fall..
Josäfin

2018-09-06 @ 22:08:05
URL: http://malinkirstine.se
Postat av: Film&serier bloggen

Så bra skrivet - jag kommer INTE att rösta på SD. För det finns inget bra med det partiet överhuvudtaget!

Svar: HÅLLER MED!! Alltså riktigt skitparti rakt igenom
Josäfin

2018-09-07 @ 10:16:24
URL: http://filmandserier.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
I'm awsome

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0