2 true crime serier & ett tonårsdrama

- tre serier jag sett men inte tipsat om -
 
  • THE CHESTNUT MAN: Denna serie är en dansk deckare som jag varit så taggad på. Serien är satt utanför Köpenhamn och i frontrollen ser vi polisen Naia Thulin som för denna utryckning får en ny partner; Mark Hess som hamnat på stationen efter ett problem hos europol. De båda hamnar på en mordplats som verkar ha en lätt lösning, med den lilla detaljen att de hittar kopplingar till ministern Rosas dotter som försvann och mördades förra året. Men när snart ett liknande fall kommer upp börjar de inse att de har att göra med en seriemördare - men vad har han för koppling till mördade 12 åriga Kristine? Allt med seriemördare är ju så intressant och spännande bara i sig, men denna serie bjuder på många twists and turns. Den är spännande och smart och ett måste för alla mina true-crime vänner därute! 
  • CLICKBAIT: Denna serie följer familjen Brewer vars liv vänds upp och ner när hans syster får se en video online där hennes bror håller upp en skylt som säger att han är en kvinnohatare som ska dö vid 5 miljoner views. Familjen hamnar givetvis i chock och antar att det är ett dåligt skämt innan de inser att Nick är försvunnen. Nu får vi följa en polisutredning för att försöka hitta Nick, hans vänner och familj som försöker förstå vad som händer och samtidigt blir frågorna bara fler och fler. Lögner och mörka hemligheter nystas upp i processen och ingen vet vad som är sanning eller ej - är verkligen denna familjefar en mördare? Och kommer de hitta honom innan klippet når 5 miljoner? Denna serie är så sjukt och spännande, bjuder på ett fräscht och nytt perspektiv på medier såväl som deras påverkan. Jag gillar att vi i serien får följa de alla olika perspektiven på karaktärerna, samt att den bjuder på många plottwists och sjuka vändningar. Tittaren vet absolut inte vad som väntar runt varje hörn.
  • OUTER BANKS: För er som vill ha en spännande tonårsserie så har jag ett tips till er; Outer Banks. Denna serie utspelar sig i just - outer banks, en kuststad med en stark social klyfta mellan rika säsongsboende (kallade kooks) och lokala arbetarklassen (kallade pogues). Vi följer ett gäng ungdommar med John B i spetsen. Vi har även Pope som är hjärnan i gruppen, JJ som är hjärtat i gruppen och Kie som egentligen har rika föräldrar men inte är accepterad av de andra kooks. Efter att en orkan drivit in över ön så är gänget ute på båten och snubblar över en ledtråd om det legendariska skeppsvraket Royal Merchant - som ska ha sjunkit med runt 400 miljoner dollar ombord. Denna ledtråd har också kopplingar till John Bs pappa som sökte efter vraket och som varit försvunnen sen förra året. Gänget startar nu en spännande skattjakt efter vraket, guldet och John Bs pappa. I letandet får de även ta hjälp i form av "the kook queen herself" - Sarah Cameron - vilket inte är lika populärt hos alla i gruppen. De upptäcker snart att de inte är de enda som letar efter guldet... Denna serie har allt en spännande ungdomserie har - vänskap, spänning, drama, mysterier och kärlek. Karaktärerna är intressanta och deras skattjakt är så spännande att följa. Lite som On My Block men med bara skattjakt-delen (den enda delen egentligen?? am I right) och på en ö. Tips tips !! 

Kommentarer
Postat av: Louise

Tack för tipsen ! 🤩

2021-10-17 @ 22:41:00
URL: http://louiseelinore.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
I'm awsome

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0