amigo update

 
Amigo äter sin sista kur metacam idag och ska sen får gå ute två timmar om dagen i padocken om man håller sig ohalt. Sen har vi återbesök nästa onsdag med diabetesutredningen, sen får vi lägga upp en ny plan när vi vet om han har EMS eller inte. Just nu har han stått på boxvila i en och en halv vecka och fått mat tre gånger om dagen. Lågprotein hö utblandat med halm dårå, eftersom att han måste ner i vikt. Det är alltså biggest loser 2015 på g i stallet just nu, och jäklar vad jag tycker att han gått ner i vikt! Jag tycker att han är typ smalare än på länge och då har han bara bantat i snart två veckor på "riktigt". Slänger upp en svindålig bild men vad tycker ni, visst ser han smalare ut?? Bilden är lite oproportionerlig men tycker ändå det syns lite, han har ju midja nu!! Och man känner revbenen, trodde de var long gone som typ atlatis. Well take a look:
 
Annars så tror jag att han börjar tröttna på att stå inne, han är som ett monster!! Han är dessutom superhungrig och blir helt rabiat när man kommer för att han vill ha mat. Så får han inte mat (eller som i vanliga fall, redan har fått mat för typ en timme sen) så är han satan! Ska äta på boxen för att få uppmärksamhet, skriker och ba FEED MEEEEE!!!! Men är svårt att tycka synd om honom när han lämnar massor av halm i botten på höpåsen - liksom om du håller på av dö av hunger äter du även det äckliga haha. Annar så blir han borstad två gånger om dagen och så brukar jag och mamma massera rygg, nacke och bog på honom vilket brukar uppskattas! I helgen ska vi iallafall försöka bygga en liten hage i padocken till honom tills han får börja gå ut någon timme. Förresten, någon här som har tips på godis som passar till fånghästar?? Just nu är han lycklig när han får metacam och det känns lite sorgligt haha. Fick tips om PS of Swedens godis men har ni tips på annat?? Som finns att köpa eller göra eget, pls tipsa!! 

Kommentarer
Postat av: Manda Stillnert

Allt med socker går ju tyvärr bort, har själv en med fång hemma som bantat 50-60 kg i sommar. men hon får lite melssfri lucern tillsammans med sina mineraler. Hon får absolut inte peta på ett grässtrå längre .. Skogshage som gäller numera. Hon kan få en morotsbit ibland med.

2015-09-21 @ 16:22:01
URL: http://www.mandastillnert.se
Postat av: Alva

Linfröpellets! Eller krafft grov-pellets :) brukar de flesta hästar kasta i sig, och linfrökaka är ju väldigt nyttigt och bra för magen :)

Svar: fast grovpellets är väl inte bra vid fång?? Har ingen aning egentligen men det ska ju vara så näringsfattigt som möjligt? Har läst att linfrökaka ska vara bra också! tack för tipsen!
Josäfin

2015-09-21 @ 19:10:10
URL: http://alvapalvaz.blogg.se/
Postat av: Emma & Julia

Åh vilken sötnos!!

Svar: tack :D
Josäfin

2015-09-21 @ 20:13:52
URL: http://xoxo.blogg.se/
Postat av: Natalie

Jag har ett hästgodis från St. Hippolyt som har lågt sockerinnehåll :)

Svar: Åh ska kolla upp det!tack :D
Josäfin

2015-09-21 @ 22:17:39
URL: http://nataliemolly.blogg.se
Postat av: Linnéa

Min väns häst som hade fångkänning fick melassfri lucern, hon prövade även att ge 1 dl uppblött betfor som hon silade med en vask & sedan kramade ur så mycket vatten som möjligt från betforen. =)

Svar: tack för tipset!
Josäfin

2015-09-21 @ 22:49:04
Postat av: Alva

Det finns olika typer av groov, groov 60 är det som innehåller minst "näring" & min kompis brukar ge det till hennes häst med fångkänningar. Annars så kan du ju torka morötter jättelätt själv, skär i slantar och torka i ugnen på 100 g i några timmar :)

Svar: Åh, tack för tipset! :D
Josäfin

2015-09-23 @ 14:17:08
URL: http://alvapalvaz.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
I'm awsome

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0