"sometimes dead is better" ah sometimes orginalet is better

(mina inlägg är lite kaos, detta är ifrån några veckor sedan!)
 
Vi har hunnit med lite bio-besök också! Vi kör all in på skräckisar detta år verkar det som. Senast såg vi ju The Prodigy som gav en bra start på skräckis-året. Först ut efter var filmen US av Jordan Peele. Filmens cast var ju stört bra, den har bra scenografi och är väldigt snygg plus att musiken är fantastisk. Filmen handlar om Adelaide som återvänder till hennes familjs barndomshus med sin familj över sommaren. Adelaide har en dålig känsla av huset då hon kännes sig förföljd av en skugga av sig själv som hon såg på en carnival när hon var liten. Plötsligt verkar skuggan av hennes själv mer verklighet än fantasi och hennes familj måste göra allt för att överleva. Filmen fångar verkligen publiken med en creepy känsla och fantastiskt skådespel uppblandat med skämtsammare scener. Storyn är spännande, konstig och nytänkande. Lite spårad i slutet men inget över det vanliga med en liten twist. Överlag tyckte jag att filmen var väldigt bra även om den var sjukt udda. Inte särskilt läskig utan mer thriller-vibe och lite lättsam iom de komiska inslagen bland allt spännande. Ni som gillar Get Out eller lite udda filmer som får en att tänka efter lite extra borde verkligen kika på denna!
 
Skräckis nummer tre på våra skräck-biobesök blev Pet Sematary. Ett måste då flera av oss älskade orginalet (jag själv inkluderad) och tyckte att trailern såg ut som en spännande version av den tidigare filmen. Det var det inte. Se den inte. Trailern var läskigare än filmen. Det bästa med filmen var att vi hade med vin in på biografen. Den var verkligen inte läskig, det var bara en jumpscare som var bra och storyn var som orginalet fast sämre, typ sista minuten ihopskrivet för att göra en twist på första filmen. Som sagt, trailern är snyggare och bättre än filmen, mestadels för att slutet var helt orimligt dåligt. Verkligen inte värd att se på bio då inte ens den stora bilden och ljudet kunde skapa en läskig känsla. Storyn handlar om familjen Creed som flyttar ut på landet i sina drömmars hus. Det finns bara ett problem med deras vardag - de stora långtradarna som gasar förbi på vägen utanför. En dag hittar de dotterns älskade katt påkörd och blir förtvivlade över hur detta ska påverka dottern. När pappan med hjälp av deras nya granne Jud går för att begrava den visar Jud honom en mystisk plats som för katten tillbaka till liv - till ett pris. Dessutom finns en random side-story om mammans barndom med hennes syster som inte tillför något till storyn. Sen är slutet väldigt orimligt (fatta hur illa med tanke på att filmen handlar om zombie djur) och rörigt. Som sagt, se den inte. Ni kommer tacka mig haha.

Kommentarer
Postat av: My Nordqvist

Alltså fattar inte hur ni kan kolla på så mycket skräckisar. En annan slutade med det för några år sedan, måste jag kolla så sitter jag bakom en kudde hela tiden hahahha!!!!

Svar: vi älskar skräckisar! Har typ kompisar som "hatar skräckisar egentligen" men ändå ska de ändå med på varje skräckis-bio för att det blivit våran grej haha! Är ju ändå de filmer som egentligen är mest värda att se på bio xd
Josäfin

2019-04-18 @ 13:48:27
URL: http://mynordqvist.se/
Postat av: sara

Mysigt med bio, men inte med skräck förresten tycker jag ;)

Svar: vi ser alltid skräck på bio för annars pratar vi sönder dem haha!
Josäfin

2019-04-18 @ 21:44:45
URL: http://sarakarlson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
I'm awsome

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0