she took me down and said: "boys like you are overrated. so save your breath."

ronja glider in på en räkmacka och jag fick tydligen en vaniljssås med hallonpaj istället för hallonpaj med vaniljsås haha
 
Gofika med Ronja och sätter lite gudkant på denna dag. Menar har inget annat att göra, varit i stallet, ätit och sett alla mina serier och klockan var 11?! Perfekt liten get away. Equiterapueten var här idag och sa att Amigo kändes jättefin! Så roligt att höra. Han var lite stel i bogarna, vilket förklarar att han varit kort i stegen när vi ridit. Skönt att få det förklarat, så nu är det bara att komma igång igen!

my heart is on my sleeve wear it like a bruise or blackeye

tb sommaren 2013. så ledsen att jag inte har fler bilder från den, var ju sjuk och fick inte rida på mesta av sommaren. 

favorit vloggare

Favorit svenska: Clara Henry
Favorit Amerikanska: Jenna Marbles
Favorit Brittiska: Dan Howell (dan is not on fire)
 
Favorit humor: Caspar Lee
Favorit smink / hauls: Zoella
Favorit udda: DaveyWavey
Favorit snackare: Tyler Oakly
Favorit att ha i bakgrunden och lyssna på: Simon Lusetti
Favorit inspiration: Troye Sivan
Favorit resor: JacksGap
Favorit sketch: Ryan Higa
 
övriga: ♦ SuperwomanCameron PhillipsPatrick Quirky ♦ ThatcherJoe ♦ 
 
Kollar dåligt på Youtubers nu dock. Följer bara Jenna Marbles, Dan Howell och Caspar Lee, ser bara de andra när jag inte har något att göra eller ser att de verkar göra nå kul haha. Dock lite sad att JacksGap och Troye inte gör videos som förut, älskade verkligen JacksGaps videos eftersom att de båda var så duktiga med kameran och redigering, efter the rickshaw run har jag inte följt dem lika mycket som förut och ÄLSKADE Troyes videos när han bara satt och snackade om skit eller gjorde sketcher. Vilka är era favoriter?? 
 
 

but still it looks at me like an old friend I've betrayed

 
Bjuder på några härliga vår-bilder från förra året, såhär i dagens fina härliga väder! Eller inte, med tanke på att regnet öst ned i flera dagar nu. Tur att man inte skulle rida, haha. Skämt åsido (men ändå inte för är sjukt trött och febrig) men Amigo fick faktiskt nya skor idag. Så nu är fötterna fina och equi kommer imorgon och kollar och fixar ryggen på honom. Sen är vi fit for fight igen hoppas jag. Besviken på vädret dock, jag och Fanny planerar en episk photoshoot men för att det ska hända måste vädret skärpa sig så att ängen blir torr nog att rida på. Efter hovslagaren varit där har jag faktiskt bara legat hemma och degat, vilket känns okej för att jag jobbade hela förra veckan som också inkluderade två utgångar och bio, heh. Jobbar dessutom ons-tors denna vecka och har inte heller någon häst att rida så har knappt ens dåligt samvete. Sett serier och lyxat till det med pasta till lunch medan regnet öst ned. Dagens känns inte ens bortslösad haha!

kan folk sluta vara så jävla viktkåta

Fick bara ett ryck att skriva ihop ett litet inlägg på saker som gör mig arg - igen. Linn Olsson skrev ett inlägg här om dagen efter att några kommenterat på hennes reklambilder för horsemeup att det var tråkigt att de inte hade modeller i olika storlekar eller att de såg så smala ut. Vilket Linn svarade med att skriva om att "en satsning inom den här sporten är inte choklad och storlek 44...". För det värsta man kan göra en dag innan tävling är att dricka alkohol eller äta choklad. Inte att svälta sig eller så, har jag uppfattat allt rätt?
 
För att vara nån som ska vara så peppande och inspirerande måste jag säga att jag känner mig mer inspirerad av en påse pyttipanna efter det här inlägget. Vilket säger något för finns få saker som är lika jävla äckligt som pyttipanna. Allvaligt så är jag trött på folks jävla attityder, "Åh jävlar vad jag ska inspirera nu!! Men bara alla under storlek 38 i ridbyxorna". För ärligt, vem bryr sig om den lilla "inte normal-smala tjejen" som drömmer om att rida OS? Om hon inte börjar skippa lördagsgodiset är det ju kört för henne iallafall. Svart på vitt är det bara det jag ser mellan raderna. Är detta bara för att provocera hoppas jag verkligen att siffrorna är värt det, pratar nu inte bara om Linn utan om alla dessa inlägg.
 
Ett känsligt ämne är något som det smäller om. Skillnaden nu är ju att i vanliga fall är det ju åsikter det smäller om inte liv. Det är därför folk inte "vågar skriva om det" eller "tycker att det är rätt att prata om det". För att folk dör i sjukdomar som anorexi. Folk tar livet av sig för att de hatar sig själva för att låren går ihop. Det är liv vi pratar om. Unga människor har så sjuka ideal photoshoppade framför sig. Unga människor mår dåligt. Självklart hör det också till att kommentarerna på Linns bilder från början verkligen inte var okej, men det är inte heller okej för fem öre att hugga tillbaka och börja kasta pajer om vad som är bäst; att vara "för smal" eller vara "för stor"?
 
Min åsikt om det? Att jag inte kunde bry mig mindre. Du kan vara pinnsmal och leva livet. Du kan vara en size 44 och leva livet. Du kan också vara pinnsmal och vara nära på gränsen till döden. Och du kan också vara size 44 och hata dig själv så mycket att du inte vill lämna huset. Din midjeomkrets berättar inget för mig om hur du mår, hur du är som person eller vad du har för mål i livet. Blir rent ut sagt förbannad över att folk tror att killen på ica som inte ser ut som channing tatum bara ligger hemma och äter chips framför tv:n och slänger bort sitt liv - endast baserat på sin vikt. Samtidigt som de ser den där smala tjejen på gymmet och tänker "vad härligt med motiverade ungdommar" när hon planerar att avsluta sitt liv när som helst. VIKTEN GÖR INTE PERSONEN.
 
Min vikt angår ingen annan än migsjälv. Din vikt angår inte mig. Enda gången jag anser att det någonsin är okej att kommentera någon annans är i endast hjälpande syfte; exempelvis en ätströning så grov att det är farligt. Annars är det så mycket farligare att bara slänga ut att man inte kan satsa om man inte passar idealen. Det gör mig förbannad att inte fler peppar genom att trycka på punken att "sålänge du mår bra så är det bra". Vad är glädjen i att påpeka att "ursh tycker du ser så smal ut på bilderna" eller glädjen i att säga att endast min kropp har kapaciteten att lyckas? "Men en satsning inom den här sporten är inte choklad och storlek 44". Men det är tamefan inte sallad och storlek noll i graven heller. 
 
//sett att Linn tagit bort sitt inlägg nu innan jag hunnit skriva klart detta, men väljer ändå att publicera mitt för att jag tycker att det är viktigt//

it follows.

 
Var på Bio igår med Thea, Frida & Loviisa och såg skräckisen / thrillern "it follows". Vet inte riktigt vad jag ska skriva dock haha. Den var absolut inte som jag väntat mig. Trodde det var ännu en typisk highschool film som alla dör i men den var verkligen estetiskt gjord och otroligt underlig. Inte lika läskig som jag trott men otroligt stressande och psykisk. Sjukt egen story och bra skådespeleri. Gillar ni creepy och psykiska skräckisar som följer en efter så tycker jag helt klart att denna är värt en titt! Otroligt konstigt men även otroligt bra. Gillade den helt enkelt bara på något vis haha.

what you do on your own time's just fine. my imagination's much worse, I just never want to know.


well there's a song on the radio that says: "let's get this party started." so let's get this party started.

kristin fyllde år! elin bjussade på godaste maten på länge och sen vare ut och dansa. och idag vare upp och jobba. livet hahaha

you said, between your smiles and regrets: "don't say it's over."

-`' fanny & simba '´-

TIPSA OM BLOGGAR


i'm having another episode; i just need a stronger dose

 
Full fart hela veckan. Har ju jobbat alla dagar utom torsdag och nu jobbar jag hela helgen. Har inte heller ridit på hela veckan utan har bara varit där två gånger! Dels för jobb, dels för storm och dåligt väder och nu har han dragit av sig en sko. Langar gamla bilder istället. Har inte ens hunnit göra en vlogg?? Herregud. Aja ikväll ska vi fira Kristin som fyllt år! Blir middag och ut och dansa - sen upp på jobb imorgon igen hah. Är ledig på måndag iallafall och kan ta det lugnt. Sen kommer hovslagaren på måndag och equiterapeuten på tisdag och kollar honom. Inte mycket mer att säga nu, trevlig lördag på er!

i keep telling myself i'm not the desperate type


hands in the air but I'll save the middle finger for you

these were tha days.

serie-tips; iZombie

 
iZombie: En annan modern zombie-serie som jag försöker fylla mitt stora hål i hjärtat med efter att In The Flesh lades ned (gråter fortfarande). En lättsam, rolig och komisk kriminal/drama serie som handlar om Liv som har livet framför sig. Hon har en lovande karriär som läkare, en familj och en snygg fästman - tills en kväll då hon bestämmer sig för att gå på en fest som förändrar henne förevigt. (okej spoilers hon blir en zombie, och jobbar nu på nårhuset där hon snor hjärnor och sen hjälper till med att lösa mord, it's awsome)
watch it here.

Förtydligande angående tränslöst

Vill bara förtydliga lite kring min lilla text under bilderna på Fanny & Simba. Driver ju som sagt lite med att alla numera har "heta och okontrollerbara" hästar. Vill bara påpeka att jag inte ser ner på eller liknande på alla som rider med träns. Ärligt talat bryr jag mig inte jätte mycket om vad andra gör med sina hästar sålänge set ser bra ut och det gäller inom alla grenar, men självklart så föredrar jag bettlösa ekipage eftersom att det är så jag rider själv (precis som jag antar att de flesta hoppryttare föredrar att se hoppning framför dressyr och vice versa). Däremot har jag ett väldigt problem med det hela "ALLA HÄSTAR KAN INTE RIDAS UTAN!!" som kommer upp varje gång någon nämner att bett är skadligt. För tydligen så har heta hästar en oförmåga att läsa signaler, eller? Nej men vänta, varför skulle de då lyssna på ett bett? 
 
Bettet är ingen livlina. Bettet är ingen magisk lösning som visar hästen hur man stannar. Bettet är en hjälp vi uppfunnit för att GE SIGNALER. Ingen häst föds och vet att "om någon sätter metall i min mun och drar så ska jag stanna". Det lär man dem. Precis som jag lärt min häst att stanna med ett rep runt halsen eller med en grimma på huvudet. Det är signaler, precis som när vi lärt dem att stanna för bettet. Skillnaden? Egentligen bara att bettet är mer skadligt och därför mer "säkert". Det gör helt enkelt inte lika ont att dra i ett rep över halsen som att ha en bett slita i mungiporna och därför känner sig folk säkrare med att använda bettet. För att tillslut gör det tillräkligt ont för att hästen verkligen känner att den måste stanna
 
Som jag alltså skrivit förut: att skriva att alla hästar inte går att rida bettlöst låter i mina öron okunnigt. Däremot får du gärna skriva att DU inte är intresserad av att rida bettlöst. Att DU inte har tid med att skola om din häst till bettlöst. Att DU inte tycker att det är värt att rida bettlöst. Allt går, det tar bara mer eller mindre tid. Så sluta skylla på hästen för att du är för lat eller onintresserad. Det är okej att vara ointresserad även om det för mig inte går ihop - men vad gör det? Det går säkert antagligen inte ihop för dig om varför jag rider utan. 
 

i'm not going home alone cause I don't do too well on my own.

 
Avslutade gårdagen men att möta upp Fanny och Sebastian för några cider på terassen. Var så sjukt trevligt att vi efter x antal cider rullade hem klockan tolv haha! Sån himla guldkant på vardagen, perfekt att jag börjar klockan 11 idag också så att man inte är helt död. Sjukt rolig kväll iallafall, snackat skit i flera timmar och haft servitriser plockat tomma flaskor från bordet på rullande band... Heheh. Äre torsdag så äre eller vad brukar man säga?? (okej ingen säger så, har bara blivit alkoholist på äldre dagar, gör sundare val i livet än mig kära barn haha)

we're the new face of failure; prettier and younger but not any better off


inte värt att riskera livet haha

*mamma och jag ska rida ut i blåsten*
Jag: Alltså.. det blåser så mycket.
Mamma: Ja men nu har vi ju ändå klätt på oss och är här.
Jag: Men jag fryser redan typ.
Mamma: Men vi rider ut en stund!
*tar in hästarna från hagen*
*hästarna flyger i luften pga blåsten*
Mamma: Vi släpper ut dem igen va?
Jag: Ja det blir inge.
*släpper ut hästarna igen.*
 

REASONS TO WATCH THE 100

 
 
 Kort info; jorden är förlorad till kärnvapen och mänskligheten bor just nu på ett rympskett kallat "the ark". När de
märker att luften börjar ta slut skickar de ner 100 kriminella ungdomar till jorden för att spara tid samt se om jorden
går att leva på. Ungdomarna slår länger och försöker överleva själva men märker snart att de inte är ensama ..
 
WHY YOU SHOULD WATCH IT (förutom att den har en cool plot heh)
  • BAD ASS WOMEN - Så mycket girl power i en serie som inte handlar om bara tjejer. YASS
  • Bisexuell huvudkaraktär - JA
  • Realistiskt smink - De bor i skogen, det är skitigt och blodigt och för en gångs skulle ser karaktärerna ut som det. 
  • Realistiska reaktioner och personer - Nej det största problemet i denna är faktiskt inte vilken kille hon ska välja.
  • Charachter development - Vi får se karaktärer växa under seriens gång. De du hatar i början kommer du älska i slutet och vice versa.
  • Diversity - Människor över hela världen blir representerade. 
  • Ny värld - Vi får se en helt ny idé om hur framtiden ser ut och den är både tragisk och spännande.
  • Monster. No more need to be said. 
  • Folk dör - Faktiskt. Ingen går speciellt säker. 

i'm the first kid to write of hearts, lies, and friends


i only keep myself this sick in the head cause I know how the words get you {off}

latest instagram @ jossanamigo
 
Jobb helda dagen! Ni vet hur jag brukar klaga på att inget händer på jobbet och att allt jag gör är att plocka ur diskmaskinen och vänta på att tiden ska gå? Ångrade redan allt klagande när jag idag fick sitta och skriva pärmregister haha. Fatta, pärmregister?? Jag gick inte 3 år på estet för detta. Skämt åsido så åkte jag sen hem för att göra pastagratäng. Har taggat hela veckan och tror ni inte när jag väl kommer hem (efter att ha gått och köpt pasta endast för det här) så har Poyo tagit all mjölk och all bacon?! Alltså hon är ju orsaken till all ondska!! Mamma löste problemet (som vanligt haha) och sen har jag sett på iZombie och gjort en liten design till Elin som börjat blogga på nytt! Klicka in på hennes blogg HÄÄR

hur blir man feminist

Känner du för att störta patriakatet och ta tillbaka världen från männen? Trött på att raka dig under armarna? Känner du att det är dags att männen slutar bestämma, ta våra pengar och helt enkelt tycker att det är dags att utrota dem från jordens yta? Då låter feminism som någonting för dig! Ta dig tiden att läsa och ta in de få steg som behövs för att du ska kunna bli Blondinbellas värsta fiende. Häng med!!
 
Steg 1: Som första steg måste du rensa upp i din garderob och ditt hus. Färgen rosa är förbjuden och kläder får inte visa upp några som helst sexuella former!! Detta stereotypiska beteende måste stoppas!! Dessutom måste all musik och allt gjort av män kastas ut, särksilt musik eller bilder med män på. Har du en man eller kanske en son måste de genast ut ur huset. UT MED MÄNNEN!!!!
 
Steg 2: Du måste ändra sig själv och din attityd. Inga mer rakde ben eller armhålor för dig. Gärna ska du klippa håret kort också för att krossa könsrollerna lite extra. Du måste sedan säga upp kontakten med alla män (ja även din pappa) och sluta prata med dem, de är inte värdiga det! Man i kassan på ICA? BYT KASSA ELLER KRÄV EN NY!! Man som kör bussen - CYKLA ELLER TA EN TAXI!! Man som lagar din mat på resturangen? VÄGRA ÄT!! SVÄLT!!
 
Steg 3: Börja klaga på allt. Inget gör under för humöret på en feminism som att klaga! Du kan klaga på att folk klär sin dotter i rosa och sin son i blått. Du kan klaga på att män klär sig i skjorta och jeans, spär på könsrollerna!! SÅ OTROLIGT DÅLIGT!! Du kan klaga på människor som säger "man kan" VADÅ? KAN INTE VI KVINNOR?! SEXISTISKA SVIN!! En feminists dag är inte fulländad förren alla andras är förstörda!
 
Steg 4: Du är nu nästan redo att kalla dig en riktig feminist. Nästa steg är att gå med i FI (feministiskt initsiativ). Samlas en gång i månaden på okänd plats (någon kommer att kontakta dig). Det bjuds på mat, vi offrar någon stackars man till vår gudinna Sara larsson och disskuterar när och hur vi ska slå till och ta över världen. Männen måste ner, det säger ju sigsjälvt. De har styrt under alla år och vad har vi sett? Två världskrig, svält, sexism, våldtäkt, tsunamis, jordbävningar, Justin Bieber.. VART SKA DET SLUTA? Vill du vara med i kuppen, skriv upp er nu! NU SKA MÄNNEN UTROTAS!!! 
 
Steg 5: Grattis du är nu en feminist! En överreagerande, manshatande, orakad feminst! Grattis, go out 2 destroy the world now my babies. Tillsammans kan vi befria världen från män, en arg twitter status åt gången.
 
obs inspiration till texten är från vita kränkta män och andra opålästa människor på nätet förståss ♥
 

Pretty Little Liars Final. [SPOILERS]

Okej. Så hela casten har hypat denna säsongsavslutning. "The Big A Reveal" har trendat då the writers har sagt att vi äntligen ska få veta vem A är. Efter "Toby is A" tog över internet och spoilade allt så fort jag öppnade twitter / fb eller allt såbestämde jag mig för att se det här avsnittet direkt när jag vaknade för att få ett helt spoiler-fritt avsnitt. Oh my god, vi ska äntligen få veta vem A är. NOT. Kände mest; Vem fan är Charles? Varför är han är? Allt detta för att han är ?? Kär i Allison?? LAME. Fett besviken på något som kunnat vara ett bra avsnitt om det inte hypat det så gick jag in på tumblr - såklart. Hm, kanske detta kan bli något ändå?? Här är mina favorit teorier:
 
♦ Charles is Jasons twin Twin SwitchTwin wants to be Allison
 

 

collect the bad habits that you couldn't bare to keep.


last year's wishes are this year's apologies

andrea drar sina snyggaste fotbolls-poser
 
Lirat lite fotboll såhär .. mitt i natten. Gick bra minus att lungorna dog och balanssinnet krashade lite när jag ramlade haha. Kommer ha träningsvärk imorgon iallafall, nice. Jobbat idag och jobbar imorgon också, jobb hela veckan nästan. Ska fixa något tidsinställt till imorgon och sen somna till buffy. Har lite serie-tips att lägga upp också, har skrivit om serien förut men den tåls att tipsas om igen hehe. Annars då? Mår ni bra? Rullar livet på? Går bilen bra? 

tonight it's "It can't get much worse" vs. "no one should ever feel like..."

  detta var inte igår!! jossanamigo @ instagram

bridles jumping.

ny video från i söndags! alla hästar utan träns eller grimmor, herregud! visst är de duktiga?? 

always weigh what I've lost against what I have left

fanny & alyssa! andra riktigt gången i halsring, inte illa?? 

progress report: i am missing you to death


i found the cure to growing older and you're the only place that feels like home

 
Fanny och Simba, hur var det nu om att tävlings hästar inte går (!!) att ridas utan träns?? Antar att fanny använder svartmagi eftersom att hon kan göra det på båda sina tävlingshästar?? Eller kanske bara så att de som tycker det har tråkigaste attityden eller sämst kontroll på mina hästar - det kan man ju välja själv haha. Sen att Simba går finare utan träns än Amigo som tränats att gå utan gör mig galen, vafan sluta vara så fin och duktig på allt haha!! Så galet snygg häst att fota, förutom idag när de hoppade kanske eftersom att Simba för det första inte hoppat på länge och för det andra inte hade något träns så kan jag säga att det gick undan!! (eftersom att hon är en galen och het tävlingshäst man inte har kontroll på utan bett dvs ;) #tränslöst

att kunna ta kritik utan offerkoftan

När det kommer till hästbloggar tycker jag att det är väldigt mycket klagande och gnäll. Vilket kan vara försåeligt eftersom att sporten vi håller på med är så olik alla andra. Ibland kan vi inte tävla för att hästen alltid skadar sig, ibland har vi feber och är dunderförkylda men måste upp och fixa till hästen, ibland är hästen satan förklädd och ibland ramlar vi av och gör illa oss ordenligt. Med rätt att klaga och gnälla lite kan jag tycka. Något däremot jag inte tål att höra gnäll om är dessa "hat-kommentarer" inom sporten. Missförstå mig rätt, att någon skriver något som bara är elakt eller hot är inte kul och klassas för mig som en hat-kommentar. Att någon kritiserar sättet du rider på eller ger tips på hur du ska sitta är inte hat-kommentarer. 
 
Ärligt, hur många här har någon gång gått in på en blogg som hela tiden tar upp hur mycket hat och elakheter de får och sen när man väl läser inlägget är det bara några kommentarer om att denne ex. Sitter lite snett, skumpar lite för mycket i galoppen eller inte följer med tillräckligt när denne hoppar - helt utan elakheter? (självklart kan någon vara elak, pratar mest om helheten). Jag blir så provocerad, för oftast så har kommentarerna rätt. Du kanske måste följa med mer i hoppningen eller sitter lite snett? Är det verkligen hat då? Bara för att någon pekar ut dina brister och oftast slänger in en mening med "prova det här ... det funkar på min häst"? Jag får bara intrycket om att personen vill få det till att "alla hatar mig för att jag är känd" när i själva verket kommentarerna bara påpekar att du rycker hästen i munnen i varje språng för att du saknar eftergift. Bloggare som slänger upp svar på tal om "har inte du för långa läder?" och svarar aggresivt om att "min tränare jag betalar dyra pengar för att rida för säger att det ska vara så, sluta vara avunsjuk för att du inte är mig!!" en gång i veckan får mig bara att vända på klacken direkt, tack och adjö!
 
Förstår självklart att det inte är jättekul att någon påpekar precis allt man gör fel men samtidigt - skulle någon påpeka att jag var för lång för Amigo känner jag mest: men jag är ju det? Det vet jag mycket väl om redan. Däremot om någon skulle skriva att jag var en djurplågare och Amigo hade haft det så mycket bättre hos någon annan för att jag var så lång skulle jag kanske ta lite mer illa upp över isåfall. Tycker bara att det blir en ond cirkel, någon kritiserar hur du rider, du svarar lite vresigt och använder den i nästa "svar på tal" inlägg om hur mycket hat du får. Blir bara dålig stämning när man inlägg efter inlägg får läsa om "stackars mig som får så mycket hat" som istället faktiskt är kritik. Varför inte bara lyfta de bra kommentarerna och skapa en bättre stämning? Eller tänka "ja, men det jobbar jag ju på" eller "ojdå, det kanske jag borde tänka på". Eller varför inte bara rent ut sagt skriva "vill inte ha kritik eller någon som hittar på massor av fel i min ridning för att jag är perfekt och du är ändå en avundsjuk näthatare"
 
Vad tycker ni? Jag personligen blir provocerad av folk som gör en höna av en fjäder för att folk alltid "hatar för att jag är så känd och bra" när det i själva verket är någon som tipsar om du du ska sitta bättre i traven ex. Tur att jag har er  iallafall, alltid snälla, peppande och med bra råd utan elakheter och hat för att jag rider så bra haha ;) Guld till er! Nej men skämt åsido, så många behöver lära sig att kunna ta kritik utan att tycka allt för synd om sigsjälva! Eller vad tycker ni? 
 

we do it in the dark with smiles on our faces.

 
Några bilder Fanny plåtade igår! Tyvärr är de flesta ut fokus (utom de när jag stannar haha såklart, vafan amigo!!), blir ju lätt så eftersom att jag har 50mm objektivet på för tillfället eftersom att jag inte har något zoom. Fokusen var bra mycket lättare på mitt sigma 70-300. Aja, lite nya bilder iallafall! Han hade ett bra pass, han var framåt från början och galoppen var fin (om något kort och långsam till en början) men det gick att svänga lätt. Efter att han fått hoppa lite så kom han igång ordentligt! Dock så genar han lite när vi bara hoppar ett hinder så vi kom fel lite då och då vilket blev några stopp. Har ju dock lärt honom att stanna om vi kommer fel så är väl glad ändå haha, annars går det ju hur som helst med Amigo. 

don't pretend you ever forgot about me.

 
Tre olika hästar, tre olika outfits - en halsring haha! Har inte suttit något vid datorn idag, tog lite "söndag" och låg i sängen och kollade på serier till halv två när jag mötte upp Fanny i stallet. Sen fick alla hästarna varit pass på banan i repgrimma och halsring! Fannys tävlings hästar och min lilla busponny, duktiga allihopa! Så har massor av bilder för veckan, vilket är tur för det ser ut som jag ska jobba hela veckan nu, herregud. Aja, ska redigera lite och sen fortsätta till mina serier och sova, länge leve söndagen!

"det säger ju sigsjälvt att man inte kan slänga på en halsring och hoppa en meter på en het hopphäst"

"det säger ju sigsjälvt att man inte kan slänga på en halsring och hoppa en meter på en het hopphäst" - eller gör det?? ;)

we're making out inside crashed cars; we're sleeping through all our memories

svart/vitt eller färg??

attention horse

ny vlog / sketch / video ! enjoy!! hoppas ni gillar den!

they say your head can be a prison. then these are just conjugal visits.

 
Amigo blev longerad och lös-longerad på banan idag, känner mig lite halvsjuk och vill kolla upp honom lite eftersom att han varit lite udda. Jag ser ingenting men han går inte frammåt alls. Galopperar på bara mitt kommando och bryter inte av och håller på med det ser tungt ut och det går inte fort eller enkelt för fem öre. Enda gången han lättade från marken var när ett gäng fåglar flög ut från träden och skrämde honom, då drog han en repa med bockningar men sen var han likadan igen. Vafan hoppas verkligen att han bara är på dåligt humör eller känner sig trött, våren är ju precis här! 

being part of something special makes you special

tack för allt. glee (2009-2015). 121 episodes. 746 songs. millions of lives changed.

insurgent

 
Var på bio igår! Vi såg insurgent (divergents andra film) och jag vart positivt överraskad! Tyckte ju sådär om den första filmen eftersom att jag läst boken och filmen går ju ifrån boken så mycket. Plus att jag hatar hon som spelar huvudrollen sedan the secret life of the american teenager haha. Tycker hon spelar precis alla roller jag sett henne i precis likadant. Dock så tyckte jag hon var mycket bättre i den här. Tillbaka till filmen så gillade jag om den iallafall, så gillade ni den första måste ni helt klart se den här! Dock så måste jag påpeka att av allt de ändrat från boken så kunde de väl ha plockat bort att hon klippte sig?! Eller klippt det annorlunda?? Inte som en medlem från backstreetboys eller nått?? Efter stannade vi en stund på terassen och tog nån cider. Eller en stund och en stund, vi rullade hem med sista bussen haha!

she says she's no good with words but I'm worse.


last resort; but only the first mistake.


i'm two quarters and a heart down and i don't want to forget how your voice sounds

när simba vägarar komma in från hagen blir michelle arg. amigo är glad dock, då får han äta mer gräns.
dubbel-hake-selfie ♥ 
amigo ba puuuuss <3<3 och simba ba f u och bet honom i örat. då gick han fram till mig å ba "simba är dum slå henne!!" 
 
Skulle blivit en uteritt imorse med Michelle & Simba men eftersom att Simba bestämde sig för att vara satan och vägra gå in och vi fick vänta / jaga henne i över en halvtimma i snö slask så var vi båda svinkalla och hade dessutom missat massor med tid. Blev ett pass på banan. Inget toppen-pass dock, Amigo var lite småtjurig och blev arg på mig när jag sa att han inte fick gå efter Simba. När han tjurar så går han ju inte fram och det är som att rida med handbromen i och styrningen finns inte vilket gör att han lätt snubblar så red tills jag fått en bra galopp och skrittade massor sen med lång och låg hals. Sedan har jag och mamma ätit sushi, varit på massage och jag har varit på hööks och granngården och köpt gröns boots och glukosamin (rena rånet på det sista). Så nu ska lederna bli fina och Amigo få ihop sig en grön outfit, yey! 

Redigera uppställnings-bilder

 
- Bort med tyglarna / grimmskaftet!! Använder patch tool och sedan rättar jag till med clone stamp ibland.
- Ta bort störande saker ifrån bakgrunden om det behövs. Skyltar, telefonstolpar osv. Tog bort sår på Lennon & en skugga på denna.
- Räta upp bilden! Jag föredrar när hästen står i en nästan minimal uppförsbacke 
- Sedan har jag använt mig av en varm coloring i denna bild. Några av mina colorings hittar ni här.
- (sedan finns ju många som redigerar hästen, ev ändrar huvudets position osv, inget jag gjort på denna dock)

it's just past 8 and I'm feeling young and reckless.

amigo bockar efter ett hinder haha, alex stod för nära för att få en bra bild tho. fint ljus iallafall hahahah

pride.

"stop hiding and have some pride. because life is short."
 
Pride; Filmen utspelar sig 1984 och handlar kort om en gay & lesbisk gemenskap som bestämmer sig för att samla in pengar för att stödja gruvstrejken som pågår och de drabbade familjerna. Från gruvarbetarnas sida är det dock inte många som är tacksamma och LGSM får jobba hårt för att pengarna ska gå fram vilket senare kommer ledan till smärre kulturkrockar, glädje och vänskap. Filmen är en riktig feel good film men som är så viktig. Så härliga karaktärer och vänskaper filmen igenom samtidigt som man blir så galet arg. Pride är även baserad på en verklig händelse och personer. Just see it, ser du många brittiska serier kommer många skådespelare vara bekanta! 
 
(ser sällan på film men tänkte slänga upp ett inlägg på de senaste jag sett jag gillat. ville tipsa om två filmer men hittade för mycket gifs haha!)

i only want sympathy in the form of you crawling into bed with me.

nytt hår! vad tycker ni alla? färgning & styling cred till poyo!

we're only good cause you can have almost famous friends.

foto; alex!

när man ser upp till prispengar

Finns det något som skrämmer mig i ridsporten (förutom att folk missbrukar bett och ser hästarna som maskiner) är att det är så ofta - särskilt på ridskolor och dyl. - att de som folk ser upp till är den med mest pengar. Erkänn nu, vi känner alla någon som inte är en direkt stjärna i sadeln men som har föräldrar som köper dyra fina ponnysar, betalar special träningar och de allra dyraste sakerna. Sedan rycks och slits det i hästens mun för att den ska börja på nacken och hästen piskas över hindrena. Går allt bra är hästen världens finaste och ni är oslagbara, går det dåligt slängs tyglarna över till hästskötaren och det svärs och sägs att hästen ska gå till slakt. Låter det bekant? 
 
Tillbaka till ämnet så blir jag rädd när de yngre på ridskolan har dessa som sina idoler och "önskar att de var lika bra som dem". Kommenterar på deras videos som är rent ut sagt kaos att "åh du rider bäst". Vart är ridlärare eller andra och berättar hur det ska se ut? Eller att man kan veta minst lika mycket utan nyaste KL jackan? Jag vet att senast när vi hade Amigo på säva (ridskola) över en sommar så blev jag mörkrädd över hur barnen valde sina förebilder. Det finns så många duktiga tjejer i stallet och även dem tävlar, däremot så saknar dem kanske märkessakerna eller attityden "störst bäst och vet mest". Eller kanske tävlar de inte utan rider bara för att rida men är minst lika kunnig som ridläraren själv om hur hästen ska arbeta korrekt? Däremot är det ju självklart inte lika intressant att titta på någon som hoppar en träningsbana på 80 cm i vanlig t-shirt och en häst klädd i endast sadel och träns än vad det är att se någon kicka en häst fullplockad med utrustning med nöd och näppe över ett 130 hinder iklädd i kingslands senste kollektion - eller hur?
 
Tycker mycket av detta går att koppla till bloggare, också. Finns många bloggare som är större som jag inte alls gillar hur de rider men bara för att de har ett namn, fina saker och fina hästar så är det tydligen idol-vänliga ändå. Bloggare som däremot röker eller dricker och lägger ut däremot - inga bra förebilder och får de även kommenterat på varje inlägg. Är inte det sjukt egentligen? När sedan en video där hästen sågas i munnen hela passet kommer få minst hälften av kommentarerna att "åh ni är så fina tillsammans"? Är det för att det lärs ut att det är okej, för att bloggaren är känd och ofelaktig eller för att de inte vet bättre?
 
Var är alla personer som ska lära de yngre att märkeskläder inte automatiskt kommer göra dig till elitryttare? Eller att det inte är okej att såga ner hästen i form? Att attityden är så viktig och att man får vara beredd på att det kan gå dåligt ibland? Som istället uppmuntrar barnen att ta efter ryttaren i t-shirt med sadel träns och vanligt 3-delat bett? För jag blir rädd när jag ser att folk tror att en bra ryttare måste ha dyra saker, massor av utrustning på hästen, starka bett, hyperaktiva hästar och att hästen går i form såfort den kröker på nacken. Grattis, din förebild är definitionen av "pappa betalar". 
 
självklart får alla ha vilka förebilder dem vill, men tycker fenomenet ovan blir vanligare och jag tycker att det måste ändras. för hästarna och ryttarnas skull.

we're friends when you're on your knees, make them dance like we were shooting their feet

 
Ondsdag betyder jobb, nu har jag kommit hem och käkat våfflor och nu blir det serier för hela slanten då allt börjar igen. + att iZombie startat, hoppas att det är så bra jag jag hoppats! Har för övrigt massor av roliga inlägg på gång! Skrev tre ordentliga idag och har dessutom massor av bilder plus ett film-tips. Imorgon ska jag ta mig i kragen och spela in sista till min och Amigos sketch. Ett inlägg om fåliga förebilder innom ridningen kommer också upp, får se vad ni tycker om det (vet knappt vad jag tycker om inlägget än men haha). Så taggad och pumped på livet bara; hästen går bra, vädret är bra, fick massor av bra respons på mina senaste inlägg och serierna börjat igen. Nice.

the ribbon on my wrist says, "do not open before Christmas."

köpte ett nytt skal på h&m i helgen, så nöjd! hade ju ett svart innan med sushi på, detta känns så mycket sommrigare (och rosa hihi)

Hjälp till!

Vad tycker ni är BÄST med bloggen? 
Bilder? Vilka bilder? Inläggen, vloggar, filmer, tipsen? 

Vad tycker ni minst om?
Krogen inlägg, serier, åsikter? Vad vill ni se mindre av?
 
Vad vill ni se mer av?
Skriv vad ni gillar för inlägg, tipsa om inlägg ni vill se osv!!
 

take my advice ('cause we are bad news)

-`' foto; alexandra '´-

besides, we've got such good fashion sense

 
Veckans hopp-pass avklarat! Alex följde med och fotade så nu har jag lite fräsha bilder att slänga upp. Amigo var .. konstig haha. I början av passet var han otroligt tung. Inte lat eller seg utan bara tung, markbunden eller hur man nu ska förklara det. Men sen när vi hoppat lite så blev han hyper istället och bara drog på. Fick avsluta med att låta han galoppera flera varv på banan bara för att springa av sig, satan vad pigg! Svettig blev han iallafall så ordentligt motionerad blev han. Vad gillar ni vår outfit?? Syns ju dåligt på bilderna nu haha men den är ljusrosa och marinblå. Får körda den igen i sommar så den rosa färgen syns bättre tror jag nog heh. 

i've got headaches and bad luck but they couldn't touch you

#groupie med lennon 

all losers can win whenever they want to.

i slutet 2013 började vi lära oss att hoppa bana. vi träffade de flesta hinder iallafall haha!
 
 första hopp-passet 2014 bjöd på en otroligt pigg och taggad ponny.
 
 februari lika så, pigg och sug på hinder!
 
 i april började vi träna banor igen och efter bara någongång var vi på banan ordentligt!
 
 hela sommaren hoppade vi olika banor och linjer och har nu riktigt flyt! tyvärr gick vi omkull efter ett hinder
någon träning senare och vi han bara hoppa någon liten gång under hösten innan banan frös & det blev vinter.
 
 och nu är vi igång igen! 
 
Ser så ifram emot våren och sommaren. Under hela 2014 har han hunnit utvecklas så galet mycket! Vi kan nu hoppa banor och har aldrig några kommunikations problem om vilket hinder vi ska hoppa. Både flytet, tekniken och avstånds-bedömningen har gått ifrån att knappt finnas till att vi nästan ser ut som vi vet vad vi håller på med nu och framförallt så har känslan dubblats! Snabb recap för er som inte följt oss i 100 år så har vi aldrig varit några stjärnor på hoppning. Med lite tur har vi kanske tagit oss över ett 50 hinder och vi har över 10 omkullridningar i bagaget. 2009 tog jag an tränset mer och mer och red blandat med repgrimma, träns och halsring. 2010 hade Amigo fått ett så mycket bättre självförtroende och var helt enkelt en mycket gladare och piggare ponny och vi började väl hoppa lite smått igen. Eftersom att han fått sådant ökat självförtroende så satte han god fart mot hindrena och vi åkte ut på några clearounder under året med goda resultat (ponnyn älskar ju att "tävla" alltså rida på en bana med massor av ståhej och människor). Efter det har det mest varit fokus på att kunna hoppa i halsring eller så har jag varit barbacka vilket blivit mest sockerbits hinder. Sedan har vi ju inte haft samma möjligheter att träna eftersom att vi inte haft någon bana tills nu. Så taggad på att se vad det här året har att erbjuda! 

we're only liars, but we're the best. we're only good for the latest trends.


amsterdam i maj!!

Då har jag, Frida, Anti & Felix bokat in en resa till Amsterdam 8-11 Maj! Och om jag längtar?! Vi ska bo på Volkshotel i ett 4 rum med loftsäng, hotellet har fin resturang med utsikt över staden, en club & badtunnor/bastu på taket! Hur ballt hotell hittade vi inte?? Svindyrt var det inte ens, vill nästan säga billigt till och med. Vi flyger med KLM eftersom att de hade bättre flygtider, annars hade ju vi åkte med mitt beloved norwegian. Hur som, längtar galet nu. Perfekt att ha en resa bokad så att man alltid har nått att se fram emot, nu är det bara Spanien som jag vill boka också såfort biljetterna droppar i pris. Några läsare som varit i Amsterdam??

you only hold me up like this cause you don't know who I really am

 
Då var det måndag igen, och den börjar med lite jobb! Super, berhöver lite cashflow nu. Är så pumped på vår, sommar och livet nu! Jag har Frida har beställt varsin klänning som borde komma inom en framtid vilket ska blir .. ehrm spännande att se. Har också en halvbokad resa som förhoppningvis blev hel-bokad idag! SÅ TAGGAD, ska visa er när allt är klappat och klart. Andra saker som ska göras är att göra ett inlägg om att börja sälja headers igen. Ska dessutom ragga fotograf lite till imorgon, hoppning kanske? Så vi får veckans skörd av fräscha bilder haha! Dessutom har jag en ny Amigo-Vlog som ska komma upp i veckan. Möjligt att det kommer bli en ny serie (istället för pulkaskolan) (som uppenbarligen blir svårt att filma nu liksom haha) så vill ha massor av respons om ni gillar den! Ska försöka att verkligen satsa mer på youtube med vloggar, sketcher och försöka få in hästar och Amigo mer. Blir alltid sååå glad om ni prenumererar på kanalen HÄÄR.

why is this bedroom so cold? turned away on your side.


i used to waste my time dreaming of being alive (now i only waste it dreaming of you)


sometimes I just want to know what it's like to be you

 
Lite halvkassa bilder ifrån igår! Mello-drinking game och sen utgång. (okej är ute varje helg är typ alkoholist) (men om man är många är man ju inte alkoholist då är det ju en fest). Måns vann, det var nice. Han är så esteiskt tilltalande?? Alltså gud. Alla var nog ganska eniga om att han måste vinna. Utom Filip, han hejade på guld och gröna skogar. Vilket lugnt skulle få vinna för mig, han skulle bli så glad om han vann ju!! Aja sen blev det Williams och subway efter det innan vi drog hem. Bästa beslutet drunk-Josäfin gjorde igår var att köpa en subway melt och massor av kakor. Så vaknade av att jag hade massor av kakor kvar, score!! Har sedan jobbat idag och är nu galet trött. Jobb imorgon också tho, cashflow.

and if you say this makes you happy, then I'm not the only one lying.


i said this time next year imma be the one who do everything and more you said i couldn't do

hahahaha vafan?! jag ba "fuck u hästar i hagen som springer, hade ju så fin galopp!! .. ja alltså innan han dampa"

do you cry out in your sleep? all my feelings exposed.

mos fick springa lite i paddocken idag. obs släppte han där direkt från hagen har ej borstat såhär slarvigt haha!

the hope i forget that you hate him more than you notice.

startade dagen med att åka och kolla på filips fotbollsmatch. sol, glass och kameran. detta var vad som hände:
 
 filips lag gjorde mål en gång. wohoo!! sen att det andra laget gjorde 4 må¨l kan vi ju inte tänka på
 
 filip fick spela, yeyyy
 
 this happened.
 
 och dommarn var inte jätte inne i matchen utan gick mest fram och tillbaka eller posade.

you were the last good thing about this part of town.


vlog; pakten.

ny vlog! är inte lika dramatisk som den ser ut utan pratar om att ligga med clooney. enjoy!!
 
(btw, borde jag ta det som en pik att vegas mutade när jag sjunger!??)

nothing comes as easy as you. can I lay in your bed all day?

 
Har jag någonsin lagt upp bilder där jag haft uppsatt hår på bloggen?? Aja nån gång måste väl vara den första haha. Åkte upp med kameran till stallet för att fota lite och rida på banan men mötte Fanny så vi red ut en sväng i det fina vädret. Massor av skritt i skogen och allmänt babblande och sen galopp hela vägen hem så det fick sträcka ut och göra av med ordentligt med energi! Så mysigt och Amigo skötte sig lika bra som igår, härligt! Bad Fanny knäppa några bilder jag kunde slänga upp också. Ikväll får vi se vad som händer, är så rastlös och vill hitta på nått! Slänger upp en vlog snart tho, stay turned!

3 snabba.

före/efter bilder från senaste tiden.
 
Olivia Palle: Hehe tänkte fråga dig samma sak... Har lyckats tappa båda mina objektiv i golvet, duktigt jag vet... Har du ett bra tips på ett "standardobjektiv" som duger bra för porträtt/landskap osv men som samtidigt är relativt billigt? :)  
Svar: Helt klart mitt canon 50mm! Använder det så gott som alltid, fint skärpeljus, låg bländare, billigt pris, bara plats så otroligt lätt att bära! Underbar på alla vis, rekomenderar det starkt! 
 
Sara Fryk: Sååå fina foton! Vilket program redigerar du med? :)
Svar: Jag redigerar alla mina bilder i adobe photoshop 5 och mina filmer i vegas pro 10! 
 
Michelle Petersson: Vem brukar fota när du rider? :D kram
Svar: Massor av olika! Mamma står nog för de flesta (lättast att tvinga med upp hehe) och innan Eddie såldes stod Andrea för många eftersom att vi alltid var i stallet tillsammans! Alex står nog för de flesta av mina favorit-bilder! Så galet duktig på att fånga oss på bild är hon allt. Michelle har också fotat många av dem och tja alla jag känner tvingar jag nog upp faktiskt! Kort sagt: alla jag känner är potentiella häst-fotografer haha!

the lights are on and everybody's home.


so wear me like a locket around your throat. i'll weigh you down, i'll watch you choke.

 
 
Red ut med Mamma & Simba idag! (sorry för sen update btw, haha fastnade framför ninja warrior med pappa och sen pallade vi aldrig gå upp från källaren). Men tillbaka till Amigo så red vi ut i alla gångarter men mest skritt i skogen. Första passet på länge jag blivit glad över en uteritt och inte velat lämna ponnyn i skogen!! Red på halsringen hela passet och behövde inte ens använda hacket när Simba blev stark och jag sa att mamma kunde galoppera om!? Hur bra? Tror att han är nöjdare när ingen håller på och grejjar med hans huvud, hoppas verkligen att det kan lösa sig nu, hallelujah isåfall. Ja, annars då? Har namnsdag så har fått godis av pappa. Och sprit från mamma. Best. Day. Ever. Så nu ska jag se buffy och käka godis hela natten, let's goooo!

the hand behind this pen relives a failure every day.


teen wolf updates

 
♦ Tyler Hoechlin kommer inte vara en regular character i säsong 5. yes. we are all upset.
♦ Det finns en möjlighet att Daniel Sharman (Isaac) kommer tillbaka! yes. we're all happy.
♦ Säsong 5 kommer komma ut i juni, inga datum eller trailers / promos ut än. so we wait.
 
Så Tyler Hoechlin (Derek) kommer inter försvinna men inte heller vara en av huvudkarakärerna. Daniel Sharman kanske kommer tillbaka (omg best news I have heard yet) (the best could have been a spin off with Isaac & Jacksson in europe) eftersom att han inte längre är med i The Originals. Är typ ledsen för att jag inte är lika pumped för denna säsong. Får se om det ändras efter att promon släpps tho. Saknar deras första cast så mycket, serien har inte varit den samma sen. Dessutom byts den alldeles för ofta, så fort jag börjar gilla nya karaktärer så försvinner dem. Aja, hur känner ni alla? Pumped or not?

magic number 3

Name 3 Schools You Went To

1. John Bauer
2. JB
3. Grillska

(lol)

 

Name 3 Things In Your Wallet
1. Galet jävla mycket mynt
2. För lite pengar
3. Biobiljett från 100 år sedan

 

Name 3 Things You Always Wear
1. Underkläder 
2. Top Shop jeans
3. Tröjor 5 storlekar förstora

 

Name 3 Things You Do When You Are Really Stressed
1. Stress?? 
2. Gråter
3. Äter kanske men det gör jag när jag inte stressar också

 

Name 3 Favorite Places To Shop
1. Primark
2. Forever 21
3. Bik Bok

 

 

Name 3 Places You Go On A Daily Basis
1. Mitt rum
2. Kylskåpet
3. Stallet

 

Name 3 Things You Like To Do
1. Fota
2. Se på serier och gråta
3. Sitta på tumblr

 

Name 3 favorite fruits:
1. Jordgubbar
2. Kiwi
3. Vindruvor

 

Three Things That Scare You:
1. Är helt orädd come @ me
2. Ok är rädd för getingar & hajar
3. Att människor jag bryr mig om ska må dåligt

 

Three Things You Are Wearing Right Now:
1. Svart tjocktröja jag fick av Evelina
2. Top Shop jeans
3. Space-platå-skor

 

 

Three of Your Favorite Bands or Musical Artists:
1. You Me At Six
2. Paramore
3. The Cab

 

Two Truths and a Lie (in no particular order):
1. En gång skrek jag "riktiga män sväljer" högt på centralen åt någon som spottat på min vän.
2. Hamnade i slagsmål på krogen.
3. Sprungit ner för gatan utan tröja på flykt från en geting.

 

Three PHYSICAL Things that Appeal to You:
1. Pengar
2. takvåning i stan
3. Snygga kläder

 

Three Places You Want to go on Vacation:
1. London
2. New York
3. Amsterdam

 

Three things you want to do before you die:
1. Flytta hemifrån
2. Vara jävligt rik
3. Get ut en bok

 

bilder från 2013

and I keep my jealousy close, 'cause it's all mine.

lite bilder från när vi busade med lennon på banan.
 
Ännu en vanlig onsdag. Minus att jag fick skjuts till bussen när jag egentligen tänkt gå så han med en tidigare buss (ibland blir man ju faktiskt glad att bussar är sena haha) vilket gjorde att jag kunde sluta 4 istället för halv 5. Hurra hurra hurra! And you know the drill, jag plockar ur diskmaskinen, fyller på kaffe och försöker att inte somna. Mamma har tagit hand om Amigo idag så det var bara att komma hem, laga mat och nu ska jag mysa ner mig med serier. Fattar inte hur trött jag blir av onsdagar, jag gör ju inget jobbigt på jobbet liksom? Aja, ska försöka fixa en vlog imorgon, annars kommer den förhoppningsvis på fredag. 

now I'll teach you a lesson for keeping secrets from me.


where is your boy tonight? i hope he is a gentleman.

- michelle & simba -

smoothie challange!!

 
börjar dagen med en vlog! ovan ser ni videon jag & evelina gjorde till hennes kanal.
spoiler: evelina spyr och jag har fetaste dubbel-hake-skrattet videos igenom. enjoy!

i could be an accident but i'm still trying. that's more than i can say for him.

- evelina & lennon -
 
Alltså har så mycket bilder just nu. Två saker som ger mig panik: när jag inte har några nya bilder alls att publicera. Och när jag har hur mycket som helst bilder att publicera. Vilket i-landsproblem egentligen men vill liksom inte kväva er med bilder, känns som det jag skriver faller bort lite då. Sen vad jag nu ens skriver om vette fan eftersom att jag bara rullar på med mitt liv och ser på serier. Kanske skulle försöka att skriva något ordentligt inlägg om något viktigt då och då. Viktigare än den här texten iallafall, ville bara kika in och säga hej och godnatt. Ska jobba imorgon och nu ska jag se på Buffy. Vi hörs och ses, ta hand om er. 

i'll be your best kept secret and your biggest mistake.

 
Åkte upp med Michelle runt 10 idag, kan inte bestämma mig om det är skönt att ha så mycket tid över på dagen eller jobbigt att behöva hitta på något haha. Iallafall så red vi båda på banan och fotade varandra, så himla smidigt! Michelle red dressyr på Simba och jag hoppade lite på Amigo. Han var inte like hyper och taggad som sist men det gick lika bra ändå! Kamerans batteri började blinka så har mest bilder när jag hoppar och inte så mycket från framridningen, men vad gör det! Alltid kul med nya bilder, eller vad säger ni? 

this one is dedicated to all of the people who said I would be nothing.

nya bilder som michelle plåtade på oss idag!! evelina har sponsrat med lindorna, hur snygga blev de inte??

i wanna be your romeo.

ny video! massor av klipp från norrköping, enjoy!

this is me wishing you into the worst situations.

 
Så produktiv dag!! Har varit i stallet, ridit, filmat (hehheh be excited this might b great) och jag har putsat (!!). När hände det ens sedan, vad är ens puts? Okej inte så illa men nästan. Sadeln, hacket, mina stövlar och skor är nu glänsande rena. Okej inte sadeln det är fkn hästhår överallt för att monsterponnyn fäller. Red på banan, första barbacka-passet på hundra år!! Tränade galoppfattningar från skritt och avsaktingar från galopp till skritt. Fanny hade hinder framme så kan ha hoppat några sockerbitar också hehe. Sån mjölksyra i benen!! Sen har jag även städat lite hemma, redigerat en film, varit ute och gått själv samt med hundarna, lämnat bilen hos morfar för tvättning och dessutom slängt upp massor av blogginlägg. Har även gått med solbrillor hela dagen pga sol. Så pumped på livet typ. Nu förtjänar jag att mysa i sängen tillsammans med shameless, ses imorgon!

jakten på ett nytt objektiv

♦ Tamron 90mmSigma 70-200 ♦
 
Som sagt så är mitt sigma 70-300 trasigt (från ingenstans??) och det är ju det objektivet jag fotar mest hästar med. Så nu är jag på lite småjakt efter ett nytt. Nu om jag köper ett nytt vill jag ha ett ordentligt direkt som fungerar bättre i ridhus osv. nu när det ändå är hästar jag vill fota. Dock så sparar jag pengar till resor nu så är inte heller jättesugen på att lägga ut alla pengar på ett objektiv jag egentligen inte behöver. 90mm låter ju nice men antar att den kommer vara som mitt 50mm fast endast lite längre och med sämre bländare. Priset är dock mer i min prisklass. Drömmen vore ju ett 70-200 med bländare på 2.8 (ska ha en bländare på minst 2.8). Både zoom och lång bländare i ett, perfekt! Priset är ju dock inte jätte lockande just nu haha. Varför var du tvungen att gå sönder nu 70-300?? Har haft studenten, julafton och min födelsedag nyss ju! Jäkla skit. Har ni några tips på bra objektiv som kan falla mig i smaken??

Vlog; charader w/ Evelina

vlog med evelina!!! enjoy och subscribe för att vi är så jävla bra. evelinas kanal häär!
 
Vilken var eran favorit charad??

i'm the kind of kid that can't let anything go but you wouldn't know a good thing if it came up and slit your throat.

evelina & lennon.

they always bring up how you've changed, never the same person when I go to sleep.

raggarbrudarna reunited!!
 
Åh, så trött jag var igår. Hade tänkt göra det enda och det andra men slutade med att jag såg buffy och sov haha. Har iallafall vilat ut mig nu och ska redigera massor av bilder och filmer och vloggar haha! Blev värsta mini-semestern - så behövt! Utgång och dansa på fredagen, taconight med mello på lördagen och sen fotografering i solen och häng i stallet hela söndagen innan det var dags att rulla hem. Perfekt helg, och äntligen en okej period innan vi träffade Evelina igen, hon var ju här över nyår! Aja, bara att sätta igång nu, so much kreativitet.

raggarbrudarna reunion recap

påväg mot norrköping med 2 kg godis och eric saade och måns på repeat
 
väl nere i norrköping hos evelina blev det en direkt-tour till stallet och sen pizza + utgång!! yey!!
 
sexiga bruds påväg ut
 
 elin: "alltså va vem tog den här bilden?!" jag: "eh jag"
 
 fint ljus osv. såg medina live och sjöng med massa
 
babes?!?!
 
 sen hade mina vänner korv-fest och vägrade sjunga med i groupie med mig så jag ba i don't have time 4 ur straight shit
 
 så jag gick och dansade själv och blev adopterad av dessa. "mina vänner bara sitter i soffan å raggar" "lugnt vi är dina vänner nu" sen dansa vi hela natten
 
sen ba vakna elin upp efter en sen natt å ba va tyra sjöstedt
 
sen efter en till dag i stallet var vi uppe hela natten, såg mello (omg samir och viktor är årets mello-ship) och
spelade in vloggar så följdes ännu en dag i stallet och sen hem. så nu är jag hemma. lite sorgligt sådär faktiskt tho. 

we didn't come to compete; this is a demonstration.


sånt man pratar om i bilen påväg hem

Elin: Det bästa är ju när musiken är hög, det är fullt med folk, det är trångt, varmt och man inte vet om man rör sig själv eller inte! 
Michelle: Och så har man inga kläder på sig!
Jag: Alltså Michelle hon pratar om en konsert inte en orgie.

i'm the thing that monsters have nightmares about.

she saved the world. a lot.
 
Alltså är det någon serie som förtjänar en rewatch (för 100 gången??) är det fan Buffy the Vampire Slayer. Var ett bra tag sen och fick lust att tipsa om den lär jag la upp en gif i mitt tv-serie-schema-inlägg. Dock så svårt att hitta gifs?? Me so sad. Borde se om säsong 5 och 7, klara favoriterna. 5:ans plot med Dawn är sååå bra?! 4 säsongen är "sämst" av alla, endast för att jag total-hatar Riley. Grät av lycka när han försvann, snälla säg att ni håller med?? Hahah. Iallafall, har ni inte sett denna är det typ ett måste. It's old, with a bunch of crappy effects, but still gold. Kan vara något av det bästa som gjorts, den har allt?! Girlpower, humor, vampyrer, action, episka quotes, Spike, monster, bra plots, ?? allt. WATCH IT HERE.

and I'd promise you anything for another shot at life, and perfect boys with their perfect lives.


Coloring #3


little girl, you got me staring odd.


evelina talks about häst.

 
Just nu rullar bilen ner mot norrköping och vi ska hälsa på Evelina under hela helgen!! WOO!! PUMPED!! Har fixat en del tidsinställda, en ny coloring som ni önskat och mycket bilder från hoppningen igår! Så ni ska nog klara er, hehe. Kanske kan kika in och göra ett inlägg eller två och berätta om allt fabulöst vi gör! (lol allt vi gör är att äta chicken nuggets på donken). Men oven ser ni Evelina iallafall! Sa att hon måste sluta vara roligare än mig, vafan jag är ju den roliga vlog-kompisen!! Haha, enjoy iallafall! Vad säger ni, vill ni ha ett collab av oss?? 

i'm kickin' in the door now, better get out my way.

fina amigo! ♥ foto; mamma.

throw your cameras in the air and wave them like you just don't care.

 
Amigo var sååå fin idag. Galet vad roligt han tyckte det var haha! Hoppade en liten linje och en sockerbits-oxer, det räckte för att få ponnyn att tagga till! Så fin galopp, gick att styra bara med sitsen och jag ba skrattade, "Titta mamma! Vad lätt det är att svänga!". Sen när det kom till hoppningen var han också så duktig. När vi la upp oxern till en ordentlig oxer kom han fel första två gångerna och det är så kul för han blir så arg!! Haha efter andra stoppet drog han själv iväg i galopp och jag ba "Mamma skynda att bygga upp hindret, jag kan inte stanna!" hahahaha! Han riktigt stampar och slänger med huvudet, så arg för att det inte gick haha! Sen jävlar vare fart, vilket också fick hästarna i hagen att sätta fart så Amigo ba drar en bock-serie? Hahaha våren är här nu! Dock vettefan vad jag ska göra med redigeringen på bilderna, är så mycket vår-skuggor i dem, mitt 70-300 tar ju dem bättre men rip. Aja, fin ponny har jag iallafall! Shoutout till Fanny för jag lånade hennes shabrak hehe.

dyr ponny!

det blev hoppning idag, nu är ponnyn dyr igen!

börjar dagen med en lista.

1. Vem/vilka är din bästa vän? En jävla massa. F6, Fredrik, Filip, Anti, Thorins mm. 

2. Vad har du för skostorlek? 40. (wtf vem bryr sig) (feel free att skicka skor till mig??)

3. Brukar du skratta för dig själv? Är så jävla rolig, klart jag gör. Särskilt när jag skriver roliga tweets eller saker.

4. Vilket är ditt favoritnummer? 3 eller 10. idk. 

5. Vad var det senaste du åt? En nutellabrownie. Don't tell mum. (frågar hon åt jag sallad) 

6. Om du var en krita, vilken färg skulle du vara då? En vit krita. Ni vet en sådan där motherfucker som inte syns på pappret men ändå finns i alla fkn förpackningar. (fråga inte varför) (tänkte svara osynligt bläck men det gick ju åt skogen direkt hhahaha).
 
7. Hur är vädret just nu? grått.

8. Vem var den senaste personen du pratade med i telefon? Anti aka rockbottom tror jag. Vet inte varför, tror det var när jag sa att han skulle ringa för att han skulle se hur min mobil såg ut när han ringde. Hahah det står "rockbottom" och sen är det en ful bild. Har fula bilder på alla som ringer, då skrattar man och är glad när man svarar. Men iaf enligt mobilen var det Minna men hon svarade inte när jag och Fanny var fast på donken och ville ha skjuts hem tre på natten.
 
9. Vad är det första du ser hos en person? Håret. 

10. Tv eller dator? Dator alla dagar i veckan. 
 

11. Favorit TV-program? TV program eller serie?? Enda tv-programmet jag ser nu är ninja warrior med pappa.

12. Har du några syskon? Yess Poyo den lilla motherfuckern.

13. Längd? 180 centimeter, hög som en skyskrapa och ser ner på alla haha.

14. Hårfärg? Just nu någon form av brun/orange/röd?? wtf

15. Ögonfärg? Grön/brun.

16. Använder du kontaktlinser? Nope, behöver inga. Eller vem fan vet, skulle få glasögon när jag var liten men dom gav mig bara en lapp jag skulle ha för ett öga i några månader och sen glömde dom mig. tack.

17. Favorit högtid? Julafton och nyår!!

18. Favorit månad? Juni!! Festivaler, skolavslutning (ok men) och sommar!

19. Har du gråtit någon gång utan någon anledning? En gång när jag var jättesjuk så ville jag ha tomatsoppa. Men tomatsoppan i kylen var möglig så jag la mig ner på golvet och typ grät i en kvart. Men sen hittade jag en oöppnad och omöglig så sen vare ok igen.

20. Vilken var den senaste filmen du såg? Hangover 3. Life goals är att ha en sån utekväll. 

21. Favoritdag på året? Julafton kanske. Alltid en mysig dag. 

22. Är du för blyg för att fråga ut någon på dejt? Har aldrig provat, men det tror jag inte. Vet att jag inte är för blyg för att säga åt någon att jag inte vill gå på dejt. Och att de borde hoppa ner för ett stup. Naken. Och landa på kaktusar. 

23. Kan du stå på huvudet (utan att luta dig mot en vägg)? lol nej har ett fuckat balanssinne.

24. Kramar eller kyssar? ew
 

25. Choklad eller vanilj? CHOKLAD ÅH VA GOTT (käften livmoder du har redan fått en nutellabrownie!!) 

26. Har du tattueringar? Nej inte än. Inte.. än...

27. Vad lyssnar du på just nu? Just nu Maskinen. Och fall out boy. Bråvalla, take notes.

28. Är du kär i någon kändis? Kanske har en crush på Dylan O'Brien och Hollan Roden. bland annat.
 
29. Vilka böcker läser du just nu? Inväntar att få läsa sista house of night böckerna av Minne hehe *hint hint minna*

30. Piercingar? Nope. Skulle vilja ha tho. 

31. Vad gör du just nu? Sitter på månen och fiskar. 

32. Smöriga, naturella eller saltade popcorn? Alltså smör och salt men va du kan ha nutella på popcorn?? OMG  
 //edit: ok lol såg nu att det stod naturella. min hjärna var inställd på choklad hahahah //

33. Hundar eller katter? Hundar. Livrädd för katter sen jag blev anfallen och kattfan åt upp min hand. Har fortfarande ärr. Både på handen och i hjärtat. 

34. Favoritblomma? Ormöga. Så jävla weird i know. 

35. Har du blivit påkommen att göra något du inte får göra? Ibland kommer mamma på mig när jag äter mat mitt i natten och en gång blev vi jagade av vägverket för att vi vände på skyltar. Eller ah Michelle vände på skyltarna men vi alla sprang så partners in crime. 

36. Har du en bästa kompis som är en kille? Eller som är en tjej? Båda ser du väl ovan?? 

37. Vem vill du träffa just nu? EVELINAAA ska åka och träffa vår grottis på fredag me so happy.

38. Är du fortfarande vän med folk från skolan? YASS håller ihop med mitt högstadie-gäng och de från gymnasiet jag känner att jag vill hålla kontakt med. Vilket är de flesta men ändå haha! 

39. Har du någon gång skjutit med en pistol? Nej fan skulle råka skjuta av mig en tå eller nått.

40. Gillar du att flyga med flygplan? JAAAAAAAAAA minus att benutrymmet är gjort för dvärgar och hobbitar, får blåmärken på knäna.

41. Höger eller vänster-hänt? Högerhänt. 

42. Hur många kuddar sover du med? 3.

43. Saknar du någon? Nje inte riktigt. Skulle kunna skriva Fredrik men han var ju hemma i helgen så nu är jag trött på honom tills nästa gång han kommer hem haha! 
 

so many kids but I only see you and I don't think you notice me.

 
Kom hem efter en jobbdag och slogs av två tankar. 1: "OMG JA DET FINNS MAT KLAR HEMMA FY FAN VA GOTT" och nummer 2 "VAFAN VEM HAR INTE PLOCKAT UR DISKMASKINEN SKA JAG BEHÖVA GÖRA DET NÄR JAG KOMMER HEM HALV SEX SOM OM JAG INTE REDAN GJORT DET HELA DAGEN". Men mest det första kanske, för det var kyckling med cashewnötter och ris. Och det var veckans arbetspass. Så lamt, inget cashflow här inte. Gråter en smula men bara en smula för i helgen ska vi ner till norrköping och hälsa på Evelina. Så imorgon ska jag försöka fixa lite inlägg, coloringen på bilderna i förra inlägget kanske? Kanske en vlog och kanske försöka fixa nya bilder. Vi får se vart livet för oss. 

hello spring.

åhh kan våren skynda på eller?? dessa är ifrån våren 2014. 

tv-serie schemat.

Måndag: Shameless, Suits.
Tisdag: The Fosters, Jane the virgin.
Onsdag: New Girl, Supernatural, Pretty Little Liars, The flash.
Torsdag: The 100, Arrow, Modern Family.
Fredag: Glee, Vampire Diaries.
Lördag: Grimm.
Söndag:
 
Sådär ser mitt schema ut just nu. How to get away with murder avslutade ju sin första säsong i fredags (omg) och Glee har cirka 3 avsnitt kvar innan den är slut. Kollar även på the big bang theory, brooklyn 99 och gotham då och då när jag känner att jag inte har något att se. Annars har jag försökt börja se the leftovers och true detectives men får se om jag fortsätter. Kom med förslag?? haha. Än så länge är det shameless, the fosters och the 100 som lockar mest, så galet bra serier och just nu over the top of awsome. Längtar så till orphan black och game of thrones!! SÅ GALET. GoT trailer HÄÄÄR och OB trailer HÄÄÄR. ur all welcome. 
 
 

they say the captain goes down with the ship. so, when the world ends will god go down with it?

bilder ifrån i torsdags.
 
Varit och shoppat med mormor & Poyo hela dagen. Sådär mysigt med lunch och allt, perfekt såhär mitt i veckan. Köpte ironiskt nog mer saker idag än när vi var i stockholm haha, och jag som inte skulle ha något! Blev en turkos piké till stallet (omg summer hurry up), två linnen, en crop-top, en stickad tröja (som om jag inte hade nog vafan) och en ny keps. Dessutom så kom jag hem med ett par skor! Fick av mormor i 20 års present att vi skulle hitta ett par bra skor jag kan ha till jobb och shoppingresor. Är ju så petig dock, vill ha träningsskor som inte ser så mycket ut som träningsskor men tillslut så hittade jag ett par som var både sköna, snygg och rosa - win! Amigo får vila idag för att det regnar (och för att vi inte har någon bil haha) så får jag pallra mig upp efter jobbet imorgon istället. 

i got troubled thoughts And the self-esteem to match


look at me now - Amigo 1 mars

 
ny video! klippen från när jag och amigo red på banan igår. har inte trimmat sedan sedan oktober/november (!?) pga
snö/is/frusen mark så vi var galet ringrostiga haha! så kul att göra en enkel ridfilm igen, vill ni ha flera sånna här ??
 
[klippet har vita kanter, bäst effekt ses på youtube, länk här]

well I've seen your boyfriend and I don't think he treats you right. but that's none of my business is it?


Har tagit en chill-dag. Idag igen kanske må hända men ibland får man unna sig. Har sett på serier, skrittat ut en sväng med Michelle och Simba samt käkat tacos framför hangover 3. Lifegoals att bli hangover Alan. Alltså den riktiga hangover Alan inte vår matte-vikarie som jag kallade Hangover Alan för att han såg ut som hangover Alan. Ska redigera ihop en film och sen se shameless. Lite sådär extra-söndag idag helt enkelt haha. 

now and again I think "his and her's" "for better or worse"; but the only ring I want buried with me are the ones around my eyes


the only girl who ever gave me the time was the one who only wanted five minutes of mine.

 
Paniken idag när kameran krånglar. Åh, mamma skulle med och fota när jag red på banan (som äntiligen är is-fri) och autofokuset går inte och den allmänt segar / dör?? PANIKEN?! Så blev en bild. Den ovan. Ni ser ju, ingen fokus? Gick inte ens att knäppa ibland även om det var ofokus. Men filmfunktionen fungerade så mamma har filmat massor så blir nog film från dagens pass imorgon, kanske blir kul ändå? Kom hem sen och sjöng hallelujah för att det var objektivet som det var fel på och inte kameran. Fattar inte hur dock, använde det för nån dag sen och hade inga problem? Så konstigt. Aja, nu blir det bakis-häng med mina vänner. Får se var imorgon visar. 

dance, this is the way they'd love if they knew how misery loved me.

träffade upp massor av babes på interpool efter mellon och hade a blast
 
 en till mysig grupp-bild
 
 "wow den här bilden ser typ ut som ett omslag" "nej, vi ser ut som the avengers!! fast horor." fredrik <3
 
 
sen var en av vakterna kvälens största planta och slängde ut Fanny - utan anledning? eller jo enligt hans kollega var anledningen för att hon var berusad och jag ba ??? detta är en bar?? det är väl meningen?? och vakten gick inte att prata med för 5 öre och kunde inte svara på en enkel fråga, så otrevlig. kan ha ställt mig på en stol och skrikit att de kasta ut min kompis för att hon var gay och vakten total-dampade. "vafan ska du göra?! jag är påväg ut härifrån" så klunkade jag min redbullvodka och gick iväg.
 
 några randoms joinade vårt #fuckinterpool. haha "skickar dom ut en förlorar dom alla!!"
skrek elin och alla ba this is sparta!!!!!! och sen reste sig typ 13 pers och bara gick. 
 
så vi drog till williams och hade the night of our lives och sjöng med i maskinen, labyrint och gamla godingar.
 
 
sen drog vi till donken och kom aldrig därifrån. jag och fanny gick till bussen och när vi är så gott som frame så ser vi att bussen blinkar ut, vi ba vafan?? klockan är nån minut innan 02.45?? så vi kutade mot bussen och vinkade men den saktade inte in så vi sprang ut i vägen och bussen kör upp på trottoaren om oss?!?!? alltså vad i helvette?! han kör alltså upp på trottoaren istället för att stanna och bara släppa på oss? fy fan. så jag och fanny satt 3 timmar på donken och snacka skit och tyckte synd om oss. hamnade nästan i en gang-fight och satt sen sista halvtimmen med en kille som fått ett hack i ögonbryet och väntade på ambulans. thug-life delux. sen rullade vi hem och solen gick upp och jag ba mm hade varit så mysigt om det vore sommar men nu är det bara för jävla sent. livet. kan inte bestämma mig och kvällen var fail eller lyckad, aja hade dökul iallafall. minus att busschaffören var ett jävla babypelham.

it's hard to say "i do", when i don't.


RSS 2.0