why you wanna please the world and leave yourself to drop dead?


but it could take me all your life to learn to love


it's not that I won't remember where I'm from just don't wanna be here no more


why you wanna please the world and leave yourself to drop dead?

 
 

När går du upp? Beror helt på när jag börjar jobba. Är jag helt ledig går jag gärna upp mellan 9-10, om jag inte varit ute natten innan då haha! Känns som en bra tid då man tagit sovmorgon men inte sovit bort hela dagen. Kan lätt sova till efter tolv annars, stört ju! Fattar ej mamma som går upp och springer eller drar till stallet klockan 7 "bara för att jag redan var vaken" ??? Och typ skryter om att de sover till nio, liksom jag är inte levande om jag inte får sova till nio?

 

Vad är det första du gör varje morgon? Ligger och kollar på mobilen i typ en halvtimme?? Stört vad fort tiden går.

 

Hur lång tid spenderar du i badrummet varje morgon? Inte länge alls, typ 10 minuter max om det är tidigt och innan jobbet.

 

Är frukost viktig? Frukost är anledningen till att man går upp på morgonen!! Öppnar jag på jobbet äter jag dock frukost där och inte hemma.

 

Vad äter du till frukost? Mackor är väl standard, eller att jag går upp sent och käkar typ lunch. Bästa dagen efter maten: överblivna mackor från jobbet med massor av ost, vego-salami eller tonfisk och så ba in i ugnen! Eller eventuellt stekta ägg-mackor nere i spanien. Men ibland chockar jag med pannkakor - då är livet bra. Eller ännu bättre - om det vankas hotellfrulle!! Seriöst, bästa som finna. Och typ brunch. Champagne Brunch.

 

Är du morgontrött? Svar: JAAA. Alltså ställer jag inte larm så vaknar jag fan inte hahahah. Allt innan klockan nio är mitt i natten.

 

Vad har du för alarm? Något vanligt på iPhone + texten WORK HARD PARTY HARDER. Som en reminder liksom.

 

Hur ser en perfekt morgon ut? Vakna av sigsjälv och ha god frukost planerad och bara chilla i sängen till någon serie / vakna när något roligt är planerat på dagen. Typ som valborg när man vaknade och visste att man 1, skulle ha en sådan jäkla bra dag med alla vännerna och 2, att Ronja skulle fixa bästa champagne brunchen!! 

 

Vad är det bästa med morgonen? Att det är en ny dag?? Men bara om det är en rolig dag, är fan inget bra med att vakna klockan 6 och ska jobba i tio timmar.

 

Hur går du helt klädd på morgonen? Min over-size sovtröja och ett par trosor. Sorry alla grannar hahah


I can feel that we've changed and we're better this way


för dessa är så jäkla bra.


Börja rida i halsring?

för övrigt några av mina favit bilder, första fotad av Michelle & de resterande av Alex.
 
Får ofta frågor om NH, trick och att rida i halsring. Nu håller vi förvisso inte på med tricks så mycket längre, men det är något jag verkligen rekomenderar eftersom att det var himla roligt! Hade jag haft en mer positiv häst till det hade det varit något jag satsat mer på men även om Amigo är lättlärd så är det inget han direkt brinner för hehe. Något han däremot älskar är att ridas i halsringen! Just nu är vi tyvärr i en liten svacka då jag ramlat av och gjort mig illa ordernligt vilket gör att jag inte riktigt vågat dra på halsringen igen då han är väldigt opålitlig på banan (blåser mycket i träden ovan, lite bygg-grejer och annat strunt han inte bryr sig om egentligen) och jag helt enkelt blivit feg, tyvärr. Men han är inte jättegrinig för det då han säkert vet varför, annars kan han bli såå dryg att rida om han vill ha halsringen istället för repgrimma eller liknande. Dvs han går inte fram, går inte att styra eller något - odräglig helt enkelt! Sedan när man byter så är han en ängel att rida. Halsringen har gjort så mycket för oss, Amigo har fått mycket mer självförtroende, fått en helt annan bjudning i ridningen och vill gärna visa sig bättre, ett exempel på det är under mina barbacka dagar då man flera gånger höll på att dra i backen för att Amigo ville visa att han kunde göra volten hälften så stor som man bad om haha! "Kolla vad jag kan!!" så frustade han alltid jättenöjt efter haha. Men hur började vi? 
 
Jag tror att året var 2009 när vi började få upp ögonen för trickträning, nh-tänk och att rida i repgrimma. Att lära in repgrimman gick så mycket lättare än vad jag först trott och det tog inte lång tid innan vi red med den överallt. Tanken på att rida i bara halsring slog mig men det verkade helt omöjligt såklart. I början av 2010 tror jag att vi provade första gången och då hade jag repgrimma och ett grimskaft runt halsen. Första gången gick sådär, stanna gick bra men svänga var lite svårt. Amigo är tränad i tryck från början, dvs att han flyttar sig för tryck som ökar. Typ som att först lägger man ett litet tryck för att han ska flytta sig och sedan ökar trycket istället för att "knuffa" och jag tror detta hjälpte oss för att få igång allt. Jag tror att vi redan tredje gången vågade oss på bara halsringen och alla gångarter. Visst, vi kunde inte direkt styra for shit, men vi kunde ta oss runt ett spår i alla gångarter och göra störra volter, ibland haha. Sedan är mitt enda tips att öva, tråkigt och inte så hjälpsamt haha. Men ska knåpa ihop en liten tips-lista:
 
  • Tills du känner dig säker på att du altid har någon slags broms - ha på en repgrimma eller något annat huvudlag. Dels för att ha en nödbroms och dels för att kunna visa signalerna tydligare. Om hästen inte förstår din signal för svänga så kan du vägleda med ett tygeltag. Ett tips för stopp också kan vara att lära in någon speciell signal. Jag och Amigo har ett för barbacka ridning där jag liksom "slänger fram benen" eller hur man ska säga. Jag lutar mig bakåt med benen fram vilket betyder att han ska bryta av och det sitter som sten i galoppen! Vi har ett för att bryta i sadeln också men vet faktiskt inte riktigt vad det är, det funkar bara alltid haha?
  • Ge alltid positiv respons när hästen är duktig och ha tålamod! Det tar tid att lära om ibland och det är viktigt att du istället berömmer hästen massor när den gör rätt, så att den får känna sig duktig. Amigo har blivit en väldigt stolt häst så mycket beröm när han gjort något svårt eller jobbigt ger honom så mycket energi. Eftersom att jag egentligen inte har någon kontroll utan något på huvudet så tyvker jag att det är viktig att visa att man verkligen vill sammarbeta, så att berömma är något av det viktigaste! 
  • Öva, öva, öva! Vi har tragglat så många tråkiga pass där vi börjat om från början med att lära oss göra volter och stanna från trav eller galopp - men det lönar sig! Alla "skit-grejer" vi gjorde i början sitter som klister nu. Vi hade ju bara en roundpen (en mindre rund bana) från början att öva på och där gick ju allt bra. Sedan stod vi en sommar på säva och då märkte man att vi inte kunde styra alls. Så vi övade och tog vara på att ha en större yta att vara på och övade så mycket styrning! Massor av volter, slalom, styra på hinder och stopp från alla gångarter. Den sommaren fördubblades våra rida-utan-träns-skills. 
  • Låt hästen få vara med och bestämma! Nog för att Amigo blivit en helt annat häst med egna åsikter och att han nu har lite för mycket åsikter (haha) så har det hjälpt hans självförtronde enormt. Vill han galoppera istället för att trava när ni är ute och rider, varför inte? Vill han visa att han kan göra en mindre volt, varför inte? Tröttnar han på övningen och vill hitta på något annat, varför inte? När ni travar av - låt hästen springa fritt hur den vill! Om ni har banan själva såklart haha. Nej men vi är ju endå två stycken i ekipaget, varför ska vi inte kunna dela ansvaret? Vet hästen att du lyssnar så kommer den lyssna tillbaka. 
  • Mitt sista cheesy tips - ha roligt! Det viktigaste för en bra relation med hästen är att ha roligt. Amigo och jag hade så mycket roligare när vi "lallade runt i våran halsring och övade volter" än när vi tragglade och bråkade med dressyren. Vi hade så mycket roligare när vi utan sadel eller träns flög över småhinder på banan än när vi med full utrustning försökte tvinga honom över hinder. Han var så mycket gladare när han hade ett val att göra sakerna och visste att han inte kunde bli tvingad och jag var så mycket gladare när vi inte bråkade. Nu är hoppning det bästa Amigo vet och jag står fast vid att det aldrig hänt om vi fortsatt med träns. Det var en helt annan häst då; ingen framåtbjudning, inget fokus på hindret och vi kan knappt kalla det att "hoppa". Nu drar han mot första bästa hinder vi sätter fart mot. Vi har fått så många möjliheter och haft så roligt tillsammans efter att tränset flög av - något jag önskar alla att få uppleva! 
 
Dela gärna era bästa tips bland kommentarerna, kom också ihåg att jag bara skriver ifrån min och Amigo
upplevelse och att någon annans häst kan fungera helt olika. Lycka till!

but aren't we so brave to give up a fight and let the years go by without us


stop asking why, why we had to waste so much time


PRETTY LITTLE LIARS PLOTHOLES

 

• If Bethany isn’t relevant then what does this picture that Marlene posted from the finale mean? Is she just a bad speller?

 

• Why did A.D. favor Aria so much and pull her to the dark side?


• Also Alex climbed in bed next to Aria and said she would love her the most. Why did she have such a soft spot for Aria?


• If Wren broke out Mona from Welby, then when was he killed? Didn’t we just see him at the airport? 

• What the point of this picture of a burned person? I liked the fan theory better than the actual ending in which Bethany was burned during the Jenna Thing and that gave her more motive.

 

• What was the purpose of Ali and Bethany being pen pals? 


• What purpose did Sara Harvey serve and why make her both Red Coat and Black Widow?

• What was the relevance of the Carissimi group again? Wasn’t Jason involved somehow?


• And how did Jenna and Noel become involved? That was briefly explained but still unclear to me.


• At what point did Wren and Melissa break up and he met Alex? The timeline seems off.


• What was Ian filming? Who was beach hottie? What was the point of NAT club?


• Why did Jessica DiLaurentis tell Bethany to call her aunt?


• Who killed Sara Harvey? Noel?

 

• Why were so many people wearing yellow tops that night?


• Who did Spencer hear scream back in the pilot episode?


• How did Alex create this board game? How was she everywhere at once? 


• Why doesn’t she have more motive against Mary Drake who sold her when she was a baby?


• Did Alex kill Yvonne?


• Who built the dollhouse?

 

• What did Maya know?


• Why were Shana and Jenna afraid of Melissa?

 

• Who sent Toby the text about his mom?

 

• Who drove a car into Emily’s house?

 

• Why was Spencer shot if Alex didn’t intend to kill her?


• Did we ever find out why Bethany killed Toby’s mom?

 

• Who was Varjack?

 

• What happened to the Alison bracelet? Wasn’t Bethany wearing it when she died? Why?

 

• Why exactly was Pastor Ted brought back to be Charlotte’s dad? Why didn’t he play a larger role in the earlier seasons?


• How was Toby’s mom in the flashback with him and Ali when they were teenagers if she was killed when Charlotte was a kid and she is older than Toby? 

 

• Will Emison ever know who their baby daddy is?

 

• Charlotte was suppose to be looking for Allison but wasn't she helping her when Alli was "dead"? 4x12


PRETTY LITTLE LIARS FINAL!

 
Är det ok att göra ett inlägg om Pretty Litte Liars finalen nu?? Ville inte skriva ett för nära inpå men nu får fan alla vara ikapp men kom igen, nu har det gått två veckor! Men detta inlägg kommer innehålla spoilers så har ni inte sett finalen och vill inte ha spoilers - KEEP AWAY!! Okej, då kör vi?? Frågar ni mig om vad jag tyckte så vr finalen skräp haha. Hela denna grej med A.D har ju varit skräp, mest för att vi fick sämsta bullshit förklaringen om A.D på bara någon minut samt att de inte byggt det något förrens i sista halvan av senaste och knappt då också ens? Samt: DÅLIGA MOTIV!! Alltså alla A-reveals har ju varit sämst förutom typ Monas. Hennes motiv var ju iallafall legit, att Alli och hennes vänner mobbat henne och att hon ville ha hämd. Vad var Charlottes?? Att hon var arg för att tjejerna inte var tillräckligt ledsna att Alli var död? Och Alex - att Spencer fick livet och vännerna hon skulle haft? Borde hon inte vara mer arg på Mary Drake isådall som sålde henne?? ORIMLIGT! Plus - plotholes!! Kommer ett till inlägg med bara alla plotholes för alltså HUUR kan man ha gjort en sådan här lång serie som bara fortsätter och börjar om men inte ha någon plan? Visst att det ska vara svårt att lista ut vem det är men kom igen Cece (aka Charlotte aka A) hjälpte ju Alli i 4x12 men ska tydligen ha letat efter henne annars? Och timelinen med att Cherlotte och Alex möttes verkar ju väldigt skev? Så jag tyckte att finalen var en besvikelse, kom igen en Spencers häst och Jenna var de enda som märkte något? Idén med en tvillig var ju bra men den höll liksom inte hur de la ut den. Enda bra var ju Troians actingskills. Men har ju inte brytt mig om A grejen på ett tag, mest följt för att jag vil veta slutet men också för att jag gillar att bara se hur det går för tjejerna privat med allt. A var kul fram till Mona sedan dog det rätt snart. Men vad tyckte ni?? Gillade ni slutet eller var det en besvikelse? 

vlog; det spökar i lägenheten...

med hälsningar från varma spanien får ni en förinspelad video om att det hänt konstiga saker i lägenheten... enjoy!

'cause your voice is a gun every word is a bullet


fall in love with yourself; because someday you’re gonna be the only one you’ve got.


mina favorit poddar!

- tips på mina två (väldigt olika) favorit poddar! REGNBÅGSLIV & CREEPYPODDEN. -

you say "we gotta look on the bright side"; I say "well maybe if you wanna go blind"


strange how we found ourselves exactly where we left off


degrassi; next class

 
Hello, har dragit igenom en ny serie nu på den lilla semestern jag hunnit med, Degrassi: next class! Serien Degrassi har väl gått hur länge som helst (och jag har gett mig på den nu.. haha) och detta är en blandning av en nystart och en fortsättning antar jag från 2016. Dvs det finns några karaktärer vars historier fortsätter från orginal-serien men med en hel del nya. Den handlar om eleverna på skolan Degrassi och deras everyday problems med drama, sexualitiet, rasism, identitet, vänskap och allt annat som hör dessa highschool serier till. Serien är väldigt up to date, lite småtöntig (sånt som jag älskar haha) och faktiskt väldigt bra. Håller ju på att kolla "ikapp" säsongerna innan men tycker verkligen inte att man behövde se dem innan för att hänga med här. Säsong 4 kommer ut idag, vet ej om de droppar hela eftersom att netflix köpt upp den, så ni kan se serien på netflix eller HÄR

nu drar vi iväg till spanien!

- jag och thea taggar till tusen!! -
 
Nu är det strax dags att dra iväg, woho!! Jag och ett gäng kompisar drar alltså till spanien i 1-2 veckor. Jag, Thea & Felix stannar två veckor medan Elin, Linus & Filip drar hem efter en vecka, samt att Anna bokade idag att komma ner och joina oss sista veckan!! Är verkligen så taggad på sol, bad, värme och bara häng med en drink i handen. Jag har ju haft semester denna vecka så har fixat ihop ett gäng inlägg medan jag är borta men kommer nog kika in någon dag och uppdatera er! Annars skriver jag mina andra sociala medier nedan som ni kan följa mig "live" på haha! Har också en video som kommer upp på youtube kanalen på tisdag! En spökvideo faktiskt hehe, vet inte när det kommer upp på bloggen men vill ni se den direkt är det bara att prenumerera på min youtube kanal (så blir jag glad, hihi). Annars så hoppas jag att ni har det bra medan vi festar, solar och äter massor av gott nere i Spanien! Vi ses och hörs, ha det gott cupcakes!
 
Instagram: JossanAmigo
Snapchat: JossanAmigo
Twitter: JossanAmigo
Youtube: JossanAmigoVlogs 
(haha otippat??) 

you know, anklebiters; gave you a false perception.


forgiving is not forgetting; don't you go and get it twisted

 
En lite bättre bild på hur mitt hår blev! Så nu har jag sommrigt och mörkt hår haha, planen var väl att botten skulle se ut sådär och resten skulle bli rött. Men aja, jag gillar det ändå! Skjortan kommer ifrån bik boks rea. Annars blir nog denna onsdag en riktig chill-dag. Ska fixa de sista tidsinställda inför Spanien imorgon (!!) och typ bara ta det lugnt. Gårdagen var mysig, mötte upp Felix på stan då han skulle kolla på skor tills vi åker och efteråt drog vi hem till Andreas som utlovade planterings och vin-häng. Ronja har lovat att hjälpa honom planera blommor på balkongen (då hans granne har typ blom-goals och hans krukor bara har döda blommor haha) men det har inte blivit av förrens nu! Så nu är det fint på balkongen och vi andra fick dricka vin - win för alla! Men idag står få saker på schemat som sagt: tvätta, blogga och cykla till ica för att hämta ut ett paket. Sedan imorgon blir det att tvätta håret, packa och sedan ska vi till arlanda! Alltså är såå taggad på sol, bad och drinkar nu. Plus shopping på primark såklart hehe, vilket jag också påpekade för Felix varje gång han skulle köpa något.

if I never look up maybe I'll never notice

några mörka bilder från gårdagens "kom över för plantering och vin-häng" haha. bra tisdag.

if it's all up to us we might as well give up

 • gårdagen: jag har ridit en sväng på banan, hämtat ponnyn längst bort i hagen i ösregn ätit galet goda hallouimi-quesadillas & fått en ny hårfärg 

vlog; BRÅVALLA STORIES

en ny video! snackar om rövar-historer ifrån våra år på bråvalla - enjoy!

you say my eyes are getting too dark now but boy, you ain't ever seen my mind


'cause we can't keep holding on to grudges

några av bilderna på jennie & ella ifrån igår! såå fina!

and if you wanna call me up or come over; come on we'll laugh till we cry like we did when we were kids

 
Okej, nu är det officiellt så att jag inte behöver vara bakis för att uppdatera sent dagen efter - jag är bara världens lataste person. För tro det eller ej, jag vaknade och mådde FETT BRA imorse?? Det tar jag som beviset att grogg och shots är the way to go för kroppen gillar inte vin och cider. Men iallafall, hej på er! Jag gör antingen ingenting eller allt på en gång, så har faktiskt inte haft tid att varken blogga eller redigera en vlog som skulle upp i fredags?? Men har jobbat (HAR SEMESTER NU THOOO!!!) och sedan har jag hjälp en vän packa ner sina saker inför flytt, ätit mat hemma hos Anna och sett Lego Batman (vem har gjort den och hur hög var hen) och igår efter mitt sista jobbpass före semestern blev det en tur på dressyrtävling då Jennie skulle rida. Plus att vi haft inflyttningsfest i Elins 20 kvadrat samt firat Anti i förväg (elin & ronja gjorde bästa tårtan) då han fyller år idag!! En sådan himla superbra kväll (med vissa komplikationer i slutet vi kunnat skippa) och bra start på mina tre jobb-fria veckor!! Svårt att ha något annat dock, dessa människor är ju för jävla bra. 

really all I've got is just to stay pissed off


RSS 2.0