Då var ponnyn lämnad på sjukhuset

 
En Amig som är mindre nöjd med att vara tillbaka på stället som "straffade" honom med boxvila och strikt diet, men nu är han installerad och klar! Vi har haft en liten koll också och han var solklart bättre än sist och ingen hälta kvar! Så nu är det bara EMS testet kvar innan han får komma hem imorgon och börja sättas igång med promenader. Ska bli skönt att känna att man kommer någon vart, det står ju bara still på boxvila. Så efter helgen får vi veta svaret på EMS testet, om vi har en häst med fång och diabetes eller inte. EMS testet är att han svälts under natten och sedan tar dem prover, ger honom en socker chock och tar sedan fler prover för att se hur hans kropp svarar på sockret. Ska bli spännande, men hoppas faktiskt att vi slipper hela EMS grejen. Någon här som har en häst med EMS?

birthday throwback


-`' 18, 19, 20. älskar att fylla år '´-

"när han uppenbarligen inte verkar tillfreds med ridningen ni sysslar med nu"

Amanda: En fråga, du får gärna svara i ett inlägg men; 
Du sa att Amigo inte vill göra någonting alls och det enda han tycker är roligt är att kasta av dig, tävla & få uppmärksamhet. Sen att du inte vill att han ska gå tillbaka till att bli riden "vanligt". Hur vet du att han inte trivs bättre med det, när han uppenbarligen inte verkar tillfreds med den ridning ni sysslar med nu? Menar absolut inget illa, utan vill bara höra din syn på det! :D 
Jag skulle gärna vilja rida utan träns, men jag är helt ärligt alldeles för feg för det. Känns läskigt att sitta uppe på en häst med sadel men inte något att kunna ta tag i IFALL det skulle ske en olycka. Hästen kan ju bli rädd, skena och riskera både síg själv och mig om olyckan är framme. Men tycker det är ballt de som vågar och som gör det! :)
 
 
Hej! Jag förstår om du inte menar något illa med din kommentar men jag tar ändå väldigt illa upp av att du skriver att han "uppenbarligen inte verkar tillfreds med ridningen ni sysslar med nu". Ärligt talat så jävlar vad ledsen jag blev, då jag gjort allt för att få Amigo gladare på livet och har lyckats genom att skippa bettet. Att skriva att han inte är nöjd nu för att jag skojar om att han gillar att slänga av mig och för att han inte gillar att busa är inget jag själv skulle komma mig för att säga utan att veta historian om hur Amigo inte har hade någon livsglädje första åren jag hade honom, hur tränare ville jaga honom med longerspön mot hindrena för att han skulle komma över 40 cm, hur det kunde ta en halvtimme att ta in honom från hagen för att han vägrade gå eller hur han hade så lite egen framåtbjudning att vi gått omkull fler gånger än jag kan räkna? Från det kan vi nu hoppa banor i halsring och Amigo är gladare än någonsin, han tar egna initsiativ på vad han vill göra, vill vara en tillags och gärna visa stolt vad han kan genom att översvara på signaler och han visar så tydligt när han är nöjd. Det enda som inte funkar just nu ordentligt är uteritterna men sen jag bytte från hackamoret till repgrimman i våras har även dem blivit mycket bättre - just för att han är så tydlig med att visa vad han trivs bättre med. Visst skulle jag kunna slänga på ett pelham eller liknande och bara slita till varje gång han kör sina ryck i skogen - men det är inget jag någonsin skulle kunna stå för. Och därför blir jag blir jag så arg / ledsen när jag läser din kommentar även om den inte är illa menad. Jag har gjort allt för att ha en häst som drar en glädjebockserie där jag må ramla av och han stannar för att kolla på mig med den där "men åhh vad du tvungen vi hade ju så kul" blicken istället för att sitta och gråta för att hästen inte rör sig, åt någon håll, vad man än gör och är helt död i blicken. Därför skulle jag aldrig kunna låta honom gå tillbaka till det livet.
 
Vet inte om det besvarar frågan men det är iallafall min syn på saken. Kan också ha missuppfattat frågan och bara hängt upp mig på just den meningen, hoppas jag inte låter rabiat på något vis haha. Hoppas du någon gång vågar testa att plocka av tränset förresten - det är en häftig känsla att inte ha någon handbroms att dra i och att hästen ändå repsekterar och lyssnar på en även om det bara skulle vara inne på ridbanan! Ett tips om du vill prova är att ha någon med sig på ridbanan ifall att det skulle gå åt skogen eller om hästen skulle tycka att det är lite för roligt haha! Tror dock att de flesta hästar skulle uppskatta frihet under ansvar (:
 
 
(har pratat med amanda så allt är lugnt, blev lite felformuleringar och missförstånd så alla vet! everything 
is cool! låter inlägget vara kvar ifall någon annan skulle undra men det är no hard feeling här)

nytt objektiv påväg hem!

** länk **

and that I would stumble across the key or break down the door to your heart.


sluta komma med ursäkter för att ni rider med bett.

 
Något jag stör mig på är människor som ska försöka vara bra personer och smyga med sina åsikter. Exempelvis "jag är inte rasist men röstar på sd för jag vill inte ha invandrare här" eller "Ah men min häst går inte att rida utan bett". För nej att säga "jag är inte rasist" betyder inte att du inte är det. Är så trött på alla ursäkter som ska göra felaktiga beteenden rätt. Nu vet ju ni flesta som läser min blogg att jag inte hatar alla som rider med bett men jag tycker ändå att själva bettet är fel. Men vad jag hatar är ursäkterna. "Min häst trivs med bett", "den går inte att rida utan", "det är inget för en het hopphäst" eller att "jag har faktiskt ambitioner" håller inte. Först: ingen häst älskar bett. Jag hatar det uttrycket. Skulle jämföra det med människor som älskar tandställning men även då är det något man själv valt och de är för en sak som finare tänder, inte så att andra kan kontrollera dig. Sen det där med ambitoner betyder bara att du tycker att tävlandet är viktigare och att det helt enkelt kan vara värt att stoppa metall i hästen mun några timmar om dagen för att en ska nå ens ambitioner. Går en het-hopphäst att kontrollera med bett kommer den med rätt skolning att göra det utan också. Den kunde inte bettets signaler från födseln utan det är något den lärt sig svara på. Och att det inte går betyder bara att du inte har tid eller orken att läggar ner på att skola om den ordentligt. Alla de ovan är helt okej också, det får alla välja som de vill men jag hatar att höra ursäkter om att det "inte går". Det är helt okej att inte vilja men då gör man det också för att man inte vill, är intresserad eller orkar. Man vill rida klassikt alltså. Så säg det, sluta försök förfina det hela efter att du sett en film på bettets effekt eller liknande. Går att jämföra med att vara vegetarian, jag önskar jag var vegetarian men även om jag försöker dra ner på kött osv så är jag för självisk för att sluta. Ursäkten här låter något liknande som "jag önskar jag vore vegetarian men jag kan inte för kött är så gott." Alla kan - du är inte osjälvisk nog att göra det bara. 

vlog; q/a "who is the serena to my blair??"

ny vlog med de resterande svaren på frågorna i min senaste ask anything!! enjoy!

fång-hage bygge

 
Igår byggde vi hagen som Amigo ska gå i nu under rehabiliteringen. Från och med nu får han ju gå ute några timmar om dagen och sen ska vi öka det successivt. Efter onsdag så ska vi också börja med promenaderna ordenltigt, just nu har vi gått lite på banan med honom eftersom att den är det mjukaste vi kan gå på. Men nu så får han börja leva lite vanligt hästliv igen! Så vi har rivit upp marken för att få bort eventuellt gräs (är lite döda tuvor kvar men det får vara) och hämtat stolpar ifrån sommarhagen (hunden nelly var såklart den som hjälpte till mest haha) och sen började vi bygga. Sen så tre trådar så att vår lilla terrorist till häst inte ska rymma såklart. Bara elen som fattas, så innan det är fixat så får han bara gå ute medan vi är uppe. Vi byggde även en egen hage i vinterhagen till honom som han ska gå i vinter, då Alyssa behöver massor av hö och Amigo bara äter det med dåligt protein. Så såhär blir det ett tag framöver, sen får vi lägga upp en ordentlig planering efter onsdagens EMS utredning. Sålänge, här är lite bilder på hagbygget och vill ni veta något med är det bara att skriva en fråga! 
 

scorch trials

 
Bio igår då! Såg Scorch Trials, andra delen i Maze Runner serien med Dylan Obrien i huvudrollen. (still so proud 4 my baby!!). Tyckte ju första filmen var svinbra tills vi kom ut ur labyrinten då det blir för mycket osammanhängade information på en och samma gång och man fattar ingenting. Such a dissapointment. Denna dock - wow! Dels så är det väl för att man är mer förberedd på allt som är weird (jorden är en öken, zombies osv) men jag tycker att filmen håller ett sådant tempo! Det hände saker hela tiden blandat med lugnare såklart men i överlag är det full fart - literally för de springer hela tiden. No time wasted. Båda filmerna har ju så bra effekter och scenografi men damn på denna alltså, så sjukt bra! Sen en liten plot-twist på slutet och jag är såld och taggad på tredje och sista filmen. Gillade ni första så måste ni se denna och tyckte ni första var helt ok - ge denna en chans och se om ni får en bättre uppfattning!

and you'd help me out of the dark so i'd give my heart as an offering

• var på solvalla och fotade pappas häst som var ute och sprang idag, drog hem vinsten gjorde den också! weii •

i thought i could live in your arms and spend every moment i had with you

 
Hade drinkkväll med Anna, Ronja & Frida igår hemma hos min mormor och har inte hunnit hem innan nu. Min mormor och morfar är ju i Spanien så vi hängde i deras hus så att det skulle se ut som att det var folk hemma, har ju varit så mycket inbrott här just nu. Ovan ser ni iallafall alla drinkar vi gjorde! Måste säga att vi är riktiga drink-drottningar. Fy fan vad bra vi är! Vi köpte med chop chop hem och gjorde vi drinkar på löpande band och snackade om livet, planerade våran englandsresa och annat roligt. Alla drinkar blev otroligt goda måste jag säga! Ratade dem lite ovan men överlag var alla riktigt goda. Mitt bästa tips är att göra egna smaker på vokda, Frida fick ju en med körsbärspez i födelsedagspresent och jag gör ju egna lakritsshots jämt. Så nöjd med att äntligen skapat ett hallon-lakrits drink, älskar ni den kombon måste ni testa hallon-salten!! Aja, nu ska strax äta och sen ska vi iväg på bio. Blir andra filmen i Maze Runner triologin - bring it!!

you better grab a hold and hold on for your life; because you don't get lucky twice

summer thru my phone.

how can you think that any of this was easy with all the friends I've lost along the way?

before and after.

to tell your heart just to wait a little longer; i swear we'll make it

filip ba shiiieet vad gott mvh överanvädarna av nya snapchat
 
Hallå, fick lite bråttom efter stallet och jobbet så skriver lite från mobilen. Ska ha drinkkväll med några favorittjejer ikväll ju! Hur som så firade vi Minna igår och åt tacos, drack vin och snackade skit. Slänger upp två sketna bilder, var dåligt på det igår. Hade väl fullt upp med att dricka vin eller nått haha. Var så sugen. Ska försöka skriva ett Amigo inlägg också om hur det är med honom nu den lilla terroristen. Aja, hoppas ni har en bra lördag så hörs vi snart!! 

and we'll go spinning around the room and dance with our hearts on fire cause every song is ours tonight

 

 

1. Hur länge har du bloggat? Jag började blogga på den här bloggen under våren 2010!

 

2. Varför började du blogga? Jag ville ha ett nytt ställe att lägga upp mina bilder på. Plus att jag är en liten attention whore sååå haha det gick ju hand i hand.

 

3. Vem/vilka är dina favorit bloggare? Kolla in min länklista!! Massor av guldkorn där alltså

 

4. Vad tycker du är roligast att läsa för blogg inlägg? Jag är svag för udda bloggar, bra åsiktsinlägg / rageinlägg och snygga och väl redigerade bilder såklart! Roliga bloggar och sköna bloggare är typ ett måste också. 

 

5. Vad tycker du är roligast att skriva om? Inlägg där jag blir arg och bara får spy ut massa skit på vidriga personer / åsikter. Nejdå, skämt åsido men jag gillar att skriva åsiktsinlägg! Sedan älskar jag att göra krog-inlägg?? Hur udda, är alltid fula bilder jag redigerar sönder för att få roligare och sen bara skriva massa skit haha. 

 

6. Vem/vilka får du inspiration av? Mycket tumlr, annars vette fan vart den kommer ifrån. Mig själv antar jag haha.

 

7. Tycker du det är roligt att fixa nya designer på din blogg? Det beror på. Svinkul att sitta i photoshop och gå loss men blir jag väl nöjd så vill jag nästan inte byta. Och blir jag inte nöjd kommer jag byta hundra gånger tills jag är nöjd.

 

8. Hur länge tror du att du kommer fortsätta blogga? Ett bra tag till! Min blogg är ju som en öppen dagbok så det är lätt att gå tillbaka i arkivet och hitta precis allt vi gjorde förra sommaren eller hur vi hade det på någon resa eller minnen med Amigo!

 

9. Vilken kamera använder du för att fota dina bilder till bloggen? Min kära Canon EOS 600D samt min mindre kära men ack så kamera-bra Samsung galaxy S6 edge.

 

10. Vilket är ditt favoritställe att fota bilder till bloggen på? Krogen. Hahhaha skämt åsido, men har nog inget favoritställe.

 

11. Hur kom du på ditt bloggnamn? Jag har kombinerat mitt och min hästs namn. Så jäkla påhittigt liksom haha.

 

12. Om du fick välja en bloggare att ha en blogg tillsammans med, vem skulle det vara? Ingen tror jag, skulle väl vara Ida men vi fotar väldigt olika (aka hennes kvalité dödar min hehe) så skulle nog störa mig på att inläggen inte ser likadana ut eller nått. Är så töntigt med sådant, måste typ slänga in ett "hej här är lite mobilbilder" eller "serie-tips" inlägg mellan alla fotobilder för att det ska bli jämt fördelat. Bloggskada??

 

13. Hur många bilder tar du per dag? Blir väl alltid någon! Men det beror helt på, vissa dagar slutar siffran runt 500 och andra blir det tre sparade snaps på mobilen.

 

14. Lyssnar du på musik när du skriver ett blogginlägg? Musik eller ett tv-serie avsnitt funkar kanon!

 

15. Vem/vilka taggar du till att göra den här tagen? Alla som läst den, may the odds be ever in your favour.

 


töntiga saker bland hästmänniskor och bloggar

 
- Finns det något pinsammare än hästmänniskor som alltid ska överdriva hur stor potential deras häst har? Att den "flyger över 130 hinder utan problem och kommer vara värd flera hundra tusen i framtiden" osv fast hästen är typ 15 och ekipaget tävlat som högst 110 med rivningar? Denna typ kör gärna också med "löshoppad 150 och kan gå upp mot EM med lite träning". Det är väl inget imponerande att säga att hästen skulle kunna gå 130 när den inte gör det? Fine med unghästar men inte ett ekipage som tragglat på en meter i flera år. Har ni mött dessa personer vet ni vad jag snackar om, blir så sjukt trött. Tro mig, de som blir avundsjuka eller imponerade utav det är troligen knattegruppen på ridskolan du står på. Kan vi ta exemplet med en jag känner som sa att hennes ponny var ju medelsvår och att klasserna hon skulle starta idag med mig och Amigo bara var gymnastikträning?? Tja det var en som åkte hem med rosett och det var inte hon, pinsamt att min lilla tjocka nh-ponny slog en ponny som ska gå medelsvår för att den stannade ut sig på 80!!
 
- Bloggare som alltid ska vara "blablablas största blogg!". Tycker överlag att det låter lite skrytigt men är man typ Sveriges största blogg så varför inte. Men dessa småstäder... Typ "någon liten håla utanför enköpings största blogg" - pls no!! Det låter verkligen som att man ska försöka vara någon. Visste att du kanske har en stor blogg, men det låter så dåligt att ha "största blogg" över en stad med typ 10 bloggar med statistik över 25 i veckan. Låt det bara vara snälla, blir galen på sådant! Sen ska ju såklart statistiken vara rätt, hur pinsamt är det inte att ha "Sveriges största hästblogg" när man vet att statistiken inte håller... 
 
- Hästmänniskor som alltid ska skryta om hur högt de hoppar varje träning. Varför skryta om att du väljer att slita ut din bästa väns ben för att slå nytt höjdrekord varje träning?! Det låter ju bara dumt och okunnigt. Visst kan det vara roligt att slå nytt rekord eller säga att man tagit sig till näste nivå - snacka på! Men de som verkligen skryter om att det hoppar högt hur lätt som helst och gärna klämmer in att "allt under en meter är ju markarbete" när de snackar med barnen på ridskolan typ. Dessa personer hänger ofta ihop med personerna i första stycket. Lägger upp en film när de hoppar 120 med sin ponny (vilket ofta ser förjävligt ut) och sen aldrig tar sig vidare ifrån 90/100 klasserna där de legat år och dar. Sååå om du nu flyger över 130 varje träning, varför river ni halva banan när ni tävlar i en meter?? 
 
- Bloggare som alltid ska ge svar på tal. Gärna med "SLUTA MIN TRÄNARE SÄGER SÅHÄR OCH JAG LITAR PÅ DEN" och yada yada yada såfort någon kommenterar att den ex sitter lite snett. Ibland kan det vara bra att svara och klara upp saker, men när det händer varje gång någon kommenterar minsta lilla blir man ju less, särskilt då dessa bloggare ofta ska låta så aggressiva. Exempel säga att den som frågar är dum i huvudet, frågar om den möjligen ridit SM och annars ska hålla käften eller att den ska komma och rida dennes häst vilket enligt denne också kommer se förjävligt ut. Självklart ska dessa inlägg också avslutas med "och förresten så bryr jag mig inte vad du tycker." Aha men vad bra. Inte så att du nyss skrev ett argt inlägg på 2 A4 om hur jag skulle ramla av och dö om jag red din häst alltså. Lovar, du bryr dig inte om att jag skrev att jag visst tror att alla hästar går att rida bettlöst. 

and even if it's dark at least we'll be together; slowly sinking in the earth to lay forever

- foto; sara -
 
Blev inringd på jobb igår och var hur trött som helst när jag kom hem. Skulle bara jobbat lördag men då en är sjuk så får jag rycka in idag också. Alltså får vi se om vi hinner med någon vlog den här veckan, hoppas kunna filma en innan jag drar iväg till jobbet men kan bli tight om tid även om jag börjar sent. Måste ha allt klart då jag ska stressa direkt ifrån jobbet för att hinna iväg till Minna som ska fira sin födelsedag med middag och vin - tjoho! Jobbar dock lördagen, oväntat haha. Aja, är ju härdad nu efter ca ett år av att jobba helger hela tiden så festa till klockan halv fyra och upp klockan 7-8 är ju vardagsmat. Aja, ska käka framför how to get away with murder och sen försöka hinna spela in en vlogg med svar från frågestunden. Hinner nog inte ses innan lördag, så önskar alla en trevlig helg ♥

you'd say let's grow together as this world falls apart.

alexanderdeleon @ instagram
 
jannuaribarnet @ instagram

scream queens

 
Såg ni Scream Queens igår?? IM SO PUMPED. Så jag behövt en sådan här psycho serie i mitt liv. Den över överdriven, rolig och jag tror att den kommer bli super! Kom igen; stereotypical rich withgirls, en mördare i röd spandex och Nick Jonas är gay. U have to se this, så sjukt störd men ändå så underhållande serie men en kul backstory. Enda jag stör mig lite på är att det går för fort, kändes som de dödade halva casten i första två-avsnitts piloten. Men tyckte ju samma sak i MTV SCREAM och den räddade upp sig lite så ska inte säga nått egentligen. Har iallafall en ny topp-serie att se varje onsdag tills vidare och imorgon börjar how to get away with murder. Life is good. Men ni som sett Scream Queens - Vad tyckte ni?? Och ni som inte gjort det - watch it here.

stay safe, stay strong and let me know that you'll be here while I am gone


if i was wrong, then i'm sorry. i'll stop this fight just for the night,

 
Amigo har fått gått lite idag och han är sååå mycket bättre. Så fräsch och pigg verkligen, så roligt att se! Är dock ett monster med om att han inte får äta, står och hugger i luften för att jag inte låter honom äta löv från marken liksom. I get it, det är bra att du gör dig sagt men vill bara skrika ARE YOU JON SNOW CUZ U KNOW NOTHING!!! eftersom att jag inte låter honom svälta bara för att. Aja, ska bli bättre sen när han får börja gå ut igen. Pappa hade iallafall fixat sushi och dumplings kväll tills jag kom hem från jobb och stall - hallelujah vad gott! Så nu ska jag ta det lugnt ikväll, se scream queens och sen hämta Poyo i enköping innan jag ska sova. Blir jobb imorgon dock, men cash is king. 

you cared enough to call my bluff through the junk from the start; that's why you're holding onto half of my heart.

please like me: tillbaka 15 oktober.
 
 
 how to get away with murder: tillbaka 24 september.
  
 
American Horror Story: tillbaka 7 oktober

we tried to fight, i guess sometimes you find it's pointless as long as you can live with yourself


but I just don't have the courage that it takes to be real.

 
Är btw med i en tävling hos JSdressage equiline shabrak! Check it out!

if new york city still moves me then I found something real

 
Vad jag gjort hela dagen! Klistrat och klippt in 2014 bilderna i mitt awsome album. Älskar tisdagen förresten, käkar alltid lunch i sängen tillsammans med faking it och awkward. Så galet mysigt. Ska iväg till stallet och pussa på ponnyn nu och sen får vi se. Borde spela in en vlogg men orkar inte duscha. Är svinigt trött och seg idag plus lite febertoppar. Typisk hänga i jumpsuiten och se serier dag. Perfekt att faking it hela säsongen har leakt?? Sååååå vet att jag inte borde men vi vet också alla att jag inte har någon självkontroll. Kan skylla på att jag inte vill bli spoilad ok. 

maybe it will all work out like in the movies; but i know romeo must die before the ending.


it felt like a good night, for dancing and the moonlight.

 
Var iväg och fotade Saras nya look! Hon var ju och färgade sitt hår hon min syster och det blev hur ballt som helst! De skulle bli gråblont men de övertalade henne till att färga det lite lila och damn gurl vad snyggt. Eller vad tycker ni?? Ni kollar hennes blogg HÄÄÄR btw. Så idag har jag bara sett vänner och gett Amigo medicin och sovit. Så känns bra att ha gjort något vettigt idag haha. Så nu ska ni få lite nya bilder OCH!!! jag och plockat upp Amigo bilder från Sara så nya Amigo bilder?! Hur kul!! Haha är ju ifrån när vi hoppade i rosa och Amigo slängde mig i backen. So stay turned!

amigo update

 
Amigo äter sin sista kur metacam idag och ska sen får gå ute två timmar om dagen i padocken om man håller sig ohalt. Sen har vi återbesök nästa onsdag med diabetesutredningen, sen får vi lägga upp en ny plan när vi vet om han har EMS eller inte. Just nu har han stått på boxvila i en och en halv vecka och fått mat tre gånger om dagen. Lågprotein hö utblandat med halm dårå, eftersom att han måste ner i vikt. Det är alltså biggest loser 2015 på g i stallet just nu, och jäklar vad jag tycker att han gått ner i vikt! Jag tycker att han är typ smalare än på länge och då har han bara bantat i snart två veckor på "riktigt". Slänger upp en svindålig bild men vad tycker ni, visst ser han smalare ut?? Bilden är lite oproportionerlig men tycker ändå det syns lite, han har ju midja nu!! Och man känner revbenen, trodde de var long gone som typ atlatis. Well take a look:
 
Annars så tror jag att han börjar tröttna på att stå inne, han är som ett monster!! Han är dessutom superhungrig och blir helt rabiat när man kommer för att han vill ha mat. Så får han inte mat (eller som i vanliga fall, redan har fått mat för typ en timme sen) så är han satan! Ska äta på boxen för att få uppmärksamhet, skriker och ba FEED MEEEEE!!!! Men är svårt att tycka synd om honom när han lämnar massor av halm i botten på höpåsen - liksom om du håller på av dö av hunger äter du även det äckliga haha. Annar så blir han borstad två gånger om dagen och så brukar jag och mamma massera rygg, nacke och bog på honom vilket brukar uppskattas! I helgen ska vi iallafall försöka bygga en liten hage i padocken till honom tills han får börja gå ut någon timme. Förresten, någon här som har tips på godis som passar till fånghästar?? Just nu är han lycklig när han får metacam och det känns lite sorgligt haha. Fick tips om PS of Swedens godis men har ni tips på annat?? Som finns att köpa eller göra eget, pls tipsa!! 

we used to be something surreal, others looked to us for what we built. we were envied until the point; the point in which we fell

 

BLOGGTIPS #9

 
Nytt bloggtips där jag tipsar om allt från favoritbloggar, vänner och läsares bloggar! Alla som kommenterar flitigt har chansen att hamna här då jag alltid kollar in bloggarna som skriver nått roligt. (vilket är anledningen till varför jag kan svara så jääkla sent på kommentarer haha måste hitta tid att svara och kolla in era bloggar). Josefines blogg har jag följt i flera år och läser den fortfarande. Hon skriver om sitt liv och sin kamp mot anorexia blandat med massor av inspirerande maträtter. Jag gillar inte fitness-bloggar men denna är något eget av sitt slag! Hon är alltid positiv och förmedlar en glad känsla, hennes hund och häst är hur söta som helst och hennes frukostinlägg är to die for. Nyttiga och sunda recept, härliga bilder och inspirerande inlägg, ni börjar följa hennes blogg HÄÄR!

you could be my compass; teach me how to read these broken lines

 
Hihi nu har vi nya häst-bilder!! Fanny var snäll och lånade ut Alyssa så jag red runt lite på stubbåkern bakom stallet och mamma hängde med och fotade. Så skåda!! Josäfin på en faktiskt passande häst storleksmässigt!! Shit vilken skillnad på att rida min lilla ponny. För det första så är det massor av mera gas i den här tjejen, that's for sure! Steget är mycket luftigare vilket nästan flyger mig ur sadeln haha! Har ingen balans, helt annat än Amigo som är helt stilla. Sen styr man Amigo med sistsen och Alyssa med skänklarna. Blev lite kaos alltså, men hon var jätteduktigt som stod ut med mig som en nybörjare på ryggen haha! Blev några bra bilder men det mesta är kaos, men nya bilder är alltid något! Så nu ska jag redigera lite bilder och sen ska jag bara sova massor. Galet trött. 

but can i have one second of your time if i don't it'll drive me crazy.

 

i've had enough but it's all for the best; i need to get a few things off my chest

 
Hur deprimerande att man fick hem ett nytt shabrak i veckan och inte har någon häst att använda det på?? Har velat ha ett unionjack shabrak så länge men alltid tyckt att de är lite dyra, sedan fyndade jag detta begagnat! Åh, så ledsen! Tänk detta och en stubbåker liksom?? Aja, får väl bli.. nästa år... Aja ska göra det bästa utav helgen även fast jag jobbar och sticka iväg till Felix för drink-kväll. Cravings för surt äpple så ska prova på att göra egna appletinis. Sedan upp och hoppa för att jobba imorgon också, färgen kommer inte sälja sigsjälv liksom hehe. Hoppas ni har roliga planer också! (alltså drinkkväll hos felix inte jobba dårå)

we'll hold a funeral for nothing and celebrate how empty love can be broken

-`' vad som spelas mest just nu '´-

summer's on the way; at least that's what they say but these clouds won't leave

 
Nej men hallå. Känns som det var år sen jag bara skrev här och uppdaterade er om mitt händelserika liv. Nejdå, skojade. Händer inte så mycket. Är bitter för att jag jobbade till 18 och omöjligt skulle kunna hinna till Grönan för att se Maskinen och var ute och åt med mamma, Poyo & Åsa igår och drack drinkar och nu ska jag dra till jobbet. Har även invarderat Martins hus och sett disneyfilmer till sent på natten innan Ronja och jag rullade hem. Apropå det så missade Ronja även ett fartgupp vilket resulterade i att en cider smällde i baksätet och vi fick bubbligt stänk på oss, Ronjas största rädsla är nu att det ska lukta gammal fylla i bilen. Vi har också varit ute och ätit på Pinchos och druckit drinkar (riktig drink vecka det här, måste göra upp för förr-förra helgen som blev vit liksom) med Ronja, Frida och mormor. Hur mysigt som helst! Sen varvar jag allt med jobb och ska jobba hela helgen nu innan jag har en lugnare vecka. Ledsen att bloggen står lite still men har lite inläggs-brist nu när ponnyn bara står i boxen. Skulle ju kunna uppdatera er på den fronten men är mest "Amigo är arg för att vi ger honom för lite mat. Idag försökte han rymma i protest. Sedan kastade han mathinken på marken för att han inte fick godis. Livet leker." - Typ. Har ni tips på inlägg så är det bara att skriva, annars ska jag försöka sno en häst så vi kan få lite fräsha hästbilder här. Nån som vill bli fotat i närheten, give me a call liksom behöver bloggmaterial.

q/a answers p2

 
Agnes:
Vad är ditt absoluta drömjobb? 
Ben&Jerry prov-smakare, obvi. Haha skämt åsido - författare eller manusförfattare.

Vilka är dina favoritserier just nu? 
Just nu ligger Orphan black, iZombie & Please Like me it i toppen som jag är mest taggad på. Av de som går just nu är det faking it och awkward!

Hur länge har du ridit bettlöst? 
Till och från sedan 2009 och helt utan sedan slutet 2010 / början 2011.

Vad är din favoritmat? 
Pastagratäng!!!!! Och pizza. Kebab kanske. Kebabpizza. 
 
Amanda:
Skulle du kunna göra ett inlägg där du presenterar hästar som funnits i ditt liv innan Amigo? Typ tidigare favorithästar, medryttarhästar, foderhästar etc. 
Visst kan jag göra det! Ska bara se om jag kan lyckas rota fram lite gamla bilder!

Umgås du mycket med din syster? Ni verkar väldigt olika, är det något som märks av mycket? 
Nja när jag måste. Nädå men vi är rätt så olika och umgås inte särskilt mycket, går bäst ihop när vi lämnar varandra ifred haha ;)

Har du pojkvän/flickvän? 
Nope, living la vida loca
 

Största kändiscrushen just nu? 
Holland freaking Roaden

Om du bara fick välja en karaktär i en film/tv-serie vars liv du fick leva, vem skulle du då välja? Varför? 
Alltsååååå har sagt det förut med typ Blaire i Gossip Girl?? Fatta vad man skulle leva livet då. 

Sämsta tv-serien du sett? 
Alltså True Detectives men tror att den är jättebra egentligen men det är bara det att jag aldrig kan ta mig igenom första avsnittet. Har försökt tre gånger. Omöjligt. Ser inte så mycket dåligt så får bli den.
 
Linn: 
Vem är din förebild inom ridsporten? 
Norah Khole! 

Tror du att alla hästar kan gå bettlöst/huvudlaglöst? 
Självklart! Allt handlar om hur mycket tid man är villig att lägga ner. 

Vad är din personliga åsikt om folk som har skarpa bett, inspänningar, spö och sporrar samtidigt? 
Idioti. (observera i:et som menar på att handlingen är enligt mig idiotisk, om personen är en idiot kan jag ej svara på förrens jag träffat personen).
 
Therese:
Har du någon "instruktör" inom Nh?
Nej det har jag inte, har varit på kurs hos en två gånger som en tidigare stallägare tog ut men jag upskattade inte hennes metoder och tänk så valde att sluta. 

and please don't let this be love or can it be enough?

disneykväll med tacos och kola/hallon paj!! 

much too young to know what a kiss like that would mean but her lips, they weren't no stranger to the touch

-`' hösten 2013 '´-

håll käften eller hjälp någon!

 
 
"Varför hjälper vi inte våra egna först?!" "Tänk på alla hemlösa vi har i Sverige som behöver hjälp" "Varför lägger vi inte pengar på äldrevården" - Vet ni hur irriterad jag blir på personerna som skriver dessa saker när flyktingfrågorna kommer upp. "Varför donerar ni massor av pengar till flyktingar när våra hemlösa svälter på våra gator?!" Visst, det är jättehemskt och jag stödjer gärna organisationer som stadsmissionen som hjälper hemlösa i stockholm. Jag ger gärna pengar till hemlösa och skulle gärna engagera mig mer. Men det betyder inte att jag inte kan skänka pengar till flyktingarna också. Sen så är det jag stör mig mest på att personerna som skriver dessa kommentarer till 90% är personer som inte hjälper någon alls. "Vi måste hjälpa våra hemlösa först" - Har du någonsin gett pengar till någon? Stödjer du några hjälporganisationer? Engagerar du dig på något sätt? Nej. Så himla pinsamt. Är ungefär samma personer som kritiserade Zlatans tatueringar som han gjorde för att försöka stoppa hungern och få fler att donera. Kommentarer som "Varför donerar inte bara Zlatan alla sina pengar?!" eller "Varför ber han andra donera när han har så mycket pengar själv?!" - Jag är ganska säker på att Zlatan själv donerat mer än vad de flesta av dessa människor kommer tjäna under hela sin livstid, varför hjälper du inte till istället för att snacka som om du skulle vara någon? Eller att vi borde lägga pengarna på vården istället, självklart borde vi lägga mer pengar där men vart kritiken borde gå är till alla som går hemma arbetslösa och vägrar jobba med äldrevården för att de är "för bra för sånt". Ungdommar eller vuxna som bara går hemma och väntar på att en jävla chefsposition ska ramla ner. Vården skulle inte ha de lika svårt om folk kunde tänka sig att ta de jobb som erbjuds. Själv tror jag aldrig att jag skulle kunna jobba så nära inpå andra människor men all cred till de som gör det, ni är guld! Så nej, gå inte hemma och säg att vi måste lägga pengarna på vården istället om du själv tycker att det är ett skitjobb och att du hellre skulle gå hemma hela dagarna. Och skriver du att vi borde hjälpa hemlösa i stockholm istället så antar jag att du är engagerad eller tänker engagera dig - skapa en insamling eller donera pengar! Visa att du vill hjälpa! Åh vänta, du är för lat / snål / oengagerad eller av annan anledning inte vill? Lugnt, skriv bara fortsätt skriv pinsamma statusar på facebook och kasta skit på andras engagemang att hjälpa.

so we're running away, we'll pack our bags and take the first train and we're getting the hell out of here; this place could burn for all we care

 

it's too bad empty bottles couldn't save her life today.


American Horror Story - one show four plots

 
Season one - murder house: Serien börjar med att vi får följa familjen Harmon som flyttat ifrån Boston till Los Angeles efter att Vivien fått ett missfall och hennes man haft en affär. Vi får sedan följa deras försök att reparera sin relation samtidigt som dottern jobbar med sin deprission och hittar en ny vän i grannpojken Tate. Som grädden på moset visar det sig att deovetande flyttat in i det ökönda "murder house" och snart märker dem att stället är hemsökt med en ras hemska mord i historian. Det är medvetet oklart vilka karaktärer som är spöken och inte. 
 
 
Season two - Asylum: Säsongen börajar med att Kit Walker blir anklagad för att ha mördat sin flickvän och sedan placerad i ett mentalsjukhus då han uppger sig blivit bortförd av ailiens då händelsen ägde rum. Här får vi följa patienterna, doktorerna och nunnorna. Journalisten Lana blir också placerad på hemmet efter att ha försökt lösa mordhärvan. Men morden fortsätter även med Kit inlåst och samtidigt får en mörkare sida sina klor i en av nunnorna på hemmet. Ingen går säker.
 
 
Season three - Coven: Häxorna börjar bli utrotade och den New Orleans coven gör allt för att överleva. Zoe har precis fått reda på att hon är en häxa och har blivit skickad till New Orleans coven för att lära sig om sina gåvor precis som flera andra unga tjejer. De måste lära sig kontrollera sig och lära sig hur de skyddar sig från häxjägare. Dessutom börjar tiden rinna ut för Fiona, häxornas "supreme". The Supreme är den mäktigaste häxan av dem alla och är därför en solklar ledare. I varje generation finns en ny supreme som tar den gamlas plats när den börjar närma sig slutet, vilket Fiona inte tänker låta ske. Hon går till och med över gränsen till att försöka från hjälp från deras ökända fiender - voodo klanen. 
 
 
Season four - Freak Show: Elsa Mars har den bästa och mest eftertraktade freak showen i USA och är ständigt på jakt efter nya akter. Den här gången snubblar hon över tvillingarna Bette & Dot som delar kropp. Hon tar med dem tillbaka till hennes familjära skara av freaks och försöker få in dem i familjen. I familjen igår även Jimmy Darling som föds med deforma händer och hans mamma Ethel som är Elsas högra hand. Snart efter börjar även en hemsk mordhärva gå lös i Florida och befolkningen är inte sena med att skylla de hela på freaksen. Elsa måste nu fäktas med näbbar och klor för att hålla showen gående samtidigt som hon börjar misstänka att tvillingarna är ute efter att sno hennes plats i rampljuset. Som grädden på moset får vi även en del nykommlingar till showen, var på vissa verkar har en gömd agenda.
 
 
American Horror Story är fantastisk på det sättet att den innehåller samma skådespelare med helt olika karaktärer och plots. Som ni ser ovan är alla säsonger fristående även om några av dem går att kopplas ihop. Olika storys, olika monster men samma cast. Min klara favorit är säsong tre med coven. Särkert för att den innehåller så sköna karaktärer som jag älskar. I tidigare säsonger är det många karaktärer jag inte tyckt om och därför har det varit lite tråkigare att följda dem. Dessutom är säsongen full av klockrena kommentarer, sassy-skämt och känns så mycket girl power på något sätt. Försöker tvinga mina vänner att se just den för att säsongen inte är lika typiskt läskigt som de andra. Asylum är den säsongen jag gillade minst, älskade den i början men tyckte att den tappade lite. Gillar man dock "äckliga skräckisar" likt saw och liknande lär man dock gilla den, mycket som inte är för bra för folk med klena magar haha! Freak Show är amazing men tappade lite med plotten på slutet och blev lite rörlig, älskar dock de skruvade karaktärerna. De kör alltid på temat "all monsters are human" och det tycker jag är det bästa med dem. Välj och vraka vilken säsong ni vill prova på - säsong 5 kommer i höst och Lady Gaga står som skådespelare.

vlog; hur du blir populär

ny vlog! visar dig i fem steg hur du blir populär, enjoy!!

well it's a big, big world out there but she's not scared.

 

1. Vilket tuggummi köper du?

Brukar ta extra med melonsmak. Eller what ever mina vänner har i väskan. heheh
 
2. Vad hittar man alltid i ditt kylskåp?
Bacon typ haha! Och parmesan. God ost och någon god skinka plus en brie får också gärna flytta in för evigt i min kyl.
 

3. Hur uttalar du kex? Som det stavas eller chex?

KEX HETER DET SÅ KEX SÄGER MAN

 

4. Har du mjölk i kaffet? 

Njaaaaaa ok dricker inte kaffe (även om jag försökt lära mig)

 

5. Apple eller Android? 
Apple även fast jag har en android. Enda som är bättre är kvalitén på bilder annars får jag fnatt på den. Senaste är att den uppdaterat alla appar runda. Grinar vad fult why
 
6. Blöter du tandborsten innan eller efter du lägger på tandkrämen? 
Innan, efter, under - haaaatar tandkräm!!
 
7. Hur står du vänd i duschen? 
Brukar bada sååååå
 

8. Knycklar eller viker du toapappret? 

Viker faktiskt, otippat då jag är den med o-organiserade & ostädade någonsin haha.

 

9. Hur fördriver du tiden när du åker kollektivt? 

Massor av bra musik! Dör inombords om jag glömt hörlurarna

 

10. Föredrar du fönster- eller gångplats på buss/tåg/spårvagn/flyg? 

Fönster eller gång spelar ingen roll, bara jag inte måste sitta i mitten någonstans!! (long legs problem, slår benen i sätet framför haha)

 

11. Är du stressad eller lugn som person? 
För det mesta jättelugn. Måste stressa upp mig för att få någon gjort, arbetar bäst under stress!
 
12. Tålmodig eller otålig? 
För det mesta tålmodig. Om det inte gäller ofungerande teknologi som min dator.
 

13. Planerare eller impulsare (är det ens riktiga ord?)? 

Älskar båda med på något vänster så brukar impulsare alltid bli bästa kvällarna! 

 

 

14. Uppklädd eller nedklädd? 

Det är väl det som är frågan! Gillar att klä upp mig och har smycken på mig varjedag, är jag däremot inte det kommer ni få se mig gå runt i träningsbyxor med matfläckar och en stor tröja jag haft i en vecka snart haha.

 

15. Västkusten eller Östkusten? 

Vad är vad, för dålig på geografi

 

16. Sover du med dörren öppen eller stängd? 

Stängd! Blir galen de nätter det blåser så att dörren måste vara öppen så hundarna inte ska få fnatt

 

17. Vilken sida av sängen sover du på?

Hela sängen är min säng

 

18. Har du någon fotomin?

Mina ökända dubbelhake-miner eller min "åh så spontana blunda med ena ögat och visa tänderna"?? Måste sluta med båda asap kolla bara mina tags på instagram

 

 19. Musik eller böcker? 

Musik! Skulle avlida annars.

 

20. SMS eller mail? 

SMS helt klart, måste tvinga migsjälv att titta min mejl för att människor tydligen fortfarande mejlar 

 

21. Sött eller salt? 

Salt tror jag i längden, mår illa av för mycket sött </33

 

22. Kan du nå näsan med tungan? 

Nej men jag kan vrida fötterna bakåfram??

 

23. Tror du på spöken? 

Jajamensan #ghostwhisperer

 

24. Tror du på aliens? 

Nej jag tror att vi är de enda livet i hela fkn universum. lol såklart jag gör!

 

25. Vad tror du händer efter döden? 

Förhoppningsvis kommer man till nå nice ställe där man kan äta chips och dipp till middag varje kväll


new hair don't care


she's in love and the world gets blurry, she makes mistakes and she's in no hurry to grow up 'cause grownups they don't understand her

 
Bio-Måndag med sinister två igår med favvo systrarna! Vart faktiskt positivt överraskad av filmen, trodde den skulle floppa lite. Klart en värd uppföljare, kanske bättre än ettan till och med - kan dock vara för att jag inte sett den på år och dar. Gillar ni thriller-skräckisar så måste ni se dessa, enda filmerna som inte går batshitcrazy! [SPOILER SPOILER SPOILER] Är ju en skräckis om mordfall där hela familjer mördas men ett barn alltid fattas. Pappan i familjen är författare och skriver om mord och flyttar in i ett av dessa mord-hus. I slutet av första filmen får man reda på att barnen är mördarna, så nu i film nummer två fick man följa allt igen från barnens perspektiv. Inte jätteläskig men handlingen håller och de spårar inte. So I'm happy.

and you were just about to tell me how you meant that you were sorry and the nights we've spent have really meant the world to you


i spill my heart from coast to coast fall in love with everyone I know

 
Drog in till stockholm med Thea, Frida & Amanda! Perfekt söndags påhitt, annars ligger man ju bara och har ångest över att man ska jobba. Vi käkade på en mysigt kafé med supegoda mackor och sen drog vi en promenad till fotografiska där vi såg Nick Brandts utställning om Afrikas hotade djur. Så himla fina bilder och man märker verkligen vilken känsla man får när man kommer objektet nära istället. Amazing. Var ju sista dagen igår så därför vi tyckte att vi måste åka in. Bra beslut, så vi bestämde att vi ska göra sånt här minst en söndag i månaden. Perfekt!

do you miss the way the world was spinning for us?

kulturnatten igår var skräckspel, pizza, förfest och sen drog vi ut och drack appeltinis, blast!

but baby, what's it like to be alone; i truly don't want to know.

 
 

MITT LIV ÄR INTE KOMPLETT UTAN SVALLERBLOGGAR

 
Okej, ärligt nu. Har vi några bra skvallerbloggar just nu? Varför startar inte någon en? Det fanns typ hundra stycken förut och nu har hela eran dött ut? Älskade skvallerbloggar just för att de visade vilka bloggar som var stora och som man borde läsa, tipsade om roliga inlägg och höll en uppdaterad om vad som hände i hästblogg-världen. Mitt liv är lite tomt måste jag säga! Nyhetsblogg eller skvallerblogg, kalla det var ni vill men vart är dem? Behöver inte ens någon elak skvallerblogg på något vis utan bara någon som faktiskt skriver inlägg! Läser ni någon bra just nu (eller inte bra heller, är desperat haha!) så snälla länka i kommentarerna! Så skönt att läsa en blogg och få reda på alla missar, konstiga uttalanden eller bravader andra bloggar som man inte orka följa till 100% håller på med! #lazyrulenumberone

BLOGGTIPS #8

 
Nytt bloggtips där jag tipsar om allt från favoritbloggar, vänner och läsares bloggar! Alla som kommenterar flitigt har chansen att hamna här då jag alltid kollar in bloggarna som skriver nått roligt. (vilket är anledningen till varför jag kan svara så jääkla sent på kommentarer haha måste hitta tid att svara och kolla in era bloggar). Denna blogg tillhör Agnes som skriver om sitt liv, sina shettisar och lägger upp sina bilder. Supermysig blogg med fina bilder och härliga inlägg om hennes liv. Hon är även aktiv i grön ungdom och tycker om att köra sina ponnysar, kolla in hennes blogg HÄÄR!

keep your heart open wide, save it for somebody who cares.

 

Beskriv din höst i tre ord.
Full av resor.

Vad är det bästa/sämsta med hösten?
Alla fina färger, tjocktröjor, fikastunder med varmchoklad, halloween(!!) och mysiga taco-kvällar med läskiga filmer.

Hur höstmyser du?
I sängen med chips & dipp plus en bra serie eller tacokväll med mina babes!

Dina 3 bästa hösttips - alla kategorier?

- Att mysa bort en regnig dag. Gör extra lyxig varm choklad med grädd och marshmallows och sätt på en bra serie.
- Höstfotograferingar!! Så mycket fina färger att jobba med och solnedgångar är alltid finast på hösten.
- Västar!! Älskar att gå runt i långärmad tröja och en snygg dunväst i stallet, get one!!

Hur ser din höstoutfit ut?
Alltid mössa på huvudet och massor av tjocktröjor, kjolar och min bikerjacka.

 

Några tips på hur man botar höstdeppigheten?
Man taggar till halloween!! Helt klart bästa med hösten, förra året var vi the avengers så man kan helt klart börja fundera på årets episka utstyrsel!

 

 

Har skol / jobbstarten fört med sig några insikter?
Jobbar ju mest på sommaren sååååå ser fram emot lediga vardagar med regn.

 

Vad har du på TO-DO listan just nu?
Städa huset och ge hästen medicin.

Bästa musiken för regniga dagar?
Massor av Mat Kearney.

Vilka serier rekommenderar du att följa? Eller kanske någon sevärd film?
American Horror Story är perfekt för hösten, särskilt runt halloween då. Annars tror jag Scream Queens och iZombie kommer rocka denna höst.

Vilka bloggar frossar du i för tillfället?
Min vän Elins blogg som hon faktiskt uppdaterar!! (good job elin!!) Hon har flyttat till England och bloggar och sitt liv!

Vad är den höstigaste maträtten?
Soppa, varma mackor och tacos. Vet inte varför men tacos känns så höstigt, kanske för att vi åt det en gång i veckan till skräck-kvällar men ändå.

Var hänger du helst under helgen?
Where ever the party's at! Eller hemma hos Thea för de har lätt bästa tacokvällarna + netflix. Eventuellt hemma hos Ronja där man ligger på golvet tillsammans och äter godis medan man pratar om livet.

Har du någon inplanerad resa för den närmaste framtiden?
New York, England och Spanien!!

Hur förbereder du dig för vintern?
Inte alls, tycker hösten kan vara tills december helst.

 


what's holding me back is the thought of time we never had; my world's hanging by three words that I can't bear to say

 
Ledig idag så lunchade med Ronja, åkte och gav Amigo medicin och sen har jag städat. Fixat klart alla bilder också, som ni såg i inlägget innan. Mormor skickade med paj hem. För "en person" - alltså för typ ett helt stall. Så drog hem Ronja för att äta paj innan hon började jobba. Och Amigo fick metacam, lunch och sen lite massage och ryktning. Imorgon är det jobb igen och sen är det kulturnatten i uppsala, så blir mat och förande hos Martin innan vi drar ut om allt går enligt planerna, så skönt att ha en ledig söndag. Får passa på innan oktober, jobbar varje helg! Så får göra det bästa av denna, innan det är kört haha. Enda som saknas är en bra bio-dag med en läskig film hehe. 

you don't have to say a single word or make believe that we could be just friends

 
Nu är mina bilder från hösten 2014 till sommaren 2015 uppe på mina garderober! För er som inte vet skriver jag ut bilder varje höst efter Elins födelsedag och byter ut förra årets bilder till nya. De gamla åker sedan ner i mina "book of awsome" album, och nu är det den tiden på året igen! När skrivbordet är kaos och min tumme har blåsor efter att ha klippt så mycket med saxen. Men nu är det klart! Så härligt att alltid påminnas om det bästa av året varje gång man är i sitt rum och att alltid ha alla minnen kvar! Är femte året av bilder nu tror jag, har för mig att jag började 2010. Blev dock lite mycket bilder iår, heh. Har en hög som inte fick plats dock. Aja, de får joina de andra i albumet sen. 

q/a answers

Zuzanna:
Vad har du för framtidsplaner med bloggen? 
Att ta den så långt som möjligt! Skulle vara drömmen att kunna ha den som ett sido-jobb som drar in något extra i månaden eftersom att jag älskar att blogga så mycket!

Vilka bloggar läser du? 
Jag läser massor med bloggar, de flesta jag läser dagligen finns i min sidemeny som länkar! (sämst på att använda följ-verktyg så som bloglovin)

Har du några speciella åsikter om hjälptyglar, bra/dåligt? 
Är väl inte mycket för hjälptyglar, kan tycka att det känns smaklöst att de flesta skriver om hur de rider med graman eller snodd "men att den inte används" - varför använder du det då? Sett alldeles för många stackars ridskolehästar som krullas ihop med en snodd och ryttaren som tror att den helt plötligt blivit Jan Brink för att ridläraren inte poängterar att formen kommer från bakbenen, dock är det bara min åsikt! Användningen av hjälptyglar är ju en smaksak!
 
Johan:
Vad lyssnar du på för slags musik? 
Allt ifrån metal till punk till pop. I min lista hittar ni allt ifrån bring me the horizon till kesha, no jokes. Mestadels punk-rock, mycket rapp på senaste tiden och pop-rock just nu dock. 

Vilket/vilka fotbollslag håller du på?
Dom som vinner? Nja har ingen kolla så ska inte yttra mig offentligt haha! 
 
Anonym:
Tänker du skaffa en stor häst också sen? 
Vissa dagar önskar jag vekligen att jag hade en! och andra dagar önskar jag att jag samlade frimärken haha
 

Hur gammal är Amigo? 
Han är född 2002 så är väl 13 år iår!

Vilken ras är Amigo? 
Han är en korsningsponny från england så vet egentligen inte alls!
 
Lovisa:
Vad fick dig att börja rida bettlöst och när började du med det? Någon speciell händelse som fick dig tänka om? 
Red ett bra tag med både bett, repgrimma och halsring men sen flöt det mer och mer ut i sanden. Kommer ihåg sista gången jag red med bett som inte var tävling var ett dressyrpass på ängen som gick så dåligt att jag började gråta. Lovade migsjälv och Amigo att vi aldrig skulle ha bett igen, och det har vi inte med undantag från en startfälttävlan. HÄÄÄÄR kan ni läsa vår resa!

Vad tycker du om andra som rider med bett? 
Tycker inget speciellt, kan man hantera bettet bryr jag mig inte det minsta. Personer som missbrukar det gör mig ledsna och irriterade, precis som personer som missbrukar annan utrustning som sporrar, spön eller repgrimmor!

Tror du eran relation hade varit annorlunda om du hade ridit med bett? 
Verkligen, tror att Amigo fortfarande varit den där "snälla men livlösa" hästen som ser ut som han bott hela livet på ridskola och tappat gnistan. Han har fått så mycket mer självförtroende sedan bettet försvann!
 
Kan du någon gång tänka när du ser någon rida "den hästen hade gått bättre bettlöst"? 
All the time. 

Har du tävlat något? I så fall - hoppning eller dressyr och hur gick de? :)
Jag har tävlat lokalt i hoppning under 2010 och har även gjort en startfälttävlan och en klubbtävling i dressyr! Är så nöjd med alla våra hoppstarter och Amigo tycker att det är såå kul med uppmärksamhet och publik haha! Skulle vilja ut och tävla mer bara för den känslan. Dressyren gick väl sådär och i terrängen på startfältävlan slängde han av mig efter vattengraven - vilket jag var glad över för han var galen haha! 
 
 
det kommer att komma en del två med svar + en vlog där jag valde ut 10 stycken frågor!

alla i Sverige är fan inte rara och gulliga heller.

 
Kan jag bara få ta ett inlägg och blogga om flykting katastrofen som rullats upp överallt den senaste veckan? Har pratat lite om det i ett par vloggar men kände att det var dags att skriva ett inlägg nu också. För jag blir så glad, arg, frustrerad och rent ut sagt förbannad på samma gång. Folk flyr hit från krig, en bild på en död pojke som spolats upp på stranden visas runt och fulla båtar ses komma vajande över haven som tar miljontals människors liv. Fattar ni ändå att vattnet är säkrare än landet de flyr från? Folk har verklingen stepped up their game och hjälpt till och det gör mig så glad. Vad som gör mig motsatsen från glad är alla jäkla troll som inte kan hålla käften. De drar SD-kortet om att den döda pojkens pappa kommit hit och riskerat sin sons liv för att få nya tänder. Klart att de gör det, finns ju inget som gör det svenska rasisterna så arga som icke-ariska svenska människor som får saker gratis!! Så självklart sprider de att han satte sin familj på båten för att få gratis tänder, när i själva verket han blivit torterad av IS som drog ut alla tänder innan han flydde. Istället för att bli berörda över att döda barn spolas upp på stranden ska de skriva om hur bilderna är fejk, hur vissa inte alls flyr krig och att vi andra som bidrar bara blir rånade på pengar för att vi är dumma nog att tro på dessa "snyft historier".
 
Som jag läste på Linn Olssons blogg: "alla är inte så rara och gulliga som de ser ut". Det kokar i mig. Är dom allvarliga när de säger sådanna saker? Nej, jag är inte så naiv att jag tror att precis alla som vill hit flyr från krig, att alla som kommer hit längtar efter att arbeta eller är världens bästa människor. Men helt ärligt, hur många som bor i Sverige längtar efter att arbeta och är världens raraste och gulligaste människor?! Uppenbarligen inte du, som tycker att andra inte ska ha samma rättighet att vara lika shitty som du beter dig. Visst kan jag bli upprörd av historier av invandrarmän som vägrar att ha kvinnliga tolkar, vägrar ta kvinnor i hand osv. Men visst fan blir jag lika upprörd över vanliga svenne-män som inte ser något fel i att inte anställa en kvinna pågrund av hennes kön eller som inte vill handla av en tjej för att de tror att hon inte besitter kompetens. Båda personerna gör mig arga, men inte som fan vägrar jag ta emot manliga kunder för att tio av hundra varit otrevliga svin? För ärligt, 90% av personerna som skriver sådan här skit verkar inte vara några trevliga personer, så varför ska ni få bo kvar här om de andra inte får komma hit för att det finns en möjlighet att några är precis lika otrevliga som du?
 
Jag kan ta att folk inte vill att folk ska komma hit. Alla har rätt till sin åsikt och sålänge du har sakliga och korrekta argument så kommer jag att respektera din åsikt. Sålänge du inte skiter på alla som faktiskt vill hjälpa till. Vad jag inte kan ta är okunskap. Det pinsammaste jag vet är människor som ska sprida massa rasistisk propaganda och inte kan källkritik. Jag har ett exempel tidigare i texten, "han riskerar sin familj för nya tänder". Personer som delar sidor som avpixlat, friatider och nyatider och sedan skriver till folk som hjälper till att de är naiva och inte borde tro på allt de hör - fattar de inte hur pinsamma de utger sig att vara? Jag blir mörkrädd. Det står klart och tydligt att Sverigedemokraternas framgångar grundar sig i främlingsfientlighet och att folk behöver någon att skylla sina miserabla liv på men jag tror att stor del beror på att människor aldrig frick lära sig källkritik i skolan. Vill du imponera på mig som Svergiedemokrat? Lär dig din sak! Ge fakta med ordenlig grund för dina åsikter och varför du röstar på ett parti med nazistiska rötter. Att SD inte är rastister har man ju hört, men aldrig argument varför. Jag fullkomligt hatar folk som utger sig för att inte vara rasister men sedan kläcker ur sig så mycket smörja om att "muslimerna kommer ta över landet och att vi som inte slänger ut dom nu kommer ångra oss en dag". Stå för att du fucking är rasist istället för att vara en ryggradslös smygrasist som är lika feg som personer som protesterar mot homosexuella äktenskap med skylten "gud hatar homosexuella" istället för "jag hatar homosexuella". Kort sagt du behöver inte vilja ha hit alla, du behöver inte älska invandrare eller hjälpa till. Men håll käften och låt oss andra göra det vi kan för att rädda liv.
 
 
Blev faktiskt inspirerad av Linn Olssons inlägg till att skriva ett faktiskt bra inlägg (alla de andra innehåller bara svordommar och caps typ haha), inte många punkter jag håller med henne om men detta är något som vi står på helt samma punkt om. Såg förresten att hon lagt upp min kommentar på instagram, blev lite fundersam när jag hade massor av notiser på instagram när jag inte postat något men visade sig vara vänner som taggat mig i kommentarerna haha!

mindre roligt veterinär besök

 
Inga glada miner hemma hos Josäfins familj idag inte. Har varit iväg hos veterinären hela dagen, som sagt så har vi trott att hans kotledsinflammation kommit tillbaka och att det var dags för en ny behandling. Han har visat precis samma symptom som andra gången förutom att han nu ser halt ut, så vi var ganska säkra. Veterinären frågade (som hundra andra gjort genom åren) om vi inte tror att det är fång. Han har aldrig haft det säger vi och berättar hela kotleds-historian. Eftersom att han inte visar jättemycket värre på böjprovet (han brukar hoppa på tre ben när man böjer kotan) så bedövade vi hovarna först. Han blev genast bättre och smällen kom - Amigo har fång. Han har gått i samma hage hela året utan särskilt mycket gräs, gått hela sommaren och dessutom är han på diet och får ca 1kg hö om dagen. Det är året han får fång, inte de han gått ute dygnet runt hela sommaren i stora sommarhagar eller sommaren de gick dagtid uppe på vallen. Blev helt chockad. Han behandlas direkt och vi ska in på återbesök sista september och då ska också ett EMS prov göra då veterinären misstänkte det. Nu när jag läst på så ser han ju ut som en typisk EMS-häst, fettig nacke och omöjlig att få ner i vikt och går upp av ingenting plus nu fången på sen sommar. EMS fungerar ungefär som diabetes och de har problem med insulin och fett - alltså kan dem bli hyperkänsliga på gräs. Tycker att det låter så rimligt och isåfall får man äntligen en förklaring till varför han alltid är så tjock fast han går minst 5-6 dagar i veckan och aldrig får mycket mat. Så nästa månad är det möjligt att vi står med en diabetes och fång-häst. Där ser man. 
 
Även om det känns skit just nu (boxvila två veckor med strikt diet) så tror jag att det kommer ordna sig. Vi röntage hovarna och han har ingen rotation, så vi har tagit tag i det tidigt. Så läskigt att det har kommit så snabbt, skrittade på tisdagen, halt sedan på torsdagen och sen när jag skrittade på måndagen igen kändes han verkligen ofräsch. Sån skillnad emot tisdagen så på en vecka ungefär. Han äter metacam nu iallafall och det brukar han alltid svara bra på så hoppas ha honom frisk så snart som möjligt. Sen ska ha få gå i paddocken bitvis tills vidare ett tag. Sedan får vi ta det som det blir om han visar sig ha EMS också, men annars hoppas jag kunna ha honom ifrån gräs helt ett år och sen förhoppningsvis kunna ha honom ungefär som vanligt, enligt förutsättningarna då. Stackarn, han är så eländig nu. Lider med honom, och Alyssa som inte vill gå själv i hagen. Blir dubbla stallturer och metacam morgon och kväll plus massor av pussar och massage.

-`'summer 2015'´-

min summer 2015 video är up and running, hope u enjoy!! total shitshow

she gave me every reason to believe i'd found the one but my doubts somehow they sold me out

 
Efter gårdagens promenad med Amigo; säljes för 10 kronor eller högsta erbjudande. Nej men allvarligt, ibland undrar jag om han leker hur irriterad kan jag gör Josäfin på kortast tid. Blir helt plötsligt rädd för en människa som går på sin gård (där vi rider varje dag) och totalblockerar. Vanligtvis (läs: alltid) fungerar det att jag går före och sen får han titta på det som är läskigt. Dock så är detta svårt när han är totalt livrädd för något hundra meter bort och hästen tycker att den enda logiska reaktionen är att kasta sig bakåt och fly. Jag släpade hästen över halva ängen (varpå jag fler gånger flög efter honom när han tyckte att det var dags att fly igen) och har så ont i axlarna nu. Var så arg ett tag att jag ville grina, vilket är en lika logisk reaktion som när Amigo försöker fly från grannen han ser varje dag. Efter att ha andats en stund och intalat migsjälv att jag är en vettig människa försökte jag på nya sätt. Han släpade mig efter sig när han ska fly från grannen (som nu för övrigt har gått in) (DET ÄR EN TOM FKN TRÄDGÅRD HAN GÅR I HAGEN BREDVID). Hur som, vi kom tillbaka till stallet efter ett tag. Kanske eventuellt lämnar honom hos veterinären om han är lika odräglig idag, men det får ni veta först när vi kommer hem. Längtar tills han är snäll igen så att Amigo uppdateringen blir roligare. Skämt åsido håll tummarna för oss men troligen så är kotledsinflammationen tillbaka, så längtar efter fler av dessa mysiga promenader haha!! 

3 vanliga frågor

 
Vilken kamera använder du?
Jag använder en Canon EOS 600D, en superbra kamera för sitt pris och med en smidig vändbar skärm (perfekt för gruppfoton eller vloggar). Den fungerar både bra att filma och fota med och är enligt mig smidig, snabb och okomplicerad. Till den har jag flera objektiv, favoriten är mitt fasta Canon EF 50/1.8 som jag använder till det mesta! Prisvärd och otroligt bra objektiv till porträtt och allmänt. Sedan har vi mitt senaste tillskott, ett Canon EF 70-200/4.9 L USM! Satsade till och köpte ett ordenligt zoomobjektiv men som ändå inte gjorde mig allt för fattig. Supernabb fokus och skrapa bilder - nöjd! Återkommer mer när det blivit testat i ridhus. Sedan har vi Canons standard Canon EF-S 18-55/3.5-5.6 IS som jag fick med min förra kamera. Fungerar som det ska och används mest till fest / tillfällen där jag behöver komma närmare än 50mm. I min äga finns även ett fisheye, ett sigma 18-200 och mitt nu avlidna sigma 70-300. 
 
Vilket program redigerar du dina bilder i?
Jag redigerar allt som inte kommer direkt från mobilen (redigerar i VSCOcam där) i Adobe Photoshop CS5. Alla bilder jag lägger upp på bloggen redigeras där utifrån olika coloring-mallar som jag skapar, mestadels samma som jag bara lägger till massa skit på. Mina colorings utgår ifrån att man lägger olika lager av färg ovanpå varandra och blendar in dem tillsammans med de olika vanliga funktionerna, curvs ex. Ni hittar några få colorings som jag lagt upp på bloggen HÄÄÄR. Jag gillar att arbeta med färg och går ofta ifrån de vanliga lite när jag redigerar, för det mesta går bilderna i en rosa-aktig ton (som egentligen inte märks förrens man tagit bort den och sett båda bilderna ordentligt). Det finns även massor av colorings att ladda ner som actions på nätet. Actions funkar enkelt så att du laddar hem dem, lägger till dem i photoshop och sedan trycker på play för att den ska starta sin redigering själv. 
 
Vilket program redigerar du dina vlogs / videos i?
Jag redigerar i antingen Vegas pro 10 eller Vegas moviestudio 10. Fanvideos, hästvideos och annat redigerar jag i Vegas pro 10 då den har lite fler funktioner är moviestudio, exempelvis att man kan blända klippen osv. Mina vloggar är dock nästan alltid klippta i moviestudio eftersom att programmet är lättare att köra och eftersom att jag då inte använder blendningseffekterna. Jag jobbar även där med colorings och blandar även där olika färglager samt ofta en dos av curves och . Mitt blogg-intro är dock gjort i aftereffects eftersom att det var en skoluppgift. Jag tror dock att jag skulle kunna göra ett liknande i programmen jag har nu med rätt hjälp ifrån photoshop. Är duktig på att få folk att tro att jag har bättre program än vad jag har på det sättet haha! 

tv-serie start hösten 2015

 
NEW GIRL: 16 september
SCREAM QUEENS: 22 september
MODERN FAMILY: 23 september
HEROES REBORN: 24 september
AGENTS OF S.H.I.E.L.D: 29 september
HOW TO GET AWAY WITH MURDER: 24 september
iZOMBIE: 6 oktober
THE FLASH: 6 oktober
ARROW: 7 oktober
SUPERNATURAL: 7 oktober
AMERICAN HORROR STORY: 7 oktober
PLEASE LIKE ME: 15 oktober
HEMLOCK GROVE: 23 oktober

vlog; "DET VAR BÄTTRE FÖRR"

ny vlog!! pratar om varför det inte var bättre förr, enjoy!!

now I'm wearing this smile that i don't believe in; inside I feel like screaming

 
Mina föräldrar hade bröllopsdag när dem var i spanien så jag och Poyo passade på att äntligen fixa bilder till ramen i hallen! Den har varit fylld med sådanna där bilder som ingår på typ skog och fält, äntligen en personlig ram! Ett halvår senare typ... Men har varit krig att välja bilder, så passade på att plocka ut medan mamma var bort haha! Slänger upp en snabb bild som jag tog, så kasst ljus dock. Annars är jag ledig idag också så har slappat hela dagen och varit i stallet. Behövligt, sedan jobb imorgon och skriva ut bilder!! Så taggad. Så är jag borta från bloggen efter onsdag så vet ni varför, pyssel-verkstaden är i full gång.

• and i'll tell you all about it • when i see you again •

 
För ett tag sen kontaktade en läsare mig och undrade om jag hade tid att göra en video till minne av hennes häst. Hennes häst Mordo gick bort förra året och Linn har haft problem med att göra en video själv då det blivit för jobbigt. Är ju så dålig på att göra vanliga videos nu som inte är vloggar då jag dels filmar dåligt och dels inte har lust just nu. Är väl inne i någon sorts svacka, så nya klipp kanske skulle vara något. Har dock haft fullt upp men nu har jag äntligen gjort klart den och jag hoppas att du tycker om den Linn. Se gärna i 720p! rest in peace Morado, 24 • 8 • 2014.

snap

jossanamigo @ snapchat

this was supposed to be the easy part but breaking down is what I found hard

 
Skrittade ut idag för att känna hur han kändes. Dålig idé. Det blåste och han var jättespänd, gjorde sina "sticka, hoppa, slänga sig på samma gång" grejer som min nacke fick ta smällen för (helt stel + huvudvärk, tack amigo) (inga morötter på resten av veckan). Och dessutom kändes han halt. Gick väldigt ojämt även om det var påväg hem, så känns bra att ha veterinär tid på torsdag. Blir promenader och sånt tills dess alltså. Annars har jag plockat med bilder till garderoben - skriver ju ut nya bilder varje år från året som gått och nu är det dags för 2014 / 2015 att komma upp på väggarna och för resten att placeras in i min book of awsome. På onsdag ska jag skriva ut när jag ändå är i stan så resten av veckan kommer jag vara i full on estet-mood. Ska eventuellt börja med sommaren 2015 filmen också, woho! Låt kreativiteten flöda liksom haha.

hösten 2015 i going to rock.

 
Så taggad på hösten 2015!! Har tre resor inplanerade, en till New York med min familj, en till England för att hälsa på Elin och en till Spanien. Är så taggad på att resa, shoppa och bara leva livet. Skulle helst vilja ha en resa inplanerad i början av oktober också så att jag är borta halv hösten haha. Ska iallafall bli så kul, extra taggad på england nu eftersom att vi bokade i slutet på förra veckan. Nästan så att det får bli att klicka hem ett nytt objektiv som jag varit sugen på ett tag, känner att jag kommer vilja ha ett till höstens alla respr. Kan skriva ett inlägg om vilket om det vore intressant!

Varför får inte hästen ha en dålig dag?

 
 
Något jag stör mig på är att hästarna inte är tillåtna att ha dåliga dagar. Vi ryttare kan använda det som ursäkt till allt möjligt. Är vi på grinigt humör har vi en dålig dag, är vi otåliga och har kort stubin så har vi en dålig dag, går det dåligt på en tävling har vi en dålig dag osv. Helst skulle jag inte vilja rida varje gång jag har en dålig dag och känner mig irriterad på allt, kan få så dåligt samvete om vi till exmepel rider ut och jag blir argare än jag behöver när han håller på och gör sina ryck. Önskar också att jag skulle kunna hoppa ridningen varje gång jag märker att Amigo har en dålig dag, tyvärr går oftast inte det då han är överviktig och behöver motionen. Allra helst skulle jag vilja lämna honom i hagen varje gång han inte vill gå in, jag skulle vilja kunna hoppa av och släppa ut honom när jag känner att han är uttråkad och inte taggad på att ridas osv. Det enda jag gör ofta är att vända hem när jag känner att han kommer vara värre än vanligt under en uteritt och det har hänt att jag bara gjort skrittövningar på banan i några minuter om han haft en dålig dag. Alla har dåliga dagar och skillnaden är att jag kan välja att inte rida, men hästen har aldrig det valet. Jag försöker lyssna men som sagt så måste han motioneras och därför kan jag inte anpassa mig så mycket som jag skulle vilja. Vad jag kan göra är att försöka byta motionssätt, exempelvis försöka busa på banan istället eller lägga upp lite små sockerbitar eftersom att han alltid blir glad av att hoppa lite.

Blir så frustrerad över att det alltid ska vara så att hästen är dum när den har en dålig dag och att man måste "vinna över den". Det är så sjukt ologiskt! Jag kan ta det om man har en häst som gärna utnyttjar situationer, exempelvis som alltid stannar på tävling för att den vet att det får åka hem då (men då kan man ju också ifrågasätta om den vill att man ska tävla på den över huvudtaget). Vad ger oss rätten att inte låta någon ha en dålig dag? Om man helt plötsligt har ett jättedåligt pass på banan för att hästen har en dålig dag, varför inte hoppa av / skritta ut i skogen eller bara göra något annat istället för att köra stenhårt på övningarna så att den "lär sig"? Enligt mig får man inte ut någonting av det utan det känns bara respektlöst. Skillad om hästen har problem och blir farlig varenda pass osv utan vi pratar om hästar som helt enkelt inte leverar som vanligt, kanske är lite stela eller inte vill gå fram eller inte orkar koncentrera sig. "Hm min häst känns lite stel och inte har samma vanliga bjudning, bäst jag tar fram ett extra spö och visar att det är dags att gå fram ordenligt!" När man istället för att lyssna eller bara acceptera och gå vidare verkligen straffrider hästen för att visa den att det inte är okej att ha en dålig dag. Nej tack, fy fan.

-`'happy birthday elin'´-

grattis till elin från födelsedagen! snart flyger vi ner till england så att person nummer fyra kan få sin tröja! tills dess - varannan vatten!
 
Helt vanlig jobb-söndag. Förutom att Elin fyller år då. Men hon är endå i england så är väl som en vanlig jobb-söndag ändå. Är ledig massa i veckan så det är skönt iallafall, har ju haft upp och ner förkylning hela veckan och har varit konstant trött 24 timmar om dygnet hela veckan. Jag har litterally somnat i stolen klockan åtta när jag sett på serie och försökt hålla mig vaken tills Anna slutat så vi kunde prata flygbiljetter. Iallafall så ska jag sova tidigt och ta sovmorgon imorgon. Så skönt och efterlängtat! 

she turns the pages everyday just to change the mood.


there is nothing better than a friend. unless it's a friend with chocolate.


all along you said you knew this was wrong but still worth dying for

 
Lite fler bilder ifrån vår promenad igår, försökte ta lite mysiga bilder men blev bara ett par bra. Var ute på en promenad idag också, tills han såg korna en mil bort typ och vägrade gå. Eller ah, vägrade gå tills han började takta hela vägen hem då haha. Annars har jag varit på bio med några kompisar. Insida ut blev det och vart verlkigen positivit överraskad! Trodde den skulle vara lite gullig men den var verkligen jättebra, älskar animerade filmer! Älskar också skräckfilmer, så måste bli sinnister två och unfriended snarast. Ska iallafall stax iväg för att hänga med Frida & Ronja en stund, sen mer jobb imorgon. See yaah.

s u g a r p i l l s

 
- mobilskaldino croptopswimsuit - bedset - sweatshirt

save your heart for someone that's worth dying for; don't give it away.

tog med kameran och fotade lite bilder igår när vi gick på promenad, mysis! 

i've broken every rule that i've known since you told me that i've got to have passion.

 

kan alla snälla sluta hata?

nyår 2014 & 2013. kan stolt säga att 90% av personerna på dessa bilder är några av de finaste vännerna man kan ha, puss på er mina cupcakes!
 
 
Är det något jag är trött på är det tjejer som anser att alla andra tjejer är mean girls och därför bara kan hänga med killar för att dom är dramafria. Må hända, jag säger inte emot att du kan ha jättebra killkompisar men hela grejen med "jag gillar inte drama" och att man därför inte kan umgås med tjejer gör mig irriterad. Personer man omger sig med visar ofta en liten skiftning om vem man är eller vill försöka vara, så varför väljer du att umgås med personerna i exempelvis klassen och verkar bråka ofta?  Är det för att de verkar festliga även fast de snackar skit om alla? För hon den tysta tjejen i hörnet med ful frisyr men som skulle kunna vara jättetrevlig är ju såklart inte lika spännande, vilket säger mer om dig förresten. Och hur ofta hör man inte "jag hatar drama" från personen som skapar allt drama? 
 
Har läst fler inlägg om "elaka kvinnor" osv. och det är förjävligt hur människor kan hålla på såhär. Hur kan man växa upp och leva med att tycka att sånt här är okej? Jag förstår verkligen inte hur det kan vara så svårt att vara trevlig. Åtminstonde att hålla käften stängd. Men för att komma till poängen så finns hat överallt. Skillnaden mellan hatet pratas det aldrig om. Från kvinna till kvinna låter det som avundsjuka, osäkerhet och bitterhet, därav ofta kommentarer om att andra tjejer är slampor såfort de fått någon snygg kille, kommentarer på utseende eller framgång. Från man till kvinna är det rent kvinnohat, de tål inte att en kvinna är tillfreds med sin kropp, att de är framgångsrika eller helt enkelt som Zara Larssons fall påpekar att män gör dessa saker jag nämnt innan. Då är det en helt annan femma ifrån kvinna till kvinna hatet. Kommentarerna är grövre, elakare och ska ofta innehålla att denne person ska våldtas eller mördas eller båda två sakerna på samma gång helst. Och fortfarande ska tjejerna uppmålas som mean girls medan man inte ens får nämna att killarna är "potentiella våldtäksmän" (även om de två kommentarer upp skrivit att de vill våldta Zara Larsson medan de skär halsen av henne)
 
Man väljer vilka man umgås med. Umgås du med elaka tjejer så kommer det bli drama. Umgås du med killar som behandlar andra tjejer som skräp kommer de tillsist behandla dig som skräp också. Sen om man slipper dessa idioter på sociala medier är tyvärr en annan femma. Vi måste verkligen ta tag i hur man behandlar och respekterar varandra. Problemet är bara att vuxna letar teorier efter teorier och skriver krönikor om att tjejer måste ta mer plats men ingen gör något. En kommentar från en förskolelärare skrev att man märker av detta redan på dagis - men varför skriver ingen om hur man motverkar detta? Om att tjejer redan på dagis utesluter andra ifrån lekar för att leka två och två. "För att det är bra att ha en bästa kompis" - en ursäkt för att inte ingripa tycker jag. Varför skulle inte en 6 åring kunna ha flera kompisar? Eller låta andra än sin bästis få vara med och leka? Eller lära sig att man inte ska dra någon i håret eller säga elaka saker? Märker ni vad jag vill komma nu? Vuxna människor kallar gärna oss unga för oambitiösa och lata, gärna ouppfostrade också men glömmer gärna vem det är som uppfostrat vår generation och fortsätter att mata den med "killar är killar" och "tjejer som vara lugna och duktiga"
 
För att avrunda: alla är elaka. Sluta lägga allt på könet. Tjejer som säga att det inte går att lita på andra tjejer för att det ligger i deras natur att hugga folk i ryggen skjuter bara sig själva i foten. Att kastar sten i ett glashus så att säga. Och vart är isåfall "INTE ALLA KVINNOR!!!" kommentarerna? Blir så less att det alltid ska vara sådant hack på kvinnor från alla håll. Jag vill inte att det ska hackas mer på män heller, jag vill bara att det ska sluta. Trött på att höra om elaka kvinnor, elaka män, elaka barn och elaka vuxna. Alla som känner sig manade att skriva öppet hat på nätet - vänligen ta tag i er själva och era liv. En person som behöver dra ner någon annan är inte en person som mår bra, så enkelt är det. Det är fyfan vanliga människor som skriver de här kommentarerna, och de är så många? Skrämmande. Kan inte alla bara vara snälla och äta glass istället?

i miss the glamour of your camera flash; i only need it when I'm coming down

 
Igår var vi hemma på middag hos Fanny & Mattias för att spana in deras nya hus. Och äta då. Fatta att vi har vänner med sambo och hus?? Fan vad gamla vi blivit haha. De bjöds iallafall på jättegod pasta och sen en äppelkaka till efterrätt! Sen snackade vi och kollade på roliga youtube klipp på människor som ramlar och gör sig illa resten av kvällen. Hysteriskt lättroade alltså. Btw kolla vilka fina ge-bort-presenter vi plockade ihop! Ett rose-doftande ljus i låda och godis! (slog in helt själv TITTA VA FINT) (haha). Båda kommer ifrån Örsundsbro Färg. Aja, tar sovmorgon idag när jag äntligen är ledig. Varit sjuk hela veckan så ska bli såååå skönt. Haft grus i ögonen flera dagar och fick fylla på med redbull mitt på dagen igår för att inte somna, satt liksom och önskade folk trevlig helg halva dagen innan jag insåg att det bara var torsdag?? 

all these days have turned these months into a year and I've been spending every second wishing I could disappear


serie tips: hemlock grove

 
Hemlock Grove är en Netflix orginal-serie som Frida tipsade mig om när dem kom ut 2013. Tyckte det var ett passande tips då de precis lagt ut datumen för säsong tre som blir sista säsongen för serien och har premiär 23 oktober. Serien handlar från början om en rad hemska mord som sker i trakten. Familjen Godfrey är lite av "the it"-family och består av Olivia, hennes son Roman (huvudkaraktär) och hennes dotter Shelly (som inte ser ut som alla andra kort sagt.) och äger ett miljondollars läkemedelsföretag. Nyinflyttade Peter kommer strax korsa vägar med Roman och de kommer besluta sig för att försöka lösa mordhärvan. De visar sig snart att de båda inte heller verkar vara vanliga människor... Gillar du spännande skräck / blodiga serier måste du se denna! Hur konstig / sjuk som helst men spännande och underhållande till det yttersta. Även om till och med vissa scener är magstarka även för mig haha, syftar på en scen i säsongen ett speciellt då men ska inte spoila!. Om inte detta är nog för att övertyga er så är Bill Skarsgård med så ni måste ju se den bc svensk hallå??? WATCH IT HERE

i was chasing down the dream like you always thought me to

 
Halt ponny. Så nu blir det en tur till doktorn i början på nästa vecka när mamma kommit hem (de är i spanien). Åkte upp för att longera imorse och han visade tydlig hälta på höger fram utan att vara svullen eller varm så misstänker att det är kotorna igen. Har ju funderat på det ett tag men blivit så bortvillad av att han ena dagen verkar halt och sedan på en femöring är hur fräsch som helt och riktigt slänger ut stegen, är pigg och fram och glad. Aja, inte mycket att göra åt. Ska gå promenader och smörja med linnement tills vi kan åka in. Blir en boot-camp paus helt enkelt, men han är mycke finare i kroppen nu så är ingen katastrof. Enda katastofen kan ju vara att de hinner plöja upp alla stubbåkrarna om han visar sig behöva vila länga haha. Älskar ju att rida på stubbåkrar och så sugen på att få rejsa i halsringen! Aja nu blir det jobb och ikväll middag med några vänner, myys!

this is so messed up, but if you give me all your love then we'll show angels up above, that we can make it out alive

 
Har lite bild brist, syns det?? Eller så vill jag bara spamma mer hawaii bilder, vem vet. Måste få tag i hopp-bilderna från Sara & Thea också! Jobbigt när filerna är så stora att de bara fuckar via internet. Iallafall så blev det ingen ridning idag. Regnet öste ner hela dagen och Ann Sofie skrev att hon fixar till Amigo så jag slipper åka upp i regnet, de kom inte ut förrens runt klockan elva. Då är det dåligt väder. Förhoppningsvis är det uppehåll imorgonbitti så jag kan rida ett pass då. Regnar det lite får jag rida en sväng på banan helt enkelt, han har redan vilat två dagar från sitt boot-camp liksom. Hoppas det torkar upp och att de plöjer stubbåkrar vid stallet så vi kan plåta nya bilder!! 

instagram tips.

 
 
 
 

men jag har inte pengar i mitt tänk, jag gör det för kärleken. (till pengar)

augusti 2013.
 
Hahaha rubriken. Precis som jag kände imorse när regnet öste ner som en tsunami och jag skulle gå till bussen för att ta mig till jobbet. Kan man sjukanmäla sig pågrund av så hemskt väder?? Eller borde man få OV för obekväma väderförhållanden?? Hur som helt så sitter jag här iallafall, kall och med blöta skor. Mysigt. Fan jag som verkligen behöver rida ikväll!! Blir frustrerad, öser det ner såhär kommer det inte att gå. Får se om vi kan stressa in ett pass på banan annars. Vi får se, får väl står och dansa soldansen på jobbet om inte annars haha.

bye bitch, see u soon

 
Då var det september och en av mina bästa cupcakes drar iväg till England i fyra månader. Idag åkte hon och vi sitter redan och planerar en hälsa-på resa. Jag och mina vänner är inte dåliga på mycket, men att inte umgås är definitivt en av de sakerna. Vanliga "hejdå" är "vi syns imorgon!" eller till och med "vi ses senare ikväll!". Och nu ska vi vara utan en av mupparna i flera månader!! Aja, får se det positivt. Nu har vi en bra anledning till att flyga till England och spendera några dagar där för att laga sprickan i vårt lilla gäng. Hon har ju DENNA BLOGG (som jag hoppas kommer updateras bättre!!!) som vi kan följa, så är ni sugna på att plugga collage i England är det ju bara att kika in där och följa Elin i hennes resa. Annars då? Det regnar vilket känns på något sätt helt okej med tanke på att this bitch is leaving us. Amigo fick vila idag (sjuk josäfin vill bara äta varm soppa och sova, fuck u feber) så jag ska göra tomatsoppa och bädda ner mig till awkward och faking it som börjar idag igen!! Något positivt iallafall liksom.

är dressyren påväg åt skogen?

Jag brukar sällan egagera mig i grenar inom sporten jag inte tycker om. Exempelvis är jag inte den som kommer sitta bänkad framför OS i dressyr. Jag följer med vänner på tävlingar för att fota och det är roligt, men utan kameran i handen skulle jag nog inte vara där annars (förutom för att heja på min kompis då). Varför? Jo för att jag tycker att sporten är påväg in i skogen! Särskilt dressyren, vad hände med den korrekta formen? Nu är jag absolut ingen expert på det här men enligt mig ser det mesta stelt ut, ihoprullat och med bakben som redan är borta i skogen. Vad har hänt med att hästen ska trampa under sig?! Det ser rent ut sagt förjävligt ut på så många ekipage! Och ryggmuskler?? Hur ska de kunna bygga ryggmuskler i den där formen? Förstår inte folk som kan sitta och titta och tycka att det är vackert och vilket samspel de har när huvudet är i bringan på hästen! Jag förstår verkligen inte! 
 
Må sticka folk i ögonen men dressyr på högre nivå är inget jag gärna beblandar mig med. Obsevera att inte alla men många verkar glömt bort hur en häst ska arbetas. Låg rygg, inga bakben och en nacke där tredje nack-kotan är högsta punkt - Nej tack. Bryr mig inte heller i ryggen om att "den vinner" eller får "höga poäng av utbildade dommare". Det ser fortfarande förjävligt ut. Allt ska vara ytligt, frambenen ska slängas med och är nacken ihoprullad fint så gör det inget att ryggen är svankig och sänkt - för det är ju en OS-häst!! och OS ryttare vet vad de håller på med!! Nej då håller jag mig mycket hellre till mina "rida runt i skogen utan träns och ambitioner"-bloggar haha! Vad tycker ni på min blogg? Vad strävar ni efter? Strävar ni efter denna flashiga hals-och-framben-men-ingen-rygg-och-tramp? Njaa. Själv strävar jag alltid efter en form med avslappnat huvud och hals och med en egen ärlig framåt-bjudning (lazy-horse problems haha). En studsig och lättsvängd galopp men ändå avslappnat och med lågt huvud. Sen vad man får beror helt på vilken dag Amigo har, speciell som han är. Bilden nedan är från ett hopp-pass förra året och han var så fin och mjuk när vi travade av och frustade efter varje hinder.
 

stay and watch the stars come out and then the sun as they all fade away

 
Bjuder på mer hawaii bilder i brist på annat! Kom hem sent igår efter att ha ridit ut med Fanny (i typ mörkret?? NÄR BLEV DET MÖRKT INNAN KLOCKAN NIO?? NÄR?!?!) och sen behövde jag göra lite jobb innan jag somnade. Amigo fick iallafall komma ut och det är det som räknas, även om det blev sent. Skulle ridit ut i söndags men det började ösregna när jag åkte upp. Som tur var slutade det, men under dessa 15 minuter som det tog att mocka innan jag skulle hämta Amigo hade han lyckats rulla sig i den nyblivna leran och var täckt av blöt lera. Mysigt. Så han fick longeras istället. Idag får vi se, kände mig lite risig igår (höger öga var helt lazy och kliade som när man är svintrött, sjukt o-irriterande. lovar.) och tror jag håller på att bli mördarförkyld. Blir väl så nu, har ju lyckats hålla mig frisk hela monster-augusti med dubbelfest varenda helg (VARJE HELG JA) så nu kom väl livet ikapp mig när jag balanserat komma-hem-fyra-på-morgonen-eller-inte-hem-alls med jobb i veckor och helger. Var väl väntat egentligen, har inte varit sjuk på en hel månad ju!! Rekord!!! Aja, rullar mot jobbet snart. Ses mina cupcakes ♥

RSS 2.0