girl power serier

- tips till er som söker efter serier med starka kvinnliga huvudkaraktärer!! kommer fler delar men tipsa gärna om era favoriter å!! -
 
  • THE BOLD TYPE (comedy-drama)
Denna serie är en klar favorit och en av de många anledningarna är karaktärerna och deras vänskap! The Bold Type skippar allt onödigt framtvingat drama och istället följer vi vännerna Sutton, Jane och Kat i deras jobb på modetidningen Scarlet. Sutton jobbar som assistent men är intresserad av en karriär inom mode, Jane är nyligen befodrad till krönikör och Kat är chef för tidningen sociala medier. Vi får följa tjejernas väg inom jobb, kärlek, mode och sexualitet medan de försöker hitta sin egen röst. Serien tar upp viktiga ämnen på ett bra sätt, alla konflikter känns rimliga och är inte framtvingade samt att den har massor av intressanta och bra kvinnliga karaktärer. Säsong 3 kommer i vår och jag är orimligt taggad. People, don't sleep on this one!
 
  • SWEET / VICIOUS (drama, crime)
Denna serie fick tyvärr endast en säsong men är helt klart värd att se ändå. Serien handlar om tjejerna Ophelia och Jules, två helt olika tjejer vars vägar krossas på grund av att deras collage härjas av en maskerad människa som sätter skräck i eleverna, mestadels killarna på campus. Efter att Ophelia listat ut att den perfekta sorority systern Jules är den maskerade vigilanten väljer hon att hjälpa henne med hennes hemlighet och hålla campus tjejer säkra. Serien är helt enkelt två tjejer som maskerar sig och spöar våldtäktsmän och själv började jag se den för att jag inte hade något annat att se för tillfället. Hade inga förväntningar men wow vilken bra serie!! Den tar upp så många viktiga ämnen, den är fokuserad på orättvisan och det bristfälliga rättsystemet runt sexualbrott samtidigt som den är en feelgood serie med älskvärda karaktärer och girl power känslan när de sätter sexualbrottslingar på plats. Otroligt ledsen att den inte blev förlängd till ännu en säsong dock, för denna serie kändes verkligen som något fräscht, nytänkade och riktigt viktigt. Watch it, pls!! Den kan dock vara triggande i vissa samanhang så ha det i åtanke, har för mig att det kommer disclamers i dessa avsnitt dock. 
 
  • JANE THE VIRGIN (romantic comedy)
Behövder du en otroligt spännande feelgood serie med drama, humor, mord, kärlek och en inseminering av misstag? Då är detta serien för dig!! Seriens huvudkaraktär Jane är en kvinna med livet under kontroll. Hon ska bli författare, hon är rolig, hon har den perfekta killen detektiven Michael och de planerar att gifta sig inom en snar framtid. Allt vänds plötsligt upp och ned när det visar sig att hon är gravid! Jane är väldigt religiös och har lovat sin mormor att vänta till äktenskapet så detta kommer till hela familjen som en chock. Det visar sig att hon på sin senaste gynekologiska undersökning av misstag bli inseminerad med den rika fd playboyen Rafael - som även äger hotellet där Jane jobbar! Serien kastar en mellan skratta och drama och spänning och gråt med familjen som det viktigaste fokuset i Janes liv. Karaktärerna är älskvärda och ikoniska, handlingen är intressant och helt galen vid vissa tillfällen tillsammans med starka kvinnliga karaktärer (Janes mamma & mormor ♥). Ett måste se för alla som letar efter en serie med både hjärta, humor och familj. 
 
  • JESSICA JONES (crime, thriller)
Denna serie är en personlig favorit och något jag tipsar er alla att se - även ni som inte är trogna marvel-fans. Serien handlar om Jessica Jones, en privatdetektiv med hjärtat på rätt ställe och humöret på ett helt annat. Som barn var hennes familj med i en bilolycka där hon var enda överlevande. Medan hon bodde hos sin fosterfamilj upptäckte hon att allt inte var som vanligt efter olyckan, hon var betydligt starkare nu än innan. Där hennes foster-syster jobbade med tv och radio öppnade hon en detektivbyrå i sin slitna lägenhet. En dag kommer ett föräldrapar in och anlitar henne till att hitta deras försvunna dotter och detta drar tillbaka henne till mörka minnen från hennes förflutna som hon hoppades aldrig skulle komma till liv igen. En favorit serie på många sätt - dels för att hon bara får vara vem hon är. Jessica ber inte om ursäkt till någon, hon har konstant en whiskeyflaska i handen och skiter fullständigt i vad folk tycker om henne. Dels för att skurken och handlingen är brilliant för en kvinnlig superhjälte-serie. Det är verkligen något att relatera till och skurken i serien är en manipulativ man mer kraften att få folk att göra precis som han säger. Han är verkligen en av Marvels bästa skurkar to date. Sen att den är skriven av mestadels kvinnor och har många starka karaktärer till det. Jävligt bra serie helt enkelt.
 
  • BIG LITTLE LIES (drama)
Big Little Lies får sin andra säsong iår och jag är mer än taggad! I första säsongen får vi följa tre stycken kvinnor i den lilla staden Monterey och deras vardagliga problem. Jane Chapman är nykomling i staden tillsammans med hennes son och plockas snabbt upp av två andra mammor - Celest Wright vars man inte är den dröm-mannen hon trodde att han var och Madeline Mackenzie har problem med att hålla familjen tillsammans. Serien startar med att meddela oss att ett mord har skett innan den spolar tillbaka till dagen Jane flyttar in och vi får sedan följa händelseförloppet som leder fram till vem som kommer att dö. Serien är spännande och otroligt bra uppbyggd, har en underbar scenografi och casten är AMAZING. Liksom Alexander Skarsgård, Reese Whitherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Adam Scott och dessutom kommer Meryl Streep vara med i säsong två?? Sjukt spännande och välbyggd serie med kvinnlig vänskap och intuition. 
 
  • GOOD TROUBLE  (drama)
Denna serie är en spin-off på serien The Fosters men går även att se som egen serie. Vi får följa foster-syskonen Mariana och Callie som flyttat till Los Angeles. De är långt ifrån hemma, alla deras möbler blir stulna på vägen, deras nya drömjobb var inte så drömmiga som de verkade och deras gemensamma lägenhet visade sig vara ett kollektiv. Men det stoppar inte dem från att göra det bästa av situationen. Vi får följa dem i motgångar och framgångar, genom kärlek, tårar och dilemman. Serien tar upp många viktiga ämnen precis som i The Fosters (som ni också vekrligen borde se), bland annat rasism, sexualite och sexism som står i fokuset för serien. Den har inte så många avsnitt ute än men den har verkligen potential att bli något riktigt jäkla bra.

Kommentarer
Postat av: Emma Engström

Nytt allt detta för mig, så tack för tipsen!! :D

Svar: Mycket bra att kolla på nu då alltså ;)
Josäfin

2019-02-23 @ 10:33:39
URL: http://nouw.com/emmaengstrom
Postat av: Caroline

Måste ge Jessica Jones en chans till känner jag!

Svar: SÅÅÅ BRA :D
Josäfin

2019-02-23 @ 23:56:48
URL: http://nouw.com/awesomecaroline

Kommentera inlägget här:

Namn:
I'm awsome

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0