pasta med ädelost, svamp & broccoli.

 
- Någon pasta för tjocka såser; gnocchi, penne, rigatoni osv. 
- 1 Crème fraîche, jag använde en lätt variant. 
- En halv till en hel ädelost, beroende på smak. 
- Färsk broccoli (eller fryst om du har en större frys än mig haha)
- En stor champinjon & fler små skogs-champinjoner
- Några mini-tomater
- Toppa med lite parmesan (eller mycket hehe)
 
Halloj på er! Någon där ute som älskar pasta & ost lika mycket som jag?? Bjuder nämligen på ett supergott (!!) recept dagen till ära. En lakto-vegetarisk pasta med massor av gott till. Du börjar helt enkelt med att koka pastan och skär upp grönsakerna samt svampen. Stek på och krydda med salt & peppar efter smak. När grönsakerna ser färdigstekta ut så kan du lägga dem åt sidan (om du är som jag och vill spara disk haha, annars kan du göra såsen i en liten kastrull på sidan av) och börjar med såsen. Häll i hela burken crème fraîche i pannan och smula / bryt i bitar av ädelosten. Låt allt smälta ihop till en mer rinnig sås, blir det bitar av ost kvar gör det inget. Häll tillbaka grönsakerna och svampen och rör om i såsen strax innan pastan är klar. Häll upp pasta i en skål, häll på såsen och toppa allt med parmesan. And that's that, så enkelt att göra och såå gott! Går ju att ha vad som i såsen om du inte gillar för mycket grönsaker också såklart, men rekomenderar broccoli tills för det passar så bra till ädelosten. Hoppas ni ska gilla receptet, skriv gärna om ni tänker prova! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
I'm awsome

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0