kan alla snälla sluta hata?

nyår 2014 & 2013. kan stolt säga att 90% av personerna på dessa bilder är några av de finaste vännerna man kan ha, puss på er mina cupcakes!
 
 
Är det något jag är trött på är det tjejer som anser att alla andra tjejer är mean girls och därför bara kan hänga med killar för att dom är dramafria. Må hända, jag säger inte emot att du kan ha jättebra killkompisar men hela grejen med "jag gillar inte drama" och att man därför inte kan umgås med tjejer gör mig irriterad. Personer man omger sig med visar ofta en liten skiftning om vem man är eller vill försöka vara, så varför väljer du att umgås med personerna i exempelvis klassen och verkar bråka ofta?  Är det för att de verkar festliga även fast de snackar skit om alla? För hon den tysta tjejen i hörnet med ful frisyr men som skulle kunna vara jättetrevlig är ju såklart inte lika spännande, vilket säger mer om dig förresten. Och hur ofta hör man inte "jag hatar drama" från personen som skapar allt drama? 
 
Har läst fler inlägg om "elaka kvinnor" osv. och det är förjävligt hur människor kan hålla på såhär. Hur kan man växa upp och leva med att tycka att sånt här är okej? Jag förstår verkligen inte hur det kan vara så svårt att vara trevlig. Åtminstonde att hålla käften stängd. Men för att komma till poängen så finns hat överallt. Skillnaden mellan hatet pratas det aldrig om. Från kvinna till kvinna låter det som avundsjuka, osäkerhet och bitterhet, därav ofta kommentarer om att andra tjejer är slampor såfort de fått någon snygg kille, kommentarer på utseende eller framgång. Från man till kvinna är det rent kvinnohat, de tål inte att en kvinna är tillfreds med sin kropp, att de är framgångsrika eller helt enkelt som Zara Larssons fall påpekar att män gör dessa saker jag nämnt innan. Då är det en helt annan femma ifrån kvinna till kvinna hatet. Kommentarerna är grövre, elakare och ska ofta innehålla att denne person ska våldtas eller mördas eller båda två sakerna på samma gång helst. Och fortfarande ska tjejerna uppmålas som mean girls medan man inte ens får nämna att killarna är "potentiella våldtäksmän" (även om de två kommentarer upp skrivit att de vill våldta Zara Larsson medan de skär halsen av henne)
 
Man väljer vilka man umgås med. Umgås du med elaka tjejer så kommer det bli drama. Umgås du med killar som behandlar andra tjejer som skräp kommer de tillsist behandla dig som skräp också. Sen om man slipper dessa idioter på sociala medier är tyvärr en annan femma. Vi måste verkligen ta tag i hur man behandlar och respekterar varandra. Problemet är bara att vuxna letar teorier efter teorier och skriver krönikor om att tjejer måste ta mer plats men ingen gör något. En kommentar från en förskolelärare skrev att man märker av detta redan på dagis - men varför skriver ingen om hur man motverkar detta? Om att tjejer redan på dagis utesluter andra ifrån lekar för att leka två och två. "För att det är bra att ha en bästa kompis" - en ursäkt för att inte ingripa tycker jag. Varför skulle inte en 6 åring kunna ha flera kompisar? Eller låta andra än sin bästis få vara med och leka? Eller lära sig att man inte ska dra någon i håret eller säga elaka saker? Märker ni vad jag vill komma nu? Vuxna människor kallar gärna oss unga för oambitiösa och lata, gärna ouppfostrade också men glömmer gärna vem det är som uppfostrat vår generation och fortsätter att mata den med "killar är killar" och "tjejer som vara lugna och duktiga"
 
För att avrunda: alla är elaka. Sluta lägga allt på könet. Tjejer som säga att det inte går att lita på andra tjejer för att det ligger i deras natur att hugga folk i ryggen skjuter bara sig själva i foten. Att kastar sten i ett glashus så att säga. Och vart är isåfall "INTE ALLA KVINNOR!!!" kommentarerna? Blir så less att det alltid ska vara sådant hack på kvinnor från alla håll. Jag vill inte att det ska hackas mer på män heller, jag vill bara att det ska sluta. Trött på att höra om elaka kvinnor, elaka män, elaka barn och elaka vuxna. Alla som känner sig manade att skriva öppet hat på nätet - vänligen ta tag i er själva och era liv. En person som behöver dra ner någon annan är inte en person som mår bra, så enkelt är det. Det är fyfan vanliga människor som skriver de här kommentarerna, och de är så många? Skrämmande. Kan inte alla bara vara snälla och äta glass istället?

Kommentarer
Postat av: Anonym

Superbra inlägg! :D

Svar: åh tack!! :D
Josäfin

2015-09-04 @ 18:25:11
Postat av: Alice

Håller helt med dig, jättebra skrivet!

Svar: TACK :D
Josäfin

2015-09-05 @ 21:42:16
URL: http://skimmelfuxenalice.horseworld.se
Postat av: Sandra

Jossan for president!!!
Grymt skrivet, är så irriterad på all jäkla skitsnack hit och dit, kan inte alla bara respektera varandra och inte snacka skit så fort man vänder ryggen till?? Vi lever i en sjuk värld, minst sagt...

Svar: TAACK ! håller helt med!
Josäfin

2015-09-06 @ 08:48:55
URL: http://scoccosfideli.horseworld.se
Postat av: Robex Lundgren

cool header

Svar: tack :D
Josäfin

2015-09-07 @ 10:23:13
URL: http://ghgumman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
I'm awsome

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0