TED LASSO - det finaste pandemin gett oss? 
Nej men är (tyvärr) klar med båda säsongerna av appel serien TED LASSO, och hörrni. Fyfan vad jävla bra. Kanske inte något ni trodde att jag skulle säga om en serie med inriktning på fotboll, but hey here we are. Denna serie är ett komedi-drama och handlar om Ted Lasso, en amerikansk fotbolls-coach som blir anställd att träna ett Premier League lag i England utan den minsta kunskapen om sporten. Lagets ägare är Rebecca som vunnit laget i sin skiljsmässa och hon är fast besluten att slå tillbaka mot sin man enda sättet hon kommer på - hon ska köra hans älskade fotbollslag ner i avgrunden. Ted är anställd till ett jobb med hoppen om att han ska misslyckas, men hans charm, positiva personlighet och humor kommer snart att vinna över Rebecca, laget och supportrarna som inte varit nöjda med tränarbytet. Serien tar en helt ny take på humor med smart skrivet manus samt härliga och nytänkande plots som ger oss en otrolig feelgood serie. Seriens positiva stämning smittar av sig och jag förstår helt hur denna är en av de mest prisade första-säsongs komedierna genom tiderna. Karaktärerna är genuina och icke-stereotypiska, helt enkelt en frisk fläkt i de annars så machofyllda fotbollsrummen. Alla karaktärer växer otroligt genom seriens gång vilket tyder på ett otroligt manusförfattande och skådespeleri. Balansen mellar optimistisk humor och mörkare undertoner fångar verkligen mitt i hjärtat och vad jag trodde skulle vara en lättsam komedi om fotboll blev plötsligt en av mina absoluta favoritserier. Wow. Ni måste bara se denna.
 
Den ger oss ikoniska karaktärer som Ted - liksom en golden retriver i mänskligt format? Man fallar för denna karaktär direkt (biscuit historian!!!) och man känner så mycket för honom ju mer av hans mörkare sidor som visas, trots att han försöker dölja dem med gränslös optimistisk humor. Vi har Roy Kent som är en legend i fotbollsvärlden. Han är alltid grinig, han svär i varje mening, har enbart svarta kläder och är världens största cinnamon bun in disguise. För någon som inte verkar bry sig om någonting är han alltid där för sin systerdotter, supportar sina vänner i allt dom tar sig an och gör alltid det rätta i slutet (även om han gör det med munnen full av svordommar). Rebecca som du tänker att du ska ogilla direkt efter att du får veta att hon försöker få Ted att misslyckas, men som snart kommer vinna ditt hjärta. Hon har länge behövt lämna sin man men varit rädd för att bli ensam, nu mer hjälp från nyfunna vänner inser hon hur mycket "ensamheten" hjälpt henne att hitta sigsjälv. Jamie är ett nytt stjärntillskott till laget och visar otrolig talang. Han slåss dock med sina demoner från barndomen och jobbar aktivt emot den goda stämningen Ted försöker skapa i laget. Vi har Keeley som under seriens gång går ifrån modell till fkn boss ass woman! Hon är skriven till att kunna spela "the typical mean girl" men låter aldrig en chans att vara personlig hype-girl till sina vänner passera och försöker alltid hjälpa människor runt henne att bli den bästa versionen av sig själva. Coach Beard som är Teds vän som följer med för att vara assisterande coach. Han säger inte så mycket men ser allt - och är lagets mest troliga lönnmördare om det skulle behövas. Sam som snart ska bli hjärtat i laget men tampas med hemlängtan till Nigeria samtidigt som han vill göra sina föräldrar och sitt land stolta. Sedan har vi Nate som är ansvarig för lagets utrustning och att ta hand om allt kring planen. Ted märker dock snabbt att han har ett otroligt öga för sporten trots hans bristande självförtroende och väljer att ge honom en större roll i lagets träning. 
 
Utan att spoila för mycket: några favorit scener / avsnitt: Julavsnittet där laget som inte kan åka hem till sina familjer får fira med familjen Higgins i deras hem. Att Ted tar med biscuits till Rebecca varje morgon och var de kommer ifrån!!! Alla scener med Roy Kent egentligen. Jamie konfronterar sin pappa. Sam öppnar en nigeriansk-resturang. När de ger Jamie "the signal" på bästa sändningstid. Roy pratar med Phoebes lärare om att hon svär för mycket och att han direkt efter säger FUCK NO!! till henne när hon vill köpa glass. Sången på begravningen, nej men aj hjärtat!! När hela laget stryker över en sponsor och riskerar eventuellt sin karriär för att Sam tar upp något som upprör honom. Rebecca signerar ett viktigt jobbmail med boss bitch för att hennes guddotter säger det. "Here, it's pictures of our first date!". Ah ni ser ju. fkn watch this!!!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Oh bra tips! :)

2021-12-05 @ 19:42:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
I'm awsome

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0