Konsten att förstöra en film'


Ni vet den helt underbara filmen Flicka, där den viljestarka tjejen Katy hittar en mustang i bergen som hon bestämmer sig för att tämja men att det snart visar sig att mustangen är helvild? Fast att hon trotts allas vaningar fortsätter för att hon vet att det är något speciellt med hästen? Har ni inte sett den tycker jag att ni ska se den, vad jag kommer ihåg så var den väldigt bra. Men nu till saken, igår kollade vi på uppföljaren till flicka.

Flicka 2. Hmm, tänkte jag. Flicka verkade inte vara en film man skulle kunna göra en uppföljare på men, man måste ju se den. Och nu kan jag konstatera att den var pinsamt dålig! Ursäkta men för det första så är det inte en fortsättning på Katy och flickas utveckling tillsammans (som jag trodde den skulle) utan den handlar om en annan tjej, Carrie som flyttar ut att bo på Ranchen som ägs av hennes pappa, Katys pappas bror. Han har lovat dem att inte sälja Flicka, som finns kvar på gården! Carrie är en super bitchig tonåring som självklart har ett "magiskt" band till Flicka. Flicka är den där hästen ingen annan kan rida på, men hux flux så sitter Carrie som aldrig ridit förut där på Flickas (som är ur snäll) rygg.

Hela filmen var bara så sjukt överdriven, som i nästan alla nya disneyfilmer. Carrie är helt överdriven och blir sur, tex. när hennes pappa kommer in i vardagsrummet och frågar om hon vill ha glass när hon pratar i telefonen. Ni vet, skriker och smäller i dörrar. Och flicka är helt galen i henne, ni vet Katy finns ju inte längre, och sedan när flicka är *host* tämjd av Carrie så börjar hon utbilda henne lite i reining. Sen är det en annan tjej som tävlar i reining som vill ha flicka och en massa annat! Men kort och gott: filmen var sjukt överdriven och kändes som en dårlig disneyfilm, inte alls som den första hjärtskärande filmen. Jo, såhär visar man konsten i att förstöra en bra film.Carrie är en storstads tonåring vars liv vänds upp och ner när hon flyttar till en häst ranch i Wyoming för att bo med sin far. Men allt förändras när Carrie möter Flicka, en vild, kolsvart mustang som är lika frigjorda och viljestark som Carrie. De två utgör ett speciellt band och Carrie öppnar sitt hjärta för sin far och en vacker, lokal pojke, men när en svartsjuk rival sätter Flickas liv i fara, måste Carrie göra allt som krävs för att rädda hennes bästa vän.


Inget jag rekomenderar


RSS 2.0