vego-carbonara

  • Pasta
  • Soja-bacon (jag använder hälsans kök men antar att alla går bra!)
  • 1 ägg
  • Matlagningsgrädde (ca en halv)
  • Salt & Peppar efter smak
  • Massor av parmesan
Älskar carbonara och detta är typ hur enkelt som helst att göra! Välj en pasta du gillar, jag brukar ha antingen spagetti eller gnocchi som på bilden. Börja med att koka pastan (duh) och jag brukar steka baconet när jag lägger i pastan. Mest av vana från när jag gjorde på riktigt bacon och vill att det skulle steka länge för att det skulle bli krispigt. När pastan är klar så häller ni den i stekpannan med baconet (okej kanske varit ett smart drag att säga att ni skulle ta en rätt stor stekpanna haha) och rör runt tillsammans med matlagningsgräddningen. Knäck sedan ett ägg och rör runt lite på låg värme så att såsen får stelna till lite och inte blir så rinnig - är mat lat kan man bara knäcka ett ägg i pannan med pastan och baconet. Salta och peppra efter smak och så är det klart! Häll upp i skålar (eller tallrikar?) och ös på med parmesan!! Älskar parmesan, har så mycket parmesan på ca all mat jag äter. Åh, tja, nu är det bara att hugga in och äta haha!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
I'm awsome

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0