Anne på Grönkulla

 
En av de sista serierna som jag kollade igenom förra året - och som precis släppt sin tredje och sista säsong - är Anne with an E, som är baserad på Anne på Grönkulla böckerna. Serien handlar om Anne som i ett misstag blir skickad till Marilla och Matthew Cuthberts gård Grönkulla för adoption fastän syskonparet förväntat sig en pojke som ska kunna hjälpa till på gården. Anne som levt på barnhem hela sitt liv och blivit skickad till olika familjer för att hjälpa till med barn och hushåll blir förkrossad när hennes dröm visar sig vara ett misstag och att hon ska skickas tillbaka. Efter många om och men så beslutar sig Marilla att de ska adoptera denna underliga flicka med den galna fantasin ändå och Anne får för första gången chansen till ett vanligt liv som barn. Hon skaffar sig en bästa vän, går i skolan, hjälper till på gården och gör inget halvhjärtat med hennes fantasi i högsta hugg. I serien följer vi Anne i sina med och motgångar, genom äventyr och stunder där hon inte känner där hon passar in. En galet mysig och härlig serie om familj, vänskap och livet på 1890 talet i den illa byn Avonlea. Den tar upp många problematiska ämnen likt rasism, tidig feminism, utbildning, utanförskap och liknande samtidigt som vi reser genom Annes galna fantasi och äventyr. Den lyckas med att vara lika mysig och fin som tragisk och ibland även jobbig utan att tappa känslan i seriens grund. Karaktärerna är välskrivna, har bra djup och ges bra utrymme. En riktigt bra tips för er som vill börja året med en ny riktigt mysig och välskriven serie - tips tips!! Alla tre säsonger finns på netflix!

Kommentarer
Postat av: Delila

Hoppas du får en fin onsdag <3

Svar: Men tack !! detsamma!
Josäfin

2020-01-08 @ 09:40:46
URL: http://delilabasic.devote.se
Postat av: Sarah

Så roligt med serietips :) Det finns mycket bra på Netflix :)

Svar: Verkligen! :D
Josäfin

2020-01-08 @ 17:14:11
URL: http://CheerSarah.devote.se
Postat av: Emma Engström

Oj vilken nostalgi med den här serien!! Kikade på den för många år sen och tycker den är supermysig ändå <3 KRAM

Svar: Tror du kan mena den äldre versionen, detta är en serie på 3 säsongen som netflix släppte 2018-2020! Så tips tips :D
Josäfin

2020-01-08 @ 17:59:22
URL: http://nouw.com/emmaengstrom
Postat av: enna

Mamma kollade precis klart på den och jag små kollade lite med henne, den var riktigt mysig att kolla på och intressant :)

Svar: Den var verkligen supermysig! :D
Josäfin

2020-01-08 @ 20:11:10
URL: http://sayyeastofashion.blogg.se/
Postat av: Sarah

hej här är min nya blogg ,, hur är det

2020-01-09 @ 12:42:04
URL: http://https://nouw.com/mitttuffaliv

Kommentera inlägget här:

Namn:
I'm awsome

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0