what will the children sing, when I'm dead and buried?

fotolektion, uppsala.

i'm regretting all this time spent half the world away.


just like I've always said; "if you're too cool for school, I ain't here to make no friends."

drog ned huvudet i backen som på sista bilden varje gång och frågade om vi kunde röra på oss, så himla söt (och jobbig). Elin står som fotograf!

"DEN OTROLIGA NH-HYSTERIN ÄR BARA MODE"

Är det något ord jag hatar (okej förutom frihets-dressyr haha) är "NH-hysterin". För det är ju tydligen mode just nu, om man nu kan säga att det är mode att bry sig om hur hästen mår och hur vår utrustning påverkar den. Tycker även att de är himla roande att läsa om alla stackars "vanliga" ryttare som alltid ska bli trampade på sina stackars tår så forn någon nämner att bett är dåligt. "Hade hästen mått dåligt av det hade det ju inte varit tillåtet" - Okej men obekväma klackskor är inte heller förbjudet, betyder inte att skorna blir skönare för det. Tycker som sagt att det är otroligt roande att läsa de långa inläggen där de blivit attackerade (aka de har läst ett inlägg med en studie om bett) för tydligen är det skillnad från häst till häst, man har olika ambitioner - visste ni att vissa har tydligen bara har inkomst från häst-tävllingar och det förstår tydligen inte NH-folket. Dessutom så skadar det väl inte att ha sporrar?? Alla ger ju inte skav, för tydligen måste ju bett/sporrar eller annan utrustning ge skav innan det kan anses vara obekvämt eller skadligt! :))
 
Bättre blir det när de sedan irriterat klagar på hur de minsann blivit kallade för djurplågare av någon som tydligen inte förstår: ALLA HÄSTAR KAN OMÖJLIGT RIDAS UTAN BETT, FATTA DET!! Dessutom är dessa människor som tror det dumma i huvudet, men visst! Sätt er upp på en jättehet häst och rid ni om ni tror att det kommer gå bra!! - Tydligen är det svårt att ta in att det kanske tar lite tid. Enligt mig kan alla hästar ridas utan, det beror inte på hästen. Allt beror på hur mycket tid ryttaren pallar lägga ner på det hela. Uppbetsling osv. ser jag bara som en omväg och kommentaren "min häst är för het för att rida utan" är bara en ursäkt för att du inte har tid. Enligt mig är det också ett litet kvitto på att om man kan sitta upp på sin häst och den förstår en även utan träns att man rider ordenligt - alltså med sits osv och inte bara handen. Och för att ingen nu ska säga att jag tror mig vara bättre än någon så vill jag tillägga att min häst är lärd på halsring precis som någon annan är lärd på ett bett.
 
Så vad får ni nu ut av den här texten? Tar du illa upp och känner dig träffad kommer du antagligen vilja kommentera något i stil med "så du hatar alla som rider med bett och inte vill lägga tid på att lära sig rida runt i en halsring man ändå inte kan tävla på och som är livsfarligt". Vad jag däremot skriver i inlägget tänker jag därför peka ut tydligt för att ingen ska missförså och skriva IQ befriade kommentarer (som väldigt ofta rullar in bland dessa inlägg. är trött på att få kommentarer om saker jag inte sagt och trött på att svara kommentarer med "skriv gärna vart jag sagt såhär"): Rid med bett om du vill, sålänge du kan använda det rätt bryr jag mig inte. Men säg inte att du rider på det för att "du måste", "det är helt oskadligt och min häst tycker om bett" eller "vadå jag måste ju rida på det för att kunna tävla". Säg att du använder bett för att du vill använda bett. Vill du inte lägga ner tid på att kunna rida din häst utan utrustning? Säg då att du inte känner något behov av att kunna det för att du vill använda utrustning. Att säga att alla hästar inte går att rida utan är bara okunnigt, faktiskt.
 
Sådär, nu är jag trött på alla butt-hurt inlägg om bett och NH hysteri. Varför skriva ett argt inlägg om att bett är så bra och att NH människor bara hypar allt om du inte känner dig träffad? "Åh jag vet att bett är dåligt men eftersom att jag rider med det så måste jag skriva ett argt inlägg om hur lite jag bryr mig och klaga på att NH människor ändå är dumma i huvudet." Även om ni inte menar det så är det bara så jag kan läsa inläggen. Det är ju inte så att jag skulle ta illa upp om någon exempelvis sa att jag vore en djurplågare, för jag vet att det inte är sant. Jag skulle inte heller ta illa upp om någon vill påpeka att jag inte rider särskilt bra heller, för det är jag väl medveten om. Som sagt, den typiska "jag gör absolut inte så men tänker ändå skriva ett argt svars-inlägg" roar mig väldigt mycket. Hur kan någon ta så illa upp såfort man nämner att bett inte är särskilt bra? Att ha metall i munnen på någon säger ju sigsjälvt att det inte är så jävla najs liksom. Vad säger ni? Skriv gärna en kommentar om hur ni tycker, men snälla dampa inte om hur bra eran häst mår även fast den har bett, det är ju ganska självklart att hästar kan ha det bra även om de har bett i munnen en timme om dan.
 

say I'm wrong, I don't mind if it's all against one.

 
Efter skolan blev det lite shopping och sedan en fika med Amanda & Loviisa. Vi satt nog och snackade ett jävla bra tag för plötsligt var klockan nästan fem och jag behövde dra iväg till bussen. Skulle med till stallet och rida när Michelle hoppade och jag vet inte om Amigo var jäkligt trött, eller om han bara ville mysa med alla personerna som stod inne på banan haha! Både Elin, Andrea, Fanny och hennes kille var med, och det var ju mycket roligare att hänga med dem medan Simba fick jobba på tyckte Amigo. Imorgon är det valborg vilket vi här i Uppsala firar med en smäll! Har halft om halft planer som säkert kommer bli jätte roligt ändå!

you have a choice, be your own person, have your own voice.

några bilder från ridhuset, sigma 70-300mm - f5.0, 1/250

never thought it'd be easy; cause it's not if it's worth to have.


said, "If you can't make it here you won't make it there."

fler bilder från idag, mamma är fotografen!

we left home with no kinda back up plan, and everyone we knew that we couldn't stand.

 
Åh vad fin Amigo var idag! Så galet pigg och hoppade så jäklarns bra! Åkte upp med mamma på eftermiddagen och hoppade lite med fokus på bana! Svängarna satt och han drog på som satan mot hindrena, så himla roligt att rida när han är såhär. I övrigt på är jag röjd från allt pollen och längtar mest till valborg på onsdag, sålänge det är fint väder. Annars tänker jag sitta hemma och äta glass och gråta, typ. Har ni några planer för valborg? 

årets första dopp!

 
okej i lördags skulle vi ta oss igenom en "liten vattenpöl" som sedan visade sig vara en sjö. alla hästar kom igenom utan Amigo. han?
ja han ställde sig och plaskade i mitten, åt gräs från botten och vägrade gå därifrån. varför? ja vem fan vet haha, käppis ponny!

a man in desperation can't trust a troubled mind.

blev en kvällspromenad med ponnyn istället, varierad powerwalk & jogg. Mys!

i wonder, how am i supposed to feel when you're not here.

 
Gick upp strax innan 7 och blev upphämtad av Minna, dags för hästtävling! No sleep for me, men vad gör man inte när det är hästar inblandat! Så himla roligt att vara igång och tävlings-fotografera igen, särskilt när man känner en hel del som är med. Är även varit på största middagen hos mormor med buffé bord och tårta, är inte alls sådär spymätt nu när jag ska iväg till stallet liksom! Blir nog lite longering och/eller kanske lite fotbollsträning? Är inte jättesugen på att rida idag så vi får aktivera oss med något annat helt enkelt. Sedan blir det Orphan Black och massor av sömn inför en ny skolvecka! (som förvisso bara är 2 dagar, heh)

well I try not to think of what might happen, when your reality it finally cuts through.

lektion ute i stadsparken.

we still live the same town, well don't we? but I don't see you around anymore.


you can't run from your shame.

bilderna från kombinationen kan möjligtvis vara de fulaste bilderna på mitt ansikte någonsin eftersom att jag skrattar sönder när han sticker igenom den!

there's no need to apologize i've got no time for feeling sorry.

 
Uteritt med Michelle & Fanny, ute i skogen på okänd mark. Trodde ett tag att vi skulle gå vilse och bli fast där ute och behöva äta varandra för att överleva, men som ni ser på första bilden (ett gäng glada ryttare som hittat stigen igen) så var det inte fallet! Fint väder och en pigg och glad häst, som bara dampade lite lagom haha! Har just nu inga planer för kvällen, får se om jag hittar på något eller om jag ligger hemma och latar mig, båda låter faktiskt lika lockande haha.

you're not getting any younger, time keeps passing by but you wave it away.

fotade med mitt sigma 18-200mm. så synd att det är lite trasigt, det är himla mycket bättre än vad jag vill tro haha.
 
Några bilder från igår när jag, Emma, Felicia & Sebastian (och Thea som joinade sen) satte oss vid ån efter lektionen. Men tillbaka till festivalen, eller rättare sagt när det slutat: det blev dragon palace och kina buffé! Vilken nästan är tradition vid det här laget. Sedan hade vi lektion ute i stadsparken vilket vad underbart i det fina vädret! Sedan blev det en cider med gänget ovan som nämnt, perfekt avslutning på skolveckan om man säger så! Så taggad på vår, valborg, studentskivor, studenten och allt därimellan.

freak.

min kortfilm damer & herrar! skriv gärna vad ni tycker! - och se om ni lyckas hitta fetaste failen i den haha - ENJOY!

i won't look back 'cause there's no use, its time to move forward

filmens (och fannys) priser samt Fanny & Sebastian som skådespelade i filmen! Pris för bästa foto, bästa manus & Fanny för bästa kvinnliga huvudroll!

so if I let go of control now, I can be strong;

 
slänger bara upp några instagram-bilder i farten, har haft en superdag! Kortfilms festival (där jag fick med mig två
priser hem), kinamat, lektion i stadsparken & en cider med ett gäng vänner. dessutom har vädret varit underbart!

cause when it's all said and done you don't need anyone else.

en av de få bilderna på mig från spanien (där jag inte gör fulaste minen jag kunde vill säga haha), tror henrik är fotografen
 
Är så trött att jag tror jag dör. Satt uppe halva natten med redigering och krismöten och sedan slutar det med att vi iallafall sänder nästa vecka. Jaja jag och Emma skötte våra punkter men sedan hängde inte allt tillsammans. Nu är det iallafall dags att försöka sminka bort de största påsarna under ögonen och pallra sig in på kortfilms festivalen som är idag! Är ni taggade på att få se min film sernare idag?? Får se om den lyckas kamma hem något pris. Sedan blir det kina buffé till lunch på Dragon Palace och en senare lektion i stadsparken. Vädret är fint också så jag tror detta kommer bli en toppen dag!

so let's get back to when everything seemed perfect.


still got something left to prove, it tends to keep things movin.

alltså satan vad han hoppade av på sista bilden! dessutom hoppade han helt snett och jag trodde vi skulle hoppa över stödet, lagom rädd ryttare haha!

live your life for yourself.

 
Ibland önskar jag nästan att jag var 17 nu och att Amigo kunde bli en liten tävlings-ponny! Satans vad fin han var när vi hoppade idag, särskilt på kombinationen som han nästintill stack in i ibörjan haha! Premiär för kortärmat blev det också, passade perfekt för hoppning i fin kvällssol. Hoppade några hinder och höjde sedan upp ett i kombinationen och ett räcke som han också hoppade fint på! Tog det rätt lugnt så att han inte skulle bli för trött och han var riktigt nöjd efter passet! Drog på en repgrimma idag för variationens skull, var ett tag sedan jag hoppade med något på huvudet ju! Bra: kunde lättare reglera och få rätt avstånd. Dåligt: gick sämre att svänga på än på ringen, antagligen för att han är ovan haha! Har annars jobbat massor idag, både med filmning och redigering. Imorrn blir det redigering för hela slanten, ja herregud. Kommer ha fullt upp hela kvällen för att få klart allt. Hoppas ni är spända på premiären på fredag!!

overhead but what the hell do they think they know?

fler bilder från säva i söndags, 

you know to keep your hopes up high and your head down low.

försökte rädda upp några bilder jag fotade på michelle & armani / elin & zulle i söndags, blev väl som det blev haha!

"här står jag i solen och glassar"

 
Hejsan hoppsan, jag har visst en blogg. Okej, skriver så jämt men får alltid ångest när den får stå hela dagen, brukar ju alltid göra ett tidsinställt till förmiddagen/morgonen iallafall. Iallafall så fotade vi inget på fotograferings lektionen idag utan skrev pitcher och offerter istället - annars brukar det ploppa upp bilder därifrån. Efter skolan blev det sedan jobb med Emma igen och vi både filmade, gick på ett möte och klämde in en glass paus i det fina vädret. Årets första glass och jag lökade sönder i min skinn-jacka; kan våren vara här nu mån tro? Amigo fick sedan vila idag då jag planerar att hoppa imorgon kväll om vädret är lika fint! Känner att nya snygga bilder behövs här nu, har ju varit lite dött ett tag medan jag hängde i solen en vecka. 

GoT fans vs. no fans

Tidigare idag i en diskussion om game of thrones;
Kyle: Men han Jon Snow, jag gillar inte honom!
Resterande: YOU KNOW NOTHING KYLE BOHMAN!
 

will you even look back when you think of me?

 
Även fast det är en ledig dag blev det en pang-start på veckan med jobb direkt. Åkte in och mötte upp Emma & vi filmade i några timmar. Har sedan spenderat kvällen i stallet, hade tänkt rida ut men kände att njaa, det här går nog inte. Så red runt lite på banan istället, därav blev hacket kvar på (var för lat för att gå in och byte huvudlag). Tränade lite böjningar och att galoppera ut i hörnet i galoppen och han både svarade fint för skänkeln och galopperade fint! Galet fint väder var det ju också, så himla mysigt med kväll-sol! Nu blir det fruktsallad och game of thrones. (och btw lite sådär off topic; ser ni på orphan black?? kom ihåg att säsong 2 har börjat och att vi kan se det varje söndag! perfekt avslut på veckan liksom, så excited!)

let's leave no words unspoken and save regrets for the broken.

elin & tiger, igår.

i'm constant like the seasons, and I will never be forgotten man.

elin & laura från igår,

my head's above the water while they drown in the undertow.

några bilder från ridhuset igår som inte är helt kassa. på önske-listan: ett ridhus med bra belysning

mys avslutning på veckan

barbacka uteritt på en lugn och glad häst! är våren här nu?

won't keep my voice down. know the words I speak are the thoughts,

 
Så, hemma från en tävlingsdag och ska strax iväg på en skritt-runda med Andrea. Otroligt roligt att vara med och se tävlingar igen, jag och mitt crew (elin & michelle) planerar redan att åka på nästa tävling om en vecka i jälla. Hur som, jag tyckte det gick bra för alla jag kände igen! Simba ville dock inte hoppa, så det var ju mindre roligt. Har knäppt en del bilder som är uppvisningsbara så de kanske kommer senare! 

so everyones always judging me. i'm not afraid of anything, i've got the whole world in front of me.

detta hade varit en väldigt söt bild. ... om robert inte typ, skelade med ögonen och ser galen ut!
några få charmiga bilder ifrån igår, min kära syster erbjöd sig att övningsköra mig in och hem så jag festade på en stund iallfall. så galet sköna människor!

äntligen dags för tävlings-säsong!

 
imorgon drar jag till SÄFVA RK och fotar hästhoppning, ska du hoppa? skriv en kommentar så kanske vi kan fixa lite bilder!

you come around and there's nothing left to say; it's like we're strangers anyway.


in the beginning I was upfront,

 
Solen skiner, det är varmt och fint och jag har en feber-dag. Fuck den timingen. Har degat hela förmiddagen och sedan pallrat mig upp till stallet för att rida en sväng på banan. Var inte jätte pigg så tog det rätt lugnt, tränade mycket på att rida utan att använda halsringen utan bara med vikter och ridspöt vilket gick väldigt bra för att vara första gången! Han var jätte duktig och riktigt nöjd efter passet. Nu har jag hoppat ur badet och sitter med dilemmat om jag ska gå på fest ikväll eller stanna hemma och sova. Har varit super taggad på den här festen men känner mig seg och lite febrig fortfarande, som sagt: kan man ha mer dålig timing?? Vad jobbigt det blev nu liksom. Annars får jag önska er alla en glad påsk idag! Hoppas ni käkar massor av godis!
 
 
 
 

you'll always be there looking over my shoulder

Martin - mannen, myten, kometen.

won't let your problems weigh me down.


spanien genom iphonen

snodde denna bild från Thea, glada resenärer väntar på väskor efter en flygtur full av gråtande bäbisar. (ok det var en, men den lät som hundra)
(kanske kan ha blivit vän med gubben bredvid mig på flyget för att vi båda smidde planer för att kasta ner barnet till bagaget)
 
dagen efter vallfärdade vi ner till en affär och införskaffade mat innan vi vallfärdade tillbaka till huset.
+ nedförsbacke hela vägen ner! - uppförsbacke hela vägen upp..
 
 
fanta & rosé i solen // theas bild, i stole it lol.
 
 girlsen samlas för snack-time & game of thrones medan killarna sover/slavar i köket.
 
 jag & thorin 1 // Sara gick ner en hel del i vikt efter alla trappor upp!! .. eller så körde vi sanning eller konka, vem vet
 
tapas resturang med drinkar & efferätt innan utgång i fuengirola! mysigt värre.
 
 minns ni att jag sa att vi träffade på några norskar som jag skrek på?
 
 sedan hamnade vi på bh:baren där vi fick drinkar, shots och champagne för 3 euro. galet, kanske därför alla bilder är suddiga och spårade
 
 åter på flygplatsen för att åka hem var vi hungriga som vargar, det var jag vs. maten. aka xxl cheese n' bacon.
 
 ok maten vann så jag packade ett travel-pack av mina pommes och mozzarella sticks.

i've come to terms with exactly what we are

 
Now we're back! Yeey, helt nya fräsha bilder från idag när vi red runt lite på banan (och hindrena var framme så såklart kunde vi inte hålla oss hehe). Så vi red runt lite, hoppade lite. Som vanligt helt enkelt och han hoppade jätte fint! Behöver bara rida lite mer på ringen ett tag nu för styrningen är lite off efter vilan och nu när jag varit borta. Skönt att vara tillbaka iallafall, kanske hade saknat honom liiiiiite liite iallafall, lilla tjockisen!

never thought I'd be the last one standing, never thought that we would come this far.

 
Några guldklimpar från kameran senaste veckan, är det något jag saknat är det mitt älskade photoshop hemma som inte laggar inför varje ny grej man gör! Åh justja, jag är inte död i någon plan-olycka om ni undrade. Fick en dängt med migrän direkt när jag klev innanför dörren hemma och däckade framför supernatural och sherlock i ett nedsläckt rum medan min syster var snäll och gjorde mat till mig. Därför hör ni av mig först nu, eller kanske också för att jag segat mig hela morgonen. Eller ja, det är sen eftermiddag nu men ändå. Är iallafall hemma efter en underbar vecka nere i spanien med några av de skönaste människorna på denna jord! Hoppas ni andra haft det bra hemma i kära regniga sverige också, själv längtar jag redan tills början av sommaren då jag och ett gäng brudar ska ner igen! Hur som, resan har varit smuuuutt! Och här kommer en liten lista på några av de bästa momentsen:
 
- Martin ska gå på planet, TAPPAR BORDING PAPPRET och det blåser iväg. dör, vem lyckas??
- AK går in i glasdörren till balkongen.
- Jag ska graciöst springa ut i havet, första jag gör är att ramla och får en kallsup
- Servitören kommer ut med Elins mat, säger "your chicken" och ställer ner en tom tallrik. Maten kom ca 30min senare, vi frågade alla om hon beställt man från diet-delen på menyn, lite väl extremt.
- veckans motto: det som händer i spanien stannar i berlin.
- Drunk Thea skriker vägbeskrivningar på spanska till vår taxi-driver.
- Att vi sedan första dagen skojat om att sälja Elin till moppepojkarna påväg till affären.
- Jag går in i huset och undrar varför det är så jäkla mörkt och AK säger att det är för att elen är så jävla dyr. Vi går sedan in i varsit rum men hoppar direkt ut igen och skriker "Nej!! Elin är så jävla dyr!!" "Moppepojkarna kommer bli fattiga!!". Ligger sedan på golvet och skrattar över detta tills Elin kommer och skriker på oss.
- Går förbi en resturang som heter "Martin Playa", när vi går iväg vänder sig Martin om och säger "hejdå farfar!"

it's hard to think when losing someone only make you wanna scream.

avslutar denna tbw med bilder från midsommar 2011. vilka av bilderna har varit era favoriter?

I still gave it everything, I guess I'll never catch my break.

 
Igår blev en hel nice kväll inne i "stan" (aka fungirola) där vi käkade mat (väldigt väldigt sent), drack drinkar och hade jävligt roligt! Träffade ett gäng från norge (aka jag skrek och frågade om de var från norge, vilket de var, och sedan skrek 'skål för fan') och satt på en bar och snackade med dem innan vi blev indragna i nästa bar där vi fick drinkar, shots och champagne för 3 euro! Galet. Kvällen blev sedan rätt galen. Martin försvann och grejer och vi har leta hela dagen, Henrik tatuerade ansiktet, Thea drog ut två tänder, Elin rakade av sig håret och Amanda gifte sig med en spansk gatumusikant. Rena rama Hangover part 4. ungefär, kanske överdrev lite.

my tongue is weak and every time I try to speak I can't say nothing,

vår, vitsippor och tränslöst - 2011.

could always tell when somethings missing; like I knew everything, except for you and me

idag blev det strandhäng och vi kände oss alla som fem igen när vi lekte runt bland vågorna, nice!

we made a pact and never gave up, when everything would change we'd always stay the same.

 
Henrik tog min kamera och fotade bilden ovan, cred för den till honom! Hur som, hur har ni det hemma? Regnar det? Snöar det? Vill ju hålla mig lite uppdaterad eftersom att vi åker hem om några dagar nu. Här är det iallafall jävligt nice. Det har varit fint väder alla dagar utom igår då det var lite molning, då spenderade vi dagen med shopping! Annars så chillar vi mest här hemma, vallfärdar ner till stranden då och då för att beställa in en drink och en banana split, stannar uppe sent på kvällarna och gör gud vet vad och äter en så djävlulskt mycket mat - som vi hoppas att vi såklart bränner bort varje gång vi går ner till stranden som ligger jääävligt långt bort! Lever livet lite sådär helt enkelt, precis som man ska! 

please take notice, these words are hopeless.

fick hem mitt rosa träns, 2011.

family dinner.

fredrik bjuder på festmiddag, sen kan fiestan börja! 

last night

elin posar utanför moppepojkarnas garage
 
 grupp-bild nere vid stranden. svär på mitt liv att havet är i bakgrunden, det syns bara inte haha!

and there's a bottle right next to me; I'll down a few drinks just to take the pain away

lucia 2010;

hänger i solen

snack-time och häng på balkongen innan vi drar ut för mat, livet är fan bra! 

i wish that you were here by my side.

western-tema, 2010.

i know that I had sworn I'd never trust anyone again, but I didn't have to - you had me at hello.


what have I gotten into this time around?


i watch the clock to make my timing just right.

- spanien 2014 -

how you never wanna live without this broken boy who keeps on trying to forget

över till år 2010, några gamla favorit bilder fotade av alexandra!

would it be okay if I took your breath away?


häsning från spanien

dricker drinkar, svettas och lever livet! 

well, there's nothing worse than walking by myself

även dessa är från 2009.

i've never seen a smile that can light the room like yours;

 
Ja hallå bloggen, vi har faktiskt kommit fram och inte dött på planet som ni kanske trott. Men nu är vi här och lever livet, ska aldrig lämna! Kom hem sent igår och det första vi gör är att låsa ut oss på balkongen.. heh. Tur att Amanda & Sara var inne! Idag har vi ätit äggmackor, vallfärdat hundratio mil till ett supermarket för att inhandla mat och dryck och sedan vallfärdat hem idag. Uppförsbacke hela vägen. Värsta. Jag. Gjort. Fick ca 75 astma attacker. Sedan blev det chill på balkongen i solen resten av dagen, så himla skönt! Minus att mina kära vänner bränt sig eh lite haha. Nu är vi precis hemkomna efter en pizza nere vid standen. Hur som, förvänta er inte att jag kommer hem någonsin, detta är nu en rese-blogg haha! 

i wanna thank you for your card, 'cause nothing says it all.

haha känner ni igen de här två töntarna?? josäfin & amigo a lá 2009 med ny redigering.

mot spanien, bye bye sweden

och en öl på flygplatsen senare och vi är iväg!! 

in seven years only one goodbye that meant much to me.


redo för en throwback week??

 
Okej, så nu är det en halvtimme tills jag ska åka iväg! Hela vägen bort till spanien ju, med ett gäng underbara vänner. Datorn är med så ska försöka blogga lite iallafall, annars har jag fixat ett nytt tidsinställt till er varje dag. Ni vet throwback thursday?? Varför inte köra en throwback week?? Hela veckan jag är borta kommer galma spex-bilder komma upp varje dag, ända borta ifrån 2009 där jag hade lugg till när lucia bilder från 9:an. Vad tror ni om detta? Hoppas ni kommer tycka att det är kul iallafall! ovan ser ni bilder från 2010-2011. Sista är första gånger jag red helt lös på halsringen, haha! Aja, vi ses och hörs! Ha det så bra här hemma så länge, PUSS!

heaven and hell, 'cause I can't tell; you'll be my angel through it all.

fler bilder på matilda & wanda,

it's in my head again, watch me forget my life

 
Okej, så det här med att packa?? Saker jag gjort istället för att packa: en fan-video [länk], stor städat mitt rum, sorterat under mitt skrivbord, sjungit ett mayday parade maraton av låtar, legat på golvet och hoppas att väskan ska packa sig själv. Alltså jag har ju tagit fram typ allt.. meeen sen ligger det utspritt över hela golvet. Aja, har ju några timmar imorgon på att lägga ner allt ordentligt! De viktigaste saker i nummer ordning: kameran. pass/biljett. pengar. godis. Andra nödvändiga saker kan vara kläder, smink och mediciner, eventuella laddare till tekniska prylar så som dator, mobil, kamera samt smycken. Fun fact: jag har en större necessär till mina halsband/ringar/armband än till mitt smink. Frågan nu är ju om jag har väldigt lite smink eller väldigt många smycken haha. Hur som, låter det som jag glömt något? Please tell me haha!
 

flyr landet

 
Ja ni mina kära läsare. Imorgon drar jag ifrån detta land och landar i soliga spanien!! (eller ja det kommer inte vara sol när vi landar eftersom att vi landar mitt i natten men ändå). Det ska bli otroligt skönt och härligt, eftersom att det ska regna här hemma. hahahaha, ellr nått. Det roligaste kommer nog bli flyget imorgon (not) när vi alla blivit utspridda i hela planet. Loviisa säger att Sara & Thea är dumma som sitter längst fram i planet för att de kommer dö först om vi krashar, Fredrik grät för att vi inte skulle dö tillsammans om vi skulle krasha och Amanda förutspådde att jag skulle sitta och skrika "KÄFTEN JAG SER PÅ SHAMELESS" om ett barn skulle börja skrika. Det sistnämnda är möjligtvis sant. Sedan att jag sitter på en mittenplats är ju najs, hoppas inga sitter bredvid mig. Tänker se om de senaste avsnitten av shameless ändå, mina flygrannar får dömma mig bäst de vill när jag sitter och gråter haha. FUCKA UR SPANIEN IMORGON HELT GALET

i searched the streets and the bottles and bars for an escape, but nothing has changed and it's still the same.

fotade också fanny & simba igår när de hoppade, så härligt att det finns lite ljus på kvällarna nu!

varför göra gymnasiearbetet när man kan rida?

fannys mamma kom ut precis när vi skulle börja hoppa lite bana och var super snäll och fotade lite! slänger upp alla bilderna.
 
Ja jag skulle ju inte rida idag... men det slutade ju regna och Fanny frågade om jag ville vara med och hoppa. Det kan man ju inte tacka nej till liksom! Varför sitta hemma och göra klart sitt gymnasie arbete när man kan rida liksom?? Heh. Hur som så gick det bra! Han var inte jätte sugen men om Eddie sprang framför så blev det fart! Han hoppade fint också, dock så hoppade vi fram på ett kryss och höjde upp sen direkt eftersom att vi inte hade någon slav som kunde springa runt och höja hinder. Blev ju väldigt högt väldigt fort, eller ja. Men det funkade! Några stopp när vi kom fel och det var lite högre hinder, men jag är nöjd jag! Får ta någon dag sen då han är på riktigt hopp humör och höja lite mer! Najs att hinna hoppa nån gång nu när vi åker också, var ju innan sportlovet jag hoppade sist med! Nu tänker jag tvinga mig själv att göra klart det där satans gymnasie arbetet och sedan när det är klart får jag gå och göra fruktsallad och se finalen på shameless som belöning. That's a plan.

det sprudlar av produktivitet

Anledning till att stanna hemma från skola idag: vädret. Anledning till att inte rida idag: vädret. Anledninge till att inte göra något produktiv idag: vädret. Anledning till att använda bilder från tumblr istället för att ta några egna: vädret. Helt enkelt: vädret suger så jäkla hårt. Var väldigt nära att jag skippade lektionen idag, men viking som man är letade jag upp ett paraply och tog mig till skolan. Produktiva saker jag gjort idag: skickat in tre skoluppgifter, ätit frukost till nya Game of Thrones, tagit mig fram och tillbaka från skolan i ett synda regn. Måste jag nu vara mer produktiv någonsin igen?? Ja tyvärr, för jag måste skriva rapporten till mitt gymnasiearbete. Haha de sa att man inte skulle klara av att göra det sista veckan, prova sista dagen!! HAHA YOLO. Nej men nej barn, följ inte mina dumma val i livet. Gör era gymnasiearbeten i tid, don't be stupid

i took a trip back to my old hometown where it's harder to remember your name.


cause God knows your eyes are the only ones I've ever known.

 
Har ju varit uppe hos den här tönten också. Blev en blanding av ridning och löslongering på banan. Red först men han var så hoppning och på tårna så jag tog av tränset och så fick han springa av sig. Sedan mot slutet travade han runt mig jätte fint, tills han blev arg. Precis som vanlig longering!! Haha. Sedan blev det att fota Matilda & Wanda, alltid lika trevligt! Nu sitter jag här och har spontan bokat en biljett till spanien - igen! Får se om jag får åka ner ensam eller om någon jävel vill åka med mig, känner mig så jäkla YOLO helt plötsligt. Btw så har jag och Frida skojat om att flytta dit och öppna en bar, berättade det idag när vi åt middag hos mormor och morfar och morfar sa: "vad roligt! jag kommer vara eran största kund!". Okej lite sidetrack men ändå. Så himla taggad, sen åker vi ju på onsdag. Sen börjar Game of Thrones idag så vi kan se det imorgon och det är final på shameless.. LIVET ÄR SÅ BRA NU

i want to tell you everything but I'm too proud.


to all those nights when you were happy, or at least you thought you were.

kom nyss hem efter att ha varit och fotat matilda & wanda, mer bilder väntar! 

i found comfort in change and the clear air of the countryside.

simba ville inte gå in från hagen i fredags, snygg är hon iallafall!

yeah the thoughts in my mind, they never felt more than okay.

 
Är nu hemkommen efter vår lilla reunion med Anna & Johanna! Först blev det mat på en italiensk resturang (såklart blev det pasta hehe) och sedan tog vi ett stopp på terassen och tog varsin cider. Massor av snack och allmänt catchande up i varandras liv! Måste göras oftare, är ju så galet trevligt! Kvällens höjdpunkt kan ju ha varit när Anna velade om hon kunde lämna sin hjälm med cykeln och vi svarade "klart du kan! inte direkt som om det kommer börja regna!". Gissa om det regnade när vi gick ut sen?? Jag: "Nej!! regnar det!?" Anna: "MIN HJÄLM!!" ... Så typiskt! Nu sitter jag hemma och saknar mina hundar som fick sova hos mormor eftersom att jag kom hem lite sent. Spelar ingen roll att Pirrie hållt mig vaken två nätter i rad genom att snarka som en traktor eller att de väckt mig tidigt på morgonen - saknar dem ändå! Känns så ensamt. Sitter i min ensamhet och undrar över livets stora frågor; vill jag ha fruktsallad? Orkar jag göra fruktsallad? Vill jag se om Orphan Black inför säsong 2? Vill jag se om de senaste tre avsnitten av shameless?? Vill jag se ett avsnitt av sherlock?? Vill jag kanske bara sova??? SÅ MÅNGA SVÅRA VAL MAN HAR I LIVET ALLTSÅ.

tried my best to change my ways, hoped it would bring better days.

 
Har faktiskt ridit ut idag, själv! Vilket faktiskt gick bra, första gången sedan... sommaren? Inget hoppande, inget dampande - åh vad glad jag blev! Han taktade halva vägen hem med det kan jag leva med haha! Red en sväng och lät honom galoppera på vi valfritt tempo vilket han uppskattade! Några bocksträckor blev det dock efter ett tag, tror någon är glad att det är vår! Så himla fint väder. Ikväll ska jag ut och äta middag med ett gäng vänner varav jag inte sett några på ett bra tag! Ska bli så himla trevligt. Hoppas ni har lika trevliga lördags-planer! 

måste vi verkligen vara så trångsynta??

Något jag finner intressant är hur vissa hästmänniskor helt dissar någon gren och alla som utöver den. Vi vet alla fördomarna: dressyr människor är tråkiga och snobbiga, hoppryttarna bara flängrider och NH människorna bara klagar på att alla andra är djurplågare för att de använder bett. Därför håller dig dressyrryttarna till varandra, hoppryttarna till varandra och so on. Vad jag inte förstår är varför det finns så få som utövar allt? Eller varför vi alltid måste försöka såga den andras gren till fotknölarna? 
 
Jag själv rider inte dressyr i någon klassisk form, jag gör det utan huvudlag och fokuserar mest på svängar och lydnad. Hoppar gör jag mer än gärna, men också där utan huvudlag. Däreot så har jag vänner som tävlar högt i dressyr och sätter två bett i hästens mun, jag har vänner som tävlar hoppning med både det ena och det andra bettet. Tycker jag att deras hästar ser plågade ut? Inte det minsta. Jag älskar att hänga med på tävlingar och fota och se. Självklart får ryttare som inte kan respektera hästen mig att vilja spy, men det finns också ryttare som får mig att le på munnen på tävlingar. Tävlingar är något jag tror att många hästar tycker är roligt, oavsätt om det är dressyr eller hoppning eller terräng - vad som. De blir extra ompysslade, det är spänning, mycket som händer, andra hästar - jag vet ju själv hur Amigo är en riktig diva och älskar att visa upp sig. Sedan finns det ju hästar som tycker det är mindre kul förståss.
 
Nu ska jag inte sidetracka dock, men vad jag vill komma fram till är att man inte måste sortera sig i något fack. Vi borde försöka vara vänligare mot varandr och kanske till och med försöka lära av varandra. Jag är likadan med alla människor - jag ogillar ingen innan den gett mig en anledning till det. "Så du rider dressyr, vad trevligt! Din häst ser väldigt fin och glad ut!" - "Åh du är en NH-tränare, ehh ja jag gillar inte riktigt hur du rycker hårt i grimmskaftet för att tillrättavisa hästen". Försår ni min poäng? Vad jag själv ogillar är när människor är respektlösa mot hästen; rycker den i munnen/sparkar/slår när den stannar eller liknande, ger två olika signaler samtidigt och sedan blir arg när den inte förstår, provocerar den för att få den att krångla så att du ska se ut som en duktigare ryttare osv. Det vanliga jag brukar ta upp. Gör du inget av ovanstående? Ja varför ska jag då ha ett problem med dig för att du inte har samma tänk som jag?
 
Kort sagt; jag vill väl mest påpeka att vi är rätt trångsynta ibland vi hästmänniskor. Vi behöver inte hålla med om allt. Jag tycker att det är onödigt med bett men står i samma stall som en ryttare som tävlar i hoppning och är väldigt bra vän med en ryttare som tränar dressyr på högre nivå. Vi är väldigt bra vänner iallafall, för jag känner inget behov av att säga åt dem att bett är dåligt och de känner inget behov av att säga åt mig att jag borde ha ett.
 
våren 2012.

your name is the only thing you're really sure of.

dags att fixa lite nya rid-bilder tycker jag allt! Här är två ovisade från senast, ca 2 veckor sedan!

cause it's been months and you've had time to face what you've been running from

 
Äntligen uppe på hästryggen igen! Skrittade ut en sväng med Michelle & Simba i det härliga vädret. Amigo var som vanligt lite dampig men var glad att få komma ut igen! Nu käkar jag natchos (igen heh), sjunger högt till maskinen och filosofierar över hur skönt det är att vara hemma själv. Lever livet. Möjligtvis dyker ett gäng töntar upp senare för fredags-häng. Är så satans glad över att det är helg!

vlog; när blev våldtäkt lagligt??

ny vlog!! om ni håller med, please dela med alla ni känner; enjoy!

another year when I just close my eyes and dance inside my head

 
Hej allihopa! Hade tänkt bjuda på en vlog ikväll men uppladdningen på youtube går i extrem slowmotion. Får bli en fredags-startare istället, så håll er uppdaterade! Ser fram emot att lägg upp den. Annars har jag käkat natchos och allmänt inte gjort så mycket alls. Hm. Ska se arrow och mysa med hundarna. Taggar fredag imorgon så himla mycket, har varit så trött den här veckan att jag velat gå i ide. Har dessutom mysiga planer för helgen. Annars har equiterapeuten varit här idag! Amigo hade en låsning i höger bak - alltså benet han har varit "halt på". Skönt att veta att det inte satt helt i ryggen iallafall. Imorgon ska han skrittas och sedan blir det full fart igen! Skönt, börjar få slut på idéer att göra från marken eftersom att han dissar dem allihop.

we are sick and we are tired, we're all fools and worthless liars.

 

shallow talk breeds shallow minds, but that was just a jealous boy's excuse

några fler bilder från löshoppningen,

with age comes insecurity; mbarrassment and tragedy,

 
Idag glömde jag helt bort att blogga, fullt upp med skola och bikini-letande efter skolan. Kom sedan hem och käkade sushi med mamma innan vi åkte iväg för att byta bikini-underdelen jag köpte haha. Syrran skulle övningsköra så det var ju lika bra att få det gjort. Att köpa bikini toppar är bland det roligaste som finns men att sedan köpa en underdel som passar är helvette. Kom genast ihåg varför jag gett upp tidigare år och dragit på mig ett par tränings-shorts att bada i istället haha! Hur som så har ju nu ett par som får duga. Kände att jag faktiskt behövde ett par nu när vi ändå ska iväg till spanien om en vecka!! Så galet taggad. Så nu har ni chansen att önska inlägg om saker ni vill läsa om osv. så att jag kan fixa lite tidsinställda inlägg också. Kommer dock troligen ta med datorn och uppdatera med lite bilder från värmen. (och kanske för att kunna se mina serie hehe)

running away won't answer any of your prayers,


young and unemployable - lonely, drunk and beautiful.

en till bild på alicia från igår,

but who are you praying to? is it the god you stopped believing in when he abandoned you?

 
Alex fota några bilder på mig och amigo ifah också, kommer bli mycket fotande nu med alex i stallet! Fotade henne och Simba också om ni vill ha fler bilder sen. Hur som så blev det lite promenad och sen tänkte jag "gud vad kul vi kan gå upp i skogen och busa och hoppa lite grenar!!" - eh nej. När vi är ute och rider i skogen tycker han det är svinkul, nu däremot: inte så mycket. Aja, I tried. Har nu jobbat med mitt gymnasie arbete som nästan är klart och vill mest gå och lägga mig till säsongs finalen av my mad fat diary. På tal om finaler så såg jag ju också how I met your mother avslutningen (och råkade spoila på twitter, sorry!) och eh blev arg. Ska inte spoila här nu också, men kort sagt så hoppas jag fortfarande att det är ett april skämt. Aja.

then wonder why you wake up crying, at least the pain means you're alive.


two faced.

okej vi fick i uppgift att fota fucked up photos så jag fotade & redigerade elise & alicias ansikten till ett. so disturbing.

but nothing here can take away the years you wasted


RSS 2.0