h a p p y . h a l l o w e e n

• halloween förra året, hur episka var vi inte som the avengers?? •

vlog; ghost stories

ny vlog!! sitter bara och berättar mina egna spökhistorier från ridläger där jag varit så rädd att jag inte kunnat sova, enjoy!!

cause when our demons come, dancing in the shadows, to a game that can't be won.

 
Tidig morgon i stallet innan vi ska dra iväg och halloween shoppa! Red en liten sväng på banan och sen skrittade jag grusvägen fram och tillbaka. Sjukt pigg häst påvägen hem på grusvägen men inga katapulthopp - positivt haha! Sen stod vi och myste i hagen en stund innan jag drog hem för att hinna byta om innan vi rullar mot uppsala. Hoppas kunna hitta ett par färgade linser till ikväll! Ska bli så roligt med halloween, har hört rykten om att Thorins har gått all in iår! Vi drar dit tidigare för att hjälpa till ställa allt i ordning så hinner nog inte blogga mer idag, har iallafall en vlogg tidsinställd åt er! Snackar om spökhistorier och möten med spöken, missa inte! Hur som, hoppas ni alla har roliga halloween planer för ikväll och önskar er alla en glad och läskig halloween!! 

feel like we've been falling down; like these autumn leaves. but baby don't let winter come, don't let our hearts freeze.


if the morning light don't steal our soul, we will walk away from empty gold.

 
Idag byggdes det ett staket mot alla träden längst ner i paddocken och sedan släppte jag lös Amigo på banan så att han fick springa av sig lite, minst sagt. Galet vad han for fram, han hade nästan inte ens tid att göra sina bock-språng eller hopp utan kutade bara runt. Försökte fota lite men de flesta blev suddiga pågrund av det dåliga ljuset (vart kom den "riktiga" hösten ifrån helt plötsligt, har ju varis så soligt och fint?) och för att det gick så satans fort men några fartfyllda bilder borde jag kunna slänga upp! Ikväll ska vi fira mamma som fyllde år förra söndagen och imorgon är det halloweenfest som står på schemat! Är så galet taggad, ska in på dan och maskerad-shoppa så ska bli spännande. Kanske gör en in the moment vlog med förberedelser och dräkter om jag kommer ihåg!

förbundet kommer köra sporten i graven om inget händer snart

 
Linn Ztreliin skrev DETTA inlägg, och jag håller så med i vad hon säger. Ridsporten går bara utför och jag tycker att det är jättetråkigt. Blir så irriterad på kommentarerna som skriver "men om du tycker 100 kronor är mycket så borde du inte tävla" eller "allt blir ju dyrare". Jag vet att för de flesta så är en hundring inte så mycket och jag tror inte hela Linns ekonomiska sits faller för den hundringen - utan det är principen hon pratar om. Att vi inte har något att säga till om och att de bara lägger in regler och extra kostnader för att mjölka sporten på pengar. Jag har aldrig hört någon som hyllat åldersindelningen till exempel som de helt plötsligt ba "åh vilken bra idé! Då kan vi ta extra betalt för högre åldersklasser!" typ. Självklart vet vi alla hur dyrt det är mer häst och att vill man satsa och har pengar är ju 100 kronor ingenting. Men jag däremot som skulle tycka att det vore kul att komma ut och hoppa någon clear round? De som bara vill göra något roligt med sin ponny eller häst och inte han lösa ut livstids licensen för sin häst? Att betala 300 för hästens licens och 200 för sin egen plus startavgifter är inte värt. För mig skulle det bara vara värt om man ville satsa och tävla i högre klasser, vilket gör att sporten förlorar så många som bara gör det för att ha roligt. Tycker att det är jättetråkigt för jämfört med andra sporter är det enorma summor. Som att ett fotbollslag först skulle betala medlemsavgiften och sedan läggs det på en avgift för att få vara med på matcher och ännu en som man betalar på plats när man kommer till varje match. Precis som Linn skriver så önskar föräldrar att barnen ska börja med en annan sport för att det är alldeles för dyrt. Så nej, det handlar inte om den där hundringen specifikt, det handlar om att ridsportsförbundet borde tänka mer på vad som gynnar sporten och som får fler att vilja utöva den, inte skrämma bort folk pågrund av att det ses som en rikemans-sport. Dags för en förändring snart hoppas jag, för sportens skull.

and you, you must confess how hard you need to see through the heart beating out my chest


all we do is sit in silence waiting for a sign; sick and full of pride, all we do is drive

 
Igår rullade bilen in mot stockholm där jag, Throins, Frida & Erika mötte upp Fredrik för att gå Stockholm Ghost-Walks halloween special! Kallt och ruggigt men vad gör det när stockholm är så fint! Riktigt duktiga skådisar och helt klart en rolig grej! Hade kanske önskat lite mer spökhistorier inbakat i historian men det är nog det enda jag kan klaga på! Dessutom åt vi galet god mat innan, Vapiano var planen men när väntetiden nästan var en timme rullade vi till fiket / resturangen vi hamnade på innan Alesso i vår och maten var lika god denna gång! Jag och Erika var till och med tvunga att ta efterrätt eftersom att deras hallonpaj såg så galet god ut. Vardagslyx och vardagsäventyr är livet helt enkelt! 

i know you wanna go to heaven but you're human tonight.


all we do is drive and all we do is think about the feelings that we hide.

 
Åh fick rida idag äntligen! Om än bara skritta lite på banan men åh så mysigt! Galet vad smal han blivit, haha är så van med att ha hans tjocka mage som stöd vid benen. Pigg och glad var han iallafall men inga hopp och bravader. Mamma knäppte några bilder men tja, ni vet ju hur mycket jag gillar skrittbilder. Typ en av tio kanske blir bra, men ska solla och se om jag hittar några fina! Roligt med nya bilder hur som, och nu när vi bara skulle skritta passade jag på att använda mitt kingslandfleece som skritt-täcke för att få oss lite rosa och fina. Ska se om jag hittar något ridsällskap så vi kan skritta ut snart, ingen av oss är särskilt lockade på att skritta ut själva på honom iallafall heh. Han brukar ju vara ett par besök hos kiropraktorn och mer i luften än på marken så är ju med livet som insatts nu när han vilat i månader! Hur som, hoppas ni blir glada över lite nya rosa bilder och att ni har en trevlig kväll, själv ska vi strax dra in till stokcholm och äta samt gå på spökvandring! Ska bli spännande.

if there's a light at the end, it's just the sun in your eyes.


vart fan är ni nu?

 
Även om jag var på andra sidan jorden så är det klart att jag hört om det hemska som hände i trollhättan. Hur en vidrig människa sätter på sig en mask och går in på en skola för att mörda människor. Helt overkligt. Det händer i USA hela tiden, men där har de också ingen kontroll på vapen tänker man. Det kommer inte hända här. Det är mycket hemskt som händer i Sverige just nu och jag mår dåligt. Två personer mördades på ett IKEA, en ung tjej kidnappades och mördades, flera asylboenden har brunnit ner i rena terroristiska handlingar och nu det här - bara några få av de hemska saker som sker just nu. Jag är ledsen arg och rädd, men just nu börjar jag bli vansinnig. Var är ni alla, som under dessa månader sedan IKEA morden skrikit om att vi måste stoppa invandringen för Sveriges säkerhet? Att de inte vet hur man beter sig, att de är här för att leva på våra skattepengar, är terrorister och att ni inte alls är "rasister" utan bara kritiserar invandringspolitiken (även om ni också delar jättesäkra källor *host* som avpixlat). Var är ni nu när SD delar ut tändare och pekar ut vart närmaste Asylboende ligger? Vart är ni nu och skriker om att de som tänder eld endast eldar upp deras och alla våras skattepengar när flyktingar med flera måste bo på hotell för att det bara är aska kvar av deras boende? Vart är ni nu, alla ni som skrek om hur osäkert det var i Sverige efter IKEA morden nu när en om inte värre handling har skett på våra skolor? Vart fan i helvette är ni?
 
För nej, jag tror inte ni är så måna om Sveriges säkerhet sålänge hotet inte kommer utifrån våra vanliga svensson liv. Nej, ni bryr er inte så mycket om vad som händer med våra skattepengar, sålänge ni vet att den inte går till något "o-svenskt". Ni är bara främlingsfientliga rasister ut i fingertopparna. Det enda jag sett av er under det senaste är att någon skrev att "men vadå, en Darth Vader mask har ju inget med SD att göra..." - SKÄMS. Förresten, en till sak har jag också sett; någon kände för att lägga upp och jämföra hur konstigt det var att mördaren i trollhättan publicerades med namn medan det skulle vara tyst om IKEA mördaren. Själv ser jag ingen likhet i ett planerat attentat där någon tar med sig ett fucking svärd till en skola för att mörda "icke-svenskar" med ett ögonblickens ilska och raseri-utbrott där någon för en sekund är så ursinnig på Sverige och regeringen att han tar en kniv som finns i närheten och dödar två personer som var på fel plats vid fel tillfälle. Sedan måste jag ju också pepeka skillnaden med att ha en mördare som först ska gå igenom en psykologisk undersökning och en mördare som skjutits på plats för att fler inte skulle komma att mista livet. Sedan att dessutom folk kallar honom för en frihetskämpe och hjälte får mig att vilja spy, jag hörde aldrig någon säga något liknande om IKEA mördaren. Alltså finns få likheter, den ena var under arrest för morden och den andra sköts på plats när morden skedde. Så var detta alltså för svårt att förstå för er, ni vuxna människor som delat denna text? För jag är 20 år, har läst estet och inte pluggat vidare och jag har inga problem med att se det här. 
 
En kille i 21 års ålder, vit, ostraffad och gillar att spela datorspel som vilken annan som helst går alltså in på en skola och börjar mörda människor med kniv. Han har engagerat sig i en kampanj om folkomröstning mot flyktingmottagningar samt delat filmer som glorifierar natzitysklad och folk frågar vad hans brott har med SD att göra. Människor kallar honom frihetskämpe, men det har tydligen ingenting med SD att göra. Fullkomlingt vidrigt att dessa människor bor på samma jord som jag. Att människor hejar på bränderna av asylboenden, att de skriver att de hoppas nästa inte är tomt. Efter förintelsen och nazisterna gång trodde jag vi sa aldrig igen, men just nu sitter ni här och beter er som att IS, en terror organistation alla arbetar för att stoppa, är de nästa nazistena och inte ni och SD, ett folkvalt parti som lovar bättre för våra äldre men vart budget säger mottsatsen. Ni borde alla fan skämmas, att säga att ni bara kritiserar integrationspolitiken och inte invandrarna är det största skämtet av alla. Jag kritiserar politiken, jag tycker att den är jättedålig och tycker verkligen att den borde skötas bättre. Skillnaden mellan oss? Jag vet inte om den faktiskt är så att dem är rasister och inte jag eller att det bara är så att jag faktiskt kan källkritik. Kanske en liten del av båda. Snälla kolla era källor innan ni börjar dela och sprida hat för jag börjar bli jävligt trött på det här nu. 

i find myself alone when each day is through. yes, i'll admit that I'm a fool for you

 
Lite bilder ifrån igår när jag var uppe hos Amigo, följer ni mig på instagram finns film på hans ståhej haha! Har annars mått mycket bättre båda idag och igår och är nästan uppe på hundra igen. Får fortfarande lite ont i magen när jag äter och är inte sugen på att äta något speciellt än men det här ska nog allt gå. Har jobbat idag och det är faktiskt enda dagen jag jobbar den här veckan - har glömt bort hur skönt det är att bara slappa. Ser fram emot spökvandring i Stockholm med vänner imorgon och sedan halloween fest på lördag, sen är det ju bara en vecka kvar till vi drar iväg till England! Så ikväll ska jag bara ta det lugn, se serier och mysa. Kanske tar och spelar in en vlog också, är ju halloween vecka och jag har inget att lägga upp! Så kanske blir en vlog med spökhistorier, har ju en del. På tal om det, vill ni ha en frågestund-med-amigo-vlog så måste ni ställa frågor HÄÄR så att jag har något att jobba med! Sitter också och pillar med massor av inlägg som ska tidsinställas igen över England så har ni något inlägg ni önskar är jag väldigt öppen för förslag och tips! 

would you lie for me? cross your sorry heart and hope to die for me?


you're looking like you fell in love tonight. could we pretend that we're in love?

 

Tre saker du vill ha varje dag:

- Lediga vänner, god mat och att någon människa med alldeles för mycket pengar bara ska ge oss en resa sådär.

 

Tre saker du tycker om att äta:

- Äter allt utom pyttipanna så hur ska jag kunna räkna upp endast tre?? Chips & Dipp (går som ett OK?! för ingen jävel sitter väl och äter bara dipp), pizza från american take away (vem lurar jag förresten ok all pizza) och allt gott med pasta! love me some pasta

 

Tre saker som är bra med hösten:

- Halloween Halloween Halloween!!! ÄLSKAR HALLOWEEN, läskiga filmer och utklädnads fester!! Så taggad på lördag. Men på rikitgt: Halloween, fina färgglada löv och att man kan ha snygga höstiga outfits på sig. 

 

Tre saker du gillar just nu:

- Att det är halloween fest på lördag!! Att vi ska till England nästa vecka och att tv-serierna denna höst är on point!

 

Tre saker du skulle ta med dig till en öde ö:

- Mina vänner, ett partykit med musik, sprit och snacks och en satellit-telefon. Aka let's party on the beach och sen ringer vi någon som får skicka hjälp. Så alltså har vi fått en rese-weekend när någon satte oss på denna öde ö. Smart jag är. På allvarligare fronter om jag nu skulle hamna på en öde ö typ LOST part två edition om ett plan störtar hade jag nog önskat att jag hade haft med en sovsäck, kniv och massor av rep. 

 

Tre saker du gör varje dag:

- Ser alldeles för mycket serier, önskar att jag fick sova tills jag faktiskt ska sova för då sitter jag vid datorn och gör något onödigt & längtar till nästa måltid. Om vi inte ska äta äcklig mat. Då längtar jag till måltiden efter det.

 

Tre saker du tänker varje dag:

- "MMMM vad gott det skulle vara med chips och dipp" "Kan ingen ta tag och fixa en bra hemma-fest snart" och "Åh jag vill resa någonstans!!". Så skönt att båda de sistnämnda är i full ordning iallafall då jag drar iväg till england om en vecka och på lördag är det fest! Hm nu ska vi bara se om vi kan lösa det där med chipsen också..

 

Tre saker du vill bli bättre på:

- Att träna mer, mer motiverad till att ta tag i att söka ett riktigt jobb och ha ordning i min garderob och på mitt rum! Älskar ordning och reda egentligen men är värdelös på att hålla det. Typ fixar garderoben och ba "nu ska den aldrig bli stökig igen" och sen nästa vecka så ba SHIT VAD HÄNDE

 


and I've been sitting at the bottom of a swimming pool for a while now, drowning my thoughts out with sounds

 
Har börjat fixa lite med New York bilderna, hade velat fota så mycket mer gator osv men eftersom att jag var sjuk så tog vi mycket taxi. Ni får en lite sneek peek ovan iallafall, håller på att fixa inlägg med bilder som går sig bra ihop. Har nästan flest när vi gick runt en sväng i Central Park, så himla fint med all höst (även om jag kan ha dragit upp löven ett snäpp rödare i photoshop heh). Har tyvärr inte så mycket smarriga mat-bilder att visa er av uppenbara skäl men hoppas på bättre lycka när vi drar till England nästa vecka! Kameran ska få smattra en massa extra då för att kompensera upp. Aja, håll utkik efter inlägg fyllda med New York, blandat med familje-bilder, turist-bilder och annat skit! 

you were dancing in your tube socks in our hotel room, flashing those eyes like highway signs.

 
Åh äntligen ett eget skal till min mobil! Hoppades att det skulle hinna komma innan vi åkte men dök ned i brevlådan på torsdagen efter vi åkt. Så nöjd! Kvalitén är lite grynig men i mitt fall när jag hade lite vintage-stil på det hela så gör det mig absolut ingenting. Beställde den denna gång ifrån DENNA sida och tyckte att den verkligen var värd en titt! Bra priser och gratis frakt - perfekt! Får se ifall jag kanske till och med beställer ett till sen till våren som är lite "gladare" med ljusa färger. Älskar ju att hålla på med sådan här pyssel i photoshop, någon som vill anställa mig med att göra sådan här skit pls? Kan även göra tröjor, block och annat episkt skit så ring mig nu eller nått!! Haha, anyway vad tycker ni om det??

and all I do is cry and complain because second's not the same.

 
Hej! Gissa vem som faktiskt lever även om jag inte uppdaterat bloggen på hur länge som helst. Sorry for that, men hoppas de tidsinställda funkat bra medan jag varit borta även om jag inte skrivit någonting från New York. Har faktiskt tagit på pinsamt lite bilder med mobilen, kanske typ tio stycken. Har tagit väldigt lite bilder med kameran också för den delen, den ovan är nog en av de få bilder som jag är med på. Resan har varit jättebra men eftersom att livet hatar mig så blev jag typ matförgiftad på fredagen av frukosten och efter att ha varit uppe i rockefellers center så spydde jag ca resten av dagen. Kommer aldrig mer äta äggröra typ. Har sedan inte ätit tills vi kom hem idag och jag fick i mig chicken-nuggets och en macka. Har haft ont i kroppen, varit helt matt och tja, mått illa och fått kramper av nästan allt jag försökt äta. Så himla trist. Kan ju vara den första som åker till USA och går ner i vikt?? Har dessutom inte varit på riktigt humör för shopping och har mest fått med mig presenter hem. Tycker så synd om min familj som fått stått utanför affärer med mig när jag sitter och försöker att inte spy och som fått gått tidigare hem från resturanger för att jag provat att äta något - men bäst är dem iallafall som stått ut med mig, tack för resan iallafall även om jag inte kunnat ta vara på den till hundra  ♥ 

inside i hope you know i'm dying with my heart beside me in shattered pieces that may never be replaced and if i died right now you'd never be the same

 
 Vilken av mina vloggar är eran favorit?? Ni glömmer väl inte att prenumerera HÄÄR ?? Puss på er mina cupcakes!

will you be there to carry home the remains of my wasted youth?


reasons to watch faking it

 
- First intersex character on TV!! Detta är så viktigt. + Lauren is a queen. 
- Bisexuell huvudkaraktär!! 
- Shane Harvey, do I need to say more?
- Så mycket girlpower och viktiga budskap.
- Den är mångfaldig, även fast de flesta huvudkaraktärerna är vita är det ändå många andra kulturer osv som är representerade. 
- Den är annorlunda och bygger inte på den typiska high-school klychan.
- Innehåller många av mina favorit-scener och citat!
- Starka karaktärer, roliga scenarios, udda plots och väldigt egen i sitt slag. 
- Normbrytande! Äkta, härligt och drar med en in. Just watch it.

typical hästbloggare

 
- Älskar mina haters <3<3 För man är ju hellre jätte-känd för att folk hatar en eller en halv-kändis som många gillar. Haters makes you famous liksom. Tänk alla företag som kommer vilja arbeta med dig för att du är känd?! De skiter nog i att du skriver om saker som får folk att hata dig, alla publcitet är bra publicitet!!
 
- Är bäst på att rida - men får inga hästar att rida. Samma med folk som rider på ridskola som ska vara "bäst i gruppen" eller rida i den allra mest avancerade men ändå inte får komma ut och tävla. Kan bli så störd på dessa klagandes, för även om du själv tycker att du är Rolf Göran behöver inte alla andra tycka det. För det låter väldigt otroligt att du är bäst på hela ridskolan men att alla andra andra som rider i mindre avancerade grupper får komma ut och tävla? Lika konstigt vore det om du nu rider bäst i Sverige men att ingen låter dig rida sina hästar?
 
- Nytt starkt åsiktsinlägg!! Tja folk som skriver det vet nog inte riktigt hur man provocerar riktigt då det mesta handlar om saker som ingen riktigt har några stora åsikter om (typ grimmor) eller så är de skrivet så att ingen alls ska bli trampad på tårna och åsikten somförmedlas är att båda sidorna är bra, ex så är halsring coolt men gran prix är lika coolt obs bara mina åsiker, hata inte!
 
- Får alltid näthat för att alla är så avundsjuka på ens liv. Gäller väl alla bloggare egentligen, för hur många gånger har man inte läst inlägg efter inlägg om hur mycket "hat" dem får. Näthat är jättehemskt, skillnaden på detta är väl att folk som får näthat inte tar upp det så ofta och att de som jämt och ständigt gör det anser att en fråga eller kritik är närhat. Vill man verka känd görs allt om till näthat! Även om frågan från början bara var hur man tänkte när man exempelvis planerade att starta 110 med sin ponny innan årsskiftet när man inte ens varit ute på clear round...

Bloggtips #10

 
Nytt bloggtips där jag tipsar om allt från favoritbloggar, vänner och läsares bloggar! Alla som kommenterar flitigt har chansen att hamna här då jag alltid kollar in bloggarna som skriver nått roligt. (vilket är anledningen till varför jag kan svara så jääkla sent på kommentarer haha måste hitta tid att svara och kolla in era bloggar). Linnea och jag har följt varandras bloggar ett tag och hon förtjänar verkligen ett tips här! Hennes fyra åriga tinker Clooney är ju hur gullig som helst och i bloggen får ni följa deras resa. Mycket häst-tankar och trängsmetoder. Hon skriver även om kläder, serier och annat som händer i hennes liv. Söker ni en alternativ hästblogg så har ni hennes blogg HÄÄR!

ask amigo!

 
Ni hörde rätt, fråga Amigo vad ni vill så kommer jag att filma en video med honom när jag kommer hem! 

call my name if you're afraid; i'm just a kiss away

@ shaun_jeffers  instagram 
 
 
connorfranta instagram
 
alliemtaylor instagram

the flavor of your lips is enough to keep me pressing.

vintern 2013, damn det var inte mycket snö det året haha.

and all the time we'll make it seem like we have nothing to hide nothing to hide


ATTNTION HORSE part 2!

filmade in denna innan vi åkte, del två in the famous life of Amigo, hope u enjoy!!

flygplans-tips

 
Nu sitter vi antagligen fortfarande på planet, är ju en hur lång resa som helst. Länge sedan jag flög så långt, har ju mestadels blivit inom Europa på de snaste åren fyllda med weekends i storstäder. Thailand och liknande blir utbytta mot Spanien nu och jag reser hellre till England än till något varmt ställe. Brukar alltid tycka att flygresor går snabbt och smidigt men har helt glömt bort vad man gör på längre flyg! Har laddat med massor av podcasts och musik men annars? Har ingen bok jag läser för tillfället så blir nog inte mycket av det om jag inte köper en på flygplatsen. Förhoppningsvis finns det en skärm så man kan välja att kolla på film och bra ben-utrymme så att man kan sova. Att jag slår benen i sätet framför är ju inte helt ovanligt då en flygplans-stol inte är anpassad för långa människor haha! Hur som, här är mina bästa flygplanstips:
 
- Ha alltid med vatten! Hinkar ju i mig vatten i vanliga fall men man blir alltid så uttorkad på plan.
- Ladda mobilen med bra pocasts! Just nu är jag inte nöjd med att inte ha iphone och itunes som är fylld med roliga poddar. 
- En bra pocket-bok! Älskar att läsa och pocket är lätt att ta med. 
-  Musik! Glöm för fan inte hörlurarna! 
- Godis / snacks! Jag brukar inte tycka att flygplansmat är en höjdare och föredrar de flyg som delar ut ex. mackor, ta med något gott för blodsockret. 
- Sköna kläder att flyga i! Gärna en kofta / tjocktröja eftersom att de ofta blir kallt på planet. 
- Portabelt-mobilbatteri! Nu när man flyger långt vill jag kunna hålla på med mobilen utan att vara rädd om batteriet. 
- Dator! Hade min bärbaradator inte varit lämnad i Spanien hade den fått följa med - kunnat se serier, skriva skit eller redigara bilder påvägen hem.
- Sov! Alltisk skönt att kunna somna på planet så att man inte blir så jetlaggad. Har laddat upp med en lugn spellista och lugnande ljud.
- Håll i Boardningpasset!! Kan vi alla bara minnas den gången som min vän Martin tappade sitt boardingpass när vi skulle på planet och det flög iväg?! Bästa som hänt ju! Dessutom att han såg det flyga iväg men trodde det var någon annans och stod och ropade "Hallå var det någon som tappade sitt boardingpass?? ... HELVETTE". Ikoniskt, tur att snälla flygvärdinnor lät honom gå på så han slapp jaga det flygande pappret runt landningsbanan.

i've got no place in my heart for a criminal like you to dwell.


nu flyger vi!

 
Nej men godmorgon! Förlåt för att jag inte skrev igår, hade för mycket ångest över vad jag skulle åka i för kläder haha. Hade planen på tights och tjocktröja men det visade sig snart att jag inte hade några tights - kaos. Hur som så hoppas jag att allt är nerpackat och att inget är glömt, för nu flyger vi strax iväg! Åh vad roligt det ska bli. Massor av shopping, god mat och bara mysa runt och fota. Har iallafall fixar massor med tidsinställda till er, så ni kommer nog inte lida så mycket! Får se om jag kan uppdatera lite där nedifrån också, annars finns jag via instagram, twitter och snapchat! @ JossanAmigo överallt såklart, bara att föja! Men nu är det frukost och sen ska vi gå på planet, vi hörs!

keep your hands to yourself, these lips belong to someone else.

 
 
1. Om du hade fått en son nu, vad hade du döpt honom till? - Ben & Jerry. No further comment.
2. Vad kan du verkligen INTE äta? - Pyttipanna more like spyttipanna.
3. Vilken var den senaste filmen du såg? - Crimson Peak, ser fan bara film på bio!
4. Har du bra självförtroende? - Är väl rätt så stadigt för det mesta.
5. Äger du en onepiece? - Yass
6. Snusar eller röker du? - Nej fast lär väl få lungcancer ändå
7. Beskriv ditt drömutseende? -  HOLLAND FREAKIN RODEN eller Hayley Williams
8. Någon du har kysst. - Agnes på nyår haha
9. Den du saknar. - EVELIIIINAAAA (och elin lite kanske haha men hon lägger upp så fina instagrams så fuck u)
10. Den du senast sov över hos. - Sara och Thea efter Theas födelsedagsfest
11. Vem skrev du senast med på Facebook? - Ronja & Frida aka "Elins fittmän" (aka Elins vittnen till bröllopet men hon var för drunk för att prata ordentligt så blev fittmän)
12. Är du nöjd med din profilbild på Facebook? - Njaa helt okej. Solid 10 som alltid haha
 

13. Vad väljer du, godis eller chips? - Chips tror jag nästan. Men bara om dipp är givet annars godis
14. Har du rykten efter dig? - Nej alla älskar mig <3<3<3 är allt jag hör iallafall va
15. Din absolut sämsta egenskap? - Så fkn lat 
16. Din bästa egenskap? - Så fkn social
17. En låt du är beroende av just nu. - Lyssnar väldigt mycket på Somewhere in Stockholm med Avicii
18. Vad stod det i ditt senaste inkomna sms? - Det är poyo som ba "snälla hämta mig" jäkla fyllo på en torsdag (det var när jag skrev denna lista iaf, lät roligare än "ditt surf är slut")
19. Kan man vara vän med sitt ex? - Beror väl lite på hur man gör slut men borde man verkligen kunna. 
20. Har du kysst en kompis? - Jadu det kan hända
21. Vad är din åsikt om droger/folk som tar droger? - Är väldigt drogliberal fast jag själv inte ens röker haha. Tycker väl att var person får välja själv, är dock helt emot tunga droger och kan inte förstå varför någon skulle få för sig att börja med typ meth eller heroin. why fucking why?!?!? NÄR DET FINNS CHIPS??
22. Har du provat på droger någongång? - Alkohol skulle det väl vara isåfall. 
23. Vad vill du bli när du blir stor? - Rik!! och författare!
24. Hade du kunnat ha distansförhållande? - Nej kan knappt vara ifrån mina vänner en vecka utan abstinens sååå. Juförsig så var ju frågan om förhållane så yess såklart mina vänner är ju hemma haha
25. Vad handlade din senaste dröm om? - Drömmer så weird ass saker just nu. Inatt drömde jag att Ronja skulle berätta värsta hemlisen för mig och att det var jätteviktigt att jag inte bloggade om det. Hemlisen var tydligen att Elin skaffat en flickvän?? Haha får väl se om det stämmer när vi flyger ner hahahaha!
 

26. Vad väger du? Är du nöjd med det? - Väger mig inte och försöker att inte bry mig
27. Hur lång är du? Är du nöjd med det? - Är ca 180, är awsome för älskar att se ner på folk heheheheh
28. Vilken är den bästa svenska filmen? - Älskar Patrick 1,5 & i rymden finns inga känslor osv. 
29. De bästa svenska skådespelarna? - Oj har ingen koll. Familjen skarsgård ??? haha
30. Vilken väljer du, Harry Potter eller Twilight? - Harry Potter!!!!
31. Ditt humör för tillfället? - Trött och vill hem och äta (är @ jobbet)
32. Snyggaste manliga kändis? - Dylan möjligtvis heh eller Peter Evans or maybe Matt Bomer????
33. Accepterar du okända som vänner på Facebook? - Nej hänger inte på facebook. haha okej jo ibland men pallar knappt med folk jag "typ" känner för att vi gick i samma skola sååå
34. Vem kramade du senast? - Kanske Erika, Caspian & Robert när vi träffade dem och såg idol tror jag allt?? 
35. Vem träffade du senast? - Min häst. Vad sorligt det där lät men träffar han två gånger om dan så är inte så konstigt haha
36. Är du kär just nu? - Nej jag har bättre saker för mig hah
37. Någon du vill träffa. - Evelina har jag inte sett på år och dar! Sen Elin för när jag träffar henne är vi i england och det är ju nice
38. När grät du senast? - När Elin åkte tror jag kanske eventuellt, ingen av oss fem var särskilt stabil då
39. Sminkar du dig varje dag? - För det mesta ja! Annars frågar folk bara om jag är sjuk och det blir jobbigt i längden
40. Vem är du mest lik, mamma eller pappa? - Pappa tror jag, med tanke på att vi är de enda som föredrar popcorn framför typ innebandy träning haha
 

we've had it up to heels and head and we won't take no more.

 
God morgon! Har precis landat på jobbet och ska strax äta frukost. Eller ah "morgonfika" men frukost för mig som idag behövde en extra halvtimme att snooza. Sov så sjukt dåligt, är inte det typiskt? Har varit så trött att jag somnat senast elva under de två dagarna jag varit ledig och såfort klockan står på 06.00 så är det som att jag skulle kunna kolla ett serie-maraton hela natten utan problem. Tröttsamt är ordet. Men imorgon så drar vi iväg! Har väntat så länge på att denna resa ska ta fart - för då vet jag att min höst är igång med varannan vecka hemma och varannan vecka i ett annat land. Hejdå äckliga november liksom! New York imorgon och precis två veckor tills vi drar till England. Dessutom är Halloween-fest kirrad och massa andra roliga saker i planering. Livet ser så lovande ut just nu även om jag skulle behöva sova några timmar till. 

leaving you to be forever seventeen, cleaning up the messes that you've made.

 
Två bilder som Andrea knäppte på oss idag! Var ju sista dagen jag är i stallet innan vi drar iväg på torsdag så visade Andrea lite vad som gäller med Amigo nu eftersom att hon ska ta hand om honom. Hon provade att longera lite och det såg jättebra ut - han är ju som han är haha. Så det känns tryggt iallafall, han kommer att tas väl hand om! Passade på att lura henne att ta några bilder på oss som jag kan slänga upp under tiden jag är borta. Har fixat massor av tidsinställda så bloggen kommer inte stå tom och Andrea lovade att försöka skicka med någon bild på Amigo. Annars har jag inte gjort så mycket idag, bara slappat och tänkt på hur skönt det är att vara ledig. Lite smått otaggad på att jobba imorgon men vad gör det när vi flyger till New York på torsdag morgon!

she gets what she wants and she breaks what she gets.

två till höstiga uppsala-bilder ifrån förra fredagen. 

i've yet to take the hint, someday i'm sure i'll get the picture and stop waiting up


Amigo goes cray

 
Här är några klipp ifrån igår! Första gången som vi inte bara får skritta på banan - svinkul! Så roligt att äntligen vara pågång igen, kan variera så mycket mer nu när vi inte bara behöver skritta. Ska bus-säkra banan så att det inte finns träd att äta på och löshoppa småhinder och massor av kul. Igår kollade vi bara av läget, därav repgrimman, så blev lite longering på volt och lite gå runt banan i trav. Fanny hade massor av hinder framme så drog ihop dem bara så jag hade en lite volt, ska kolla om det är okej att röja undan allt nu när Andrea ska ta hand om honom när vi åker på torsdag. Tillbaka till klippet, vad tycker ni om sådanna här?? Vill ni ha flera? Amigo tycker att det är kul att showa iallafall, tänk er hand hopp när man inte håller i honom?! 

i'm hoping, i'm asking to stand by your side; at least for tonight.

 
Åh lediga dag vad jag har saknat dig! Vaknade upp lite småsjuk och vädret är grått och mulet men det gör mig inget idag. Mamma var i stallet på morgonen med veterninären och tog nya EMS tester och jag fick sovmorgon (bästa mamma). Åt en macka med en hund i kvät och har sedan sett på f.r.i.e.n.d.s och fixat med bloggen. Uppdaterade headern nu till hösten med nya bilder (vad tycker ni??) och text samt satta dit nya länk-bilder. Kände att det var dags att rensa och fräscha upp där, massor av för gamla bilder och massor av bloggar jag inte läser / som inte bloggar längre. Har även varit uppe med Amigo och longerat! Fick klartecken från veterinären att vi kan börja aktivera och sätta igång honom nu så äntligen ingen mer skritt! Så skönt, finns ju mycket mer att variera med när han får röra sig, busa på banan, löshoppa lite smått eller annat. Så idag longerade vi, filmade lite så kommer upp några klipp sen. Amigo tyckte att de var jättekul att inte behöva skritta längre om man säger så haha! 

let's follow through with this reckless dream that's tearing me up inside.


- crimson peak -

kina-buffé, lever på dumplings, miso-soppa och sushi. käkade tills vi inte kunde röra oss
frida ba 'yes, i am an adult now. i can have dessert for dinner'
 dags för bio!! invigde mina knästrumpor för att jag frös, kommer aldrig ta av dem nu. 
 squad for the night! 
 
Så vi käkade kinamat och planerade inför England som vi bär av till om typ tre veckor! Åh så vi längtar! Sedan mötte vi upp Annas syster och Thea för bio, Crimson Peak blev det denna gång. Tyckte filmen var helt okej, hade förväntat mig lite mer. Var på något sätt övertygad att storyn skulle vara on point men hade önskat lite mer. Men snygg scenografi, bra skådespelare och ändå en rätt spännande plot, inte en typisk spök-film alltså. Sevärd men kanske inget man ser om väldigt många gånger. Bra tips till er som inte vill se något för läskigt. Vill ni veta vad den handlar om kan ni ser trailern HÄÄR, vill inte spoila något. Slänger bara in en liten plus och minus-lista för håller på att somna i stolen - knästrumpor och tjock halsduk är alldeles för bekvämt när man är såhär trött mitt i natten. 
 
+ Tom Hiddlestone
- Spökena var inte i min smak, är mer ett fan av traditionella människor med smink och inga animeringar. 
+ Creepy röd snö
- Lite för svag story, den bygger upp bra men tappar på slutet
+ Söt hund
- Sjukt fula övergångar med cirklar (media-skadad)
+ / - Väldigt grafisk, blir väl plus eller minus beroende på vad man gillar haha

häst-lista

 
 

1. Vilken är din favorit hästras? Haflingers är ju så otroligt vackra och fina hästar!


2. Vad heter din favorit häst? Amigo, fun fact visste ni att det är jag som döpt honom? Fatta alla coola namn han kunde ha och sen ba "Amigo"?? Aja, bättre än Indy som mamma ville iallafall haha!


3. Vad är ditt värsta häst minne? Oj jag vet inte! Har ju varit med om både det ena och det andra. Nästan så att man skulle kalla mig stuntryttare med tanke på antalet gånger jag gått omkull, fastnat i stigbygeln och släpats efter en galen shettis eller krossat/skrapat upp hela kroppen. Tror den gången jag gjort illa mig mest iallafall är när Amigo fick ett av sina ryck och repet till grimman lossnade och jag slog sönder knät, haft fortfarande problem med det men frågar ni sjukhuset är inget fel för inget var brutet!! Eller kanske den gången jag ev fick en spricka i höften för att jag dunsade av på is, filmade min egen avramling och Amigo lämnade mig och sprang hem?? För mer, vänligen se min "topp tio avramlingar" video


4. Hoppning eller dressyr? Hoppning slår dressyr alla dagar i veckan! Okej rider inte vanlig dressyr så var väl inte så svårgissat haha


5. Gillar du att tävla? Älskade att tävla! Amigo också haha, men nöjde mig med att hoppa LE och LD klasser men finns för få. Nu får jag ju inte tävla ponny heller så det spelar ingen roll, men hade jag en stor häst som gillade att tävla skulle det definitivt finnas på kartan! 


6. Vad är din mest minnes värda stund med en häst? Min och Amigos första tävling, sjukt vad nervös jag var och sjukt vad nöjd jag var! Felfri och rosett i första och sedan var jag så slut att jag knappt ville starta andra medan ponnyn hoppade ändå för att han hade så kul! Vi vägrade dock ut oss på näst sista hindret som var en megastor oxer, men jag klagade inte för jag var livrädd för den haha! Sen var det också skönt att få knäppa folk på näsan, lilla jag och Amigo som oj oj oj skulle hoppa samma klasser som deras fina tävlingsponny som skulle gymnastikhoppa. Jaja en kom hem med rosett och det var hon som brukar lulla runt i skogen utan sadel eller träns hehe. 


7. Vad är din favorit häst mest rädd för? Han är livrädd för får. Annars är han inte rädd för mycket om han inte är på helt fel humör och är rädd för allt dvs!


8. Vad är din favorit hästs bästa bus? Kommer ihåg när jag red barbacka jämt och hoppade på banan, favoriten då var att tagga jättemycket till hinder, tvärnita och totalvända åt andra håller medan han slänger med huvudet och ba "tji fick du!!" och var hur nöjd med sig själv som helst. Just nu är det mer att stanna och bocka! 


9. Säg tre ord som är bra med hästar? Vänskap, avslappning och adrenalin. 

 

10. Hur ser din dröm häst ut? Hoppglad och busglad paint med glimten i ögat! Eventuellt Amigo i större storlek och friskare leder!

 


i can't say it feels wrong to close my eyes when all i see is you.


i'm sitting here wishing for something that's missing.

provade nya linsen i uppsala  medan jag väntade på sebastian, fall is so pretty. [canon 24mm,f/2.8]

seasons change with the break of a lifetime.

 
Första bilderna ifrån när jag var och fotade Carina & Jana idag! Har tagit massor av bilder men älskar ju att leka med kvälls-solen så blev dem som blev uppfixade först hehe. I övrigt har jag ju jobbat, vilket var spännande och fyllt med bland annat strömavbrott. Efter att ha kollat runt lite såg vi att det troligen skulle pågå till klockan tre när vi stängde och det slutade med att vi stängde klockan ett. Så surt, den som körde sönder kabeln eller vad som nu hände är skyldig mig lön för fyra OB timmar! Så ikväll blir det lugnt, har ätit sallad och redigerat bilder. Kommer nog över några kompisar och hänger en stund också, sedan är det upp och jobba igen imorgon. Förhoppningsvis utan strömavbrott då haha. 

detta är varför jag inte vill vara på facebook

 
Åh vilka härlig inlägg. Jag ser dem varje dag för att folk gillar, delar och kommenterar på dem. De är från helt vanliga och trevliga personer jag känner, släktingar eller liknande - alltså personer i min omgivning jag är vänner med på facebook. "Snart kommer diskussionen om Luciatåget ska vara kvar" - varför skulle den diskussionen komma upp? För att några sopor på facebook inte kan sin källkritik om gången "barnet inte fick vara en pepparkaksgubbe för att det ansågs vara rasistiskt", eller så var det så att de inte skulle vara några pepparkaksgubbar i tåget på den skolan. Eller är det för att hälften av facebook rasade när en skämtnyhet dök upp och sa att kalle anka skulle sluta gå pga rasism? För att ordet "n*gerkung" togs bort ifrån Pippi? Nej allvaligt, jag blir fan mörkrädd. Dags att vakna upp ur sina jäkla bubblor och öppna ögonen - ni är till största del vuxna människor för fan! Dessutom att folk ska göra sig roliga och påpeka att helt löjliga saker är rasistiska. Får jag presentera dena händelse som utspelade sig på jobbet:
 
Kollega: Hur vill du ha ditt kaffe?
Kund: Black haha. Ja man får väl inte säga svart längre!
Jag: *skrattar inte*
Kund: *lite obekväm* Ja alltså, haha för det är ju.. du vet.. rasistiskt. Haha.
Jag: *skrattar inte*
Kund: .... *jätte obekväm*
 
Pinsamt beteende. Och shit vad obekväma folk blir direkt när man inte skrattar åt deras inskränkta skämt. Det skrämmer mig, att man bryter normerna när man inte skrattar med. Kan vi ta den första bilden nu, där föräldrarna gjorde en fia med knuff plan till sina barn som ser ut som ett hakkors. När jag såg artikeln skrattade jag lite lätt och undrade "men oj, hur tänkte dem där? Nu blev det allt tokigt" - för enligt mig är det ganska uppenbart vad det ser ut som. Sedan läser jag kommentarerna och blir helt paff! Runt 200 människor har tagit sig tiden att skriva "Det där är Fia med Knuff, det ser väl vem som helst!! Jävla vänster som ska vrida och vända på allt!" eller "Jag ser inget hakkors bara fia med knuff!". Helt jäkla sinnes! Hur ignorant får man vara? Självklart antar jag att föräldrarna inte menade något sådant men nu när de upptäckt vad det ser ut som är det väl bara att ändra planen lite? Helt sjukt hur det ena studen ska vara "åh man får inte ens säga svart i dagens samhälle" och sedan "Vad ser ni hakkorset?? Jag ser bara fia med knuff!". Man driver bara med hela konceptet av rasism och alla ska vara så måna om att inte vara det att de ska se det överallt - men sedan när man får det upptryckt i ansiktet så blev denne tydligen blind på båda ögonen. 
 
Facebook är den sociala-medien jag hänger minst på. Jag använder den för chatten och ibland länkar jag bloggen eller lägger upp nya bilder för andra häst-vänner som inte har något annat socialtmedie. Har jag extremt tråkigt kan jag sitta och scrolla i feeden på jakt efter roliga klipp eller liknande men det slutar ofta med att något liknande skiten ovan dyker upp och jag blir fly förbannad. Förbannad på att folk ska göra sig lustiga på andras bekostnad, säga att rasism inte finns eller "stå upp för sin rätt att säga negerboll". Förbannad för att folk blir mer upprörda över att n*eger tas bort ur Pippi böckerna än över det många repotage om gummibåtar fulla med människor som flyr från krig och död. Förbannad över att folk är så måna om att inte ses som rasister men som tror att muslimerna ska tvinga oss avskaffa luciatåget. Förbannad över att folk tycker att de plötsligt är väldens bästa kvinnokämpar för att de protesterar mot slöjan - protesterar mot kvinnas rätt att få klä sig hur hon vill. För nej, ni är inga kvinnokämpar om detta är eran enda insats, ni är islamofober. Spelar ingen roll hur mycket ni säger att ni inte är rasister om ni förlöjligar rasismen. Det är roligt hur vi unga antingen är lata och får allt på silverfat eller är vänster-extremister och dumma i huvudet. Det är roligt hur alla invandrare är kriminella och kommer hit för att leva på bridrag samtidigt som de tar våra jobb. Det är faktiskt jätteroligt eftersom att ni som skriver detta verkar missat historialektionerna och inte har lärt sig grunden i källkritik - tacka vet jag att jag lärde mig det när jag gick på högstadiet så jag slipper vara pinsam nu. 

we say summer holds such wonderful things.

 
Träffade Sebastian igår efter jobbet för ett par glas vin! Har ju inte sett honom på typ hundra år och måste ju passa på innan han flyttar tillbaka till Gotland. Snackade om livet och catchade up om vad som händer! Alltid lika trevligt! Annars så är jag strax påväg till jobbet (känns som sovmorgon idag jämför med tidigare tre när man gått upp innan solen) så är nöjd. Efter jobbet ska jag ut och fota så ska bli så roligt! Var ett tag sen nu, börjar nästan få lite abstinens, gick till och med runt igår och fotade massa strunt medan jag väntade på Sebbe. Hade ju nya linsen men mig och ville testköra den lite hehe.

but I love the way they play, throwing shadows on the stage; wonder where you are and what you think about this place


spirit animal.


win their hearts with words unlike the pages left at home.


de uteblivna EMS svaren...

 
friskförklarad från kotledsinflammation oktober 2012.
 
Gissa vad, gissa vad?? Våra provsvar har försvunnit! Eller rättare sagt personerna på labbet har fuckat up. Antagligen bortslarvade eller så togs dem inte rätt, vem vet. Så roligt för jag började tänka på det när vi inte fick svar förra veckan. Irriterande dock att fått höra "Vi har inte fått proverna än men ni får dem senaste ***" varje gång då vi ringt. Hur som helst så behöver vi iallafall inte betala för natten han spenderade där och på måndag/tisdag kommer en veterinär ut till oss och gör provet hemma. Skönt att slippa dra med honom i transporten, åka nästan en timme på kvällen, lämna honom på sjukhuset och behöva ta ledigt nästa dag för att hämta honom alltså - som vi gjorde i onödan sist. Är inte bitter, lovar haha. Nej men jag orkar inte, hur typiskt är inte detta?? Aja, nu är vi på banan igen iallafall och väntar inte på att "få provresultatet inom någon dag" fastän det försvunnit. Man vill ju gärna veta om han har EMS så man kan börja planera hur man ska lägga upp planen för Amigo, om det bara är ett år rehab eller resten av livet får vi fortfarande vänta och se. 

frågor: börja med halsring?

 
Hej! Jag har precis börjat följa din blogg och undrar hur du lärde Amigo att ridas i halsring? Har du några bra tips eller liknande? //Hanna 
Svar: Jag började med att använda repgrimma mer och mer och red sedan med den och en halsring samtidigt. Först trodde jag att det skulle bli svårt att lära honom använda repgrimma men det gick lätt som en plätt! Halsringen lika så och redan tredje passet tog jag av repgrimman och galopperade runt utan sadel eller träns - en magisk känsla! Måste dock påpeka att jag då var i rounpen, en cirkelformad bana som inte är så stor. Större yta = svårare att svänga och styra osv. Vi red lite smått så ett tag med eftersom att vi inte hade någon bana att träna på så blev det inte så ofta. Men det gav oss också tid att träna på basic-sakerna om och om igen tills de satt. Exempelvis istället för att ha en stor ridbana att göra vad vi ville på så övade jag mycket volter, stanna och backa samt framdelsvändningar och gå upp på saker. Satte upp tunnor jag skulle runda osv. Så det kan vara ett tips; alltså att börja på en mindre bana, ha en grimma (rep eller inte, båda funkar) på ibörjan så att du kan ge extra signaler, inte gå för fort fram och att alltid ha någon med sig ifall man inte har världens lugnaste häst (som Amigo var då). Hoppas att du fick något vettigt svar? Fråga bara annars om det är något specifikt!
 
 
Så fina bilder som vanligt när man kikar in här :) Du ska inte utveckla / avancera er själva eller gör du det? Vad gör ni då? Det är givetvis helt okay att inte göra det heller så klart :)! / Therese
Svar: Just nu rids han ju inte, men annars så avancerar vi inte så mycket just nu. Vi övar på som vanligt och trimmar som vilken hästmänniska som helst egentligen (förutom att vi visst glömde tränset i stallet). I hoppningen tränar vi banor och linjer och annars övar jag mycket volter och arbetar mig uppåt i dressyrprogrammen. LC kan vi i sömnen nu. Däremot har jag tänkt börja avancera lite när vi sätter igår. Han ska då skrittas 10-15 minuter per dag först och tja jag tänker inte rida ut ensam på Amigo just nu när han stått hundra år om man säger så, dessutom är detta i mörka äckliga november. Så de gånger jag inte får med mig någon kommer jag att skritta på banan och försöka lära in lite smått att ridas utan halsring också! Så det är väl där vi är just nu, avancerar inte så mycket än sen får vi se hur träningen utan halsring går. Annars rider vi på som vanligt, övar oss på att rida ute i naturen utan träns, hoppar banor och att få fram tryck i stegen! 

smile like you don't give a damn about the consequence;

planerna för ikväll: se scream queens & somna tidigt pga så galet trött. bokade biljetter till spanien i februari med ett gäng underbara tjejer istället.

there's a look in your eye and it's screaming "goodbye" - i'd hate to watch you cry.

 
Hejsan, somnade driekt efter att ha ätit popcorn och dipp framför Desperate Housewives igår. Mina föräldrar har börjat kolla på det och jag är lite rädd över hur mycket tid jag slösat med att lägga mig i källaren och kollat med dem. Jag menar, senast i januari hade jag en rewatch på den?!? Kan vara min mest rewatchade serie, räknas detta har jag till och med slagit ut Shameless säsong 4 som jag sett hundra gånger. Bästa gången var nog när jag pausade livet dagen efter vår studentskiva (obs drick inte endast redbull vodka till tre på natten om det är skola dagen efter - u will sleep nothing) och jag sjukanmälde mig och gjorde största skålen med glass medan jag startade första avsnittet av säsong fyra och försökte att glömma mitt risiga hår fullt av svartsprayfärg. Okej jag spårade, let's go back. Det är onsdag, det är tre veckor kvar till England och åtta dagar kvar till New York. Livet hade varit perfekt om jag inte känt mig lite småsjuk och har haft en huvudvärk som varat sedan i måndags. Aja, life is still good. Amigo fick nya skor igår så nu har han riktiga fång-fötter. Det visade sig vara lite rotation på höger men inget på vänster. Röntgenplåtarna var ju så dåliga på höger att det kunde varit en liten rotation men de var inte säkra. EMS svaren vi skulle fått förra veckan har fortfarande inte dykt upp - något irriterade. Iallafall så var det allt för mig. Jobbar i Uppsala onsdag till fredag så kommer bomba med att skriva bloggutkast, skriv om ni önskar något speciellt inlägg!

tv-serie update

 
Sådär, slänger in ett uppdaterat TV-serie Schema. Vet ni hur jag längtar till fredag för att please like me börjar igen?? En av mina all time favorites och får en alltid på bra humör. (flyttade den till torsdag, glömde australien, tid!!). Annars är det HTGAWM och Heroes Reborn som ligger i topp - busy fridays alltså. AHS Hotel var också brilliant (om något psyco och disturbing), Scream Queens fortsätter leverera episka avsnitt och iZombies andra säsong är på topp. Annars så har jag fulla torsdagar, och eftersom att jag jobbar så mycket så kommer några säkert läggas på is, just nu ligger the flash, arrow och supernatural på den fronten. Hur ledsen att jag inte ens taggar till Supernatural längre?? Har ju varit en topp-favorit hur länge som helst men förra säsongen var rent ut sagt skräp. Den innan var faktiskt också lite skräp. Och Arrow har jag inte ens kollat på än?? Har bara sett massor på tumblr och blir så ledsen att Oliver och Felicity inte bara kan få vara lyckliga. Plus att Colton inte är med längre. Och flash är lite mäh. Men nog om mitt trams nu, vilka serier följer ni och vilka är era favoriter denna strålande höst??
 
Måndag: Brooklyn 99
Tisdag: Awkward, Faking it, Big Bang Theory
Onsdag: Scream Queens, iZombie, The flash, Finding Carter
Torsdag: American Horror Story, Please Like me, Modern Family, Arrow, Supernatural, Agens of S.H.I.E.L.D
Fredag: How To get Away With Murder, Heroes Reborn
Lördag:
Söndag:

they are the ones who make a difference, get these people on their feet.


don't be scared to be a bitch.


she said boy, you better say you're sorry, don't think forgiveness will come easy

 
... Saker jag längtar till - Att någon ska skriva och bjuda in mig och mitt crew till en episk halloween fest!!! 
... Favoriter i garderoben - Croptoppen från H&M som jag har i tre olika färger och använder till allt.
... Favoritfärger - Svart, Rosa & Lila!
... Ord du säger alldeles för ofta - Svordommar. Eller varje gång någon säger något helt orimligt så säger jag "ahh hatar när det händer". Typ någon blir knivhuggen på film, ahh hatar när det händer. Aliens invarderar jorden - hatar när det händer. En förlorar 30 miljoner kronor, ah hatar när det händer.
... Saker jag saknar - Elin. Om hon räknas som en sak? Aja nu gör hon det.
... Stora intressen jag har - Making poorly life-decisions som festa alla kvällar innan jag jobbar helg & hälla i mig en portion pasta till fast jag är mätt pga gott.
... Saker du gör när du har tråkigt - Lensar kylskåpet på mat och ser på serier. 
... Saker du älskar med sommaren - Att kunna hänga vid vattnet, äta nå gott och se solen gå ned utan att frysa!
... Saker du älskar med vintern - Nyår är ju det bästa, årets jäkla fest ju!
... Favoriträtter - Älskar pasta & pizza, länge leve italien!
... Saker du hatar - Att åka buss. Har ju oftast tider att passa då och den är alltid sen. Fyller år oftare än bussarna kommer i tid. 
... Substantiv som ligger dig närmst om hjärtat - Kakor, vin, kamera och min jumpsuit från H&M jag bor i för tillfället
 

you were the best part of my life, my last regret.

några bilder ifrån igår när mamma longrainade amigo,

"jag är hel nu så nu kan jag hjälpa andra."

 
Nu har hästprataren varit här, och wow. Hon sa att hon aldrig träffat en individ som Amigo förut, så självsäker och med så mycket att förmedla. Flera papper fick hon ihop på bara några minuter. Han var så glad att få ventilera till någon och ville att hon skulle komma tillbaka - eller ännu bättre, lära oss hur hon gör haha! Han har så mycket att få ur sig. Så på pricken och så skönt att höra att han inte mår dåligt eller har det hemskt hos oss. Största mardrömmen var ju att få höra att han hatar en eller inte tycker om en, så det var både med förväntan och rädsla. Att få sina mardrömmar bekräftade liksom. Som tur var så är det inte fallet utan fick bara positiva och ögonöppnande saker berättade för mig. Rekomenderar detta så mycket, om inte kan det vara lika bra för hästen som en equiterapeut eller liknande, de behöver också prata ut. Vi har inte fått allt hon skrev ned än men det kommer i veckan, kan skriva lite mer konkret då. Men kortfattar vad han berättade nedan, wow vilken större insikt i sin hästs liv man fick. Livs-coachen Amigo ♥
 
Han började med att berätta om sig själv. Att han hade lite av ett kontrollbehov men på ett bra sätt, alltså att han vill ha saker på ett visst sätt eller göra saker på sitt sätt och att han alltid har rätt (haha). Han vill ha allt i harmoni, både flock och familj, och kan lätt bli stressad och blockerad när det är i oharmoni. Han blir också frustrerad när det är oharmoni i familjen och han ville att vi skulle veta att han har bättre koll än vad vi tror. Han tar på sig andras energier och känner han att vi är stressade eller mår dåligt så blir han ledsen och frusterad. Han tycker att människor tar på sig onödigt mycket stress och skit, vi borde leva mer i nuet. Han sa också till oss att vi måste göra oss av med människor som bara tar energi (vilket jag vet att jag bärt med mig ett tag), han använde något speciellt uttryck typ "kasta bort dom" men kommer inte ihåg exakt. Han ser sig själv lite som en livs-coach och tycker vi borde vara mer som honom. Blir även lätt frustrerad när vi inte förstår hans råd. Han vet allt om vad som händer i familjen och vet direkt när något är fel. Han berättade också att något sorligt hade hänt och att säga hejdå alltid var jobbigt, vilket vi tror har att göra med att hans bästis Eddie flyttade. Han berättade också att han ville arbeta mera, springa och jobba hårt. Han vill visa vad han kan och känna sig duktig, hoppa hinder i det fria är roligt (terräng). Han vet också att han kan bli lite jobbig och sätta tankarna på en sak och sedan inte kunna tänka på något annat. Vi frågade även om varför han gör som han gör när vi rider ut och det berodde på att han tycker att det är så skönt när sommaren är slut och luften blir frisk, ingen flugor som stör och allt detta gör att han blir jätte-glad, vilket kan resultera i att han inte riktigt vet vad han ska göra med all glädje och därför blir han så glad att han blir stressad. Han har ett gott hjärta och ser sig själv som en eldsjäl. Han vill att vi ska veta han att bryr sig väldigt mycket och uppfattar väldigt mycket även om han inte alltid visar det. Han vill inte vara en börda och vill inte att vi bara ska rida för att vi känner att vi måste. Vi ska inte ha dåligt samvete och han vill hellre att vi ska mysa med honom och umgås isådanna fall. När vi frågade om hans liv innan han kom till oss så berättade han att han först gått på fria slätter och sedan snabbt blivit tagen därifrån. Allt gick snabbt och det var strängt och kontrollerat, på ett dåligt sätt. Sedan hade han kommit till ett hemskt ställe (vi gissar på försäljnings stallet vi köpte honom ifrån, men är inte helt säkra.) där hästar och människor kom och gick. Ingen fick vara sig själv, det var strängt och han uttryckte det som att "vänta på döden". Han avslutade med att säga att det var glömt nu och att han är glad där han är nu, han har blivit hel nu så nu kan han istället hjälpa andra.

we wake up with headaches, and trouble remembering what went wrong.

 
Lite bilder ifrån helgen, brought to you by my phone. Det är måndag och jag är ledig, åh som jag längtat efter två lediga dagar på raken! Ska strax upp och gå ut och gå med Amigo, är strålande sol så kameran åker nog med. Annars händer spännande saker på Amigo fronten idag - vi ska nämligen ta ut en hästpratare till honom idag. Fannys familj ska ta ut en till Alyssa så vi passar på och tar det samtidigt, ska bli så spännande! Även om jag inte bli förvånad om han trashtalkar mig helt, skulle inte bli förvånad! "Först stängde de in mig i boxen och svälte mig, sen får jag gå ut men inte äta något!! Sen ska vi ut och gå men jag får inte springa!!!" typ. Aja, så spännande iallafall, skriver allt om det ikväll. Sen kommer hovslagaren imorgon och sen är mina lediga dagar denna vecka slut. Buhuuu men är helt okej för nästa vecka jobbar jag en dag (än så länge...) och sen rullar vi till new york!

-`' tb halloween'´-

- halloween 2012, 2013, 2014. -

- s o m e t h i n g . b i g -

 
kände att det var dags med en ny video! några av de få klippen från 2015, måste bli bättre på att filma! fler videos hittar ni häär.

here's to the fast times, the times we felt alive; to all the nights that we forgot to get back home.

 
Pappa hostade vinprovning igår; lika roligt som senaste. Dessutom blev vi inte strandade i Uppsala för att Anti däckade på bussen och hans mamma tog över tre timmar på sig att hämta honom. Vi räddade honom från polisen typ tre gånger, fun times!! Därav kontraktet pappa fixat fram där vi fick skriva på att han inte var ansvarig för eventuell baksmälla eller förstörd buss-inredning. Hur som en supertrevlig kväll, all cred till pappa som fixat så bra med tävling där vi ska gissa ingredienser i vinerna, risotto och allmänt trevligt sällskap! Kvällen avslutades med chips, mer vin och skitsnack med några favoriter; har alltså hängt med favoriter hela helgen. Perfekt spenderad helg alltså, även om jag jobbat!

cause we all find love when we fall and we say that it means the whole world

-`' miss those summer nights by the water '´-

like so much time that we spent in the fall, put color in our cheeks while the air turned cold.

 
 
 
 
fotade några på mamma & amigo, sötisar!

typical hästbloggare

 
- Får vi kritik ska vi slänga över skit på någon annan. Exempelvis "Om ni tycker dressyr är hemskt tänk då hur mycket värre det är i hoppning!!" eller som jag nyss stötte på i en blogg "Alla klagar på att jag inte kan rida min häst i form, varför klagar ni inte på alla NH ryttare som inte rider sina hästar i form!!" Jajamän, duktigt!! Nu ser du genast mycket bättre ut! Utmärkt kritik-hantering. A+
 
- "Min tränare har rätt och du är dum i huvudet." För man vet att man alltid har rätt i precis allt om man använder det argumentet så fort något ifrågasätts. Din tränare har ju stenkoll och kan omöjligt ha brister, det borde alla dina läsare veta!! (även om ingen av läsarna har någon aning om vm din tränare är)
 
- Lägger upp bild endast för att hästen böjer på huvudet. Detta är nog något jag stör mig mest på, riktigt pinsamt att skriva att "hääääär på bilden går den perfekt" när bakbenen är i kina, ryggen är längst ner i jordens kärna men jääklar var fint med nosen i bogen och ihoprullad nacke! Ser detta så ofta, särskilt i galopp när man tar bilden när hästen är på bogarna för att då är huvudet längre ner. Men hästen ser också framtung ut och tja PÅ BOGARNA. 
 
- Nytt stort samarbete / sponsor!! Okej, vissa har bra med sponsorer och får in massor av extra slantar på bloggen, men nu sackar vi om dem som låter som H&M har börjat sponsra dig istället för Malin Baryard såfort du får lotta ut ett egendesignat skal med caseapp. 

Stay seventeen, the party scene has got the best of me and you

åt american takeaway, såg idol, blamade caspian när den enda vi tyckte om åkte ut ur idol, åt theas kaka och satt uppe och snackade skit w/ this cupcakes

save the orcas

 
please watch blackfish here. just do it.
 
Blackfish. Jag har velat se den så länge men samtidigt inte. Nu har jag äntligen tagit mig i kragen och jag mår så dåligt. Jag har pendlat mellan att vilja grina till att bli så fly förbannad. Dessa djur har varit ett mina favoritdjur sedan jag var liten tillsammans med delfiner, så sjukt vackra och intelligena djur och det gör ont i mig att se dem behandlas så dåligt. Inte dåligt egentligen, precis som tränarna säger så vill de ju göra det så bra för djuren som möjligt, men det räcker inte. De behöver sin familj, de behöver mer space att röra sig och de kan inte tas ifrån de vilda, ifrån sin familj, och sedan leva ett lyckligt liv i en pool. Jag tror verkligen att man skulle kunna träna och leka med dem - men inte såhär. Inte under konstant press, inte genom att hålla in mat om det inte går som de planerat och inte under levnadssättet de gör under dessa omständigheter - när de är instängda i minimala bassänger. Tro mig, jag skulle bli galen också. Deras ryggfenor viker sig, de väljer att bara flyta i ensamhet istället för att simma, familjerna slits isär, de lever kanappa hälften så länge i fångenskap som i det fria och är så frustrerade att de går in i psykoser som dödar - låter detta som fullt friska djur som har det bra? Allt detta för att seaworld vill tjäna stora pengar - så vidrigt att jag inte ens vet vad jag ska säga. Free the orcas and fuck seaworld.
 
Vill ni vara med att hjälpa till är det minsta alla kan göra att skriva under: HÄÄR & HÄÄR 

sweet love of mine, bring me closer to that florida line.


we were so tired yet so alive, wrapped up in lies like sheets of another one night stand.

 
Gårdagens lediga dag spenderades med fika hos mormor och fotografering med en monster-ponny som sagt. Sen på kvällen kom Thorins över och såg American Horror Story Hotel med mig och åt kakor. Veckans enda lediga dag, nu är det en helg kvar av jobb. Har dock roliga planer ikväll, ska äta pizza och kolla på idol med några vänner! Okej ingen kollar på idol utom Caspian som tvingar oss andra att se på det. Erika var helt okej med det för hennes kusins kompis var med - men sen fick hon veta att han åkt ut så nu är vi alla tvingade igen. Aja, as long as I get my american takeaway pizza så är jag iallafall nöjd. Ska bli så kul. Just nu inväntar en tripp till stallet innan jobbet; men först en avokado, tomat och mozzarella sallad tillsammans med How To Get Away With Murder. 

and boy, i get the strangest pleasure just sitting on these city roof-tops and see the lights that go on for miles

♥ finaste lilla monster-ponny ♥

monster-Amigo

frustrerad monster-ponny som ba "låt mig va losers, jag är frisk!! vill springa!!"
 
Ja alltså, fan vilket monster till häst man har. Jag och mamma var i stallet och skulle ta lite mysiga bilder idag - och det gick jättebra! Han såg till och med glad ut haha, så allt gick jättebra. Han var verkligen jättepussig och hur mysig som helst! Sen bytte vi ställe och efter ett tag slår allt snett och han får total-flipp för att han har så mycket överskotts-energi nu när han bara skrittas för hand + fällning av vinterpälsen. Hoppar runt en i cirklar och är som förbytt, han menar inget illa då utan vet bara inte vad han ska göra med all energi (och vet inte hur stor han är) så är bara att hålla sig ur vägen. Säger man till honom blir han irriterad och reser sig mot en - och tro mig hans stegringar är rätt så höga nu när han börjar gå ner i vikt. Mindre roligt. Så kaoset fortsätter med att vi känner att vi måste släppa honom på banan, han ska bara skrittas men får han inte göra av med energin så kommer någon göra sig illa när han flyger i luften och man inte hinner undan även om det inte är illa menat. Så vi släpper honom i paddocken utan att tänka på att han kan nå och äta bladen på träden! Så man kan ju gissa hur bra det gick att fånga in den hästen?? Kaos alltså. Sen mer kaos att jag och mamma har helt olika sätt att hantera Amigos damp/bus/överskottsenergi på det, mamma vill säga till och bli arg medan jag är passiv och säger till en gång och sedan släpper det. Så det var ju mindre lyckat, men vi får skylla oss själv också. Jag kände att han började bli lite frustrerad i slutet men vi skulle ändå bara "ta några bilder till", dessutom var vi på ett ställe där han brukar bli studsig och på det hade vi en vanlig repgrimma istället för en stel vi alltid har annars. Tja, ponnyn är frisk och inte stel på något sätt iallafall haha! Jävlar vilka hopp han gör ... 

- AMERICAN HORROR STORY -

 
friendly reminder att american horror story hotel börjar idag. OMG OMG OMG

"hey! that's my sister, and she's no bitch"

this scene might have been the best thing on tv in forever. scream queens 1x04.

there's a price that you pay for living this way, every night on a stage forgetting yourself

ett hejsan till mitt nyaste objektiv; fast 24 mm med bländare på 2.8

blackfish

 

Here are some wonderful facts about Sea World’s orcas!

  • The average lifespan of wild orcas ranges from 30-50 years, although some females can easily make it past 80 (a wild orca named J2 or ‘Granny’ is 103 this year!). The lifespan of a Sea World orca is around 25 years, the median age being 9. But at least they put on a good show!
  • Don’t worry, collapsed dorsal fins are a common condition, although in the wild only sick or injured orcas have collapsed dorsal fins. All of Sea World’s males and some females have it, it makes them look unique! 
  • The size of Sea World’s tanks compared to an orca is about the same as a human to a bathtub. Lot’s of room to stretch and move!
  • Wild orcas swim 100+ miles a day, they would have to swim around their tank 1,400+ times a day to achieve that. But that seems like a lot of work, and you may see the animals hanging out near the surface of the water or on the bottoms of their tanks for hours. That’s a lot more relaxing than swimming all those miles!
  • Sea World gives their orcas a Valium-like drug to stop the whales from acting aggressively towards each other and to numb their minds from their vastly uninteresting concrete tanks. Buying a ticket to Sea World is an excellent way to help them pay for these drugs that they pump their animals full with!
  • Many captive orcas show abnormal behaviors like head bobbing, chewing on concrete, and self mutilation by banging their heads into the side of the tank. Obviously just temper-tantrums! Silly things.
  • In the wild, there has been only one orca attack. Bad orca! While in captivity, there have been over 100 attacks and 4 deaths. These animals just need more training, it couldn’t possibly be related to their confinement! 
  • Food is used as reinforcement for tricks. Do a trick, get your dinner. Don’t want to do a trick? I guess you don’t eat tonight you stubborn thing! 

everyone that you once knew has turned their backs. and everyone that you once loved has sold you out.

 
Köpte med sushi hem till mig och pappa efter jobbet igår och somnade ganska snabbt därefter. Känner att jag håller bli förkyld och mest vill sova i tre dagar. Särskilt nu när jag vakande imorse av att det var helt svart ute och typ minusgrader - det borde vara olagligt att vara uppe så tidigt. Enda fina med det är väl att man alltid får så soluppgången - men det håller ju bara om det är molnfritt. Men just idag spelade det inte så stor roll då jag känner mig förkyld, hostar och har mega-mensvärk. Har ju börjat med nya p-piller som gör att jag inte ska få mens men de verkar ha sneat och nu har jag värk så det heter duga - alltså som innan jag började. Äter ju dem för att få mindre ont men är väl inte samma effekt nu med de nya, men förhoppningsvis är detta sista gången nu. Så får se vad denna dagen har att bjuda på, förhoppningsvis blir det bättre av att knapra lite piller under dagen. Har iallafall planer för scream queens ikväll och iZombie som börjar vilket är perfekt kombinerat med min enda lediga dag imorgon. Förhoppningsvis kanske vi kan få lite nya bilder tills dess också.

me and all the lost boys spinning around in a circus we play.


vlog; GETING INCIDENTEN

ny vlog!! skulle uppdatera om livet men snackar om flugor och den gången jag kastade av mig tröjan mitt i gatan i 7 minuter. enjoy!!

and now I just had this dream that we were on my bed again; makin' love the way we did

 
Slänger upp två flygplansbilder ifrån i vintras när vi åkte till london - är så sugen på att dra igång höstens alla resor nu! Är ju bara 16 dagar kvar till new york nu. Har äntligen fått klartecken av Andrea att hon tar han om Amigo - så skönt! *ute i så god tid som alltid*. Sen England - såååå taggad på att hälsa på Elin!! Sen varmare grader efter det. Hur som så jobbar jag hela tiden just nu så är väl därför jag fått denna resfeber. Skulle varit ledig både idag och imorgon men ska jobba nu så har bara torsdag kvar nu att slösa bort på att göra ingen ju. Livet. Har fått roliga helg-planer iallafall så får se fram emot det, även om jag som vanligt jobbar. Mamma har tagit hand om Amigo nu idag och imorgon och han sköter sig så ni kan vara lugna. Ska försöka få lite nya bilder i veckan nu när han inte är fast i boxen! Vad säger ni om jag säger eskadron-täcke, kvällssol och turkost??

this can't be healthy now the way I dream about your lips

vinter 2013, how long time ago?? still some of my fave pics tho.

f.r.i.e.n.d.s

 
Fun fact, visste ni att jag aldrig sett vänner?? Självklart har jag sett spridda avsnitt när de gått på TV men jag har aldrig följt serien! Så för någon månad sen så började jag, från säsong ett! har försökt tidigare men har aldrig lyckats ta mig egenom första avsnittet, så stelt ju. Men nu är jag i full gång! Är i mitten på säsong 7 så har lite mer än tre säsonger kvar. Gillar alla karaktärer (utom Ross egentligen, hatar honom inte med han är en typical "men jag är en bra kille" så får ändå lite shivers, vill gilla honom) och intro, avsnittens namn osv är ju ikoniska. Så bra serie alltså, fattar verkligen hypen över den. Den är ju ett mästerverk; lättsam, rolig, charmig och påminner så mycket om mitt egna kompis-gäng (förutom att inga gift sig på fyllan än dvs) (eller oh wait, forget what I said Elin did that). Känner bara, ska ni starta upp en remake - give us a call! 

my hero she's the last real dreamer i know and i can tell you all about her;

 
Åhh vilken dag, vill bara gå och lägga mig. Den började bra egentligen men sen hade vi kunder som kom in och skulle ha färg till sitt hus tre minuter innan vi stängde och tio minuter efter vi stängde så hade de fortfarande inte bestämt vilken kulör de skulle ha. Kom alltså ifrån jobbet en halvtimme senare. Sen till stallet och ut och gå med Amigo, var först jättemysigt men sedan flög han i luften och blev rabiat för att han inte fick äta gräset i diket. Önskar jag bara gått i paddocken som vanligt haha. Nej och sen så var jag så taggad på ledig dag imorgon - men hey! jag måste in och jobba!! Vädret var ju fint iallafall haha. Riktiga i-landsproblem egentligen men är så trött. Vill bara äta tacos, se några serie-avsnitt och sen sova. Förstår inte hur jag kan vara så trött, somnade omänskligt tidigt för att vara en lördag igår, tragiskt ju. Aja, hoppas ni alla haft bättre söndagar - ska få min bättre med att ta min chips-påse jag inte öppnade igår och gör mig lite dipp. 

är bettet verkligen så skört att det inte tåls att kritiseras?

 
Bett är ett sådant känsligt ämne. Det är så skört och sårbart att såfort det nämns i ett samanhang som inte är ett åsiktsinlägg emot "nh" så måste det försvaras med näbbar och klor. Jag skrev i mitt senaste inlägg om hur jag hatar dessa långsökta ursäkter om varför man använder bett att jag noga poängterade att jag inte hatar människor som använder bett - att jag bara inte gillar själva bettet. Ändå kommer kommentarerna om hur jag påstår att alla är djurplågare. Jag är noga med att skriva i alla dessa inlägg att jag inte har något emot att folk rider med bett, ärligt så bryr jag mig inte vad du gör med din häst sålänge hästen inte råkar illa ut - men ändå kommer de varje gång. Minst en kommentar om hur jag är dum i huvudet, stryper min häst med min halsring, kallar alla för djurplågare eller hur jag borde lära mig att bettet inte skadar hästen. Är det verkligen så sårbart att man inte ens kan ta minsta lilla kritik måste man väl fråga sigsjälv hur etniskt det verkligen är att trycka in metall i munnen på någon. 
 
Man måste få kritisera något utan att hela korthuset faller ihop. Man måste även kunna se brister i "sitt egna sett". Jag har kritiserat många saker genom mina år som bloggare och alltid är det folk som blir trampade på tårna och tar illa upp. Min föreviga favorit är när jag skrev att jag fullkomligt hatar människor som bråkar med hästen med flit tills den sparkar / hoppar för att det ska se svårare ut (för svårare häst = bättre ryttare, right?) och jag fick hundra kommentarer om hur jag var dum i huvudet och skulle dö om jag skulle rida deras häst, för det finns faktiskt svåra hästar!!!!! En annan favorit är arga kommentarer som innehåller "jag gör absolut inte så" men ändå tar de illa upp på ett helt opersonligt påstående. Om du nu inte jävlas med din häst för att se "bättre" ut - varför tar du då så illa upp? Om du verkligen tycker att det inte finns något fel med att använda bett - varför ta så illa upp? Jag kan verkligen förstå om man får egen kritik - jag antar att vem som helst skulle reagera så om någon gick in på ens blogg och sa att ens häst såg ledsen ut eftersom att du använder bett eftersom att det då blir så personligt. Man försvarar alltid sin häst med allt man har. Men när det handlar om ett inlägg där jag helt enkelt säger att jag inte gillar själva bettet - är det nödvändigt då?
 
Säger jag att jag hatar bantningspiller, så betyder det inte att jag hatar människor som använder dem. Säger jag att hatar religioner, så betyder det inte att jag hatar religösa människor. Säger jag att jag hatar bett, så betyder det inte att jag hatar människor som rider med bett. Att jag tycker att du skulle vara en djurplågare är ditt antagande såfort du såg att jag skrivit något negativt om bett. Man måste få kritisera saker och handlingar utan att folk ska ta det som ett personligt påhopp. Skulle jag ifrågasätta bibeln och personen skulle börja skrika att jag är dum ihuvudet istället för att svara på min fråga så skulle jag inte direkt få känslan av att hennes tro är stenhård. Att ifrågasätta en sådan sak borde bara göra den starkare, inte bryta ner den och få marken att falla isär. Därför blir jag så kluven när alla skriver "SÅ TRÖTT PÅ ATT BLI KALLAD DJURPLÅGARE!!! BETT ÄR JÄTTEBRA" istället för att skita i det - för skriver du så för att övertyga mig eller dig själv?

stockholm horse-show!

 
Ska ni gå på Stockholm horse show iår?? Jag har ju missat det pga jobb men nu iår måste jag gå! Går ju sällan på själva showen utan den är ju Mässan som lockar haha.. Är ute efter nya ridbyxor - är ett måste! Gärna ett par kostymgrå, har varit sugen på det ett tag nu! Sen kanske det följer med något annat roligt som jag fyndar - är ju så det brukar vara. Halva min häst-garderob kommer ju från olika mässor: ghs, sihs, falsterbo, strömsholm osv. Men lite nya ridkläder till mig skulle vara kul att fynda! Kanske något nytt från eskadron om man skulle hitta (och plånboken tillåta efter alla resor..). Ni vet ju hur jag är, never forget när jag fem minuter innan vi skulle åka hem fick en mental breakdown och köpte ett knallrosa kingslandtäcke?? Eller när mamma sa att jag inte skulle köpa ett randigt eskadron-shabrak så jag och Matilda smög och gjorde det medan hon kollade på täcken, ba superise!! Men prio ett är ridbyxor iallafall, har ett par från Börjes jag alltid brukar köpa för att de är så sköna! Har dock bara hittat dem på mässorna sååå dags att pallra sig dit för nya!

if god can take a friend away from me then i can say all i want and he won't do anything


my tongue is weak and every time i try to speak i can't say nothing at all

 
Har kommit hem från jobbet och varit och pussat en sekund på ponnyn. Igår skulle vi ha middag med mormor och morfar som precis kommit hem från Spanien och senare joinade Frida och Ronja samt några av min systers vänner - sen var det kört. Skämt åsido men pappa började bjuda på drinkar och vi hade det jättetrevligt! Med kanske någon lakrtits-shot för mycket dårå, skulle ju ändå upp och jobba. Mådda dock prima imorse när jag vaknade, så himla konstigt sådan där. Ronja dessvärre... Var en riktig bror och tog min bakfylla också alltså. Har laddat med chips och dipp och ikväll ska vi bara hänga hemma och kolla på film - så skönt! Hur länge sedan var det jag hade en oplanerad helg liksom?? 

you like to think you broke the mold but now i'm sure; you'll crack just like the rest when i break your fucking jaw

 
Vad dricker du helst?
- En god drink eller ett iskallt glas vatten! 

Favoritmotto?

-  "I'm not eating any other ice cream than Ben&Jeryy's, it's like drinking cheap wine" & "Man är inte alkoholist om man är många, då är det en fest!" är ju mina egna motton då men får jag ta vilket motto som helst så "be unforgettable" eller "if you stand for nothing you will fall for anything".

Var ser du dig själv om tre år?

- Forhoppningsvis i en superfin egen lägenhet någonstans i Sverige, är inte så petig sålänge det är en större stad.

Söndagshäng?
- Chips och Dipp med en bra serie. Eller chips och dipp med vänner men då försöker dom alltid ta mina chips och dipp.

Vad vill du jobba med i framtiden?

- Bloggar, Youtube och andra sociala medier samt författare!

Hur går tankarna när du ska välja outfit?

- Ska jag ut på krogen vet jag antingen precis vad jag ska ha eller så provar jag allt och slänger i en hög innan jag ber min syster låna mig något snyggt haha. Ska jag iväg i övrigt så brukar det bli jeans eller något annat acceptabelt. Är jag bara hemma tar jag första bästa klädesplagg på golvet. 


Vad skulle du ta på dig på en date, en fredagskväll?
- De första jag hittade på golvet för det enda jag dejtar är mina serier och snacks. 

Vilket ämne pratar du helst om med vännerna?
- Skit. Älskar att snacka skit. Inte som att snacka illa om personer utan mer skit som i skvaller eller åsikter eller om vad någon skrev eller sa eller bloggade om osv. Vi är ju hästtjejer de flesta så brukar bli mycket sånt haha. Lite sådär guiltyplesure. 

Var drömmer du om att bo i framtiden? 
- Stockholm eller Göteborg vore inte fel som realistiska bostäder. Annars typ england eller usa.

Ett måste i höst? 

- Skräckfilmer och massor med tacomys.

Vad gör du helst en lördagskväll?

- Hemmafest eller ev krogen. Älskar att festa! 

Om du får bestämma, klackar eller sneakers?

- Älskar klackar men blir oftast sneakers till vardags.
 
Vilka skor drömmer du om just nu?
- Alla skor jag älskar är inte till för personer på två meter haha

Om du fick välja, vilken känd kvinna skulle du helst ta en fika med?

- Oj vilken fråga! Finns så många ju. Hollan Roden är ju bae så henne kanske!
 

shameless season 6 first promo

 
Denna goding kom ut i veckan, måndags tror jag för att vara exakt. Vill inte vara taggad för I was not happy med säsong 5 men räknar ju typ denna som en av mina favoritserier fortfarande. Roligt för så fort jag säger att "JA DETTA ÄR MIN NYA FAVORIT-SERIE, DEN ÄR BÄST AV ALLA" så tappar den. Sa det om Teen Wolf efter säsong 2 och genom säsing 3 och sen ba jaha. Sen efter säsong 4 av shameless tog den första platsen. Sen ba jaha. Aja, är ändå taggad på januari! Hoppas att de räddar upp serien bc I fkn love it. Har ni inte sett den så gör det!! Så rolig, bra, unik och sååå fin. Ibland. Typ avsnitt 8 i säsong 4. Då kanske man grinade lite utan anledning egentligen haha. Hur som se den, vet att typ alla ni kollar på teen wolf pga mig så ni vet att jag har ett bra serie-omdömme!!

riesen chocolate chip cookies

 
150 g smör
3 1/2 dl socker
2 msk sirap
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 äggula
4 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
150 g mörka chokladknappar
 
Igår, den första oktober 2015 är den dagen då jag, Josäfin Andersson, lyckades göra ätbara (till och med goda!!) chocolate chip cookies. Såg jättegoda bilder på tumblr och var tvungen att göra ett försök till. Så alltså är det vanliga chocolate chip cookies (faktiskt jättebra recept!!) och sedan bytte jag ut chokladen mot riesen, jag tog vanliga men man kan ju välja de med mjölkchoklad. Här skickar jag in resten av receptet, good luck!! ---> Smält smöret och blanda det med socker, sirap och vaniljsocker. Rör ihop.Tillsätt äggen och rör lite till.Blanda mjölet, bikarbonat och salt i en egen bunke och rör ner det i smörblandningen. Tillsätt chokladknapparna i smeten och rör om. Rulla bollar och lägg max 6 st på en plåt, platta till bollarna något. Grädda längst ner i ugnen på 150 grader i 8-12 minuter. then fucking eat bc they r delisch

tidigare hästar i mitt liv

 
Låt oss börja med när vi först började att prata om att skaffa häst. Eller det gjorde vi faktiskt inte ens, det var en kompis till mamma som fått tillbaka en häst som hon lånat ut och behövde sälja. Den hästen var Amber och hon var en maxad connemara. Hon har lite egna problem, bland annat att hon efter en skada är stel i ena varvet. Hon lånades ut till en ridskola där hon behandlades väldigt dåligt, bland annat så trodde dem inte på skadan hon hade utan att hon bara var stel och longerade henne på mini-volter i hennes dåliga varv för att "mjuka upp henne". Kort sagt så var hon inte sig själv när hon kom tillbaka. Så jag och mamma pratade med ägaren och åkte ut och provred, så himla snäll och go häst och stensäker på foten när vi red ut. Lilla Josäfin blev såklart helt kär och det slutade med att vi skulle låna hem henne. Vi gillade henne så mycket men vi kunde inte ha kvar henne eftersom att spåren efter ridskolan gick så djupt, hon kunde inte vistas på ridbanan utan att drabbas av panik. Efter att hon kastat av mig så att det skrek om det och dragit i panik mot stallet samt sedan gjort samma sak med mamma någon minut senare så var vi tvugna att lämna hem henne igen. Och sedan fick vi hem lilla Amigo direkt efter, så för oss löste det sig ju ändå. Så hemskt för en sådan fin häst. Jag vet tyvärr inte hur det gått för henne sedan.
 
 
Någonstans strax där före så hade jag och mamma en medryttarhäst - haflingern Billy! Kerstin (en vän till oss) hade förut en haflingeruppfödning (som ni gamla trogna läsare kanske kommer ihåg, brukade vara mycket där och fota). Jag kommer inte ihåg om det var när vi letade häst, efter eller föra Amber men skulle tippa på före. Mamma var den som red mest men även jag lite då och då när mamma följde med. Jag hade även en annan häst i stallet som jag tog hand om, Christina, som var ett år då tror jag. Oftast var det uteritter och red jag gick mamma ofta med tillsammans med Christina. Billy är gammal showhäst från Österrike och vi vart ganska paffa när han mitt under allt kunde visa upp spank skritt och liknande haha! Så himla fin häst, har hälsat på honom ofta tills nu när Kerstin sålt alla hästarna men han har det bra nu som barnens favorit i stallet han står i nu. 
 
 
Nu kommer vi till Champagne som alltid kommer vara en häst som etsat sig fast i mitt hjärta. Ännu en av Kerstins haflingers som jag följt sedan hon föddes. Klokare och mer lättlärd och gosig häst får man leta efter. Alltid svår att fota för att hon ska vara mitt i ansiktet på en och gosa. Älskade att busa med mig och hennes lillasyster Cappuchino (se bild ovan, Champagne längst bak) i hagen och vi kunde vara där ute i timmar. Precis sådär lättlärd och intresserad som jag vill ha en häst. Vill så gärna lära och göra rätt för sig. Jag var så fäst vid henne att vi faktiskt lånade hem henne en sommar för att se hur det skulle gå..
 
 
Vi lånade hem henne och hon fick gå tillsammans med Amigo som glatt uppskattade hennes sällskap och de blev kompisar på direkten (meant to be or what?). Redan när vi släppte ihop dom tyckte vi dock att hon såg lite oren ut men antog att det var för att hon blivit av med skorna. Så vi tränade på som vanligt, hon var tre eller fyra år här så var mycket bus från marken. Hon var rätt bångstyrig ibland, eftersom att hon så gärna vill vara så nära men efter en dag att träna "stanna" och "kom in" så satt det som en klocka. Åh vad roligt det var! Tyvärr så blev hältan värre och det visade sig att flera av hästarna hemma hade samma sympom. Hon fick alltså åka hem igen och ingen var ledsnare än jag. Hästarna hade fått i sig någon giftig växt i sommarhagen som gjort dem dåliga, alla utom Billy som varit smart nog att avstå. Så sorgligt ändå, tänk om hon inte blivit halt? Då kanske vi hade stått här med två hästar ändå idag. 
 
 
Sen har väl Peter inget med det andra att göra egentligen men kände att han behövde få vara med lite ändå. Peter var ridskolans gangster och hade så mycket attityd att man inte kunde låta bli att älska honom. Kastade av alla barnen, levde rövare i hagen, rymde från sin box om maten inte hamnade hos honom första och fick till och med gå i storavalack hagen för att han var så jobbig. Vilket slutade med att han sprang rakt in i största bästa häst han kunde hitta så att den stackaren blev så paff att den ramlade omkull - det var han som bestämde. Vid den tiden var jag helt och hållet insnöad på trickträning och drömmen var ju en liten shettis! Lätt att hålla på med och lättare att lära - drömmen! Dessutom hade hans charmiga personlighet fångat mig för länge sedan. Tjatade redigt på min mamma att vi behövde en shettis i våra liv men icke. När han sedan blev för mycket för ridskolan så såldes han, har för mig att han såldes till någon som ville köra honom men är inte helt säker. 
 
 
Och det var tidigare hästar i mitt liv! Ber om ursäkt för kassa bilder dock, de flesta är nersparade från min gamla bilddagbok och var inte direkt i stora format. Har inte så många andra hästar som jag fäst mig vid, utan de är dessa fyra plus Amigo. Sjukt ändå att vi lånade hem Amber och sedan första provridningen efter henne så kom vi hem med Amigo. Så lustigt livet kan vara ändå. Så synd på henne ändå, både hon och Champagne hade varit perfekta hästar för mig nu men var alldeles för ung, iallafall när vi tog hem Amber. Måste varit 11 år och det är ingen ålder man tar sig an en problemhäst som första häst. Hoppas ni gillade inlägget iallafall, fick frågan om att svara i video men tyckte det var lättare att dela in det såhär. Ska försöka göra en video om hur jag började rida och räkna upp lite hästar där med. Men här har vi topp fem iallafall, det dem alla har gemensamt är deras skinande egna personligheter. 

and i will always remember you as you are right now to me


perfekta oktober serier

 
Det bästa med hösten enligt mig är halloween. Helt klart. jag älskade att hålla i stallets spökkvällar, gå på maskerad, klä ut mig, se läskiga filmer och bara allmänt pynta huset i spindelnät. Spöken, andar och annat övernaturligt har alltid intresseratmig och spökhistorier och andra upplevelser är det bästa jag vet. Skulle sitta i timmar och prata spöklika upplevelser om inte mina vänner var så rädda haha! Tur att jag har mina Thorinare, alltid up för en läskig film! Hur som så tänkte jag tipsa om mina favorit serier som går under kategorin "halloween" eller vad man ska säga. Spännande, övernaturliga och halloween-passande serier. Så gillar du sådant är det bara att checka av serierna på listan. Är det någon jag totalt missat?? Skriv en kommentar med tips!! 
 
♦ American Horror Story 
♦ Supernatural
♦ Hemlock grove
♦ Buffy the Vampire Slayer (because Buffy)
♦ Teen Wolf
♦ True Blood
♦ Scream Queens
♦ Grimm
♦ Scream
♦ Vampire Diaries

RSS 2.0