"and I... am Iron Man"

 
 
Okej hörrni, efter att ha väntat i ett år på fortsättningen efter infinity war var det äntligen dags att sätta sig i bilen och ta sig till mall of scandinavias IMAX igår. Med höga förväntningar och en rebull var vi redo för de sista tre timmarna för denna fas av MCU. VI blev inte besvikna. Alltså jag vet inte ens var jag ska börja, denna film var verkligen ett mästerverk och jag förstår varför Russo bröderna sagt att detta är de sista det gör med marvel - för detta var det bästa de gjort. Man kastades mellan chock, skratt, gråt, mållöshet och allt däremellan och spenderade alla tre timmar på helspänn. Tror jag satt stressad typ 75% av filmen för att de verkligen lyckatdes hålla den spännande och fängslande hela tiden och fick tre timmar att kännas som ingenting. Inget togs för givet och inget kändes förutsägbart. Alla spelar verkligen ut sina hjärtan i sina roller i denna film och jag älskar hur snyggt de binder samman alla år av filmer. Scenografin och animeringen är outstanding och är så galet värd att se på bio. Den var verkligen spännande från start till slut och kramade till hjärtat ordentligt i sina delar. Tror faktiskt att detta är en av de bästa filmer jag sett. Den är så genomtänkt, intressant, nytänkade och Thanos är så välskriven som skurk då han i denna film (likt infinity war) verkligen tror på att han gör det rätta för världen. Så otroligt mäktig film och deras sätt att ta in alla ifrån tidigare filmer och ge oss blickar tillbaka på det vi följt under alla dessa år gör verkligen att den knyter ihop allt till ett otroligt bra avslut för denna era. Wow. Och tack.
 
 
 
HOPPAR TILL NYTT STYCKE FÖR ATT VARNA FÖR SPOILERS NEDANFÖR, KOLLA INTE VIDARE OM DU INTE SETT FILMEN!! 
Okej, nu har ni blivit varnade, måste få prata om mina favorit-delar i filmen!! Även fast det finns så många att jag skulle kunna lista hela filmen. Men för att starta så älskar jag hur alla deras trailers bara visar handlingen fram tills de söker upp Thanos - vilket visar sig vara typ max 20 minuter i i filmen! Detta gjorde verkligen att man vandrade i mörker resten av filmen och blev verkligen överraskad och insatt i den nya planen utan att ha någon aning om vad som skulle komma. Men alltså något av det bästa i hela filmen var ju när Cap kallar på mjolnir?? Har ju varit teorier att han kunde lyfta den när han provade i Ultron men inte gjorde det för att rädda Thors ego och sedan i denna film så lyfter han den för att rädda Thors liv!! ALLTSÅ THAT WAS SO COOOOOL. Hela slutstriden överlag var bara wow. När Carol kommer och skeppet börjar skjuta ut i intet och alla undrar vad de skjuter på innan Carol bar tar ner hela jävla skeppet???? När Thanos skallar Carol och hon inte ens gör en min?? Eller bara det att Thanos känner att Wanda håller på att döda honom att han ber de börja skjuta med skeppet även fast de även kommer träffa deras arme??? Eller när alla mcu fkn QUEENS (!!) ansluter runt Peter för att skydda handsken och hjälpa Carol ta den till Scott och Hope???? AVENGERS ASSEMBLE???? Den scenen var ju bara så WOOOOW när alla kommer tillbaka för att strida!! Sen när Tony avslutar allt med att offra sig själv med "I am Iron Man" var det mest osjälviska och badass han gjort. Var ändå så glad att han var den som fick avsluta det samtidigt som det gör såååå ont i hjärtat då han alltid varit en av mina absoluta favoriter under alla åren. De gjorde verkligen hans död rättvisa. Sen älskade jag när de åkte tillbaka till the battle of new york - var också en så intressant plot och såååå roligt då första avengers-filmen också är en av mina favoriter. De gjorde det verkligen så snyggt blandat med spänning och humor. Sen är ju scenen med Clint och Nat påväg på sitt sista uppdrag tillsammans så hemsk och fint på samma gång. Gjorde också ordentligt ont i hjärtat. Sen det som marvel gör bäst - blandar in humor på ett så snyggt och odirekt sätt. Som när Nebula ser Scott sitta utanför och äta tacos och ankallar att "det sitter en idiot utanför" till Rhodey, när Thor säger åt nån liten kille att logga ut ur sitt spel för att han är elak mot Korg och Miek, när Cap ska ta spiran från shield (aka hydra) och för att vara diskret viskar "hail hydra" och sedan ler för sig själv för att de trodde på det eller Thor ger Cap mjolnir och säger att han får ta det lilla vapnet. Ska sluta fangirla nu men alltså alla moments i filmen är antingen roliga, hjärtskärande, så mäktiga, häftiga eller bara så intressanta. Fanns inga moments jag tyckte var bara "fillers". 
 
Ska sluta spamma nu men feel free att fortsätta i kommentarerna!!
Skriv era favorit moments / scener och skriv era favoriter bland alla filmer i MCU!
(mina är iron man, black panther & captain marvel som origin/stand alone och avengers, civil war och endgame / infinity war!!)

RSS 2.0