without losing a piece of me how do I get to heaven?

 
Amigo är oftast på bättre humör när man rider barbacka. I min mening är han oftast piggare, samarbetar bättre och busigare. Kan ju också vara så att jag blivit feg eftersom att jag inte är lika van att rida utan sadel längre och därför tycker att han är piggare och hoppigare men under sessionen i höstas sa ju Amigo att han vill att "vi ska lämna sakerna i stallet och bara ha kul". Tror att han kan tycka att det känns mer oseriöst och lättsamt när sadeln lämnas hemma. 
 
Jag rider med gympaskor alla pass som inte fotograferas. I sommras innan vi skulle iväg och fira vänners studenter så vurpade ju jag i stallgången och får fortfarande så galet ont när jag rider, främst skrittar. Det jag får minst ont av är breda gympaskor. Brukar juförsig rida med det annars också men aldrig när jag har sadel - förutom nu då.
 
Amigo var sjukt väluppfostrad en gång i tiden. Kunde lämna honom på alla möjliga olika platser och han bara stod kvar tills man hämtade honom. Under en sommar så kunde vi släppa ut honom lös på ett fält medan vi mockade och fyllde mat och bara titta till honom lite då och då, han stod bara och åt på samma plats. Saknar den tiden, nu river han allt i stallet om man lämnar honom för att hämta sadeln haha. 
 
• Amigo har kunnat både Stegra och inkallning i galopp. Stegra tricket fick vi lära bort, han tyckte att det var alldeles för kul och gjorde det gärna såfort något var tråkigt, som "nej jag vill inte longera idag, men titta jag kan stegra, jätteduktigt va!!" - alltså lite problematiskt. Inkallning i galopp tappade vi i och med svackan där vi la ned markträningen helt under en period. 
 
Amigo älskar vattenpölar. Är livrädd under hösten när det är vatten överallt. Dels totalstannar han mitt i pölen och ska dricka. Sen ska man stå och plaska och sen försöker man för kung och fosterland ta honom därifrån innan han får tanken att lägga sig ned. För ja, det har hänt. Mitt i en uteritt så la han sig ner i världens jätte-vattenpöl. Mysigt. Inte att förglömma den sommaren på Säva när han låg och sov i vattengraven och ridlägerbarnen tyckte att jag hade världens sjukaste ponny. Ju försig ganska sant haha.

Kommentarer
Postat av: Pernilla

Världens bästa Amigo<3

2015-12-22 @ 16:45:47
URL: http://orsundsbrofarg.blogg.se
Postat av: Erica

Åh så himla fin blogg!!

Svar: TACK :D
Josäfin

2015-12-22 @ 17:14:40
URL: http://nouw.com/eriicath%C3%A5str%C3%B6m
Postat av: a n n i k a

Fina bilder!

Svar: Tack :D
Josäfin

2015-12-22 @ 17:51:09
URL: http://blogofphoto.webblogg.se
Postat av: Julia Axelsson

Amigo är ju såå fin!

Sv: Tack! :D
Kramis

Svar: TAACK :D
Josäfin

2015-12-22 @ 22:07:00
URL: http://nouw.com/juliaaxelsson
Postat av: Michelle Petersson

Ah det är det värsta med sådana trick som "stegra". Men riktigt fin är han! :D

Svar: Ja verkligen.. tack :D
Josäfin

2015-12-23 @ 16:00:36
URL: http://nouw.com/michellepetersson

Kommentera inlägget här:

Namn:
I'm awsome

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0