vadå manshat? jag hatar alla lika mycket.

Nu kommer jag skriva ett inlägg jag aldrig trodde jag skulle skriva, men är det ett hett ämne får man väl passa på; bloggare som man är. Nej men allvarligt, Blondinbellas feminism- inlägg? Kan likna inlägget med att om jag skulle skriva ett inlägg om hur man rider högklass-dressyr: alltså ett ämne jag inte vet någonting om. Jag menar att säga att man inte har feminism att tacka för något alls är som att säga att jag har inte evolution att tacka för någonting, jag hade gjort min egen framgång. Det om något lär ni väl höra hur det låter? Hallå liksom, vakna. Utan feminismen hade vi väl alla fortfarande varit utan rösträtt och antaligen bara lagat mat och klämt ut ungar på auto - men viss gör din egen framgång du utan att bli/vara "feminist".
 
Kan dock förstå henne eftersom att de dampar över att hon vill klä sin son i blått eller skriver att han kanske hittar sin framtida flickvän och folk dampar hit och dit över att "oj kanske han vill ha en pojkvän??" Jag är själv ingen som lägger ner tid på att hitta problem och att störa sig på sådanna saker. Kan förstå om hon säger flickvän innan hon vet något annat för så har det alltid varigt, det behöver liksom inte betyda FLICKVÄN punkt, finns ej utrymmet för något annat. Eller om hon vill klä honom i blått, vad spelar det för roll egentligen? Exmpelvis så klär jag min kill-häst i rosa - inte för att bryta några normer utan för att jag tycker att rosa är en fin färg. Om vi säger att jag skulle få en dotter skulle hon få ha rosa saker. (skulle jag ha en son däremot skulle han nog också få ha rosa saker haha) Kan bara tycka att det är att göra en höna av en fjäder - det är överanalyserat och det finns bättre saker att lägga energi på.
 
Men tillbaka till ämnet så tycker jag att hon uttrycker sig klumpigt och fel däremot när det gäller vad feminism är och vad det har gett för möjligheter. Där är hon däremot helst instängd i en skokartong. Jag är inte den som letar fel i texter "oj där skrev du man, du borde skriva hen det kan faktiskt vara en kvinna" men detta tycker jag verkligen var illa. Vänligen skilj på extrem-feminism och vanlig feminism. Men vadå, alla blondiner är väl dumma? - Ungefär på den IQ:n låter det. Nej, feminsim uppmuntrar inte till offer-roll. Det är en roll människor tar på sig varesig de är feminister eller ej. Kan hålla med om att det är jobbigt när extrem-feminister ger uttalanden som "det är männens fel att vi är förtryckta" men det kanske är för att jag aldrig känt mig särskilt förtryckt. Och skulle jag någongång utsättas för det skulle jag antagligen säga något, är inte precis den som inte säger vad jag tycker om det behövas. Men i dessa våldtäckts-fall där den anklagade går fri för att "hon kanske ville det inners inne" eller "hon hade inga ordentliga kläder på sig" - har inte rätt att vara ett offer då? För vi vill inte mena att alla män är djur - vi menar att vi vill ha rätten att han så lite kläder som helst på oss utan att bli fucking våldtagna, hur är det en offer-roll?
 
Och vadå att feminister hatar män? Värsta jag hört. Jag hatar absolut inte bara män - jag hatar alla andra lika mycket också. 
 
slänger in en gamal bild i brist på andra, skriv gärna vad ni tycker!

Kommentarer
Postat av: Neapocalypse - ・゚♥ ✞ - alternativ blogg & hästblogg ♥

Truuuuueee <3 <3

Svar: :D
Josäfin Andersson

2014-02-14 @ 09:32:58
URL: http://neapocalypse.blogg.se/
Postat av: Ebba

Jag vet inte ens vad feminism är haha

Svar: Att man vill att kvinnor och män ska ha samma rättigheter, respekteras som jämlikar :)
Josäfin Andersson

2014-02-14 @ 09:53:08
URL: http://ebbagraversen.se
Postat av: Johanna

You go girl!
Håller med dig SÅÅ mycket. Så klumpigt och dumt att uttala sig om det när hon inte förstår fullt ut hur det är. Feminister hatar inte män, absolut inte. Det finns ju faktiskt män som är feminister också, jag vet några. Sen att hon skriver att hon inte kan kalla sig feminist för att hon älskar sin man och son för mycket är nästan som att säga att alla feminister är lesbiska. Men hon har rätt att tycka vad hon vill, däremot behöver hon väl inte skriva ett dumt inlägg om det på sin stora blogg :c ♥

Svar: Ja men precis, nästan pinsamt!
Josäfin Andersson

2014-02-14 @ 12:09:46
URL: http://overklighet.blogspot.com
Postat av: Alexandra

Så jäkla bra. Tack för detta inägg!

Svar: Åh tackar :D
Josäfin Andersson

2014-02-14 @ 12:32:15
URL: http://alexisen.blogg.se
Postat av: Josefine

Ebba: Det borde du veta.

Jag kan bara hålla med dig Josäfin! Helt riktigt!

Svar: Tack :D
Josäfin Andersson

2014-02-14 @ 15:39:05
URL: http://yohseefeen.blogspot.se
Postat av: Alice

Håller med dig, mänskligheten får lära sig att skilja på extrem feminism och vanlig feminism. Så bra skrivet hela inlägget!

Svar: JA men precis, lär dig innan du utalar dig så klumpigt!
Josäfin Andersson

2014-02-14 @ 15:56:00
URL: http://skimmelfuxenalice.horseworld.se
Postat av: Linnea

BRA SKRIVET !!

Svar: TACK :D
Josäfin Andersson

2014-02-15 @ 15:49:11
Postat av: my

Håller med dig till tusen!!

Svar: TACK :D
Josäfin Andersson

2014-02-16 @ 18:15:47
URL: http://monkiapa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
I'm awsome

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0