hemma från amsterdam !!

Hemma ifrån vår resa till Amsterdam så här kommer en liten recap på allt vi hittade på!!
 
Vi startade vår resa tidigt på söndagsmorgonen. Mamma körde oss till arlanda (hjälte) och efter ett stopp på tacobar satt vi på flyget. Tog oss till vårt hotell, lämnade väskorna och drog ut för att leta mat. Vi får rummet först vid 15 och har tid att döda. Strax efter att vi fått rummet bytte vi om och sedan drog vi tillbaka till tåget för att åka till Rotterdam där Mimmi jobbar med dreamhack. Så vi hälsade på, fick gratis inträde och se henne köra kranen! E-Sport är väl inte min grej men ändå sjukt häftigt att se allt. Väl hemma igen så däckade vi rätt snabbt då ca inga sovit innan flyget och dagen känns som minst 48 timmar haha.
 
 
Andra dagen kom igång rätt sent då vi väntade på att Mimmi skulle komma - men också för att vi andra inte sa emot en sovmorgon. Vi bor i ett 6-persons rum på Meininger hotell och jätte nära till både tunnelbana och en matbutik. Inte jättecentralt men prisvärt med väldigt smidigt med tåg både in till stan och flyget. När Mimmi kommit dit och fått landa lite fixade vi tåg/spårvagns kort och drog in mot stan. Vandrade runt lite och tog en sen lunch. Fortsatte gå runt blandat med lite barrunda. Inser snart (efter typ 5 baren) att Amsterdam är en öl-stad och inte en vin-stad haha.
 
 
Shopping och pasta - vet ju redan att detta var en bra dag. Blev väldigt lite shopping för mig, nog för att jag inte hade jättemycket plats i bagaget men enda jag köpte var två presenter, en kajal (för att jag glömde min) och en plånbok haha. Men blev många mysiga presentbutiker, lite second hand och annat. På kvällen hamnade vi på en pasta-resturang och tog några drinkar. Annars rätt lugn kväll.
 
 
Runt oss finns en pizzeria och ett ställe som heter breakfast club och eftersom att jag älskar frukost så var det ju givet att vi skulle dit! Blev en sjuk macka med lax och pocherat ägg med en grön juice (för vi är inte alla Simon och dricker en pint öl till frukost) (eller Peter som INTE äter frukost?? sjukt). Sen hoppade vi på en spårvagn och åkte runt lite. Kollade runt vid museerna och tog en drink-kanna plus lite snacks på en bar innan resten drog hem och jag passade på att dra runt och fota lite eftersom att solen kom fram. Amanda hängde med och ser ut som att jag kidnappat henne på varje bild. På kvällen var planen att dra ut så vi köpte med dricka och pizza till hotellet men slutade med att vi blev hemma då de flesta inte kände sig nå bra / pigga.
 
 
Sista heldagen bjöd på sol så vi vandrade runt en hel del, tog en frulle ute och något glas på en uteservering. Väldigt chill dag och sedan en nap på hotellet innan vi drog för middag på The Grasshopper. Jag tog en ravioli med svamp som inte såg mycket ut för världen men var sjukt god!! Hade fått 10/10 och inte halva rätten saknades haha. Var verkligen en liten portion. Men annars var alla nöjda, tills vi såg någon beställa hummersalladen jag och Peter tänkt beställa men inte gjorde då vi trodde att den skulle vara väldigt snål. Den var inte snål haha. Vi hoppade sedan på en spårvagn och drog tillbaka till stället vi tagit en drinkkanna på innan. Det var kareokekväll och vi hade en jävligt bra kväll. Drink-kannor och fireball i rör med kareoke-låtar i bakgrunden kan ju knappast gå fel. Blev dock hemgång relativt tidigt eftersom att vi behövde checka ut vid 11 dagen efter. Ångrar starkt att folk var döda på onsdagen för detta hade varit bomb. Vi hade dock missat kareokekvällen och få höra legenden som slaktade Barbie Girl. 
 
 
Sista dagen startade även den med frukost på Breakfast Club. En likadan macka och en cola innan vi drog iväg på museum. Blev att kolla in alla tavlor av Van Gogh, galet häftigt och så intressant med all info till. Hans verk är ju otroliga. Sen blev det mest att dra runt och döda till innan vi skulle flyga på kvällen. Drog en ramen senare på eftermiddagen och sen hoppade vi på tåget in mot flyget. Väl där var flyget först försenat och sen ännu mer försenat för att ingen tydligen lastat mat eller dryck på planet haha?? "Jag har många års erfarenhet i branchen... och jag har aldrig varit med om det här" löd det i högtalaren när flygvärdarna behövde gå av för att äta innan vi kunde flyga. Så det var ju rätt segt men var ändå hemma i ok tid. Tog ett bad, käkade en skål ostbågar i sängen med en serie och sen somnade jag. Och idag har jag varit iväg på jobb. Yey haha fyfan hur kan jag alltid lyckats boka hemgång på fredagen och alltid missa att det är min jobbhelg?? Men fick skjuts till jobbet med en kollega (guld, för det spöregnade och bussarna går skit) och sen jobbade jag bara till 11. Sjukt ovärt men så skönt att bara få åka hem igen. Så nu dricker jag cola, fixar ihop detta inlägg och ska snart iväg för att fira Felix födelsedag med den traditionella smörgåstårta-kvällen. Höstens höjdpunkt utöver halloween, så vi hörs och ses hörrni !! Imorgon ska jag bara sova, äta chips och dipp med förra veckans serier och absolut inte göra något - speciellt inte plocka upp väskan, tvätta och styra upp något i livet. Längtar redan.

Kommentarer
Postat av: enna

Så vackra miljöer :)

Svar: Så galet fint ! :D
Josäfin

2019-10-26 @ 21:21:43
URL: http://sayyeastofashion.blogg.se/
Postat av: Ida

Åhh låter ju helt underbart!! Älskar dessa bilder :'D Amsterdam är bra vackert ellerhur?? Och den frukostmackan, alltså GOALS!! Måste verkligen besöka Breakfast club om det blir en trip till Amsterdam igen, dröm!!

Svar: Är så galet fint ! Alltså var VÄRLDENS DRÖMSTÄLLE !! Älskar ju frukost så haha
Josäfin

2019-10-27 @ 20:48:52
URL: http://idanilssonphoto.se
Postat av: Sarah

åh fina bilder

Svar: TACK :D
Josäfin

2019-10-29 @ 11:48:00
URL: http://https://nouw.com/mitttuffaliv
Postat av: Ann

Åh Amsterdam! Jag var där över en helg för ett gäng år sen, men den staden är ju så sjukt stor och det finns så otroligt mycket att se att det fanns inte en chans att hinna med allt på en helg :)

Svar: Är så himla fint! Vi han inte heller se allt när vi var här första gången men nu när vi var här nästan en vecka så tycker jag att vi han med allt vi ville göra :D
Josäfin

2019-10-30 @ 10:29:34
URL: http://www.anngelic.com
Postat av: My Nordqvist

Alltså inte alls avis på denna resa, nejnejnej

Svar: Haha!! Så himla fin stad, ni måste åka hit !! :DD
Josäfin

2019-11-05 @ 13:25:18
URL: http://mynordqvist.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
I'm awsome

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0