SHADOW AND BONE

 
Redo för en ny fantasy-serie att sjunka ner i?? Isåfall kan jag rekommendera Shadow & Bone ifrån netflix. Serien tar sin start i en annan värld där vi följer huvudkaraktären Alina som växt upp på ett barnhem i riket Ravka. I denna värld föds vissa människor med förmågan att manipulera olika element, dessa är kallade "Grisha" och är ofta använda som vapen i krig eller hos andra högt uppsatta personer som vill få något ut av deras förmågor. De ses även som häxor av många och lever inte helt riskfritt. Alina och hennes bästa vän Mal ifrån barnhemmet är nu vuxna och Mal måste nu korsa "The Fold", vilket är en skugglik massa som skapades av en Grisha för länge sedan. Denna mörka barriär skärmar av Ravka och gör dem beroende av att korsa den, trots att den är outforskad och kryllar av monster. Alina vägrar att lämna Mals sida och följer med på skeppet. När dem sedan blir attakerade av Volcras (monster som finns i skuggorna) så bevisar Alina på starka Grisha krafter i att tillkalla ljus trots att hon inte tidigare vetat om att hon har dem. Hon blir snabbt skickad med Generalen Aleksander till kungliga slottet - de tror nämligen att hon äntligen ska kunna försöra barriären! Men hennes krafter om ljus och sol går inte obemärkta ifrån resten av världen och i Ketterdam får Kaz Brekker - en man känd för att svindla det mesta för rätt pris - ett uppdrag att tillfångata Alina - nu känd som "solkallaren". Med sig på sitt uppdrag tar han med sig Inej, en grisha som kan manipulera knivarna i sina kast men som egentligen inte vill skada någon, och den ibland ansvarslöse Jasper som aldrig missar ett skott. De gör upp för att möta Nina Zenik, en grisha med kraften att manipulera hjärtat i kroppen för att hjälpa dem på äventyret.
 
Serien må ha varit lite rörig i första 1-2 avsnitten för de som inte läst böckerna (jag inkluderat) men sedan var iallafall jag helt inne i denna värld. En del information som skulle in, så hade verkligen önskat att denna varit på 10 avsnitt istället för 8, men som sagt kom man ju snabbt in i den. Spännande karaktärer, otrolig cast och ett äventyr jag är taggad att följa vidare på!! Dessutom gillar jag den "kind of magiska världen" i denna serie samt otroligt snygg scenorafi, nice effekter och varje enskild story är intressant att följa. Tips tips hörrni! 

Kommentarer
Postat av: Amanda (Swedish Passport)

Åh, har lagt till den här serien i min lista och nu blev jag himla sugen på att börja se den :)

2021-05-18 @ 16:16:07
URL: http://swedishpassport.com
Postat av: johanna

Åh, ska verkligen kolla i den, den lät helt i min smak <3

2021-05-18 @ 18:40:50
URL: http://www.nouw.se/johannna
Postat av: Sharon Eden

Har funderat på att kolla denna! Verkar ju skitbra!!

Svar: Ja!! Det ska bli så roligt!

2021-05-19 @ 08:33:59
URL: http://leggohouse.blogg.se
Postat av: johanna

Åh, ska verkligen kolla i den, den lät helt i min smak <3

2021-05-19 @ 08:48:41
URL: http://www.nouw.se/johannna
Postat av: Ariel C

Denne hørtes spennende ut! Har ikke sett den selv 😍

2021-05-19 @ 11:34:54
URL: http://nouw.com/arielc
Postat av: Ida

Denna är med på min att se-lista!! Hört att den kan vara lite rörig om man ej läst böckerna men härligt att man kommer in i den sen!! Älskar annars övernaturliga serier<33

2021-05-19 @ 22:19:49
URL: http://idanilssonphoto.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
I'm awsome

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0